Pagina 1 din 1

Concursuri YO si statiile din afara YO

Scris: Mie Ian 11, 2017 8:53 pm
de DL2LDE
Buna seara la Dvs.
In ultima zi de luni, 9 ianuarie 2017, a avut loc concursul Cupa Campina (organizat de YO9KJB). Nu lucrez eu in multe concursuri YO (si din cauza conditiilor de propagare dar si din lipsa unei categorii de participare) si, uitandu-ma peste regulament am observat ca are o categorie alocata si statiilor din afara Romaniei. Am decis sa particip. Propagarea nu a fost grozava intre DL si YO la ora concursului, cu toate acestea am auzit destule statii YO lucrand in concurs. Am chemat cateva din ele in CW si surpriza... am fost refuzat. Unele cerandu-mi insistent sa fac QSY sa nu le mai deranjez ca lucreaza intr-un concurs YO. Deci, nici o legatura. Am trecut in SSB. Nu foarte multe statii pe acolo (sau nu am auzit eu prea multe). Totusi, inca o tentativa. Chem statia organizatoare, YO9KJB. Sunt ignorat desi nu avea multa activitate. Chem o alta statie din YO3. Sunt refuzat desi i-am comunicat ca lucrez in concurs. Mai o tentativa la o statie din YO7. Din pacate nu ma aude din cauza aglomeratiei. Aceasta a lucrat cu o statie din Italia (deci stia ca se poate lucra cu statii din afara YO) dar nu am reusit sa fac QSO. Vina mea ca nu am avut suficienta putere la iesire. Mai incerc odata la YO2LRH, la Hateg. Ovidiu ma aude cu greu, in prima etapa, dar pana la urma facem QSO. Toate aceste lucruri se repeta si in etapa a doua. Singura statie cu care am reusit sa lucrez a fost YO2LRH caruia ii multumesc pentru rabdare. Pentru el, voi trimite LOG pentru cele doua legaturi realizate in acest concurs.
In incheiere vreau sa mai comunic doar ca, ar fi bine ca la concursurile unde exista o categorie alocata pentru statiile din afara YO (pacat ca nu au mai multe concursuri aceasta categorie) sa NU mai fie ignorate aceste statii cand raspund la o chemare de "Apel Concurs" sau "Test YO".
Cu stima,
Daniel, DL2LDE / YO2LDE

Re: Concursuri YO si statiile din afara YO

Scris: Joi Ian 12, 2017 10:17 am
de yo5ajr
Just one word: shame! 73 DE Miki

Re: Concursuri YO si statiile din afara YO

Scris: Joi Ian 12, 2017 11:20 am
de YO3JW
Miki
Ai fost in acel concurs??
Eu am fost si pot zice ca in prima ora propagarea YO a fost excelenta cu semnale "zdravene"
In a doua ora propagarea s-a schimbat astfel ca la sfarsit nu se mai auzeau decat statiile locale.
Pot remarca numai faptul ca unii participanti au avut suficienti watzi sa se poata auzi mai departe!
Am reusit sa lucrez cu Nelu I0/YO7LKW care venea slabut. Oricum Roma e mai aproape!
Este posibil ca multi din cei care au lucrat sa nu fi citit tot regulamentul. Poate s-au uitat doar la modul de a da controlul! Si la adresa unde trebuie trimis logul!
Sunt convins ca logul lui DL2LDE va fi bine venit,
Ce mi se pare mie ciudat este ca adresa de primire a logurilor a ramas unul inactiv. Poate cei care au primit raspunsul ca este nasol, sa mai incerce odata sa trimita la frr@hamradio.ro
Daniel sper sa avem parte si de o propagare buna in viitoarele concursuri unde prezenta statiilor din afara YO este binevenita.
73
Pit

Re: Concursuri YO si statiile din afara YO

Scris: Joi Ian 12, 2017 11:53 am
de YO9IOE
Buna ziua .Cu regret ,trebuie facuta o mica rectificare: Organizatorul Concursului a fost YO9KPB nu
YO9KJB. Daca a-ti incercat sa apela-ti YO9KJB :!: Va asteptam in Memorial YO9WL.73!