Loguri la CN UUS 2014

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 748
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Loguri la CN UUS 2014

Mesajde YO4BKM » Vin Sep 26, 2014 4:58 pm

De curiozitate am consultat http://www.hamradio.ro/Comunicate/1709201402 unde sunt puse logurile staţiilor care au participat la CN UUS 2014 din 16-17 august. Conform regulamentului aceste loguri trebuiau trimise la organizatori până la 27 august, afişarea lor in format electronic la FRR trebuia facuta pana la 1 septembrie si urmează ca rezultatele să apară cel mai tarziu pe 1 octombrie. Au fost afişate pe 17 septembrie şi, dacă cineva vrea să facă o verificare, va constata că:
- In folderul cu loguri la secţiunea de 435 MHz apar şi loguri din secţiunea de 1,3GHz;
- Folderul secţiunii 1,3 GHz este gol;
- Cercetând logurile secţiunii de 1,3 GHz care au fost rătăcite în secţiunea de 435 MHz observ că acestea au efectuat considerabil mult mai multe legături decât logurile afişate.

Vor mai apare loguri şi după afişarea lor? Se vor lua în considerare numai logurile afişate? În clasamente vor apare şi logurile lipsa acum? Va putea afişa vreodată FRR o situaţie clară şi la termen? Ca să nu mai spun de faptul că sunt destule loguri care pun probleme la deschiderea lor fiind în alte formate decât edi, multe din ele sunt trunchiate pe etape, au dubluri, au nume de fişier scris în stil rebusistic şi altele. Poate cei implicaţi vor da un răspuns pe saitul FRR, aş fi postat acolo comentariul dar nu mă descurc să aflu cum se face. 73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo8cln
Mesaje: 827
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

Re: Loguri la CN UUS 2014

Mesajde yo8cln » Vin Sep 26, 2014 7:03 pm

No comment ! HI ! DR OM Tavi, yo4bkm, intrebarile sint inutile si sigur vor ramine fara raspuns. Pt, ca am pus citeva intrebari desi in nume propriu, intreaga echipa (yr8d) a fost categorisita ca: "gasca de birfitori" de catre unul din cei care ar trebui sa dea aceste raspunsuri. Cit priveste fisele, nu am idee cui apartine afisarea total fantezista a lor. Poate a aceluia care tine cu dintii sa (nu)faca site-ul frr sa functioneze.... 73 ! de yo8cln.

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 748
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Loguri la CN UUS 2014

Mesajde YO4BKM » Vin Sep 26, 2014 8:03 pm

DR OM YO8CLN, de acord că întrebările vor rămâne fără răspunsul FRR, dar nu rămân inutile, nici măcar calitatea de "bârfitori" nu ne împiedică să punem întrebări concrete, la care răspunsul este vizibil cu ochiul liber. Cel puţin pentru ca cei mai noi din rândul nostru, sau mai puţin cunoscători, să fie informaţi cam cu ce rimează activitatea onorabilei instituţii care se autointitulează în articolul 4 din propriul statut ca fiind "singura autorizată să organizeze şi să controleze activitatea de radioamatorism din România" şi să înţeleagă spre ce culmi ne duce dacă vor fi lăsaţi în continuare să stea cu capul în nisip, se laude singuri la AG-urile anuale şi în şedinţele de CA, administrând un buget din bani publici. 73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 344
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: Loguri la CN UUS 2014

Mesajde yo9rij » Vin Sep 26, 2014 10:33 pm

Pe cat de inutile vi se par intrebarile puse pe atat de penibili devin cei carora le sunt adresate, prin faptul ca au ce sa raspunda! Cu cat se incapatineaza sa nu raspunda cu atat devin mai penibili! Cu cat mai multe intrebari pertinente cu atat li se vor casca ochii catre haul care ii desparte de radioamatorii ce reprezinta "cu mic, cu mare" radioamatorismul in tara noastra. O conducere care nu se regaseste si care nu reprezinta, va inota in continuare in incompetenta si va demonstra cu fiecare prilej ca nu are ce cauta la carmuirea radioamatorismului romanesc! Sunt alaturi de membrii FRR, care din pacate sunt in continuare umiliti de slaba conducere! Sarada prin care "conducem cu orice pret" ar trebui sa ia sfarsit! 73!

YO3JW
Mesaje: 515
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Loguri la CN UUS 2014

Mesajde YO3JW » Vin Sep 26, 2014 11:09 pm

Salut
Poate ca astfel se va vedea cu ce trebuie sa se confrunte cei care fac verificarea fisierelor primite.
Tin minte cum Tavi, YO4BKM ma blagoslovea ca acele loguri care le primeam la concursul Bucuresti si unde el m-a ajutat sa fac lumina, erau in cele mai diverse formate. De aceea salut articolul publicat de Tavi ! Mai ramane ca si noi sa ne adaptam cerintelor regulamentare.
Din cate cunosc verificarea logurilor se va face de catre o echipa din Cluj.
De ceea ce imi pare rau este modul in care se incearca de un reprezentant al unei grupari care nu este parte a federatiei sa arunce in derizoriu un pas inainte facut in 2014. Si anume ca a aparut lista cu participanti si de asemenea logurile lor.
Parca este abonat la asa ceva!
Probabil ca termenul de 01 octombrie nu se va putea respecta, dar cel putin se stie de la ce se pleaca.
Au fost nenumarate reprosuri ca aceste loguri "primare nu exista". Acum ele sunt. Probabil ca sunt uniii care le-au copiat. Poate chiar fac o verificare paralela sa vada ce iese..... daca apar ceva diferente sa inceapa sa comenteze despre ele.
Eu zic ca n-au intrat zilele in sac si sa avem rabdare sa vedem rezultatele. Sa fie intr-un ceas bun!

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 344
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: Loguri la CN UUS 2014

Mesajde yo9rij » Vin Sep 26, 2014 11:44 pm

Draga Pit,
Nu trebuie sa iti para rau ci sa iti para bine ca cineva din afara are curajul sa arate ceea ce umil accepti, fara solutii, de ani buni! Nu arunc "in derizoriu", asa ca pot spune ca din tot sufletul sunt alaturi de echipa de la Cluj si cea de la Bucuresti in ceea ce priveste activitatea de arbitrare a CN UUS (si nu numai!) Ca mai mereu, arunci pisica doar, doar se va inchide ochii la penibilul pe care il semnaleaza unii "barfitori"! Este un pas mare ce sa realizat in 2014, dar tot mare este si acel pas prin care nu se vor mai afisa bazaconii de genul doua loguri cu acelasi indicativ pe site, doar pentru a fi veridic ca sa afisat tot ce sa primit! 73!

YO3JW
Mesaje: 515
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Loguri la CN UUS 2014

Mesajde YO3JW » Sâm Sep 27, 2014 7:11 am

Buna dimineata stimate draga Petrica !
Vad ca stapanesti destul de bine tehnicile de manipulare....
Daca acel cineva din afara ar arata lucrurile care schioapata cu buna credinta nu ar fi rau, dar din pacate modul in care se face acest lucru este de genul de a se da la "geoale", doar, doar, se mai da o lovitura federatiei. Cand modul de prezentare se va schimba, voi saluta cum se cuvine interventia. Pana atunci, scuza-ma, dar asta este impresia mea !
Succes adunari anuale a membrilor ARR de la Valea Calugareasca de azi cu ocazia sarbatorii "Drumul Vinului" !

yo8cln
Mesaje: 827
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

Re: Loguri la CN UUS 2014

Mesajde yo8cln » Sâm Sep 27, 2014 9:30 am

OM Pit, yo3jw, nu inteleg ce avantaj reprezinta faptul ca, arbitrarea se face la Cluj ! Este vorba de respectarea termenelor prevazute de regulament si a trasparentei rezultatelor. Cit de simplu ar fi fost sa avem acelas procedeu de arbitrare ca cel descris de Liviu , yo2bct, dar probabil nu se vrea (este prea simplu si corect ). Cit priveste afisarea logurilor pe site-ul frr no comment ! Site care nu are un forum liber in care membrii sa-si spuna parerea...vai de mama noastra ! 73 ! de yo8cln.

YO3JW
Mesaje: 515
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Loguri la CN UUS 2014

Mesajde YO3JW » Sâm Sep 27, 2014 10:53 am

Buna OM Ghita. Cineva din Comisia de arbitri si-a luat sarcina se faca arbitrajul la Cluj. Acel cineva este seful comisiei. Este adevarat ca nu este relevant daca se face la Cluj sau in alta parte.
Ai dreptate ca in regulament sunt trecute termene. Se pare ca atunci cand ele au fost stabilite, exista o persoana care putea sa le faca in termenele respective. Si mie imi pare rau ca adata ce s-au luat unele angajamente ele trebuiesc respectate. Nu cred ca termenul de 01.10 2014 va fi respectat! Sper ca acesta sa nu fie depasit cu mult !!! Si eu sper ca dupa verificarea logurilor vom avea fisele originale si cele verificate ca tot omul sa vada cine si unde s-a gresit!
Ar trebui ca acea comisie de arbitraj sa-si asume aceste depasiri. Asa cum am mai scris, este salutara faptul ca fisele de participare sunt prezentate in forma in care au sosit. Faptul ca nu avem un program public folosibil, atat de federatie sau de alti organizatori, este o alta poveste. Aici, din cate am inteles Tavi ar avea asa ceva, dar nu are unde sa-l puna. Daca doreste in continuare sa faca ceva pentru concursurile din YO, sa zica de ce are nevoie si sper ca se va gasi o posibilitate. Sugerez chiar o colaborare cu cei care au deja un astfel de program functional. Dar ce te faci daca raspunsul va fi: OK, dar te costa atata! Crezi ca se vor gasi banii necesari. Si eu sper ca si la federatie sa existe posibilitatea de a avea un forum si la care sa raspunda persoanele puse de "noi" in diferite functii ! Altfel,sa fie vai de ei !!

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 748
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Loguri la CN UUS 2014

Mesajde YO4BKM » Sâm Sep 27, 2014 10:54 pm

@YO3JW, nu am sus că am aşa ceva (gen robot de triat şi expediat retur loguri greşite sintactic, apoi arbitrarea şi expedierea rezultatelor la fiecare participant), am spus că am testat aşa ceva (ultima dată acum 2 ani) dar, după ce am vazut cum este primit, am lăsat-o baltă. Eu nu am programat niciodată un server, de aceea mai trebuia să se implice şi un web-master experimentat, apar nişte situaţii mai puţin comune. Aşa cum este softul acum (automatizat doar la nivelul calculatorului meu), îl folosesc la competiţiile radioclubului YO4KAK de care mă ocup direct, toţi participanţii la Cupa Brăilei sau la Cupa Minorităţilor au putut constata că au primit confirmarea logului, au primit logul înapoi când avea erori şi au primit rezultatele inclusiv cu evidenţierea erorilor din log şi proba martor a corespondentului. Numai că acest lucru nu se face în timp real, ci doar când pun calculatorul în funcţiune, câteva ore pe zi sau şi mai rar, la două-trei zile, după cum am timp. La cine m-am adresat (mai multe persoane) pentru "urcarea" pe un sait activ permanent au fost fie evazive, fie au cerut să se mai gândească, fie nu am primit niciun răspuns. Au intervenit apoi celelalte dezamăgiri produse de implicarea mea în revista Radiocomunicaţii şi Radioamatorism, minciunile vehiculate pe acesată temă la care nu au intervenit nici cei pe care îi consideram prieteni deşi erau de faţă la lansarea lor, atacuri la persoană rămase în coadă de peşte şi am considerat că îmi este mai bine dacă mă ţin deoparte. Sunt mulţi cei mai tineri decât mine, cu o instruire mult mai aprofundată în IT şi care ar putea să se implice, dar le trebuie fie experienţa marilor competiţii, fie o colaborare sinceră cu veterani experimentaţi dar, înainte de toate, le trebuie implicare şi rezistenţă la a suporta mizeriile cu cere se vor confrunta. Şi asta nu se poate face fără un cadru organizat în cluburi de bună calitate (cluburi ca ARRL, DARC etc nu au reuşit decât în echipă), pe care FRR nu îl asigură, pornind de la statut, până la modul cum procedează practic sau cum sunt puşi oamenii pe funcţii. Actualele condiţii în care iniţiativele sunt sabotate sau intervin în ele oameni cu alte interese, prea seamănă cu încercarea de a dota un atelier de tâmplărie cu un microscoape. Bătând cuie cu microscopul cuiele se strâmbă, microscopul se strică, apoi vine concluzia tâmplarilor: dacă un microscop atât de scump nu este în stare să facă nici măcar teaba unui ciocan, la ce mai trebuie să cheltuim bani ca să producem microscoape? Părerea mea (din experienţa trăită). 73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori