EROARE SAU ........

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 834
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: EROARE SAU ........

Mesajde YO4BKM » Mie Noi 02, 2016 6:04 pm

YO3JW scrie:Intru-cat ai facut referire la unele loguri unde apare LPI xxx, tin sa multumesc pentru acea colaborare avuta. O fost bine si a iesit OK.

Deci pianistul stie toate notele, ba chiar mai mult si astfel a acoperit sau identificat toate golurile lasate de compozitor in partitura. Numai ca, am spus-o si atunci, nu mi-a placut (multele incurcaturi din loguri le semnalam, organizatorul le rezolva, imi trimitea logul rezolvat, de aceea crede ca a fost bine!), nu am mai vrut sa mai continui in acest mod, cine face un concurs trebuie sa raspunda integral de el, sa-si adjudece atat gloria dar si criticile. Multumeste cineva cronometrului care a masurat timpul campionului? Cel mult da vina pe cronometru cel care nu este de acord cu rezultatul. Dar nici nu este corect sa aranjezi cronometrul dupa cum vor concurentii. Aici cronometrul, ca instrument, este un soft. Care poate fi facut de oricine, asa cum se fac si cronometrele. Alegeti-l pe cel care va convine apoi, dupa ce ati ales, ati verificat, ati dat verdictul de OK, raspundeti de cum se armonizeaza cu ce ati cerut si cautati golurile din partitura nu in lipsa de participare (complicitate) a pianistului.
Cat priveste recomandarile pentru editorul de log, este cea mai buna initiativa pe care o vad aici, ar fi cel mai bun lucru care se poate face, dar cine sa o faca daca cluburile, chiar cele organizatoare de concursuri, duc lipsa de instructori si antrenori calificati pentru astfel de situatii, instructori si antrenori care sa cunoasca bine performantele editoarelor, sa faca regulamente armonizate cu cerintele editoarelor etc, nu sa se continue dupa micile aranjamente gen "imi faci si-mi trimiti si mie logul pe calculator?" chiar cu concurenti din clubul organizator (am trait asa ceva) sau sa continue vechea practica prin care organizatorii corecteaza logurile (si iata ca asa iese OK! apar chiar si nostalgii, ... ehehe, iti amintesti cand faceam asta si asta si iesea bine?) pentru ca ori nu s-au putut face loguri corecte, ori nu s-a inteles cum este corect, ori regulamentul a fost neclar? Sunt cativa care au capatat experienta in operarea cu anumite editoare, mai dau o indicatie cand este ceruta, este ceva dar nu complet. Pe cand un antrenor sau un instructor ar da un sprijin calificat. Ce a facut in acest sens colegiul central al antrenorilor si arbitrilor? Dar antrenorul federal care, printre altele, organizeaza, coordoneaza si sprijina activitatea colegiului central al antrenorilor, organizeaza cursuri de perfectionare (pentru cine?) si elaboreaza materiale metodice, studiaza literatura de specialitate si întocmeste materiale cu caracter tehnico-metodic, urmarind tiparirea si difuzarea lor la radiocluburile sportive sau secţiilor de radioamatorism din teritoriu (am citat din statutul FRR art. 78)?
Lansez si o provocare: certurile noastre aici nu cumva convin pentru ca acopera lipsa de activitate in domeniul antrenorilor si instructorilor? Eu unul nu am vazut pana acum niciunul de aproape.
Daca orice club de fotbal are antrenor sau/si instructor (cu care se prezinta in competitii si care raspund in fata clubului de rezultatele obtinute), de ce un radioclub judetean nu poate avea asa ceva pe concursurile la care participa membrii clubului, iar rezultatul fiecarui paricipant sa se adune la performantele clubului? De ce nu exista sau nu se stimuleaza clasamente ale cluburilor (chiar daca participa si prin membri individuali si ca statie colectiva, sa conteze in clasament totul cumulat) pe baza rezultatelor, sau clasamente ale concursurilor si se contorizeaza numai performantele individuale? Mai este radioamatorismul un sport organizat in cluburi? Care ar fi avantajul sa mai fie?
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo7fey
Mesaje: 3
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 12:11 am
Contact:

Re: EROARE SAU ........

Mesajde yo7fey » Mie Noi 02, 2016 7:21 pm

Cred ca ar fi mult mai putine probleme daca in regulamentul concursului s-ar prezenta un exemplu de header si un exemplu de linie QSO.
Adi

YO3JW
Mesaje: 544
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: EROARE SAU ........

Mesajde YO3JW » Mie Noi 02, 2016 8:58 pm

Buna!
Eu unul m-am lamurit!
De vina sunt antrenorii si instructorii..... eventual FRR!

YO2LDE
Mesaje: 17
Membru din: Joi Sep 15, 2016 10:53 pm
Contact:

Re: EROARE SAU ........

Mesajde YO2LDE » Joi Noi 03, 2016 11:32 am

Vin cu o idee pentru programatori dupa ce am vazut pe pagina oficiala de CQWWDX. Eu lucrez cu programul lui N3JFP special creat pentru acest concurs. Totusi, la incarcarea logului pe pagina oficiala mi-au aparut doua erori tot la categorie dar si la QTH. (este prima oara cand trimit logul in format electronic online si nu am stiut ca trebuie trecut la QTH... DX). Tot o eroare am primit si la SAC 2016. Dar, erorile au putut fi corectate online prin selectia corespunzatoare din campurile respective. Ma gandeam ca se poate realiza asa ceva si pentru concursurile romanesti. Logul care nu are header-ul corect (sau nu este corespunzator pentru respectivul concurs) sa aiba posibilitatea de a fi corectat online. Nu cred ca este foarte greu de realizat (si nu vorbesc chiar in necunostiinta de cauza). Eventual se poate lua legatura cu Tsvetomir Tishevishki, LZ2FQ, cel care a creat "check loger-ul" pentru CQWWDX.
In aceste conditii, nimeni nu ar mai avea ceva de obiectat. Este doar o parere, nimic altceva.
73's de DL/YO2LDE, Daniel

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 834
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: EROARE SAU ........

Mesajde YO4BKM » Joi Noi 03, 2016 12:18 pm

YO2LDE, o idee care se poate aplica rapid.
Softurile mele pentru evaluare arbitrare au doua aplicatii care se executa independent: una de verificare-triere a logurilor unde se indentifica si se expliciteaza erorile fatale și una de evaluare-arbitrare numai pentru logurile gasite a fi conform regulament, vezi fisierul atasat. La cererea organizatorilor pot pune la dispozitie oricand un „pui de soft” care sa contina numai partea de verificare, iar organizatorii sa il ataseze ca fisier la anuntul prin care propun concursul. Dar pot sa il trimit si la oricui imi cere acest lucru (si isi poate face astfel o biblioteca cu aplicatii de verificare concursuri pe fiecare concurs in parte, eventual la cluburi) daca imi indica o adresa unde sa le primeasca pe yahoo.com si imi arata unde se afla regulamentul concursului pentru care doreste verificarea. Adresa mea este oproescu.gheorghe@yahoo.com.
73!
Fişiere ataşate
00 Softul - prima pagina.jpg
Asa se deschide softul meu de triere-verificare-arbitrare
00 Softul - prima pagina.jpg (312.09 KiB) Vizualizat de 1803 ori
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO2LDE
Mesaje: 17
Membru din: Joi Sep 15, 2016 10:53 pm
Contact:

Re: EROARE SAU ........

Mesajde YO2LDE » Joi Noi 03, 2016 2:27 pm

@YO4BKM
Softul arata foarte bine... dar, din cate am inteles eu este versiunea off-line.
Probabil nu m-ati inteles. Eu ma refeream la trimiterea logurilor online (upload) si verificarea lor in real time. Daca header nu corespunde criteriilor concursului, sa se poata modifica sectiunea gresita tot online (si tot real time).
Ca si exemplu, ca tot suntem la Cupa Bucovinei, daca eu incarc online un log in care scriu categorie - "Single OP' si mod "SSB", softul de triere/werificare online sa-mi returneze eroare si sa spuna ca la categorie pot alege doar A, B, C, D sau E iar modul de lucru ca si camp de verificare sau definitie sa nu fie bagat in seama... (este definit automat in categorie). Desi, parerea mea, chestia asta cu definirea categoriilor in regulamente pe baza altor criterii decat cele care se folosesc de obicei la concursurile internationale e cam aiurea... Si aici in Germania sunt numeroase concursuri locale dar la fiecare trebuie introduse obligatoriu cateva sectiuni in header... sunt cam 4.... le redau mai jos...
Category: Single OP/Multi OP (sau individual/statii de club)
Band: 160/80/40/20/15/10/ALL
Mode: SSB/CW/RTTY/SSTV/PSK31/MIXED
Power: QRP/LOW/HIGH (optional)
Eu zic ca daca aceste 4 criterii de selectie se respecta si pe baza acestora se face un regulament, totul va fi super ok. Majoritatea softurilor de concurs respecta aceste 4 criterii esentiale. Daca logul la incarcare nu le are, atunci softul sa ii ofere online posibilitatea de corectie doar in baza acestor criterii cu posibilitate de alegere doar a optiunilor valide pentru respectivul concurs. O pagina scrisa in php, cu eventuale scripturi java, rezova rapid problema... ;-)
73's de DL/YO2LDE, Daniel

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 834
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: EROARE SAU ........

Mesajde YO4BKM » Joi Noi 03, 2016 7:36 pm

YO2LDE, am inteles ca te referi la modul de lucru on-line. OK, ce propui este frumos, bine, corect si fezabil. Softurile de verificare ar trebui sa functioneze pe un server unde organizatorii sa le poata depune (sau sa cunoasca ce este depus acolo si sa recomande ce se potriveste concursului lor) iar doritorii sa le poata accesa. Ca lucrurile sa fie cat mai simple si usoare trebuie facuta si aici o standardizare sau o tipizare a notatiilor, de exemplu să nu se mai amestece SO cu SINGLE-OP, ECHIPE cu MULTI-OP, 80 M cu 3.5 MHz, asta ar simplifica si elaborarea softurilor pentru arbitrare dar ar cere și mai multă concentrare la elaborarea regulamentelor, ceea ce nu este rău. Dar, daca totusi vreun organizator tine sa foloseasca, sa zicem, SO in loc de SINGLE-OP, atunci sa se ingrijeasca sa puna pe acel server versiunea on-line pentru verificare, cine o scrie nu este o problema, eu vad problema in asigurarea serverului corespunzator, este asta la indemana oricarui organizator? Poate ca primul care va sparge gheața (sau ceața?) va avea și generozitatea de a oferi gazduire și celorlalți, daca nu cumva o va face FRR. 73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori