Eu cu cine votez?

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 841
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Eu cu cine votez?

Mesajde YO4BKM » Sâm Iul 15, 2017 7:52 am

Ce concurs se va desfasura pe data de 17 iulie 2017 intre orele 16:00-17:00? Cine semneaza postarea scrisa cu rosu imediat sub anuntul Cupei Transmisiobistului pe radioamator.ro?
Dupa cate stiu eu - din participarile la cele doua competitii - Cupa Transmisionistului are o vechime cu mult mai mare decat Cupa Aviatiei, deci are prioritate asupra termenelor si cea care trebuie sa negocieze - sau sa se retraga daca nu negociaza - este Cupa Aviatiei.
Pe de alta parte, am participat anul trecut la Cupa Aviatiei desfasurata de alti organizatori decat cei de anul acesta (era implicat si clubul Universitatii din Pitesti), numai ca din randul organizatorilor pitesteni nu am sesizat decat o singura prezenta, cea a lui YO7AKY. In rest, nicio alta statie din tot judetul AG cu exceptia lui YO4SI/P.
Remarc pentru anul acesta o schema noua la Cupa Aviatiei, respectiv modul acrobatic, fara alte detalii, nu se precizeaza in ce anume constau respectivele acrobatii la categoria C si cum se aduna aici cat mai multe puncte. 73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 895
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: Eu cu cine votez?

Mesajde n2yo » Sâm Iul 15, 2017 9:45 am

Cine semneaza postarea scrisa cu rosu imediat sub anuntul Cupei Transmisiobistului pe radioamator.ro?


Textul cu rosu este semnat de mine si a fost adaugat in speranta ca vreun radioamator YO este in masura sa-l contacteze pe YO2CJX prin telefon, sau alt mod de comunicare, pentru a rezolva conflictul dintre cele doua concursuri. Regulamentul de la Cupa Transmisionistului publicat dateaza din 2014, de atunci nu am mai primit nicio alta versiune. La intocmirea calendarului competitional 2017 nu am fost instiintat de YO2CJX daca se mai organizeaza sau nu aceast concurs, si daca da, care este data, prin urmare am ales sa consider ca acest concurs se va desfasura, si am stabilit data potrivit regulii scrise. Pentru Cupa Aviatiei am primit de la organizator copii ale regulamentului imbunatatit pentru 2017 in mai multe randuri.

Dupa cate stiu eu - din participarile la cele doua competitii - Cupa Transmisionistului are o vechime cu mult mai mare decat Cupa Aviatiei, deci are prioritate asupra termenelor si cea care trebuie sa negocieze - sau sa se retraga daca nu negociaza - este Cupa Aviatiei.


Ideal ar fi fost ca cei doi organizatori sa comunice intre ei, sa negocieze, si sa decida data desfasurarii evitand conflictul datei, insa acest lucru nu s-a intamplat.
In treacat fie spus, concursul Cupa Transmisionistului s-a organizat pentru prima oara in 1993 de YO6KNW la initiativa mea si constat cu amaraciune cum a ajuns dupa aproape 25 de ani.

73s de Ciprian N2YO

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 841
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Eu cu cine votez?

Mesajde YO4BKM » Sâm Iul 15, 2017 11:52 am

Multumesc N2YO pentru informatii!
Am si eu o diploma de la Cupa Transmisionistului dar din ... mileniul trecut (HI!), privind in log gasesc o participare destul de onorabila pe atunci. La prima editie a Cupei Aviatiei, de anul trecut, organizatorii au fost in mare eclipsa, statia organizatoare de atunci (radioclubul Universitatii din Pitesti) a fost unul din marii absenti, o nota de mare neseriozitate care s-a mai manifestat si cu ocazia conferintei internationale din 2015 organizata de Universitatea din Pitesti si la care a functionat secţiunea pentru radioamatori IWRRA-2015 dar neonorata de acelasi radioclub, detalii la http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=1033.
Voi urmari cu atentie competitiile de pe 17 iulie si, mai ales, la ce fel de „acrobatii” vor recurge organizatorii.
73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo5ajr
Mesaje: 719
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Eu cu cine votez?

Mesajde yo5ajr » Sâm Iul 15, 2017 3:41 pm

Urmarind in general postarile si mai ales "ne postarile" imi vine in minte din ce in ce mai des:
"Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate!"...prin poarta radioamatorismului YO....dar "dum spiro - spero". In rest - sa traim binee. :mrgreen: 73 de Miki

YO4SI
Mesaje: 370
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: Eu cu cine votez?

Mesajde YO4SI » Sâm Iul 15, 2017 11:43 pm

Am reascultat cu atentie inregistrarea ultimului QTC. Vocea placuta a lui Florin - YO3GOD. Niciun cuvant despre Campionatul Mondial IARU HF. Macar un cuvant de multumire celor care au reprezentat YO prin efortul colectiv depus cu YR0HQ. Florin citea ce i s-a lasat de catre Secretarul General. Macar bucuria ca s-au reunit in efort comun FRR si ARR.
Ca sa fiu in topic, indicativul YO2CJX a fost citat de doua ori in clasamentele a doua concursuri internationale. Regulamentul la Cupa Aviatiei din 17 iulie a ocupat 12 minute din cele 28 ale QTC-ului. Niciun cuvant despre Cupa Transmisionistului. M-am retras acum trei ani din FRR. Am nevoie de liniste. Dar m-am reinscris. Vorba lui Miki - YO5AJR. Cu FRR-ul am venit, cu FRR-ul voi pleca. In eter ! 73s ! Mircea = yo4si.

yo5ajr
Mesaje: 719
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Eu cu cine votez?

Mesajde yo5ajr » Dum Iul 16, 2017 10:06 am

Da - Mircea, e o loialitate greu de inteles de unii in ciuda faptului ca la ori ce eveniment (evident in radioamatorism) iese in evidenta o anume obtuzitate a SG FRR, in spatele lucrurilor se simte un comportament acut de incompetenta "calificata si profesionala" si mai ales fara inima de radioamator. Apoi nu degeaba am sris mai inainte despre postari ca "mai ales ne postarile", referind de lipsa de interes sau reactie vs. de acest ultim mare contest - IARU in care au fost depuse eforturi considerabile de o echipa zis "lotul YO". Intentia mea de "ignition" pe aceasta tema a fost precum nuca pe perete, si asta spune ceva. Cineva (sau mai multi?) intre "decidentii FRR" este toxic dar pentru toate relele exista si o culpa comuna a unui colectivitat (?) dezbinata in care se pastreaza o mare tacere, o mare lipsa de combativitate, o mare lipsa de comunicatie pragmatica si de bun simt. :mrgreen: 73 de Miki

YO3ITI
Mesaje: 280
Membru din: Vin Dec 11, 2020 9:09 pm
Contact:

Re: Eu cu cine votez?

Mesajde YO3ITI » Dum Iul 16, 2017 11:50 am

yo5ajr scrie:Da - Mircea, e o loialitate greu de inteles de unii in ciuda faptului ca la ori ce eveniment (evident in radioamatorism) iese in evidenta o anume obtuzitate a SG FRR, in spatele lucrurilor se simte un comportament acut de incompetenta "calificata si profesionala" si mai ales fara inima de radioamator. Apoi nu degeaba am sris mai inainte despre postari ca "mai ales ne postarile", referind de lipsa de interes sau reactie vs. de acest ultim mare contest - IARU in care au fost depuse eforturi considerabile de o echipa zis "lotul YO". Intentia mea de "ignition" pe aceasta tema a fost precum nuca pe perete, si asta spune ceva. Cineva (sau mai multi?) intre "decidentii FRR" este toxic dar pentru toate relele exista si o culpa comuna a unui colectivitat (?) dezbinata in care se pastreaza o mare tacere, o mare lipsa de combativitate, o mare lipsa de comunicatie pragmatica si de bun simt. :mrgreen: 73 de Miki


Salut. O idee: dacă vă deranjează obtuzitatea sau incompetența unora sau altora, nu e nimic mai simplu decât a face ceva, în acest caz - a așterne câteva rânduri despre echipa comună YO și participarea la concursul IARU și a le trimite pentru a fi citire la QTC-ul de la YO5KUC.

Miki, prea mult vă lamentați cu privire la FRR. E o organizație cu agenda ei proprie, dar care oglindește fidel starea de spirit și anacronismul secțiunii conservatoare a comunității radioamatorilor din YO. Ceea ce îi și întreține, dealtfel, arderea mocnită și non-progresistă.

73

yo5ajr
Mesaje: 719
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Eu cu cine votez?

Mesajde yo5ajr » Dum Iul 16, 2017 8:14 pm

QTC la YO5KUC despre recentul HF Championschip IARU? Am incercat sa aprind o scanteie cu relatarea acestui contest dar numai in ce a ce a privit pe mine. De facto nu eu sunt acela care ar trebui sa iasa cu o analiza pertinenta. Si apoi care ar fi auditoriu, cine, cati? Ori cum FRR nu a fost factorul organizatoric. Au fost YO3APJ si nu cunosc pana la ce grad de participare de data asta si ARR, ce a ce a fost imbucurator. Fenomenele de obtuzitati depasesc doar contestul IARU, este generalizat. Lumea este in permanenta evolutie dar de conservatorism nu poti invinui FRR. Ce ar spune regretatii nostri marii disparuti din trecut ca YO3AC, YO4HW, YO3RD si altii despre acest "conservatorism" ale zilelor noastre? Distinsul nostru prieten YO4BKM Tavi are o teorie despre fenomenul de entropie. Un sistem care ajunge sa desfinteze propria existenta la un moment dat dar in cazul FRR nici aceasta entropie (care este un fel de explozie autonimicitoare), nu poate fi valabila. Mai degraba o implozie dar nici macar acesta. Fenomenul fiifnd asemenator cu o lenta putrezire a unui sistem, disparitie fara o amintire de existenta, ramanand dupa el in istorie un mal vascos si rau mirositor pana spala timpul ireversibil. Nu am cea mai mica frustrare sau orgolii doar ca cred ca intr-o alta lume am fost bun prieten cu Cervantes....si nu am fost atent cum s-a terminat istoria "cavalerului ratacitor"....hi.

YO5AVN
Mesaje: 99
Membru din: Lun Mar 21, 2011 12:18 pm
Contact:

Re: Eu cu cine votez?

Mesajde YO5AVN » Lun Iul 17, 2017 7:40 am

Indiferent cat si cum veti filosofa - problematica ridicata "suprapunere de concursuri" este inca o dovada evidenta ca salariatii "sportului" si "alesii" (adica presedintele, vicepresedintii, sefii de comisii = membrii CA frr) NU FAC elemntara treaba de "coordonare si indrumare" in domeniu.
Pentru nivelul lor de "intelengitia", pentru mintea si gradul lor de intelegere/discernamant este prea mult sa se uite la un calendar si sa stabileasca planul competitional in baza acestuia (de expl. sa marcheze cu rosu datele ocupate).
Concluzie: - renumeratie DA, preocupare, coordonare / indrumare IOC ! Pana cand ?????

Pe de alta parte -asa cum se specifica anterioar frr este "o organizație cu agenda ei proprie" - asa sa fie - dar totusi ar fi de dorit ca aceasta "agenda" sa fie mai putin sectanta si mult, mult mai transparenta ... si nu in ultimul rand in corelatie cu propriul statut (indrumare??? coordonare???) !

Pentru asa o gafa - similar cu sistemul de la rutiera - propun acordarea s.g. si CA frr a 5 puncte de penalizare + s.g. si o amenda - macar 15% din renumertie timp de macar trei luni. Asta asa - educativ, pentru prevenirea situatiilor similare pe viitor!

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 841
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Eu cu cine votez?

Mesajde YO4BKM » Lun Iul 17, 2017 2:17 pm

Dr Miki, entropia este o marime care caracterizeaza cat de departe sau de aproape este un sistem in raport cu starea sa stabila. Entropia creste continuu - adica sistemul se departeaza de starea stabila - in sisteme INCHISE si in care se desfasoara procese, indiferent natura lor, chiar si taiatul frunzei la caini. Cand entropia a atins un prag critic sistemul revine la starea sa stabila printr-o catastrofa (explozie, revolutie, apasat pe tragaci, divort etc). A o aplica la FRR ca sistem, pentru ca este un sistem, inseamna sa tragem o concluzie foarte sigura:
Considerand ca FRR este un sistem stabil, ba chiar foarte stabil dupa cum se observa de cateva decenii bune, inseamna ca ori nu este un sistem inchis inchis, ori nu desfasoara niciun proces. Ramane ca fiecare dintre noi, dupa cum percepe lucrurile, sa stabileasca daca FRR este un sistem inchis sau nu, pentru ca de aici va rezulta foarte clar daca se desfasoara procese in FRR sau nu.
@YO5AVN, pentru completare redau aici doua articole din statutul FRR:
Art.4 Federaţia Română de Radioamatorism este singura autorizată să organizeze şi să controleze activitatea de radioamatorism din România.
Art.6 Federaţia Română de Radioamatorism organizează sau tutelează competiţiile oficiale de radioamatorism cu caracter naţional şi cele internaţionale care au loc pe teritoriul României; are drept scop dezvoltarea activitåtii de radioamatorism pe plan local, national si international în domeniile:
- unde scurte si ultrascurte,
- telegrafie vitezå,
- radiogoniometrie de amator
- creatie tehnicå.

Observi un detaliu? FRR este singura autorizata sa ... , inclusiv sa controleze, inclusiv ce se prevede la art. 6, dar nu se precizeaza ca ar fi si obligata. Deci ... tinde spre stabilitate, ce-i rau in asta? 73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori