Pagina 1 din 3

CE PRETENTII SA MAI AI?!

Scris: Mie Oct 12, 2016 9:50 am
de YO7NK
buna ziua tuturor,iata ca s-au afisat si rezultatele la memorial YO7VS editia 2016 din care rezulta o participare numeroasa si rezultate pe masura!!felicitari cistigatorilor...insa am observat ca numeroase statii yo si straine nu au trimis log !!asta nu mai este o surpriza pentru mine,dar ce ne facem ca cei care sint aparatori :twisted: ai lozincii lucrati dar trimiti log,trimiteti log caci numai asa stie lumea de noi..lipsesc cu desavirsire din clasament:seful ukw-elelor5OCZ,2LZA,2BBT[ultimii doi au trimis la IARU ] insa aici nu au mai avut pasta in pix!hi !! [SI TU BRUTUS ??]aici sint puncte pierdute!!.....mai sint si alte statii yo,[stiu ei mai bine care sint]nu am stat sa fac o statistica insa ei mi-au sarit in ochi :geek: ...si atunci ne intrebam dece nu mai participa lumea la ukw-ele...notiunea de putere al exemplului a disparut si respectul fata de alti competitori mereu vorbim mult dar cind este sa tragem linie ne inpiedicam si cadem....NU UITATI !!trimiterea logului este ca atunci cind te ridici de la masa si spui mamei:sarut mina pentru masa sau cind saluti si intri intr-o casa !!adica RESPECT !!......poate o sa ziceti ca sint suparat rau de tot,dar NU sint dezamagit si scirbit...vorbim,vorbim....dar atit :mrgreen:la fapte stam mai prost :idea:

Re: CE PRETENTII SA MAI AI?!

Scris: Mie Oct 12, 2016 12:57 pm
de YO2EA
Salut Cristi,

Pina anul trecut am trimis log (si) la organizatorul concursurilor Memorial YO7VS (144 si 50MHz). Dezamagit de metoda de arbitraj, mai precis de macelirea logului pe motivul "absent log of the competitor" am decis sa nu mai trimit log. Nu o sa repet ce am scris pe aceasta tema, citeste aici si o sa te lamuresti repede:

http://www.radioamator.ro/forum/viewtopic.php?f=18&t=1474&start=90#p15458
http://www.radioamator.ro/forum/viewtopic.php?f=18&t=1464#p11418

Partea pozitiva: clasamentele sunt corecte, rapide, transparente.
Partea negativa: daca intocmesti un clasament intr-un concurs cu (minim) 1000 de participanti folosind 81 de loguri, rezultatul va fi pe masura, adica va avea o acuratete de 8% (in cazul de fata).
In acest moment pe site-ul IARU exista 1001 loguri dar arbitrajul nu este incheiat. Motivul: 1001 loguri sunt prea putine pentru clasamente reale :!:
IARU septembrie 2016.jpg
IARU septembrie 2016.jpg (21.87 KiB) Vizualizat de 2517 ori

Logul meu l-am trimis la 7 organizatori straini. Arbitrul YO ar fi putut obtine foarte usor logul meu precum si 80-85% din logurile statiilor straine lucrate de statiile YO, caz in care clasamentele ar fi aratat cu totul altfel. Daca arbitrul a decis sa arbitreze strict cu logurile primite, este dreptul lui. Rezultatul acestei decizii se vede in clasamente. Forma mea de protest impotriva acestui gen de arbitraj este sa nu trimit log.

Cristi, tu te-ai duce la servici daca in fiecare luna angajatorul ti-ar taia 90% din salar pe motiv ca nu te-a vazut (auzit) lucrand? :D

73!

Memorial YO7VS 2016 - 144MHz

Scris: Mie Oct 12, 2016 4:51 pm
de yo4fyq
YO2LZA - Partea pozitiva: clasamentele sunt corecte, rapide, transparente.

Zoli , esti sigur ...hi . Sunt curios cine gaseste primul o greseala sau scaparea in clasamente ......acum sa va vad...hi

Re: CE PRETENTII SA MAI AI?!

Scris: Mie Oct 12, 2016 5:19 pm
de YO2EA
Nu sunt sigur, am presupus ca sunt corecte pentru ca au fost generate de softul lui YO4BKM pe care-l stiu de OM serios si onest. Mai adanc nu o sa analizez problema, pentru ca aceste clasamente superficiale chiar nu ma intereseaza. Btw... ce parere ai de faptul ca esti clasat cu 2 locuri in fata lui YO2YA/p care a declarat cu aprox 48.000 mai multe puncte ca tine? :? Ca sa nu mai vorbim de HA8IH (97.000 declarate)... :roll:
Ma uit la saracu' Errico IK8YSW cum a fost jumulit de 90% din puncte :oops: In loc sa fie pe podium, a naufragiat pe locul 15 :shock:

Intrebare retorica: au aceste clasamentele vreo valoare? :?

73!

Re: CE PRETENTII SA MAI AI?!

Scris: Mie Oct 12, 2016 5:27 pm
de yo4fyq
Poate cei enumerati au acceptat regulamentul asa cum este , daca nu acceptau nu trimiteau , regulamentul a fost publicat inainte de concurs . Zoli stii parerea mea , sunt si voi fi adeptul la ce este orice este scris in regulament sa fie respectat . La fel si la alte concursuri , daca nu imi convin nu intru ( asa am procedat anul acestea cu CUPA Moldovei UUS 2016 - motivul lipsa clasamente 2015)

Re: CE PRETENTII SA MAI AI?!

Scris: Mie Oct 12, 2016 5:40 pm
de YO2EA
Sunt de acord cu tine in privinta respectarii ad litteram a Regulamentelor. La fel procedez si eu, daca nu-mi convine Regulamentul nu intru in concurs. Dar ce faci in situatia in care concursul la care nu vrei sa participi se desfasoara (in mod intentionat) simultan cu alte concursuri mari si interesante? Cum ii faci pe colegii de hobby sa inteleaga ca de fapt nu ai participat la concursul la care nu ai trimis log?
De ce nu se organizeaza concursurile cu specific mioritic astfel incat sa nu se suprapuna cu alte concursuri mari? :?

Re: CE PRETENTII SA MAI AI?!

Scris: Mie Oct 12, 2016 5:49 pm
de yo4fyq
Zoli , eu am o parere personala , nimic nu se va schimba in YO daca nu facem promovare , adrese pagini . Crezi ca cei care lucreaza nu vor sa trimita si in YO ?
Cel mai bun exemplu este YODX UUS , nici macar pe pagina FRR nu a fost un link cu regulamentul sau adresa unde sunt asteptate logurile . Regulamentul era intr-un director obscur. Acesta ar trebui sa fie un motiv de suparare si totodata de indignare . Nu avem promovare nu vine participarea automat nu vin logurile .

Re: CE PRETENTII SA MAI AI?!

Scris: Mie Oct 12, 2016 8:39 pm
de yo5ajr
Repercursiunile negative din cauza lipsa de bun simt si consecventa, respect si corectitudine, uneori sunt greu reparabile sau deloc. Concret, un mic exemplu. Un contestman din HA care apare cu indicativ HG7T (ne cunoastem de cca. 20 de ani) imi scrie un mail in care varsa amarul, spunand ca de prea multi ani concureaza ca sa faca atatea greseli in urma caruia cca. 45% au scazut nr. de QSO - uri facut la YO DX HF. Am rugat sa trimita din nou logul la noi (termenul nu era inca depasit). Am vb. cu organizatorii concursului YO DX HF si am rugat sa analizeze din nou logul. Nu mi au mai spus nimic dar HG7T mi a comunicat ca logul lui a fost revizuit si retrimis la el varianta arbitrata, de data asta la valoarea corecta dar fara nici-o explicatie sau "pardon". ("Copilul daca nu plange nu primeste lapte de la mama" .) Mi a mai spus ca nu va mai participa in YO DX HF contest. Daca la US mai poti permite sa lucrezi in pijama din caldura casei, la UUS sacrificiile si vicisitudinile sunt mult mai dureroase, asa ca va inteleg. Iata un mic exemplu in care daca dovedim indiferenta, ba mai mult, ignoranta, ne scade popularitatea unui concurs organizat de noi si e pacat, mare pacat. 73 de Miki

Re: CE PRETENTII SA MAI AI?!

Scris: Mie Oct 12, 2016 11:58 pm
de YO3JW
Dragi Domni si nas Florea
Precum probabil se stie fiecare organizatie ce isi organizeaza un concurs isi pune propria amprenta pe ea. Aceasta insemnand regulamentul de concurs.
YO DX UUS are undeva o prevedere care zice ca se vor lua in considerare logurile din alte tari si vor intra in clasament daca au cel putin 3 QSO cu statii din Romania.
Punct.
Asa cum scria Zoli intr-un alt comentariu referitor la US si unde propunea o oala mare din care fiecare sa-si extraga pe ai lui, asa si eu cu IDEEA de a folosi concursurile IARU regiunea 1 din toamna din care sa se extraga statiile romanesti.
Numai trebuie program de verificare, nu trebuie arbitru cu 45 zile inainte, clasamentul este prompt. Nici chiar FRR! Tot este transparent si nu este facut de romani!
Statiile straine daca lucreaza intre ele, si slava celui de sus ca au de unde, nu vor mai conta! Nu ai cum sa-i verifici daca au 3 QSO cu YO!
Credeti ca este simplu.
Acel italian, pomenit mai inainte, a participat si in concursul(probabil!) organizat de ai sai si unde poate este pe primul loc.
Oricum cu cei din Italia, sanse de legaturi au cei din vest sau de pe inaltimile patriei.
Tot asa peste Marea Neagra au sanse cei din est! Daca vor fi mai multe statii din
est sunt sanse mai mari ca si cei dinspre est sa faca 3 QSO cu YO!
Asa ca oricum am intoarce problema, ea este incurcata.
Cine o sa o descurce?
73
Pit
YO3JW

Re: CE PRETENTII SA MAI AI?!

Scris: Joi Oct 13, 2016 9:21 am
de YO2EA
Problema nu e complicata deloc, noi am complicat-o inutil din diverse motive si interese.
statiile straine vor intra in clasament daca au cel putin 3 QSO cu statii din Romania.


a) Aspectul legal
Concurentii YO intra in clasamentele straine fara nici o conditie :!: :!: :!:
Concurentii straini intra in clasamentele romanesti daca si numai daca lucreaza minim 3 statii YO :shock: :shock: :shock:
Dpdv juridic acest fapt se poate defini ca fiind DISCRIMINARE.

b) Aspectul tehnic
Exemplu: statia (fictiva) OK9XYZ participa (si) la YO DX UUS, realizeaza 200 de QSO-uri dintre care 2 statii YO. Trimite log la toti organizatorii in termenul stabilit de Regulamente. Organizatorul YO il penalizeaza pentru faptul ca nu a reusit sa lucreze 3 statii YO. Penalizarea nu este de 5-10% din punctele realizate ci este penalizarea suprema, reprezentand excluderea din clasamente :shock: :shock: :shock:
Dpdv tehnic, faptul ca OK9XYZ a lucrat 2 statii YO dovedeste ca semnalul lui "ajunge" pe plaiurile mioritice, adica este o statie "workable" din YO. Nu este vina lui ca nu a reusit sa reusit sa lucreze minim 3 statii YO, ci este vina noastra, vina participantilor din YO care nu au fost capabili (din diverse motive) sa lucreze aceasta statie :!:

3. Aspectul moral
Aceasta regula nu exista niciunde in Regulamentele celor 30 de concursuri straine care se desfasoara in paralel cu YO DX UUS. Oriunde trimiti logul esti primit cu bratele deschise, ti se multumeste pentru participare. De exemplu, Claudiu YO4FYQ figureaza in clasamentele din OK fara sa fi lucrat nici un ceh :!:
clasament OK.jpg
clasament OK.jpg (38.42 KiB) Vizualizat de 2569 ori

Cine ne credem noi de am ajuns sa punem conditii statiilor straine? Pe de o parte ne vaicarim ca nu intorc antenele catre noi, pe de alta parte ii obligam sa respecte tot felul de reguli stupide? Oare nu a venit momentul pentru o schimbare care sa normalizeze situatia asta aberanta? Oare nu ar fi mai simplu sa fim si noi la fel ca ceilalti, respectand si adoptand normele si regulile europene, acceptate de vasta majoritate?
Avem o vorba de duh: cand 3 oameni iti spun ca esti beat, e bine sa te duci sa te culci. Ce facem in cazul in care 30 de organizatori straini au reguli similare si doar noi venim cu ineptii latino-balcanice?


IDEEA de a folosi concursurile IARU regiunea 1 din toamna din care sa se extraga statiile romanesti.
Numai trebuie program de verificare, nu trebuie arbitru cu 45 zile inainte, clasamentul este prompt. Nici chiar FRR! Tot este transparent si nu este facut de romani!

Ideea asta o sugerez de multi ani de zile.
Avantaje:
- nu avem nevoie de arbitru, comisie, presedinte;
- nu avem nevoie de voluntari vesnic indisponibili;
- nu avem nevoie sa cautam sute sau mii de loguri straine, fac altii munca asta pentru noi;
- nu avem nevoie de oameni care sa se ocupe de publicitate, de promovarea concursului, de redactarea a sute sau mii de emailuri;
- nu avem contestatii, arbitrajul fiind facut de un arbitru strain presupus corect;
- nu avem nevoie de fonduri banesti pentru organizare/arbitrare, singura contributie din YO constand in filtrarea clasamentului general.

Statiile straine daca lucreaza intre ele, si slava celui de sus ca au de unde, nu vor mai conta!

Nu vor mai conta, pentru ne vom "extrage" doar statiile YO din clasamentul general.

Chiar daca aceasta metoda de arbitraj are nenumarate avantaje in raport cu metodele folosite in prezent, nu va fi acceptata niciodata in YO.
Este clasica replica lui JP Morgan: "Daca oricine poate folosi energia, noi unde mai punem contorul?" Parafrazand: "Daca arbitrajul va fi corect si transparent, noi cum mai stabilim campionii?" :twisted: :twisted: :twisted:

73!