Concursuri UUS

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
Avatar utilizator
yo8rhm
Mesaje: 333
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:46 pm
Contact:

Re: Concursuri UUS

Mesajde yo8rhm » Sâm Mai 13, 2017 5:26 pm

Mergand pe logica liniei de inalta tensiune invecinata cum se explica existenta zgomotului doar pe o anumita directie, in cazul de fata Sud, iar in celelate directii nu, linia de inalta era tot acolo si pe celelalte directii iar daca cineva ar pune acest lucru pe faptul ca antena ar fi fost cu spatele la linie distanta dintre cele doua era prea mica pentru a se pune pe seama raportului F/B.
Inca un lucru, in momentul cand intorceam antena spre Nord zgomotul era mai scazut in intensitate (aici actiona cu adevarat raportul F/B).
In alta dati am lucrat de dinaintea liniei de inalta si chiar si atunci cand indreptam antena catre linie nu aparea acest zgomot, doar usoare sfraieli in anumite momente care nu ma deranjau la receptie. Tot pe atunci aveam un zgomot asemanator dinspre Vest cu intermitente, cand aparea, cand disparea.

yo8rhm
Mugurel
Si Nordul ofera puncte, doar orienteaza antena...
http://www.yo8rhm.com
http://www.yr8e.com
http://www.uus.ro

YO7BPC
Mesaje: 83
Membru din: Lun Ian 03, 2011 8:54 am
Contact:

Re: Concursuri UUS

Mesajde YO7BPC » Joi Mai 25, 2017 9:33 am

Au ramas numai 4 zile pana la termenul limita pentru transmiterea log-urilor la concursul Cupa Cluj Napoca!
Deocamdata se pare ca au fost primite 96 de log-uri! Vezi yovhf.ro!
Oare organizatorii competitiei au luat legatura cu ceilalti organizatori de competitii desfasurate in acelasi timp pentru schimb de log-uri?
Ar fi util s-o faca caci s-ar evita pierderile de puncte din netrimiterea de log-uri de catre concurentii care nu auzisera de competitia noastra!
73 de YO7BPC

yo2ya
Mesaje: 127
Membru din: Vin Iul 22, 2011 10:34 pm
Contact:

Re: Concursuri UUS

Mesajde yo2ya » Joi Mai 25, 2017 12:58 pm

Poate vor aparea ceva loguri pe ultima suta de metrii, mai ales ca cei din LZ si 9A au publicat deja logurile si erorile aferente. In legatura cu schimbul de loguri intre arbitrii sint sceptic ca se va face ceva la modul serios, din trista experienta anilor trecuti. Vrei legaturi confirmate, faci un efort si trimiti sute de emailuri la partenerii de QSO-uri ,cu rugamintea de a trimite macar un log control la organizatorii nostri. Mi-as dori sa fiu "contrazis" de arbitrii editiei 2017-Cupa Napoca. :)
73 si s-auzim numai de bine!!!

YO3ITI

Re: Concursuri UUS

Mesajde YO3ITI » Joi Mai 25, 2017 7:05 pm

YO7BPC scrie:Au ramas numai 4 zile pana la termenul limita pentru transmiterea log-urilor la concursul Cupa Cluj Napoca!
Deocamdata se pare ca au fost primite 96 de log-uri! Vezi yovhf.ro!
Oare organizatorii competitiei au luat legatura cu ceilalti organizatori de competitii desfasurate in acelasi timp pentru schimb de log-uri?
Ar fi util s-o faca caci s-ar evita pierderile de puncte din netrimiterea de log-uri de catre concurentii care nu auzisera de competitia noastra!


Salut,

I-am trimis lui YO5IP pe 22 Mai un email (retrimis ieri) cu acest conținut:

Salut, Nelu.
Sper că ești bine.

Aș dori să ne confirmi sau nu, printr-un răspuns la acest email, dacă au fost trimise log-URI la Cupa Napoca prin alte metode decât platforma YOVHF.

Deasemenea aș vrea să știu dacă ai primit personal vreun log care nu a fost încărcat în aplicația YOVHF.

Voi interpreta lipsa unui răspuns ca o confirmare că absolut toate log-urile de participare la concursul Cupa Napoca trimise până în momentul de față au fost încărcate pe platforma YOVHF și, conform informațiilor pe care le deții, nici un log de la nici un alt participant nu a fost trimis pe nici o altă cale decât prin încărcarea pe platforma YOVHF.

Te rog să trimiți o notificare pe radioamator.ro pentru a reaminti participanților termenul-limită pentru trimiterea log-urilor la concursul Cupa Napoca și termenul-limită pentru trimiterea și procesarea contestațiilor.

Deasemenea, te rog să contactezi managerii concursurilor desfășurate în paralel, în perioada 6-7 mai, și să soliciți log-urile care pot fi utilizate ca checklog-uri sau pentru completarea procedurilor de verificare a log-urilor de concurs și stabilire a clasamentului.

Deasemenea, am rugămintea să publici pe radioamator.ro datele de contact ale managerilor acestor concursuri desfășurate în paralel cu concursul Cupa Napoca.

O ultimă rugăminte: reamintesc o solicitare anterioară, de a-mi trimite o copie scanată sau fotografie după diploma oficială a concursului Cupa Napoca în vederea generării ei în format electronic printr-un script dedicat. Această copie scanată sau fotografie după diploma oficială a concursului Cupa Napoca trebuie să-mi parvină cel târziu până la data de 26 Mai 2017. Dacă nu voi primi această copie până la data amintită, de 26 mai 2017, voi considera că organizatorii concursului Cupa Napoca nu sunt interesați de generarea automată, în format electronic, a diplomelor pentru concursul Cupa Napoca.

Cu prietenie,
Miron


Așteptăm încă un răspuns.

Cu prietenie,
73 de YO3ITI

edit:

Încă ceva: prin intermediul YOVHF.ro, noi dorim să sprijinim activitățile sportive din domeniul radioamatorismului, prin modernizarea procesului de preluare, analiză și prelucrare a log-urilor de concurs, transparența TOTALĂ în comunicare și creșterea reputației acestui tip de activități sportive. Este un proces de durată. Știm că majoritatea radioamatorilor din România își doresc aceste lucruri. Aici nu există dușmănii sau gânduri ascunse. Această platformă vă este dedicată VOUĂ, tuturor radioamatorilor. Nu am conceput-o de dragul laurilor sau din alte motive. Trebuie considerată a fi EXCLUSIV o mână de ajutor întinsă radioamatorismului din țara noastră, dar eforturile noastre trebuie susținute de toți iubitorii acestui nobil hobby. Sperăm că vom fi ajutați în acest demers și de cei care organizează concursurile, care trebuie să înțeleagă că eforturile noastre au ca scop exclusiv sprijinirea activității competiționale și crearea unui cadru sănătos, de înțelegere și respect reciproce.

Cu prietenie,
Miron

yo7fws
Mesaje: 55
Membru din: Lun Mai 14, 2012 9:49 am
Contact:

Re: Concursuri UUS

Mesajde yo7fws » Joi Mai 25, 2017 9:29 pm

Salut
Deoarece aici se vorbeste de concursuri UUS, doresc sa aduc la cunostinta iubitorilor de unde ultrascurte o invitatie de concurs pe care am primit-o printr-un email de la UT5EL. Daca sinteti activi in perioada 3 - 4 Iunie, sinteti invitati sa lucrati si in concursul 'UT5EU VHF Memorial'. Deoarece simbata lucrez toata ziua, sper ca duminica sa reusesc sa ajung la timp sa fac citeva legaturi radio. Iata in continuare regulamentul concursului primit prin email.
Salutari din KN24DJ !
Costi

Dear VHF, UHF, SIX-Meters contesters and Magic band fans,

We are looking for you during our traditional UT5EU VHF Memorial, which take place on the first full week-end of June (2017: June 03-04).

Participants: all licensed amateurs
Time: 14.00UTC Saturday – 13.59UTC Sunday
Bands: 50MHz and up (144-432-5,600-10,000-24,000 MHz)
Mode: CW, SSB
Scoring: 1 QSO per band counts, 1 point per km x band multiplier (1 for 50MHz; 4 for 144MHz; 8 for 432MHz; 20 for SHF)
Exchange : RST+serial number + QRA (acc. To IARU Reg1 VHF Handbook)
Categories:
Ukrainian stations :
Group A. 50 MHz and up all bands MOMB, MIX (CW+PHONE),
Group B. 50 MHZ and up all bands SOMB, MIX (CW+PHONE),
Group C. 144 MHZ and up all bands MOMB, MIX (CW+PHONE),
Group D. 144 MHZ and up all bands SOMB, MIX (CW+PHONE),
Group E. 144 MHZ and up all bands SOMB, FM,
Group F. 144 MHZ, SOSB, MIX (CW+PHONE),
Group G. 50 MHZ, SOSB MIX (CW+PHONE),

Foreign stations :
Group H. 50 MHz, MIX (CW+PHONE),
Group I. 144 MHZ and up , MIX (CW+PHONE),
At least ONE valid QSO with Ukraine is obligatory!

REPORTS: EDI-format, e.g. ut7e.50
Download : http://www.opencontest.org/
E-mail: ut 5 eu _ vhf @ ukr . net
Deadline: Please send your reports not later than two weeks after the contest end. (2017: before June 19th)
Awarding: Plaques for each 1st place in each category, places 2-3: diplomas. Gifts from sponsors for different places.
Results: will be published at http://www.vhf-uarl.org

Looking forward to meet you during the Memorial!
73!
UT5EU VHF Memorial Committee
VHF Com UARL

Avatar utilizator
yo8rhm
Mesaje: 333
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:46 pm
Contact:

Re: Concursuri UUS

Mesajde yo8rhm » Vin Mai 26, 2017 8:34 am

Asta inseamna sa doresti sa atragi cat mai multi participanti printr-o promovare pe toate caile posibile, inclusiv trimiterea de invitatii pe adrese de e-mail ale radioamatorilor care la randul lor vor disemina informatia catre alti hami sau chiar, cum este cazul acum, pe un forum.

Cat despre "mana intinsa" de cei care au creat si muncit la portalul yovhf.ro astfel incat sa usureze munca organizatorilor (pentru a exista o corectitudine si transparenta in preluarea si arbitrarea logurilor), iar aceasta "mana " sa nu fie apreciata, imi este greu sa inteleg care este motivul. Astept desfasurarea urmatoarelor concursuri pentru a vedea reactia organizatorilor fata de aceasta platforma.

yo8rhm
Mugurel
Si Nordul ofera puncte, doar orienteaza antena...
http://www.yo8rhm.com
http://www.yr8e.com
http://www.uus.ro

yo2ya
Mesaje: 127
Membru din: Vin Iul 22, 2011 10:34 pm
Contact:

Re: Concursuri UUS

Mesajde yo2ya » Vin Mai 26, 2017 9:15 am

@YO3ITI,
Multumim pentru platforma, sper sa fie utilizata de citi mai multi organizatori de concursuri!
@YO8RHM
Daca totul ar fi transparent cum crezi ca se vor mai "scoate" campioni pe "cine trebuie"???
Trist, dar adevarat!!!!
73 si s-auzim numai de bine!!!

Avatar utilizator
yo5er
Mesaje: 314
Membru din: Mie Oct 26, 2011 2:39 pm
Contact:

Re: Concursuri UUS

Mesajde yo5er » Vin Mai 26, 2017 3:12 pm

yo2ya scrie:Daca totul ar fi transparent cum crezi ca se vor mai "scoate" campioni pe "cine trebuie"???
Trist, dar adevarat!!!!


Este fix unul din motivele aparitiei YOVHF.ro, sa apara transparenta si corectitudinea de care tot pomenim :) Acuma depinde de organizatori daca vor imbratisa ideia. Momentan avem 2 concursuri pentru anul asta stabilite, ce se desfasoara cu ajutorul platformei. Restul ramane de vazut.

P.S
Daca vor fi sau nu checkloguri de la celelalte concursuri, ramane la latitudinea organizatorilor. Echipa YOVHF fix numai cat pune la dispozitie "unealta".

73's Septy
YO5ER

YO3ITI

Re: Concursuri UUS

Mesajde YO3ITI » Sâm Mai 27, 2017 12:57 pm

yo2ya scrie:@YO3ITI,
Multumim pentru platforma, sper sa fie utilizata de citi mai multi organizatori de concursuri!
@YO8RHM
Daca totul ar fi transparent cum crezi ca se vor mai "scoate" campioni pe "cine trebuie"???
Trist, dar adevarat!!!!
73 si s-auzim numai de bine!!!


Salut, Marius. Am observat că log-ul trimis de tine pare a fi cel mai „bogat” în puncte până în momentul de față (la SOSB 144MHz) - felicitări. Subliniez „pare a fi”, fiindcă nu este vorba de nici un clasament, încă.

Referitor la aplicație: Cu plăcere. Efortul a fost unul de echipă, echipă căreia, recent, i s-au adăugat și alți radioamatori. Menționez în special eforturile lui Mihai, YO7BPC, Mugurel, YO8RHM, Lucian, YO8SSB și nu numai. Lucrul ăsta mă bucură: faptul că oamenii se implică. De asta nu am actualizat încă micul segment de informație intitulat „echipa”, din subsolul site-ului, fiindcă mă bate gândul să-i menționez pe toți cei care și-au adus contribuția. Toate ideile, sugestiile, problemele sunt colectate într-o altă aplicație, numită Mantis, care ne ajută să prioritizăm și, mai ales, să nu uităm ce avem de făcut. :D Reamintesc invitația de a adăuga orice sugestie sau problemă întâlnită prin intermediul formularului.

Avem foarte multe idei și planuri de viitor. Dar câteva lucuri sunt prioritare, necesare imediat. Multe dintre aceste lucruri prioritare au apărut ca urmare a utilizării „live” a aplicației: modul „help”, eventual secvențierea procesului de încărcare log (în sistem „pas cu pas”) etc. Cei care au cont pe aplicație pot accesa „backlog-ul” de obiecte în lucru din link-ul plasat în subsolul paginii, „Changelog”. Acest link este vizibil doar celor logați. Revenind, la rugămintea lui YO5IP, de a-l ajuta cu această platformă pentru concursul Napoca, m-am grăbit un pic să finalizez modulele fără de care nu putea funcționa. Am considerat că cea mai bună metodă de a testa o aplicație este să o supunem unei situații reale, să o utilizăm într-un concurs real. Până acum (raportat strict la ceea ce oferă) totul a funcționat ireproșabil cu singura mențiune că ar fi trebuit, totuși, să creăm un fișier pdf sau orice alt tip de document tip „help” înainte de concurs pentru ca oamenii să înțeleagă cum se utilizează.

Acum lucrez la rutina de export log-uri din baza de date, pentru a fi date mai departe pentru stabilirea clasamentului. Asta e o prioritate. Se vor exporta în format .edi, dar, după dorință, și în format XML pentru diverse importuri și procesări. În cazul duplicatelor, cum spuneam și pe site, se vor lua în considerare doar log-urile cu cea mai recentă dată de încărcare. Zilele următoare o să apară un filtru pe tabelele din „Log-uri încărcate” care va permite filtrarea și afișarea log-urilor cu cea mai recentă dată.

Prima pagină nu este încă finalizată și a fost făcută în grabă pentru a acomoda nevoile concursului Cupa Napoca. Imediat după terminarea acestui concurs, o să mă concentrez pe acastă secțiune.

Pentru cei care utilizează Firefox - creez acum un plugin de browser care permite afișarea unei bare orizontale cu scorurile în direct, similar „ticker”-elor cu informații bursiere. E în dezvoltare. Răspunzând altor întrebări puse în Mantis: da, aplicația va avea și o versiune pentru dispozitivele mobile, dar asta va fi gata doar după ce stabilesc structura definitivă, fiindcă formatarea aspectului pentru aplicațiile mobile este o muncă de pitici nebuni și nu vreau să lucrez în plus.

Da, plănuiesc să o promovez organizatorilor concursurilor riverane (Ungaria, Serbia, Croația, Bulgaria etc), dar voi promova platforma, nu anumite concursuri, așadar (cum spunea și YO5ER) organizatorii concursurilor din YO trebuie să-i contacteze ei înșiși pe cei care organizează concursuri în țările vecine.

Da, avem deja un modul „calendar competițional”, dar baza de date este aproape goală pe anul 2017 fiindcă efectiv NU am avut timp să introduc toate concursurile în ea. O să mă concentrez pe asta când o să am timp, momentan vom introduce rând pe rând concursurile, precum și pe cele care se desfășoară în aceeași perioadă, prin jurul YO. Apropos, dacă selectați meniul „Concursuri” și dați click pe „Toate” (în partea dreaptă) o să apară ceea ce a fost introdus în 2016.

Da, o să existe și un calendar mai frumos, cu aspect de... calendar. Dar nu acum.

Cam asta ar fi pe moment.

Așteptăm comentarii și sugestii.

Cu prietenie,
73 de YO3ITI
Ultima oară modificat Mar Iun 06, 2017 1:05 pm de către YO3ITI, modificat 1 dată în total.

yo5pbf
Mesaje: 14
Membru din: Mie Iul 14, 2010 9:42 pm
Contact:

Re: Concursuri UUS

Mesajde yo5pbf » Mar Mai 30, 2017 8:49 pm

Apropo de concursuri UUS.... in acest sfarsit de saptamana se va desfasura,in paralel cu alte concursuri mult mai titrate, si Floarea de mina. ATENTIE LA REGULAMENT !!!!! NOUL REGULAMENT SE POATE CONSULTA PE RADIOAMATOR.RO LA SECTIUNEA "CONCURSURI INTERNE" !!!!
Sper sa-l fi aliniat cat de cat la cerintele actuale.Succes tuturor iubitorilor de UUS si participantii sa incerce macar un Checklog....
Cu stima YO5PBF/YR5N Carol


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori