Concursuri interne si taxele.

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
yo5ajr
Mesaje: 719
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Concursuri interne si taxele.

Mesajde yo5ajr » Dum Dec 25, 2016 9:58 pm

De cateva minute a aparut pe "hamradio.ro" calendarul competitiilor interne. Gurile rele spun ca toate CSM - urile din Tara au primit lista cu noile preturi la taxele catre FRR pe 2017 printre care si "taxa de participare la concursuri" (cca. 10 Ron/zi). O fi adevarat? Poate cineva este mai bine informat.
Un an nou cu andurante maxime si sanatate. 73 de Miki

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 352
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde yo9rij » Lun Dec 26, 2016 9:05 am

Totul (Sportul) se plateste! Hi!
Sarbatori fericite Miki!
73!

yo2bpz
Mesaje: 24
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:09 pm
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde yo2bpz » Lun Dec 26, 2016 9:56 am

La noi (YO HD DX) nu s-a primit nimic, dar consideram ca si asa taxa de membru FRR (150 lei anul trecut) este mult prea mare pentru ajutorul pe care il primim de la FRR.

yo5ajr
Mesaje: 719
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde yo5ajr » Lun Dec 26, 2016 12:35 pm

Indiferent ca e perioada de sarbatoare, doliu National....viata isi urmeaza cursul. Indiferent ca ne jignim, ne ciupim sau adoptam politica de strut, viata merge inainte influentat in prea mica masura de o politica de strut. Iata ca ne fiind un act clasificat, emis de MTS la FRR si apoi in teritoriu (ciudat ca majoritatea nu stie de el) postez in public actul respectiv cu riscul sa fiu pus pe cruce pentru "indiscretie". In rest..."sa traim bine pentru ca iarna nu e ca vara".... Sarbatori faine la toti colegii mei. 73 de Miki
Fişiere ataşate
taxe f.r.r 2017.pdf
"Sa vezi si....sa nu crezi"!
(261.36 KiB) Descărcat de 265 ori

Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1035
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde YO6EX » Lun Dec 26, 2016 2:39 pm

@ Miki:
Deci daca vreau sa particip la competitiile organizate de FRR in US si UUS am de platit 120 lei :lol: :lol: :lol:
La care se adauga curentul electric consumat si uzura echipamentelor, daca am statia acasa.
Daca nu , pe langa astea doua, mai platesc deplasarea la locul de concurs, hrana, incalzire etc. :mrgreen:

Frumos n'aşa ?

Sunt curios daca si pentru participarea la concursurile organizate de cluburi trebuie sa platesc taxa de 10 lei / zi ? :twisted:

P.S. Ma intreb dece nu cer 10 lei si pentru participarea la campionatul IARU... :lol: :lol: :lol:
.

YO5VAE
Mesaje: 237
Membru din: Dum Iun 20, 2010 9:58 am
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde YO5VAE » Lun Dec 26, 2016 2:41 pm

Simpatica asta cu taxa participare competitie 10 ron/zi. Totusi banuiesc ca nu e vorba de competitiile radio...ci de cele de telegrafie viteza sau creatie tehnica.
Nu ii mai satura nimeni pe astia. Iau bani pentru nimic. E ca si cum ai sta in pat cu ochii in tavan si cineva iti aduce periodic cate o geanta cu bani.
Sarbatori fericite si un an nou diferit de cel care se prognozeaza!
73 de YO5VAE - Edy

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 352
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde yo9rij » Lun Dec 26, 2016 3:13 pm

Trecand de la agonie la extaz, aceasta taxa se poate regasi ca si o delimitare pe care FRR va trebui de voie de nevoie sa o accepte intre sport si hobby! O idee mai buna a celor din MTS nici ca se putea! Sa extinzi notiunea de SPORT si in domeniul HF, VHF, UHF,etc mi se pare egal cu a intra cu bocancii plini de noroi in casa de curat a bunicii! Fapt pe care FRR nu l/a sesizat sau la sesizat dar si/a fortat norocul pe principiul "poate merge si asa"! Din cate stiu, anul 2017 va fi un an de referinta pentru a corecta astfel de derapaje din radioamatorisul mioritic. Sarbatori Fericite!

YO5BFJ
Mesaje: 107
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 1:39 pm
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde YO5BFJ » Lun Dec 26, 2016 4:24 pm

Taxa cu diplomele e si mai tare. Printarea nu costa mai mult de 3 lei, iar expedierea nu costa nici 2 lei, oare ce fac cu diferenta de 5 lei ?!?. Nici cu taxa IARU nu e clar . Eu stiam ca e 1 euro. Poate a fost schimbata?
Taxa de club era 150 acum e dubla . E mare foamea !
Numai de bine si ....
LA MULTI ANI !
Adrian

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 841
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde YO4BKM » Lun Dec 26, 2016 4:47 pm

A apărut o listă cu niște taxe în plus, multe și diverse. În privința atitudinii lui Miki, eu îi dau dreptate. Edmund Burke, filosof, om politic, orator, autor irlandez (1729-1797) arăta cu secole în urmă că „The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing”. Asta pentru ca să nu ajungem ca la final de an, din îngăduință în îngăduință, să fim în situația de a spune „La anul sigur va fi mai bine ca peste doi ani”.
Din lista făcută public, pe care o înțeleg a fi emisă de o autoritate guvernamentală, eu nu reușesc să pricep mai nimic. Să fie vorba de taxele plătite de radioamatori către cluburi? Să fie vorba de taxele plătite de cluburi către FRR, stabilite „per capita”? Să fie vorba de ambele situații, puse la grămadă, să crească valorile? Suma de 300 de lei cu care începe lista mă face să cred că este vorba de plățile cluburilor către FRR. Dar nu înțeleg ce înseamnă poz. 3, „Taxă viză anuală radioamator”, cine către cine o plătește? Ca radioamator, nu sunt autorizat, vizat, avizat și paravizat de ANCOM? Care este rolul FRR aici? Ce trebuie să mai vizeze? Hai să zicem că ar fi vorba de taxa de sportiv, dar greșit formulată (când se vor alfabetiza cei care alaborează astfel de documente?), ca sportiv legitimat la un club este normal să se plătească o taxă, cotizație, ceva de genul acesta. Dar, conform legii sportului 69/2000 reactualizată în 2013 se spune la art. 13 alin. 3 și 4 că:
(3) Pentru a participa la competiţiile sportive oficiale locale sau naţionale un sportiv de performanţă trebuie să fie legitimat la un club sportiv.
(4) Evidenţa legitimării şi transferarea sportivilor sunt în competenţa federaţiilor sportive naţionale, a ligilor profesioniste şi a asociaţiilor judeţene şi ale municipiului Bucureşti, pe ramuri de sport, potrivit statutelor şi regulamentelor federaţiilor sportive naţionale.
Conform art. 36 FRR este o asociere de cluburi și asociații, nicidecum de persoane fizice de la care să încaseze taxe. Dar poate că FRR să fi extins noțiunea de „evidență a legitimării și transferarea sportivilor” și la taxarea acestei evidențe deși cluburile achită taxa de 300 lei pe an, pentru ce? Pentru aerul pe care-l respiră? Nu și pentru serviciul pe care-l face FRR să țină evidența? Și iată că birul se mărește considerabil, dintr-un condei.
Ce este taxa legitimare radioamator nou? Nu se legitimează la club, unde plătește taxele cerute de club, conform autonomiei clubului? După cum înțeleg eu ar fi vorba de acel medieval „Droit du seigneur” sau „lord's right”, dreptul seniorului unei feude de a dispune el primul de mireasa oricărui supus al său.
Mai apare taxarea participării la competiții. De care? Organizate de cine? Din nou o formulare de analfabet încurcă lucrurile, dar în defavoarea radioamatorilor care sunt ultima verigă în lanțul birocratic în fața căruia nu îi ajută nicio autoritate. Să ne facem cumva sindicat?
În final, am o propunere: dacă FRR nu mai are putere financiară să se întrețină ca până acum și nici înțelepciunea să găsească alte soluții, să facă apel la art. 126 din propriul statut. Nu mai pot impune niște biruri ca în Evul Mediu, doar prin simplul motiv că este o autoritate plasată deasupra cetățeanului, cetățeanul a căpătat dreptul de a avea un cuvânt de spus.
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo5ajr
Mesaje: 719
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Concursuri interne si taxele.

Mesajde yo5ajr » Lun Dec 26, 2016 5:20 pm

Tavi - ka un boxer profesionist....KO. Se va pastra tacerea din parte emitentului listei? Precis va emite langa aceasta lista si un "user manual", sau daca nici asta....scapa cine poate....:)))) Prea au obisnuit cu proverbul blestemat..."capul aplecat sabia nu taie"! Pentru Dumnezeu - suntem in secolul XXI? Sau nu?


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori