Viitor YOVHF

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
YO3ITI
Mesaje: 280
Membru din: Vin Dec 11, 2020 9:09 pm
Contact:

Re: Viitor YOVHF

Mesajde YO3ITI » Mar Sep 26, 2017 2:30 pm

Mulțumesc tuturor celor care au comentat aici. Așa cum mă așteptam, același grup de oameni caracterizați prin "tace și face", competență și caracter.

Dar aș fi dorit să am un feedback și din partea incompetenților: adică din partea acelora care, ținând cu o mână de fier soarta radioamatorismului din România, li se datorează inactivitatea, lipsa perspectivelor și, nu în ultimă instanță, descompunerea lentă pe care o cultivă prin lipsa lor de implicare. Și ca să fiu clar și să nu dau apă la moară unora și altora, nu mă refer la instituții.

Mi s-a făcut silă de această "Cosa Nostra" - de cei care trâmbițează despre "treburile noastre" în care nu trebuie să se amestece nimeni dar care nu sunt în stare să facă nimic, doar să emită vorbe goale. Mi s-a tăiat de aceste persoane care, în urmă cu numai 3-4 decenii, pupau în spate regimul și-și trădau prietenii pentru un sfert de salam în plus la "salariu". Ăștia sunt cei care dau acum sfaturi, emit critici tip PCR și se erijează în modelatori de caractere și constructori de strategii ei nefiind în stare nici măcar să țină acordul subiectului cu predicatul. Adică toată pleava și drojdia pe care un regim a promovat-o la rang de intelectualitate cinstită și care nu dă dovadă de altceva, în orice domeniu, decât de incultură crasă. Aș vrea și opinia lor. Aveți naibii curajul unei păreri, fiindcă, dealtfel, vă dați fioroși. Voi ce credeți, cum ar trebui valorificate și apreciate aptitudinile unuia ca mine, ca 5PJB, ca tot grupul de la RoLink, ca Ciprian, ca toți cei care pun umărul la 5KUC, ca toți cei care au pus pe picioare DMR-ul și Brandmeister-ul la noi; ca toți cei care se cațără pe munți pe nervii, energia și cheltuiala proprie pentru a întreține repetoarele ș.a.m.d fiindcă nu-i enumăr pe toți. Din fericire sunt încă mulți, dar din păcate tăcuți, și doar lor se datorează faptul că ne mai putem bucura de un hobby și că, extrapolând, mai avem încă o parte considerabilă din acest popor care este cinstită și cu caracter.

Să vă fie rușine. Cei ca voi sunt cancerul acestei societăți. Din cauza celor ca voi, care se șterg la fund cu cei ca noi, oamenii cu minte și suflet sunt nevoiți să-și caute aprecierea pe alte meleaguri, din cauza celor ca voi care ați distrus bunul simț și moralitatea vreme de jumătate de secol avem radioamatorismul pe care îl avem, cultura pe care o avem, trăim și ne place să trăim în bășcălie, suntem pe ultimul loc din Europa la consumul de săpun și carte și ne batem joc de tot, inclusiv de hobby-urile noastre. Din cauza voastră avem tot ce avem și ne zbatem acum, o națiune întreagă, în cautarea unei identități și unor repere valorice.

Vă puteți lăuda cu anii de "ham", cu sertarele voastre de diplome și certificate până veți pica fiindcă nu înseamnă absolut nimic. Din fericire există criterii axiologice universale (căutați în DEX ce înseamnă) și oamenii de valoare vă vor îngrozi întotdeauna fiindcă vecinătatea lor va revela adevărata voastră natură: palide umbre ale unui trecut amoral, fără valoare intrinsecă sau caracter.

73

YO2EA
Mesaje: 370
Membru din: Dum Mai 13, 2012 5:50 pm
Contact:

Re: Viitor YOVHF

Mesajde YO2EA » Mar Sep 26, 2017 9:36 pm

Miron,

1. Daca te uiti pe clasamentele de VHF-UHF din urma cu 10-15 ani o sa gasesti peste 120 de participanti din YO. In zilele noastre, daca se aduna (la un concurs mare) 50 de statii YO poti sa declari zi de sarbatoare nationala :) Daca stai de vorba cu fostii concurenti la VHF-UHF care intre timp au renuntat sa mai participe, o sa afli ca motivul abstinentei este in linii mari acelasi: scarba, lehamite, dezamagire provocata de modul de organizare/arbitrare al concursurilor. Poti sa intelegi atitudinea lor, este normal sa nu-si consume timpul si energia intr-o competitie in care castigatorii au fost deja stabiliti :evil:

2. La un concurs de VHF-UHF, pentru a genera clasamente corecte ai nevoie de trei "ingrediente":
- onestitate;
- transparenta;
- checkloguri
de la statiile care nu au trimis log dar se regasesc in logurile statiilor YO.
In cazul in care lipseste unul din ingredientele enumarate mai sus, clasamentul respectiv nu are nicio valoare.

Daca yovhf.ro devine un site in care clasamentele se intocmesc conform "retetarului" de mai sus, succesul si popularitatea vor fi o consecinta fireasca. Am convingerea ca multi dintre fostii participanti (care acum privesc fenomenul de pe margine) se vor "reactiva" daca vor beneficia de un arbitraj corect, complet si transparent! Nu are nicio importanta cati organizatori de concursuri apeleaza la facilitatile puse pe tava de yovhf.ro, important este ca pe acest site poti sa intocmesti un clasament onest in paralel cu cel al organizatorului. Nu este nici ilegal, nici imoral. Bineinteles ca vor fi multi indivizi deranjati de aceste clasamente paralele, dar asta este un motiv in plus pentru care nu trebuie sa renunti la acest proiect :!:
Sfatul meu este sa mergi inainte cu tupeu! Comunitatea onesta te sustine, din pacate mai mult tacit...

Succes!

PS Renuntarea la yovhf.ro ar echivala cu desfiintarea DNA-ului de catre politicienii corupti :!:
Antena te face OM!
ex YO2LZA

YO4SI
Mesaje: 370
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: Viitor YOVHF

Mesajde YO4SI » Mie Sep 27, 2017 12:56 am

In acest sfarsit de saptamana am facut radio in CQWW RTTY Contest. 218 qso-uri in toate benzile de concurs. Un singur qso in 10 metri. Am urcat logul ca si la YOVHF. Spunea acolo : Cabrillo log checker developed by Tsvetomir Tishevishki, LZ2FQ. In mailul de confirmare primit spunea asa (fac c/p)
*** PLEASE HELP ***

The robot software that is sending you this message, the server which
stores all the logs, the log-checking software and the preparation and
mailing of awards are all provided by volunteers. These unpaid
individuals will continue to donate their time, but in many cases have
been providing the funding for expenses associated with these
activities.

The World Wide Radio Operators Foundation ("WWROF"), a non-profit
donor-supported organization, has committed to cover these
infrastructure expenses for the CQ family of contests. Please consider
making a tax-deductible (for U.S. taxpayers) contribution to the WWROF
at http://www.wwrof.org/content/donate

All monies donated will go to fund infrastructure.

Nu am invatat la scoala nici macar un minut limba engleza. Dar este curios ca inteleg aproape totul din textul atasat. Ma intreb : Oare noi nu suntem in stare sa ne organizam si sa stimulam astfel pe cei care fac voluntariat din placere pentru noi cei multi ?
Miron draga. Poti sa te opresti daca asa simti. Dar nu distruge ce ati facut pana acum. Eu am incredere in viitor. 73s ! Mircea = yo4si.

yo4bxx
Mesaje: 44
Membru din: Mar Aug 31, 2010 4:49 pm
Contact:

Re: Viitor YOVHF

Mesajde yo4bxx » Mie Sep 27, 2017 12:42 pm

Salut Miron, iti multumesc pentru tot ceeace ai facut pentru noi, pentru UUS si sper din tot sufletul sa continui si pe mai departe. In Constanta au inceput sa apara statii care lucreaza acum si in UUS. Eu de 40 de ani am lucrat in US, dar de doi ani ma bucur sa lucrez si in UUS unde legaturile se obtin mult mai greu si antenele se dirijeaza total diferit fata de US iar satisfactia unei legaturi care se masoara in Km este mai mare. YO4FYQ Claudiu, face mari eforturi sa apara si alti amici YO, sa lucreze cat mai multe statii constantene in concursuri. Acum majoritatea Logurilor se trimit la yovhf.ro, a devenit obisnuinta. Toti ne bucuram ca logurile se centralizeaza aici. Sunt multe de spus si asa cum a scris YO7BPC spun si eu ca decizia e regretabila. Deasemeni ma alatur si eu celor care au scris aici si te indeamna sa continui ceeace ai inceput. Suntem alaturi de tine. Eu personal iti doresc mult succes! YO4BXX Cornel

YO8SSB
Mesaje: 194
Membru din: Lun Iul 08, 2013 8:29 pm
Contact:

Re: Viitor YOVHF

Mesajde YO8SSB » Mie Sep 27, 2017 1:02 pm

Felicitări Miron pentru platforma de UUS.Este foarte utila comunității radio. Decizia ta de a renunța la ea, nu cred că este cea mai buna idee.
Sfatul meu este sa te mai gândești și poate te întorci la proiectul tau, care este o reușită.


73 de YO8SSB!

yo7fws
Mesaje: 82
Membru din: Lun Mai 14, 2012 9:49 am
Contact:

Re: Viitor YOVHF

Mesajde yo7fws » Mie Sep 27, 2017 4:32 pm

Miron, nu te opri aici! Este atit de frumos ceea ce ai facut, caci este pacat sa se distruga. Incearca sa pui la punct cteva sectiuni si da-le spre mentenata cuiva. Astfel vei avea mai mult timp liber si tot mai putine de facut.
Apreciez foarte mult rezultatul muncii tale si il consider un succes.
Felicitari !
Costi YO7FWS

YO3ITI
Mesaje: 280
Membru din: Vin Dec 11, 2020 9:09 pm
Contact:

Re: Viitor YOVHF

Mesajde YO3ITI » Vin Sep 29, 2017 11:14 am

Mulțumesc tuturor pentru sprijin. Nu am apucat să răspund până azi fiindcă mă sâcâie un guturai și nu am chef de nimic.

Nu voi renunța la această platformă, dar trebuie să mă gândesc către ce voi orienta proiectul. Pentru mine este evident că, în forma actuală, nu este sustenabil prin eforturile unei singure persoane. La ce mâ gândesc, într-o primă etapă, este să continuăm să gestionăm organizarea și desfășurarea maratonului lunar. În definitiv, acest eveniment a fost creat din dorința de a îmbunătăți vizibilitatea activităților UUS din România pentru vecinii noștri, prin determinarea radioamatorilor riverani YO să întoarcă antenele către noi.

În cazul în care vor mai exista manageri de concurs doritori să beneficieze de funcționalitățile puse la dispoziție, o vom face, dar nu voi trage pe nimeni de mânecă și nici nu voi trimite invitații speciale. Dacă acest proiect va muri, acest lucru se va datora exclusiv lipsei de sprijin din partea comunității. Și vice-versa. Vom vedea.

Mulțumuesc tuturor celor care și-au așternut aici gândurile bune. Este reconfortant întotdeauna că constați că există încă mulți oameni cu bun simț. Le mulțumesc și celor care, copilărește, ne-au întors spatele, fiindcă știm pe cine ne putem baza și pe cine nu. Cea mai bună modalitate de a sprijini acest proiect este să continuați să participați în concursuri și la Maraton.

73 Miron

YO5DSG
Mesaje: 31
Membru din: Lun Noi 18, 2013 7:51 am
Contact:

Re: Viitor YOVHF

Mesajde YO5DSG » Mie Oct 04, 2017 7:41 am

Miron,

cred ca ai uitat ca am scris si eu despre cele spuse de tine...poti reciti aici:

http://hamyo.ro/index.php/articole/mesa ... oca-de-aur

:)))


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori