Propuneri pentru regulament nou CNUS CW SSB

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
YO3JW
Mesaje: 525
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Propuneri pentru regulament nou CNUS CW SSB

Mesajde YO3JW » Vin Noi 04, 2016 8:23 am

Sti ca FRR are info si pe FaceBook?
https://ro-ro.facebook.com/hamradio.ro/
Urmeaza doua Omagiale. Mostrele de diplome sunt prezentate acolo!
Dar ideea ARRL este buna. Poate se adapteaza. Ramane numai ca cei care ar trebui sa participe sa se hotareasca daca vor sau nu.
Si mai este o problema: Cadrul legal! Concursurile sunt pentru sportivi! Ne place, nu ne place, asa scrie in prevederile legale.

YO3JW
Mesaje: 525
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Propuneri pentru regulament nou CNUS CW SSB

Mesajde YO3JW » Vin Noi 04, 2016 8:43 am

Ciprian, am o curiozitate!
Conform regulamentului concursului trebuie sa se transmita:
"ARRL Section – the abbreviation for your ARRL and RAC sections"
Daca nu esti membru ARRL, ce numar de sectiune transmiti??
Cum se rezolva acest lucru?
Nu cumva acest concurs se adreseaza numai membrilor ARRL?
http://www.arrl.org/
De ce ii zice RADIOSPORT??

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 887
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: Propuneri pentru regulament nou CNUS CW SSB

Mesajde n2yo » Vin Noi 04, 2016 9:11 am

Din cate cunosc, niciun concurs organizat de ARRL nu se adreseaza exclusiv membrilor si nu are reguli speciale pentru membrii ARRL. Membrii sau nemembrii ARRL din SUA si Canada transmit sectiunea ARRL/RAC in care isi au amplasamentul. Exista o cerinta de apartenenta la un club numai in cazul in care acesta (clubul) doreste sa foloseasca punctajul participantului la scorul cumulativ al clubului. Iata obiectivul concursului:
"Object: For stations in the United States and Canada (including territories andpossessions) to exchange QSO information with as many other US and Canadian stationsas possible on 160, 80, 40, 20, 15 and 10 meter bands."

73s de Ciprian N2YO

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 887
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: Propuneri pentru regulament nou CNUS CW SSB

Mesajde n2yo » Vin Noi 04, 2016 9:18 am

Sti[i] ca FRR are info si pe FaceBook?
[...]Urmeaza doua Omagiale.


Da stiu, pana acum 2 zile, pana sa atrag atentia organizatorului, regulamentul oficial de la un "Omagial" indica data de desfasurare din 2015. Dar, cum ziceati, ne place, nu ne place, este sport si trebuie sa suportam.

73s de Ciprian N2YO

YO3JW
Mesaje: 525
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Propuneri pentru regulament nou CNUS CW SSB

Mesajde YO3JW » Vin Noi 04, 2016 10:48 am

Intrebare simpla
Daca nu este membru ARRL de unde stie in ce sectiune ARRL este?
Sau in ARRL sunt toti cei care au autorizatie FCC?
Banuiesc ca pe autorizatie nu scrie.

YO9HP
Mesaje: 78
Membru din: Joi Iul 08, 2010 11:06 am
Contact:

Re: Propuneri pentru regulament nou CNUS CW SSB

Mesajde YO9HP » Vin Noi 04, 2016 10:57 am

Ciprian, Comentariul tau este chiar on-topic. Si eu consider ca, in materie de mobilizare pentru a participa la o concursurile de US si UUS, interventia responsabilului Asociatiei sau a Clubului la care sunt membru, are impact mult mai mare decat un mesaj electronic trimis de FRR, sau decat ascultarea regulamentului la QTC. Asa cum spunea si YO4FYQ, ar fi asa greu ca fiecare club sa aduca 5 statii in concurs? Bineinteles, vorbesc de operatori reali, cu buna credinta, nu operatori cu “scenariul si regia” stabilite dinainte. De aceea am propus in regulamentul CN-US invitatia la competitii paralele (interne si inter-cluburi) care sa fie sponsorizate si premiate separat.
Daca tot ai adus vorba de ARRL Sweepstakes, nu pot sa ma abtin sa nu il dau ca exemplu pentru modul cum este conceput grupul de control. La fiecare legatura se transmit urmatoarele elemente:
- Indicativ corespondent
- Numar serial
- O litera semnificand categoria de participare
- Indicativ propriu
- Anul autorizarii
- 2 sau 3 litere care reprezinta sectiunea ARRL
Vad ca nu este nimeni stresat de acest control complicat, ba chiar este cel mai popular concurs intern american si ii atrage atat pe cei care lucreaza de “placere” cat si pe cei cu pretentii.
Cine spunea ca regulamentul CN-US cu control format din 6 cifre este complicat?
73, Alex YO9HP

yo5ajr
Mesaje: 704
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Propuneri pentru regulament nou CNUS CW SSB

Mesajde yo5ajr » Vin Noi 04, 2016 11:28 am

Recomand lecturarea articolului din cotidianul "Pro Sport". Adica ne am luat dupa Ungaria. Ce a ce vrea Dna. Ministru MTS Doamna Lipa, in esenta incalca spiritul "Mens sana in corpore sano" iar aceasta incalcare spirituala de fapt tot din zgarcenia de a finanta sporturile ne olimpice.
http://www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/castiga-pierde-lege-educatiei-fizice-sportului-modelul-ungaria-finantarea-sustinuta-sporturilor-interes-national-e-departe-problema-sportului-privinta-finantarii-zona-15512897
OK - nu vor sa ne finanteze sau daca da - doar cu niste firimaturi dar ani de zile urlam ca la FRR sa fie recunoscute si participarea radioamatorilor YO macar in marile concursuri Internationale si Nationale macar ale tarilor membre Eu, prin urmara CSM - urile din care fac parte "sportivii" respectivi sa primeasca punctaje recunoscute de MTS la departajari de fonduri. Conducerea FRR ani de zile si imperturbabil se ascunde sub paravanul - "Asta e legea MTS" si basta! "Mucles"! Legile sunt pentru sportivi, sau sportivii pentru o lege stramba? Alesii nostri au sarcina sa misca odata din loc aceasta munte a prostiei. Au initiat macar o data o discutie deschisa cu Ministru Sportului? Sau e "tabula rasa" aparitia reprezentantilor nostri in fata Ministrului? Complexe de inferioritate adanc inradacinate din timpurile ticaloase? Nu stiu - spuneti-o voi majoritatea. Daca de dragul fondurilor infime acceptam totusi ca suntem sportivi de ce nu ne comportam ca sportivi? Daca nu, sa acceptam - "out" de sub tutela MTS dar agonia asta lunga este inuman, un fel de noua arma care "nu te ucide dar nici nu te lasa sa traiesti"! Oare cand vor constientiza ca Radioamatorismul in esenta poate ajuta societatea, poarta tricolorul Tarii in peste 300 de tari din lume, deschide noi orizonturi profesionale la tineret ce a ce nu se poate atribui la sah, oina, pescuitul sportiv etc. si culmea, aceste ramuri neolimpice primesc de doua ori mai multe fonduri! Care este motivul? Deduceti voi, radioamatorii care doar pe Facebook puteti comunica cu alesii vostri! 73 de Miki

YO3ITI

Re: Propuneri pentru regulament nou CNUS CW SSB

Mesajde YO3ITI » Vin Noi 04, 2016 11:34 am

n/t
Ultima oară modificat Dum Noi 20, 2016 9:44 pm de către YO3ITI, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
yo4lhr
Mesaje: 78
Membru din: Lun Mar 14, 2011 8:05 pm
Contact:

Re: Propuneri pentru regulament nou CNUS CW SSB

Mesajde yo4lhr » Vin Noi 04, 2016 1:02 pm

@YO5AJR. Dr OM Miki. Ai mare dreptate. MTS, daca ar putea, nu ar da NIMIC. Nici la sporturile olimpice chiar. Dovada, zecile/sutele de medalii cucerite de Romania la Rio. Ce pretenții mai putem avea noi, ca " sport" neolimpic? Un alt exemplu grăitor fata de sportul romanesc. La olimpiada de la Tokio va mai apare inca un sport, larg răspândit in YO. Maine, are loc lângă Liege, campionatul european. MTS nu a contribuit, după știința mea, cu nimic. Fiecare participant și-a plătit tot : transport, cazare, masa, taxa de participare (eu stiu cate sute de euro m-a costat). Așa ca nu mai avem de ce sa ne miram de nimic. Doar ca rămâneam cu un gust amar dar cu marea satisfacție ca, copii nostrii vor avea "mens sana in corpore sano".
Trăiască Ministerul Tineretului si Sportului in frunte cu tanti ministră cu tot. Era sa uit. Si frr.

@N2YO. Dr OM Ciprian. Spui ca ne place sau nu, radioamatorismul este sport SI TREBUIE SA SUPORTAM. Ce, si mai ales, de ce ? That is the question(s)
Apropos. ARRL este subordonata ministerului care se ocupa cu sportul in usa? Nu cred.
Best 73 de Nic


Părerea mea, dom'le


PS: este vorba de Campionatul European de Karate Wadokai
PS2: scuze de off-topic
orice sarma este o antena, dar sa nu exageram

yo7fb
Mesaje: 98
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 12:44 pm
Contact:

Re: Propuneri pentru regulament nou CNUS CW SSB

Mesajde yo7fb » Vin Noi 04, 2016 5:14 pm

Va salut! Desi sunt inactiv in materie in ultima perioada i-mi exprim si eu parerea fiind interesat totusi de fenomen.
Alex!
"Si eu consider ca, in materie de mobilizare pentru a participa la o concursurile de US si UUS, interventia responsabilului Asociatiei sau a Clubului la care sunt membru, are impact mult mai mare decat un mesaj electronic trimis de FRR, sau decat ascultarea regulamentului la QTC. Asa cum spunea si YO4FYQ, ar fi asa greu ca fiecare club sa aduca 5 statii in concurs? Bineinteles, vorbesc de operatori reali, cu buna credinta, nu operatori cu “scenariul si regia” stabilite dinainte."

Majoritatea campionatelor sunt compuse din mai multe etape,fieca
re concurs ,cupa,organizat de x club afiliat sa fie considerat etapa in campionatul national, puntele acumulate sa fie adunate cu punctele relizate in "play off". Este pacat ca aparitiile saptaminale ale multor indicative nu este bagata in seama ,la cluburi clasamentul final sa fie in totalitate in functie de suma punctelor realizate de membri sai. Poate sunt multe ,aproape in fiecare saptamina,dar macar citeva merita titulatura de etapa in campionatul national. In alt topic se discuta despre logurii si program de concurs,pe timpul cind mai participam si eu ,Pit la cupa Bucuresti ,recomanda sw N1MM si avea un model de UDC( user defined contest),cred ca modelul ar putea fi urmat de multii organizatori(cu un acord general asupra hederului la cabrillo). Participarea in sine este scopul,cu titluri si campioni mai vedem...trebuie regasita esenta,distractia,placerea de a ne saluta,impartasirea experientei...

73 de yo7fb,Marius


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori