Intrebare pentru YO3CZW, Secretar General al FRR

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
YO9HP
Mesaje: 81
Membru din: Joi Iul 08, 2010 11:06 am
Contact:

Intrebare pentru YO3CZW, Secretar General al FRR

Mesajde YO9HP » Joi Feb 23, 2017 4:09 pm

In urma publicarii regulamentului Campiontului National de US-CW, pasionatii de concursuri ar trebui sa isi aleaga una din urmatoarele categorii:

A. Seniori categorie putere mare ‐ Operatori cu vârsta peste 18 ani, putere peste 100 W, conform cu autorizația ANCOM.
B. Seniori categorie putere redusa ‐ Operatori cu vârsta peste 18 ani, putere maxim 100 W.
C. Juniori ‐ Operatori cu vârsta până la 18 ani (împliniți la data concursului) putere maxim 100 W
D. Echipe ‐ Stații cu autorizație de club, cu maxim doi operatori indiferent vârsta.


Intrucat am cateva nelamuriri, ar trebui sa ma adresez lui YO3APJ care este Presedintele Comisiei de US din cadrul CA al FRR. Totusi propunerea de regulament inaintata de YO3APJ a fost respinsa in CA. Asa ca ma adresez lui YO3CZW, care nu numai in calitate de S.G. al FRR, dar si in calitate de promotor al variantei de regulament recent aprobate, ar trebui sa aiba raspunsuri si explicatii:

Intentionez sa lucrez in concurs: cum aleg categoria de participare?

Pe baza autorizatiei, asa cum scrie la cat. A? Asta inseamna ca radioamatorii cu autorizatie de clasa a II-a (max. 200 W) si clasa. I (max. 400 W) trebuie sa aleaga aceasta categorie. Nu se mentioneaza aici de autorizatii speciale (exemplu autorizatia pentru 1000 W), deci nu se admite lucrul cu 1 kW output. Sau se admite? Nu este clar… Sau tocmai asta s-a urmarit: confuzie???!!!

La categoria B cine se poate inscrie? Nu este foarte clar, insa au mai ramas doar radioamatorii cu autorizatie de clasa a III-a (max 100 W). Problema este ca dintre participantii la concursurile YO, sunt foarte putini care detin autorizatie de clasa a III-a. Deci am reusit sa concentram 70-80% din participanti la o singura categorie (A).

La categoria C s-a facut vreun pas inainte fata de vechiul regulament? Nu. Banuiesc ca se vor repeta discutiile din anii trecuti.

De ce nu s-a dorit varianta categoriilor propusa de YO3APJ, structurata pe ideea de putere declarata si pe o diferenta rezonabila intre puterea maxima (400 W) si puterea minima (100 W) ? Cei care au participat la discutiile din CA cunosc detaliile.
S-a amintit si aici, pe forum, ca oricum nu avem instrumente sa verificam puterea participantilor. Da, dar acesta nu este un motiv sa emitem un regulament confuz si deliberat plin de inechitati. Daca toti participantii s-ar fi aliniat la cei 6 dB (diferenta dintre 400 si 100 W), atunci sunt convins ca cei 2-3 participanti care detin autorizatie speciala pentru 1 kW, ar fi renuntat la puterea reala de 2 - 2.5 kW cu care lucrau in realitate. Ar fi fost un pas mare in a atrage noi participanti, care de obicei lucreaza cu 100 W.

Marius (YO3CZW), mai sunt 10 zile pana la CN-US-CW. Cum trebuie sa interpretam definirea categoriilor sustinuta de tine si de alti cativa membrii in CA?

Alex, YO9HP

YO9IRF
Mesaje: 330
Membru din: Sâm Iul 21, 2012 4:43 pm
Contact:

Re: Intrebare pentru YO3CZW, Secretar General al FRR

Mesajde YO9IRF » Joi Feb 23, 2017 4:57 pm

Vad de unde ar veni confuzia, dar se poate intelege: in categoria A se incadreaza cei care lucreaza cu puteri mai mari de 100W, dar care trebuie sa respecte puterea maxima conform clasei de autorizare. In categoria B se poate incadra oricine lucreaza cu 100W sau mai putin. La categoria B nu e nevoie de precizarea legata de puterea permisa de clasa de autorizare, pentru ca toate permit 100W.

Razvan.

YO9HP
Mesaje: 81
Membru din: Joi Iul 08, 2010 11:06 am
Contact:

Re: Intrebare pentru YO3CZW, Secretar General al FRR

Mesajde YO9HP » Joi Feb 23, 2017 5:16 pm

YO9IRF: Razvan, ce clar si logic suna cand explici tu subiectul, facand cateva presupuneri ajutatoare! Nu era sarcina regulamentului sa fie clar si sa nu lase loc de interpretari? Nu puteau sa adauge, la categoria B, 100 W, indiferent clasa de autorizare, pe baza puterii declarate? Iar la categoria A, daca doreau sa includa si autorizatiile speciale, pentru 1000 W, nu era corect sa specifice acest lucru? 73, Alex YO9HP

YO5AVN
Mesaje: 99
Membru din: Lun Mar 21, 2011 12:18 pm
Contact:

Re: Intrebare pentru YO3CZW, Secretar General al FRR

Mesajde YO5AVN » Joi Feb 23, 2017 8:34 pm

Fata de
"A. Seniori categorie putere mare ‐ Operatori cu vârsta peste 18 ani, putere peste 100 W, conform cu autorizația ANCOM.
B. Seniori categorie putere redusa ‐ Operatori cu vârsta peste 18 ani, putere maxim 100 W.
C. Juniori ‐ Operatori cu vârsta până la 18 ani (împliniți la data concursului) putere maxim 100 W
D. Echipe ‐ Stații cu autorizație de club, cu maxim doi operatori indiferent vârsta."

Alex are perfecta dreptate. Este exemplu tipic cum NU se redacteaza un "regulament".
1) In definitii, regulamente, legi NU se folosesc expresii ca " putere mare " sau "putere redusa " = se folosesc definitii CLARE, neinterpretabile - de expl. "puterea output mai mare de 100W - in limita autorizatiei ANCOM" sau "puterea output mai mica de 100W"
2) - nu inteleg DE CE tinerii sub 18 ani nu ar putea avea autorizatii de cl. II sau I si sa participle ca atare???? De ce se discrimineaza negativ/restrictiv tinerii???
3) - de ce la "Echipe" nu este limitata puterea macar la nivelul autorizatiei ??????
..etc., etc.
Dupa cum se vede membrii CA, cel putin cei care au votat pentru acest text / aceasta varianta (inteleg ca majoritatea), mai au de invatat multe atat la limba romana ( redactare texte oficiale) cat si despre redioamatorism.
NU Uitatati! ".. cum e turcu e si pistol..."" - valabil atat pentru "dupa cum e CA asa sunt si textele emanate de ei" - dar si mai important ..."dupa cum e regulamentul, asa va fi si concursul"....
Vreti concursuri frumoase - eliminati "franarii" din CA!!! (Vine primavera, vine AG - poate acum rasare ceva "inviorare" ).
73&GL
Joska

yo5ajr
Mesaje: 719
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Intrebare pentru YO3CZW, Secretar General al FRR

Mesajde yo5ajr » Vin Feb 24, 2017 10:21 am

Ce - mi vad ochii......Alex - chiar adresati intrebari deschise la Secretarul Gen.al FRR Marius Mitrut? Si pe acest sait, considerat de chiar Domnia sa "coltul furtunos" al radioamatorilor "nelegiuiti, anarhisti, denigratori al FRR"? Acesti "domni" in ultimii ani au dat dovada de nesocotirea absoluta al off - urilor radioamatorilor "supusi FRR", au dat dovada puterii lor nemarginita in care au indraznit sa treaca sub sifonier acte contestatare inaintate in termen Statutar, inregistrat ca apoi sa fie discutat in AG al FRR, acesti domni care ne au incalcat si bruma de drept sfintit prin chiar constitutia Tarii? Acum asteptati dragilor ca chiar vor raspunde la intrebarile chiar devenite urgente? Puneti pohta,n cui! Da - ce a ce se petrece pe "radioamator.ro" este urmarit atent si discret de catre cei vizati in diferitele "off" - uri dar asta doar sa complecteze lista neagra a lor cu candidatii titlurilor "persona non grata" cum am ajuns si subsemnatul. Au corespondente secrete intre membri CA care nu e de nasul radioamatorilor comunitari, unde au curajul sa duca discutii abjecte, machinatiuni Machiavelice ca de ex. recent intre YO3GOD si YO8WW despre mazilirea sefului comisiei de UUS YO5OCZ cu vadit interes de a propulsa un "om al curtii". La asta duce netransparenta si lipsa de comunicare deschisa cu radioamatorii. Prin concluzie - "intrebarile" puse la SG al FRR sunt ca nuca pe perete. 73 de Miki :mrgreen:

yo9ilx
Mesaje: 32
Membru din: Mie Oct 22, 2014 4:20 pm
Contact:

Re: Intrebare pentru YO3CZW, Secretar General al FRR

Mesajde yo9ilx » Vin Feb 24, 2017 11:49 am

Va salut.
Dragi colegi, prieteni si amici si nu in ultimul rand radioamatori vorbesc in calitate de "patit" in relatia cu FRR-ul sau in fine sa nu generalizez cu anumiti reprezentanti ai FRR, cum credeti ca veti putea purta discutii constructive cu acesti domni care incalca regulamentele ( tot de ei aprobate) si nu dau doi bani pe parerile si dreptatea noastra ?

Nu sesizati ca pana acum domnii acestia fac totul pentru si in favoarea dumnealor ?

Cum e posibil ca intr-un regulament sa scrie ca poti trimite logul in 7 formate dar la final sa se accepte doar unul ca de, na, asa cica e programul...vrajeala domnilor...o mare vrajeala.

Cum e posibil sa trimitem 10 email-uri cu nume de persoane si sa primim raspuns de la FRR ca este necesar sa scriem si numele acestora...PAI DEJA LE AVEATI SCRISE ACOLO pentru numele lui Dumnezeu...

In FRR este o debandada totala !

Rusine !

Prin urmare, raspunsul cred ca ori il asteptati degeaba ori o sa primiti o mizerie de raspuns cu care suntem deja obisnuiti nu-i asa ?

Cu stima,

YO9ILX, Vali

YO9HP
Mesaje: 81
Membru din: Joi Iul 08, 2010 11:06 am
Contact:

Re: Intrebare pentru YO3CZW, Secretar General al FRR

Mesajde YO9HP » Vin Feb 24, 2017 1:44 pm

YO5AJR & YO9ILX: nu am avut intentia sa analizez activitatea lui YO3CZW ca S.G. al FRR. Insa i-am adresat intrebarile de mai sus si pe adresa de e-mail, folosita cu succes in trecut, fara sa primesc raspuns.
Cred ca ESTE OBLIGATORIU ca, la apropiata Adunare Generala, reprezentantii asociatiilor membre ale FRR, sa transmita toate nemultumirile sau aprecierile la adresa membrilor CA al FRR. Nu este nicio ironie cand vorbesc de aprecieri pozitive. Sunt cativa radioamatori, in conducerea FRR, care fac lucruri remarcabile, in conditii financiare grele, de obicei scotand bani din propriul buzunar. Insa cu comunicarea FRR aproape de zero, cu un site (hamradio.ro) care este cel mai slab site de radioamatori, pe care l-am deschis vreodata, cu refuzul lor de a folosi spatiul si “vizibilitatea” oferite gratuit de N2YO, la radioamator.ro, nu este de mirare slabul ecou pe care actiunile FRR le au in tara.
Revenind la YO3CZW, intrebarea i-a fost adresata in mod legitim, punctual, pe subiectul categoriilor de participare. In perioada in care am pregatit varianta revizuita a CN-US, impreuna cu YO3APJ, am comunicat permanent cu YO3CZW, astfel incat regulamentul sa se alinieze la normele MTS, dar sa si atraga noi participanti YO (prin relativa uniformizare a puterilor, prin marirea limitei de varsta pentru Juniori pana la 21 ani, prin infiintarea a doua categorii Seniori etc). Ce s-a intamplat la sedinta CA? A fost suficient ca cineva din YO8 si YO3CZW sa sustina ca ei nu vor sa se alinieze la limita de 400 W, pentru ca detin autorizatie speciala de 1 kW output, ca apoi majoritatea CA sa voteze in acelasi sens.
Nu se mai poate face mare lucru pana la CN-CW din data de 06 martie 2017, insa tot as dori sa aflu punctul oficial de vedere al S.G. al FRR. Alex, YO9HP

yo5ajr
Mesaje: 719
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Intrebare pentru YO3CZW, Secretar General al FRR

Mesajde yo5ajr » Vin Feb 24, 2017 4:09 pm

Alex - YO9HP in stilul lui fin de gentleman a formulat intrebarile pertinente si in disperare de lipsa de comunicare cu SG Marius M apeland la telefon degeaba, ai facut greseala de a te expune pericolului de a fi trecut pe lista "incomozilor" folosind acest sait generos ca "radioamator.ro". Desigur - si normal ca daca un coleg de al nostru emblematic ca Alex, pune intrebari incomode aici, si altii prind curaj sa expuna "off" - urile si iata ca toata problema se generalizeaza iar acum Alex volat se scuza ca nu a avut intentia de a analiza activitatea SG al FRR, prin urmare vrand nevrand Alex devine "formator de opinie" ce a ce in esenta nu e rau. Ca SG si CA al FRR au mai savarsit si lucruri laudabile, pozitive....se prea poate dar seamana a unui negustor care are marfa de calitate dar nu e capabil sa mediatizeze (marketing) ramanand in obscuritatea lui de fapt de buna intentie. A fost incompetent. Totusi - Alex are informatia ca Presedintele Comisiei US YO3APJ Adrian a inaintat propuneri pertinente in legatura cu regulamentul CN US CW la CD al FRR si a fost respins. Eu nu am stiut, de asta si banuiesc ca in lipsa unei "surse" (ce ermetic este FRR) nici altii, iar Adrian nu a mai cautat sprijin nici la colaboratoraii lui dar nici la Presedintele YO3HOT Adrian, care este si el radioamator si ar fi inteles. Multe demersuri poate mor asa in singuratate, uitate, nestiute. Dupa parerea mea FRR are atatea rani ca daca vrei sa vindeci una, se rupe chiagul pe celalalte, provocand incet o hemoragie si infectie imposibil de vindecat. FRR de azi seamana cu un esafodaj care odinioara a fost "templul" radioamatorilor Romani ajungand la o decadere intinand amintirea celora care au pus ceva la acel "templu". Asa de putin ar trebui, este chiar asa de greu domnilor sa fiti deschisi, sa comunicati cu colegii care au dat votul sa gestionati problemele radioamatorilor afiliati? 73 de Miki

YO3JW
Mesaje: 544
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Intrebare pentru YO3CZW, Secretar General al FRR

Mesajde YO3JW » Sâm Feb 25, 2017 2:03 pm

Interesant !
Chiar de la debut.... Am vazut si comentariile..... Am mai comentat ceva pe tema asta!
1. Am inteles ca a fost o propunere ca sa se faca o departajare la seniori, in functie de putere.
Toate bune si frumoase, dar eu unul de multa vreme nu mai cred in LOW si HIGH power!
Pana nu se va putea masura la borna antenei nivelul real a puterii nu m-as aventura.
2. Va propun celor care vor participa in Campionat sa stea si sa dea apel pe o frecventa si sa astepte sa fie chemati. In acest fel acele statii cu "tarie" si "putinta" ar fi nevoite sa caute statii si vor avea un ritm mai scazut de lucru si astfel vor ramane gauri in banda unde sa poata lucra si altii.
De fapt as recomanda tactica ca acele statii care se aud foarte "tare" sa nu fie chemate si ai obliga sa caute ei corespondentii. Asta mai cu seama ca nu mai exista multiplicatoare!
3. Sper sa ne auzim in CW
73 Pit

YO8BDW
Mesaje: 24
Membru din: Lun Feb 10, 2014 1:59 pm
Contact:

Re: Intrebare pentru YO3CZW, Secretar General al FRR

Mesajde YO8BDW » Sâm Feb 25, 2017 3:34 pm

De cand astept eu o asemenea postare ! ma refer la ultimul paragraf. Am vrut de multe ori sa fac sugestia pe care a facut-o Pit dar venind de la un indicativ YO8 ma gandeam ca se va repezi o trupa de asalt, la rupt pantalonii si voi fi acuzat cel putin de " Spargator de nunti " (vezi film "The Wedding Crashers ").
Daca urmaresti un concurs YO, se poate vedea de la inceput asezarea " trupelor pe campul tactic ". Cca 5-6 statii se insurubeaza in banda, la o distanta cat sa nu se deranjeze cu spletterele, majoritatea incepe sa cheme aceste statii, stand la coada ca la Alimentarele de trista amintire, intr-un vacarm general.Cei care au ramas , ce sa faca si ei, mai dau un apel pe unde se poate, dar prima jumate de ora, cine are timp sa le raspunda ?? Apare impresia ca cei care fac apeluri, in vacarm, la statiile cu kW ca sa DEA un punct , nu sa PRIMEASCA un punct sunt adusi cu autobuzele, ca la vot, nu-i intereseaza nimic in jur, nu raspund la alte statii, nu pleaca de acolo pana nu dau punctul oricat ar dura. Cand participam la concursuri YO, aveam alta abordare de concurs:
1. Imi stiu posibilitatile tehnice si fizice, lucrez de placere si stiu cam unde imi locul in clasament.
2. ori cu 5 W ori cu 2 kW, legatura cu indicativul meu valoreaza tot un punct.
3. tragi la titlu, vrei punctaj FRR, bani MTS, ai tot ce e nevoie pentru aceasta, OK ! munceste pentru asta, misca-te, fa vanatoare, cauta statii de 1 kW, de 100W ,QRP, trudeste pentru puncte, nu sta in cerdac sa primesti corul de uratori. La sfarsit de concurs, frunte transpirata de efort, nu de dogoarea liniarului !!
4. Chiar daca lucrez cu 100 W, nu sunt condamnat sa raspund numai la apelurile altora. Pot sa am si eu dreptul de a face un apel TEST YO si bucuria de a fi apelat.
Daca s-ar aplica cele sugerate de Pit sa vezi cum se schimba desfasurarea concursurilor YO, cum se modifica, pe ici , pe colo, ierarhiile. Nu e nevoie decat de 10-15 " spargatori de nunti " si sa vezi cum nu mai trebuie prevazut sistemul SPRINT, cum se ocupa toata banda de frecventa permisa de regulament, nu mai nevoie de sedinte FRR de modificare regulament , sistem PLAY OFF etc..


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Google [Bot] și 6 vizitatori