Regulamentele de concurs sunt corecte?

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1035
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: Regulamentele de concurs sunt corecte?

Mesajde YO6EX » Sâm Mai 25, 2019 11:11 am

Refereitor la incetarea traficului CW in marina, exista tari (spre deosebire de Romania) care si-au adus aminte de fostii operatori care au trecut prin marina lor comerciala si le-au trimis cate o placheta spre aducere aminte.
Fişiere ataşate
CW.JPG
CW.JPG (158.05 KiB) Vizualizat de 3331 ori

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 841
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Regulamentele de concurs sunt corecte?

Mesajde YO4BKM » Dum Mai 26, 2019 8:11 pm

Nu este un secret declinul in care se afla concursurile sportive pe unde radio iar comentariile pe paginile de fata scot in evidenta multe cauze. S-ar parea ca una din ele ar fi amestecul diferitelor moduri de lucru cu punctari diferite in cadrul aceleiasi competitii. Dar, desi campionatele FRR se organizeaza separat pe modurile de lucru CW, SSB si RTTY, nici aici participarea nu este prea grozava in pofida trofeelor mult mai valoroase in comparatie cu trofeele acordate de cluburile care organizeaza alte competitii.
Avansez parea ca declinul se afla in modul de organizare a activitatii ca sport, optica prin care se priveste organizarea competitiilor nu tine cont ca trebuie aplicate regulamente sportive compatibile cu regulamentele tuturor ramurilor sportive, iata cateva din abateri:

1. Rezultatele, titlurile si trofeele trebuie sa fie facute public imediat ce se incheie competitia. Asa se intampla la orice sport precum fotbalul, atletismul, boxul, automobilismul etc, imediat dupa sfarsitul cupei sau campionatului castigatorul primeste public trofeul cu care pleaca acasa. De ce rezultatele campionatelor FRR imbraca o forma provizorie, apoi se omologheaza le FRR (ce se omologheaza? de ce se omologhjeaza?) pe parcursul a catorva saptamani, chiar luni? Iata una din piedici care miroase prea tare a vechi si demodat, o spun eu care am trecut mult de cei 70 de ani.
Daca rezultatele se dovedesc a fi viciate de arbitraj, de fraude din partea sportivilor etc exista posibilitatea corectarii, se intampla si la alte sporturi chiar in faze internationale, numai ca destul de rar, deoarece sanctiunile sunt atat de dure, inclusiv amenzi usturatoare date sportivilor, cluburilor, arbitrilor, incat nu se prea ingramadeste nimeni sa incerce asa ceva. Probabil ca la radiosport participantii s-au obisnuit prea mult cu un nivel foarte larg de toleranta, de exemplu s-a uitat de vremurile cand netrimiterea logului era sanctionata cu interzicerea participarii pe un numar de etape sau retrogradari sportive. Voi mai relua problema logului de concurs, prea putin inteleasa corect sub mai multe aspecte.

2. Nu se intelege bine ca este vorba de competitii sportive si se confunda, ca organizare, cu intreceri de placere. Foarte putine tari din lume (in jur de 5) organizeaza radioamatorii ca sportivi, cu cluburi subordonate unor federatii sportive, pe cand marile organizatii de radioamatori precum ARRL, RSGB, DARC, ARI etc organizeaza competitii care, desi se numesc "championship", nu acorda trofee sportive, din contra, sunt extrem de zgarciti si cu o simpla placheta. Cati radioamatori americani, nemti, italieni sunt maestri ai sportului? Daca la noi competitiile sunt considerate sportive, trebuie sa respecte legile sportului, cum ar fi:
-O activitate sustinuta si responsabila a instructorilor/antrenorilor la cluburile sportive. Care sa instruiasaca/antreneze participantii la orice mod de lucru, inclusiv cele digitale (cati participanti au fost anul trecut la CN RTTY?), sa instruiasca privind modul cum se completeaza corect logul in diferitele formate ca EDI, ADIF, CABRILLO (chiar acum sunt consultat sa rezolv erori grosolane in loguri CABRILLO trimise la cupe), sa aprovizioneze editoare de log pentru membrii clubului, sa instruiasca pe arbitrii etc, sa fie o conditie ca sportivi din club sa participe la competitii. Asa va creste atat valoarea cat si interesul cluburilor.
-Cluburile sa raspunda solidar cu sportivul din subordine care produce abateri in competitiile sportive, dupa cum precizeaza legile din sport. Pentru abaterile de la traficul radio exista autoritatea nationala precum ANCOM in relatie directa cu radioamatorul, asa cum la automobilismul sportiv abaterile de la circulatie sunt reglementate de politia rutiera.
-Campionatele sa se organizeze numai intre sportivi comparabili ca valoare. De ce la campionatele YO participa sportivi cu o experienta atat de diferita? Vechimea sau clasa de autorizare nu au nicio valoare fara experianta confirmata. De ce nu se stabilesc reguli de participare (ca la automobilism, parasutism, planorism, tir ca sa amintesc doar cateva sporturi tehnice inrudite) care sa permita inscrierea la campionat doar a celor care, de exemplu, au ocupat locurile 1-10 la editiile din anii trecuti precum si locurile 1-3 la un anumit numar de cupe tot din anii trecuti? Lot din care sa se faca anual retrogradari si completari. Asta ar stimula inclusiv participarea la cupele locale, acestea fiind de fapt furnizori valorosi ai lotului careparticipa la un campionat national. In astfel de conditii, neglijarea trimiterii unui log care defavorizeaza un concurent la fel de valoros ca oricare altul se poate considera precum un fault in alte sporturi si sacntionat ca atare. A intalnit cineva o cupa sau un campionat de prima liga la fotbal sau oricare alt sport unde sa se intreaca in modul "fiecare cu fiecare", printre alte echipe, Dinamo Bucuresti cu Progresul Patarlagele sau Petrolul Berca desi toate acestea sunt echipe legitimate in cluburi sportive afiliate la FRF?
Am vazut ca se participa la campionate (campionate, alaturi de viitori maestri ai sportuilui, nu la o intalnire de placere!) doar din principiu, sa se arate ca respectivul exista. Da, exista ca radioamator, nimeni nu contesta, dar ca sportiv ce beneficiu aduce participarea sa? Ambitia de a participa la un campionat trebuie sa fie motivata de performante dovedite si compatibile cu acederea la titlu sau la un loc neretrogradabil in clasament.
- Etapele campionatelor sa fie cel putin 6--8 si distribuite pe tot parcursul anului. Pentru a stabili recorduri in conditii favorabile de trafic, una din etape sa fie in perioadele respective. Nu rezista nicio motivare legata de anumite particularitati (echipamente, alte preocupari la momentul respectiv etc), asa cum se poate la toate celelalte sporturi unde se folosesc echipamente mult mai complicate, planoare, parasute, automobile, munitie, cine vrea sa fie sportiv sa faca precum toti sportivii. Iata mai jos calendarul probelor de viteza in coasta la automobilism pe anul 2019 (16 etape in 8 locatii), este numai unul din campionate, federatia respectiva FRAS are mult mai multe (raliu, indemanare s.a.):
04/05/2019 - 05/05/2019 CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ ÎN COASTĂ 2 - ETAPELE I ȘI II - SÂNCRĂIENI
25/05/2019 - 26/05/2019 CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ ÎN COASTĂ 2 - ETAPELE III ȘI IV - LACUL SFÂNTA ANA
15/06/2019 - 16/06/2019 CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ ÎN COASTĂ 2 - ETAPELE V ȘI VI - ȘUGAȘ BĂI
29/06/2019 - 30/06/2019 CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ ÎN COASTĂ 2 - ETAPELE VII ȘI VIII - REȘIȚA
03/08/2019 - 04/08/2019 CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ ÎN COASTĂ 2 - ETAPELE IX ȘI X - MEDIAȘ
31/08/2019 - 01/09/2019 CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ ÎN COASTĂ 2 - ETAPELE XI ȘI XII - RÂNCA
14/09/2019 - 15/09/2019 CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ ÎN COASTĂ 2 - ETAPELE XIII ȘI XIV - MĂGHERANI
28/09/2019 - 29/09/2019 CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ ÎN COASTĂ 2 - ETAPELE XV ȘI XVI - DITRĂU
Este adevarat ca acest lucru cere fonduri si efort, dar care alt sport face exceptie?

3. Competitiile sportive, de la cupe locale la campionate, trebuie sa aibe un numitor comun, ca la toate celelalte sporturi. Asa cum exista un regulament al fotbalului (https://www.adivisa.com/regulamentul-jocului-de-fotbal/), fotbalistii sportivi din Berca ori Patarlagele joaca dupa aceleasi reguli ca cei de la Bucuresti, ca sa dau doar exemplul cel mai popular, de ce nu ar fi un regulament (cadru) si la radioamatorii sportivi? Asa cum are ARRL! Ale carui prevederi sa fie preluate in regulamentul oricarei alte competitii. Iata cateva idei care ar trebuie preluate in regulamentul cadru:
- Formatul de log, cu detalii si exemple sunt multe formate chiar in CABRILLO, am intalnit zeci de variante pana acum, sa fie precizata una singura cu editorul corespunzator. La fel pentru EDI si ADIF. Instructorii FRR si din cluburi sa raspunda de aplicarea lor corecta si, daca vreun sportiv greseste aici, raspunderea sa fie solidara.
- Regulamentul sa cuprinda obligatoriu scopul (motivarea) si, de va fi cazul, precizarea daca respectiva competitie este cotata pentru selectarea in lotul campionatului national.
- Termene clare si scurte pentru trimitere log si pentru rezultate, in acord cu tehnicile de azi. Daca exista participanti cu echipamente de mii de Euro, putem avea si un echipament de preluare, verificare si arbitrare a logurilor imediat ce expira termenul de trimitere a logurilor si care sa fie folosit de FRR sau de cluburi.
- Sa nu existe categorii de participare defavorizate, de exemplu sa nu concureze in cadrul aceleiasi categorii de participare moduri mixte de lucru. Este adevarat ca la multe competitii straine exista moduri mixte, dar nu sunt competitii sportive unde trebuie sa domnesca un cu totul alt Fair-Play, aici se castiga trofee sportive, nu este un Party in eter.
- Sanctionarea trecerii peste timpul etapei, am in arhiva logurilor exemplul unui CN US SSB la care in ultimul minut s-au facut pana la 6 legaturi. Stiu ca sunt multe pareri ca este posibil, dar de ce regulamentul cadru al ARRL sanctioneaza “ceasul de guma” in competitiile sale? Iata cum suna art. 7.4. din http://www.arrl.org/general-rules-for-all-arrl-contests If an entry in which more than 2% "rubber clocking" is detected, (altering the actual time to increase the operating time so that it is greater than the allowable limit) it will be automatically disqualified. Si se refera la competitii de lunga durata, cu intervale obligatorii de odihna, cu limitarea schimbarilor de banda la maxim 6 pe ora. Pentru o jumatate de ora pe etapa la noi "ceasul de guma" ar trebui sa aibe toleranta de 0%. Desi ARRL nu este un club sportiv, regulamentul cadru al acestuia este ideal pentru competitiile sportive de la noi. Dar ARRL nu se ocupa de sport, asa ca ideea cade.
Ar fi multe de aratat aici, dar oricate argumente s-ar aduce, totul depinde de un singur lucru: vointa.
73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo5ajr
Mesaje: 719
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Regulamentele de concurs sunt corecte?

Mesajde yo5ajr » Mar Mai 28, 2019 10:03 pm

Te felicit din suflet draga Tavi pentru articolul tau. Am asteptat cateva zile in sir sa vad daca apare macar o reactie - nu a aparut:(((( In randurile Tale ai cam atins problematica cu partea"sportiva" si a contestelor. Dur, dar pe bune, pragmatic si la obiect. Tare as dori ca YO3LW, Cristian sa reactioneze intr-un fel si nu numai el. Cata dreptate ai. Chiar din propria experienta spun - cu multi ani inainte, (cred ca peste 20 de ani) cand am exprimat la YO3APJ ca vreu sa fac parte din echipe HQ, acesta, foarte elegant dar pe buna dreptate m-a intrebat: Miki, ai ceva rezultate in marile conteste? Poti dovedi ca ai trecut prin "purgatoriul" marilor conteste si te ai clasat macar in Top Ten? Atunci, orgoliul din mine s-a ofuscat dar azi recunosc cata dreptate a avut. Si asta m-a pus sa ma ambitionez in special in banda "mazochistilor" unde am si obtinut la CQ WPX CW odata un loc 1/ World si Eu. De atunci am indragit acest Contest dar si altele si cu conditiile mele am obtinut multe locuri bune de a lungul anilor. Acum ma simt copt sa fac parte la nevoie la echipa HQ - si fac asta de aproape 20 de ani cand inca era printre noi regretatul YO4HW Radu. Politica mea de atunci este sa ma intrec eu pe mine insumi, an de an si nu
pentru o stralucire orgolioasa. Adrian a fost corect, in afara de el nimeni nu prea a avut o asemenea pozitie dura dar dreapta. Inconsecventa celora care au organizat concursurile FRR pana acum (cu mici exceptii) a fost foarte daunator. Nu ai intocmit logul corect? Iti trimit inapoi si corecteaza la termen. Daca nu....out! Sa mai ai neobrazare sa trimiti log pe hartie? Am avut ne norocul la cateva conteste ca pe la terminarea concursului sa ma cheme statii care dadea de ex. 599 001! Astia in majoritatea lor nici nu trimiteau macar logul ca check log din care cauza am pierdut puncte. Sa dea Atotputernicul radioamatorilor o ocazie ca sa consideram draga Tavi ca ai deschis "Cutia Pandorei" iar conducerea actuala al FRR sa ia in brate - "daca nu ai batrani...sa cumperi". Pe mine unul, m-ai uns la inima draga Tavi. 73 de Miki

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 841
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Regulamentele de concurs sunt corecte?

Mesajde YO4BKM » Mie Mai 29, 2019 8:46 am

Draga Miki, incep cu un banc din "iepoca de aur". In tren o batranica este solicitata sa prezinte biletul la control. "Da' de ce sa-ti dau biletul meu?" intraba batranica. "Pentru ca sunt controlor" vine raspunsul. "Pai si eu sunt tot cotra lor, da' numai noi doi ce putem face?" raspunde batranica.
Ai mare dreptate draga Miki! Si eu am asteptat - chiar cu oarecare ingrijorare - reactii, dar niciuna. Si nici din partea FRR nu sper la nimic bun. Le-am transmis - prin mesaj personal - parerile mele chiar inainte de alegeri (de care a tinut cont unul din ei cu foarte multi ani in urma cand niste campionate nu au mai avut contestatii, dar asta l-a costat un conflict dur cu conducerea FRR de atunci),vad ca domenste o amorteala generala. Chiar si pagina de discutii a FRR este destul de lesinata, comunicari stereotipe (in locul paginilor de comunicate oficiale) si se practica "inchisul gurii" pe motive ca "seful are intotdeauna dreptate" char daca nu discerne subiectul sau nu are aceasta intentie. Am renuntat sa mai continui cand mi s-a "argumentat" ca numarul de radioamatori legitimati in fiecare club afiliat face parte din sistemul protectiei datelor personale si nu se publica. Asa ca "nihil novi sub sole". Am mai postat pareri de genul celor de acum si au fost contestate, acum pauza. Sa se manifeste o alta istorie, de pe vremea lui Napoleon? Iat-o: Intr-un mars Napoleon ordona marirea ritmului de mers si intraba "Ce zice trupa?". "Protesteaza", vine raspunsul. "Mai mariti ritmul, ce zice trupa?" ordona Napoleon. "Protesteaza", vine iar raspunsul. Continua marirea ritmului pana cand, primind raspunsul ca "trupa tace", Napoleon ordona revenire la ritmul normal, motivul "este periculos ca nimeni sa nu mai protesteze, este o problema, le-a pierit spiritul combatant". Dar FRR nu este Napoleon iar de spirit combatant se pare ca nu au nevoie in campionate, este mai bun spiritul de pe vremea "cantarii Romaniei". Se vede ca este de apreciat sa participe amestecati concurenti de valoare (pe care ii apreciez sincer si, care in lipsa unei concurente, se descalifica) cu cei lipsiti de experienta sau incapabili de performanta, numai asa ca "sa se vada si ei in clasemnte, chiar si pe ultimul loc". Ba, cei lipsiti de experienta, cu un numar de legaturi destul de redus, produc alte dezavantaje mai grave, prin faptul ca punctele date de ei sunt preferentiale, se poate spune ca din lipsa de antrenament, dar de ce nu si din intentie? Pentru a inlatura dubiile trebuie constituite loturi de concurenti cu valoare comparabila care sa tinda fie la titlu, fie la mentinerea in lot sub amenintarea retrogradarii, nu doar ca sa se vada in clasamente. Pentru ca, mai arat odata, sunt sportivi, asemenea celorlalti sportivi, nu participanti la o intalnire campeneasca chiar daca intalnirea este nationala ori internationala, organizata de un club local sau ARRL fara atribute sportive.
Mai observ ca FRR persista in initiativa de a impune sportivilor o taxare separata pentru a participa la campionate care, pe langa faptul ca sunt legitimati si cotizanti la un club sportiv afiliat (cum cere legea) trebuie sa mai plateasca personal o taxa suplimentara la FRR (cum nu permite legea). De ce o astfel de discriminare? Daca FRR are nevoie de fonduri adunate de la cluburile afiliate, de ce nu taxeaza aceste cluburi pe baza numarului total de membri legitimati (per capita), cum permite legea? Nu deranjeaza taxa care nu este prea mare, ci principiul care sta la baza ei. Sa fie pentru a crea dezbinari pe motive morale? Ca sa nu se cunoasca public numarul de membri legitimati la cluburi?
Eu vad ca s-a schimbat doar palaria, nu si Maria.
72!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo5ajr
Mesaje: 719
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Regulamentele de concurs sunt corecte?

Mesajde yo5ajr » Mie Mai 29, 2019 10:25 am

Eu unu -l, nu ma mai mir de nimic. Cu ani in urma cand noi radioamatorii ne jubilam ca proba de CW la examene de autorizare ANCOM a fost scoasa, cand a fost scoasa regula sa prezinti la clubul tau sute de indicative receptionate in CW sau SSB ca sa primesti dreptul sa te prezinti la examen de autorizare, renuntarea de catre ANCOM la plata folosirii spectrului de frecventa de catre radioamatori, apoi dupa 89 securitatea nu ne mai supraveghea (atat de agresiv) traficul nostru (sa nu se inteleaga ca am nostalgii de acele vremuri) - am inceput sa ma ingrijorez pentru diluarea calitativa a viitorilor radioamatori. Au cam disparut factorii care asigurau nivelul de motivatie ca sa devii radioamator. Iata de ce lipseste combativitatea masei de radioamatori, luand in brate - "lasa, ca merge si asa". Intreaba pe radioamatori tineri pe cine au ca exemplu ca radioamator? Intreaba daca a auzit de regretatii Dem, Adrian, Radu si lista as putea continua. Nici nu au auzit de aceste nume care au marcat radioamatorismulm YO. Lumea a devenit materialist, CW sala mai merge dar acolo se invart bani, altfel.... Sunt curios cati ar participa la un concurs la care primele 3 locuri ar primi Euroi - incepand de la 1000 de Eu, dar contra 10 Euro la inscriere la contest. Moral - imoral? Nu stiu dar ca sa faci "performanta" in sport - azi nu se mai concepe fara bani. Cunosc radioamatori din familia "steckdoze" care au pe masa TS990, nu folosesc ca are prea multe butoane, dar are un "pur sange" in grajd, chiar daca nu poate incaleca. Exista o elita in radioamatorism in YO dar facem totul sa nu fie mediatizati, sa ramana in umbra, ca nu cumva sa devina emblematici, exemple de urmat. YO3HOT la ultima AG a atras atentia votantilor ca votul lor poate sa faciliteze distrugerea FRR chiar din interiorul ei! A vorbit din el Cassandra? Nu vreau sa cred! Asa ca dr om Tavi sa nu fim prea grabiti chiar daca si eu am 80 de ani - ASTEPT! 73 de Miki

yo4bxx
Mesaje: 44
Membru din: Mar Aug 31, 2010 4:49 pm
Contact:

Re: Regulamentele de concurs sunt corecte?

Mesajde yo4bxx » Sâm Iun 29, 2019 1:47 am

La rubrica INTRBAREA SAPTAMANII se discuta despre interesul pentru concursurile romanesti. Discutii diverse, interesante. Subiect fierbinte. Din sondaj se observa ca interesul pentru concursuri a scazut foarte mult. Sunt punctate si cauzele si citez din cele scrise de amicii YO: ,, rezultatele la concursuri sunt intarziate, nerespectarea puterii de 100W cum scrie in regulamentul concursului, rezultate manarite, viciate, logurile de concurs nu sunt publicate, FRR nu reactioneaza la aceste abateri…`` sau ,,softurile de concurs sunt foarte scumpe: 2000-3500 Euro`` sau ,,programele de concurs pot costa mai putin, pot fi facute si de voluntari`` si multe altele. Sunt interesante toate postarile, e bine sa le cititim, sa ne formam o parere.
Eu altceva doresc sa scot in evidenta: De ce despre concursul Maraton UUS nu se discuta nimic! Maraton UUS. Este un concurs care a fost initiat anul trecut de cativa amici YO preocupati de UUS, au facut un regulament (care poate fi citit pe UUS.ro), l-au tradus in engleza, l-au publicat si trimis si la tarile vecine. Se desfasoara in fiecare luna in paralel cu celelalte concursuri Marton din tarile vecine. Logurile se trimit in termen de 7 zile, apoi logurile tip Edi se introduc in computer de cei care fac arbitrarea, nimeni nu face corecturi in loguri. Computerul da rezultatul. Rezultatele se dau cel tarziu in 7 zile cand sunt publicate si toate logurile participantilor. Acum doua zile s-au publicat rezultatele Maratonului din data de16 iunie. Deci pana pe 23 s-au primit logurile si dupa trei zile s-au afisat rezultatele!!! Oricine isi poate verifica corectitudinea scrierii logului. Si se fac greseli la scriere, mai ales la data sau la locator. Nu se fura caci nu se poate interveni asupra logurilor, ele se publica, sunt la vedere! Pe UUS.ro se poate citi pe Forum ca la acest Maraton au participat 69 statii in 144MHz (37 YO – 3 NONYO), iar in 432MHz 24 statii (16 YO – 8 NONYO), 8 statii nu au trimis log si un log a sosit cu intarziere. Deci este un concurs cu multi participanti. Am observant ca de anul trecut, luna de luna tot mai multe statii participa la acest Maraton.
Deci in UUS se poate face un concurs corect! Pe cand si in unde scurte? Cer scuze ca am revenit la acest topic, dar problema concursurilor este mereu pusa pe tapet. Si doresc mult ca organizatorii de concursuri sa urmeze exemplul acelor tineri care in Maraton UUS au reusit luna de luna sa afiseze rapid rezultatele si logurile de concurs. Poate asa o sa creasca interesul pentru concursuri. 73! YO4BXX Cornel

Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1035
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: Regulamentele de concurs sunt corecte?

Mesajde YO6EX » Sâm Iun 29, 2019 9:39 am

& YO4BXX: concursul de care vorbesti nu este singurul la care rezultatele se dau in 10 zile.
Si asta se intampla de 10 ani.

TOP OF OPERATORS ACTIVITY CONTEST
December 7, 16:00 UTC
December 8, 15:59 UTC

Termenul limita pentru trimiterea logurilor este de 7 (sapte) zile dupa terminarea concursului pana la ora 23:59 UTC

Rezultatul final
Clasamentul PROVIZORIU apare la adresa http://www.procwclub.ro pana la data de 17 Decembrie, iar cel final la data de 18 Decembrie.

http://procwclub.ro
http://pro-cw-club.blogspot.com
Fişiere ataşate
procwclub-logo-2.jpg
procwclub-logo-2.jpg (9.66 KiB) Vizualizat de 2398 ori

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 841
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Regulamentele de concurs sunt corecte?

Mesajde YO4BKM » Sâm Iun 29, 2019 9:54 am

@YO4BXX, poate si din cauza reusitelor peste orice asteptari nu se face prea multa publicitate acestui Maraton UUS. Cu o singura exceptie pa care am vazut-o cu mai mult timp in urma pe hamradio.ro, foarte putin timp accesibila mie iar acum se afla in reconstructie.
Poate ca succesele pe care le inregistrati deranjeaza si, din nou "poate", poate ca genereaza idei eretice. Din cate observ organizatorul este un grup (deci, un grup!) pasionat radioamatorism in masura cu mult mai mare decat face o federatie nationala constituita din mai multe cluburi sportive, cluburile fiind compuse din grupuri (US,UUS, constructii etc). Poate pentru ca functioneaza cu mult mai putine moase si, ce este cel mai vizibil din regulamente, totul este la vedere si nu lasa loc la nicio suspiciune. Si, nu in ultimul rand, pentru ca exista pasiune fara alte mofturi ori interese. Si mai avansez o opinie personala: daca, printr-o minune, maratonul ar fi omologat ca o competitie sportiva oficiala de top care sa conteze in acordarea de merite sportive pana la maestru al sportului, ar mai functiona in aceleasi conditii ca acum, la fel de dinamic si de transparent? Dar, sigur, se va bucura de o mult mai mare publicitate.
Ca mod de organizare consider ca este un excelent exemplu pentru organizarea oricarui campionat national din cele mai cinstite. Dupa cutumele sportive campionatele trebuie sa contina mai multe etape distrubuite pe lungi perioade de timp pentru a elimina conjuncturile sau aranjamentele de moment. Am aratat asta mai sus, in 26, 2019 10:11 pm, cand nu stiam, spre rusinea mea ca fost pasionat de UUS cu decenii in urma, ca exista deja acest lucru. Campionatele nationale de US (cele mai accesibile din multe motive) indeplinesc formal conditia de a avea opt etape, dar concentrate cate patru in cate o zi, un campionat desfasurandu-se in doua zile la un interval de o sapatamana, da nastere suspiciunii unor conjucturi mai putin sportive. Mai adaug, la campionatele nationale, totala lipsa de transparenta de pana acum.
Ar mai fi ceva: ati dovedit ca problema aplicatiei (softului) de evaluare-arbitrare nu este o piedica. Nu stiu cum l-ati procurat, dar nu este o problema complicata tehnic sau financiar, este o simpla problema de vointa. Avem in tara mii de cunoscatori ai tehnicilor de software, din acestia sunt destui care cunosc "la virgula" formatele de log (CABRILLO in doua versiuni, EDI, ADIF), cred ca eu fac parte din randul lor ca autor (voluntar) al multor aplicatii de acest gen, asa ca realizarea unei aplicatii dedicate nu este o piedica, mai ales daca se lucreaza in echipa, este mai degraba un motiv superfluu de a ascunde alte neputinte.

Scriam ca am fost pasionat de UUS. Cu aproape o jumatate de secol in urma eram preocupat atat de mult incat incepuse sa schioapete interesul legat de serviciul care imi asigura traiul zilnic, orice moment il foloseam pentru constructii de echipamente sau participarii la competiitii, fie fix, fie /P. Locuiam in Pitesti (YO7BKM) intr-un cartier aflat pe un deal (Trivale), la etajul 4/4, antena SWAN rotativ, deschidere excelenta chiar si peste munti, lucram YO5 prin reflexii pe Cozia, cu 0,5W in CW am lucrat LZ. Dupa aproape doua decenii cand m-am mutat la Braila (etaj 2/7), o serie de factori ca problemele cu antenele pe bloc, la tara (Berca/Buzau) sunt inconjurat de dealuri, au redus pana la zero activitatea pe UUS. Dar a ramas amintirea unei pasiuni pe care o vad ridicata pe culmi la care eu nu am avut acces (si nici nu mai am acum) si ma bucur pentru ca renaste intr-un mediu in care conteaza, peste orice, doar pasiunea. GL & 73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori