CN RTTY 2018

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 720
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

CN RTTY 2018

Mesajde YO4BKM » Mar Sep 11, 2018 9:21 am

Folosind echipamente „clasice” care nu au posibilitatea lucrului ON-LINE cu calculatorul și amplasat între dealuri destul de înalte, am avut curiozitatea să îmi încerc dotarea și la un concurs de anvergură în moduri digitale, fără să am pretenții cu privire la locul ocupat. După ce am încărcat logul pe platforma aflată la http://www.hamyo.ro/concursuri/upload.php am avut curiozitatea să cercetez eventualele rezultate la RTTY aflate pe aceeași platformă la http://www.hamyo.ro/concursuri/rezultat ... d=cnusrtty. Aici, surpriză: apar cu toate detaliile rezultatele de la CN US CW 2018 judecând după lista logurilor încărcate (nu există alte precizări privind ediția), care se deschide tot pe pagina respectivă, dar toate aflate sub emblema CN US RTTY.
Arăt acest lucru aici în lipsă de alte posibilități de comunicare ON-LINE cu cei care administrează paginile FRR. 72!
Fişiere ataşate
Ciudatele rezultate RTTY 2018.png
Rezultatele azi 11 sept. ora 08:51
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo5ajr
Mesaje: 668
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: CN RTTY 2018

Mesajde yo5ajr » Sâm Sep 15, 2018 1:57 pm

Lipsa de reactie la aceasta postare o consider ca mai toti dintre noi, HAM - i, avem o profunda lehamite fata de superficilatitatea crasa si de miserupism a celor vizati! In rest...."Sa traim binee!" :mrgreen: 73 de Miki

YO6CFB
Mesaje: 28
Membru din: Mar Iun 22, 2010 8:23 am
Contact:

Re: CN RTTY 2018

Mesajde YO6CFB » Sâm Sep 15, 2018 5:36 pm

Buna ziua Domnu Tavi...

La mine nu mai apare acest clasament incepind cu 10 septembrie, si m-a surprins faptul ca la Dvs apare asa inca. La mine apare mesajul ca se lucreaza la clasament.
In schimb eu am o curizitate privind acest concurs.. Vad ca la loguri incarcate au aparut cateva indicative care in timpul concursului, nu a fost vazute...cel putin nu de mine dar nici de RBN. Nu am lucrat eu poate, dar nici nu am vazut alte statii care ar fi dat control pentru aceste statii. Sunt curios daca dupa finalizarea clasamentului, logurile vor fi publice, sa vedem cu cine au lucrat aceste statii.
In rest noi sa fim sanatosi...
73 de yo6cfb, Lacy

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 720
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: CN RTTY 2018

Mesajde YO4BKM » Sâm Sep 15, 2018 6:26 pm

Bună, dr OM Lacy,
Nici la mine nu mai „apare așa încă” pagina cu pricina, ea a apărut la momentul la care am făcut copia ecran, se vede în colțul din drepata jos momentul pe care îl pune calculatorul, respectiv ora 8:51 AM din 9/11/2018, a fost când am „urcat” logul pe platforma FRR. Logul l-am „urcat” la ora 08:45, cu șase minute mai devreme de a face copia ecran cu pagina rezultatelor. Din acel moment nu am mai urmărit ce se află pe acesată platformă, acum văd că și la mine apare mesajul că rezultatele sunt în curs de publicare.
S-a mai întâmplat ceva atunci. Eu am avut logul gata când s-a terminat ultima etapă pe 10 sept, am încercat să-l „urc” pe platformă câteva minute mai târziu și primwem mesaj în sensul că încă nu este permis acest lucru. Am reluat pe 11 dimineața și a mers. Tot atunci am cercetat și pagina cu rezultatele care arătau așa cum am pus-o pe forum, voiam să atenționez pe cei responsabili asupra erorii dar nu am găsit nicio posibilitate decât pe radioamator.ro, cu câteva luni mai înainte m-am convins 100% că oficialii din FRR citesc radioamator.ro când am primit un mesaj privat direct de la FRR legat de o altă postare de-a mea aici, pe forum. În privința blocării logului în data de 10 sept, părerea mea este că accesul ar fi trebuit să fie permis de la prima etapă, adică din momentul începerii concursului. Ce ar fi făcut cineva care, din diferite motive, avea alte probleme din începând cu 4 septembrie? Trebuia să aștepte până pe 11 să „urce” un log?
Personal am lucrat puține stații, poziția între dealuri îngreunează traficul aici, nu am putut urmări câte stații au fost active, ce pot spune este că, din ce am auzit, nu mi-au răspuns maxim 5 stații. 73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO9HP
Mesaje: 68
Membru din: Joi Iul 08, 2010 11:06 am
Contact:

Re: CN RTTY 2018

Mesajde YO9HP » Mar Sep 18, 2018 6:36 pm

…am o curizitate privind acest concurs.. Vad ca la loguri incarcate au aparut cateva indicative care in timpul concursului, nu a fost vazute...cel putin nu de mine dar nici de RBN. Nu am lucrat eu poate, dar nici nu am vazut alte statii care ar fi dat control pentru aceste statii…
73 de yo6cfb, Lacy


Lacy,
Regulamentul CN-RTTY nu a fost actualizat in 2017, asa cum s-a intamplat cu CN-CW si CN-SSB. Totusi, conform regulamentului acestor din urma concursuri, sunt in vigoare urmatoarele prevederi (extrase din pagina http://hamyo.ro/concursuri/campnatusssb.php), care se aplica si la CN-RTTY:


(Anexa 1)
Regulamentul cadru de desfășurare a concursurilor organizate de FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE RADIOAMATORISM în Unde Scurte şi Unde Ultrascurte
- Prevederile prezentului regulament cadru se aplică următoarelor competiții organizate de Federația Română de Radioamatorism: Campionatul Național de Unde Scurte telegrafie, Campionatul Național de Unde Scurte telefonie, Campionatul Național de Unde Scurte RTTY…
- Participanții își asumă un comportament sportiv, în spirit de fair play, respect şi tratament egal pentru toți ceilalți participanți.
- Nu se vor folosi tactici de operare care să favorizeze un anumit participant sau grupuri de participanți, asociație sau club, în detrimentul altora. Un exemplu de tactică de operare neacceptată de Federația Română de Radioamatorism: traficul preferențial, când sunt contactate selectiv, anumite indicative şi sunt evitate altele.
- Întrucât există diferențe notabile între traficul de concurs “din apel” şi “prin căutare”, pentru eliminarea suspiciunilor legate de traficul preferențial, este indicat ca orice participant să dedice cel puțin 20% din timpul de operare, traficului tip “apel”, folosind expresiile consacrate CQ, TEST, Apel concurs, etc.

Va fi interesanta analiza post contest a logurilor primite de FRR.

73, Alex YO9HP

yo8cln
Mesaje: 811
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

Re: CN RTTY 2018

Mesajde yo8cln » Mie Sep 19, 2018 8:02 pm

Si daca , dupa analiza post contest (oare va fi ? ) se costata ca s-a folosit gsm-ul in CN UUS ( ex. de catre yo8qrp) ce se va intimpla ? 73 ! de yo8cln.

yo5fmt
Mesaje: 89
Membru din: Mie Iul 07, 2010 11:18 pm
Contact:

Re: CN RTTY 2018

Mesajde yo5fmt » Joi Sep 20, 2018 8:48 am

Ce se va intampla?? NIMIC! Ca de atatia ani incoace! De aceea m-am lasat de multisor de concursuri FRR desi am trei titluri de CN in tolba! Tragand o "geana" prin eter, constat ca (din pacate) multe din indicativele consacrate prin aceste concursuri fac ca mine. Cauzele sunt binecunoscute si se rezuma la simplul "pestele de la cap se impute"! Dar oricum este radioamatorism si fara FRR.

yo5fmt
Mesaje: 89
Membru din: Mie Iul 07, 2010 11:18 pm
Contact:

Re: CN RTTY 2018

Mesajde yo5fmt » Joi Sep 20, 2018 8:53 am

Mno...off topic: am tot primit avertizari ca nu mai trebuie semnat ce postam fiindca se ataseaza automat semnatura. Vad ca inca nu functioneaza (poate am inteles eu gresit? :roll: ), asa ca:
73' de Vasile, yo5fmt

YO4SI
Mesaje: 303
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: CN RTTY 2018

Mesajde YO4SI » Vin Sep 21, 2018 11:33 pm

Buna seara draga Lacy !
Sa vezi chestie ! In a doua zi de concurs, cu mare bucurie am vazut ca a aparut inca un constantean de-al nostru , YO4BTB. Un mare pasionat de radio, desi aproape ca se poate considera ca nu are antena. Un santier de langa el il impiedica sa rezolve problema antenei. Fiind local, l-am lucrat de trei ori in cele patru etape. Am fost teribil de curios sa vad cu ce controale a fost auzit in reteaua RBN. Ei bine, afla ca niciun skimmer nu-l auzise. E drept ca in RTTY sunt mai putine statii in retea. S-ar putea ca si la el sa te referi. Te asigur ca Virgil a intrat de placere. Nu a fost niciun aranjament. Deci in a doua zi de campionat RTTY, Constanta a avut 5 ( cinci ) statii in eter. Daca macar jumatate din judete ar fi avut la fel, ar fi fost o inghesuiala formidabila cu acest liru-liru crocodilu" de RTTY. 73s ! Mircea = yo4si.

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 720
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: CN RTTY 2018

Mesajde YO4BKM » Sâm Sep 22, 2018 8:31 am

Am toate echipamentele la țară (Joseni/Berca, Carpații de curbură) dar dealurile din jur sunt destul de înalte și împiedică multe direcții de propagare. Singura deschidere este pe „firul văii”, adică numai spre sud, sens în care dealurile se depărtează până la câmpia aflată la cca 10 km. De acea am antena orientată pe direcția est-vest. Nici puterea nu mă ajută și nici emițătorul care nu se cuplează logic cu calculatorul. Cu toate acestea am lucrat și eu 3 din cele 5 stații din Constanța, l-am văzut și am chemat pe YO4SI de câteva ori, am primit de câteva ori QRZ apoi am renunțat. La fel și cu YO4BTB.
Deși nu am lucrat multe stații, urmărind lista cu logurile „urcate” pe platforma de concurs constat că două din stațiile lucrate de mine de mai multe ori nu apar. Regulamentul de concurs prevede clar X. Termen / adresa: logurile se vor incarca pe server numai în format Cabrillo, în termen de 10 zile de la data ultimei etape, la adresa: http://www.hamyo.ro/concursuri/upload.php și, cum acest termen este deja depășit la momentul când scriu cele de față, sunt curios dacă cei care nu apar cu loguri expediate în termen vor apare totuși în clasamente. 73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori