YODXHF Contest - afectat de WW-DIGI-Contest?

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
YO9HP
Mesaje: 78
Membru din: Joi Iul 08, 2010 11:06 am
Contact:

YODXHF Contest - afectat de WW-DIGI-Contest?

Mesajde YO9HP » Joi Iul 11, 2019 2:04 pm

Pasionatii de concursuri (mai ales in moduri digitale) au aflat recent despre initierea unui nou concurs CQWW, in modurile de lucru FT8/FT4, la finalul lunii August. Pentru 2019 datele sunt 31 August/1 Septembrie. Mai multe informatii gasiti in pagina https://ww-digi.com/

Intrucat YODXHF Contest se va desfasura in zilele de 24-25 August 2019, nu ar trebui sa ne ingrijoram. Totusi, incepand de anul viitor, organizatorii WW-DIGI-CONTEST au declarat ca data de desfasurare va fi definita ca ultimul weekend plin al lunii August, prin analogie cu regulamentele CQ-WW-RTTY, CQ-WW-SSB etc. Deci, din 2020, WW-DIGI se va suprapune peste YODXHF. Este adevarat ca YODXHF se desfasoara in CW si SSB, dar tinand cont de popularitatea modurilor de lucru FT8/FT4, apreciez ca participarea la YODXHF va avea de suferit.
In aceeasi situatie se afla si concursul SCC-RTTY, dar Slovenia Contest Club este sponsor (alaturi de WWROF - World Wide Radio Operators Foundation) al concursului WW-DIGI, asa ca, din 2020, SCC fie va renunta la SCC-RTTY-Contest, fie va cauta alte date de desfasurare (informatie primita de la S52D).

Ce ar trebui sa facem noi (impreuna cu FRR), pentru a mentine YODXHF in viata si in atentia pasionatilor de concursuri? Fie lasam lucrurile asa cum sunt, urmarind ce se intampla in urmatorii 3-4 ani, fie adoptam acum o politica agresiva, gandind un nou regulament pentru 2020, simplu si atractiv, cu noi date de desfasurare. Sa nu uitam cum, in anii ’90, YODXHF a pierdut primul weekend din luna August, in favoarea EU-HF-C (organizat de acelasi SCC), concurs cu durata de 12 ore, dar de mare succes in Europa.

Stiu ca YO9FNP, presedintele CA al FRR, are intentia de a reforma/moderniza concursurile de unde scurte, asa ca un nou regulament al YODXHF contest si noi date de desfasurare ar putea sa dea semnalul schimbarilor in materie de concursuri YO.
Totodata, cred/sper ca FRR nu va refuza propunerile si colaborarea DVs.

73, Alex YO9HP

YO4SI
Mesaje: 355
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: YODXHF Contest - afectat de WW-DIGI-Contest?

Mesajde YO4SI » Joi Iul 11, 2019 5:00 pm

Multumim pentru info draga Alex. Oare pasionatii de FT8/FT4 sunt si pasionati de concursuri ?
Propunerea cu asteptarea 2 - 3 ani este foarte buna. Vom trai si vom vedea. 73s ! Mircea = yo4si.

Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 888
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Re: YODXHF Contest - afectat de WW-DIGI-Contest?

Mesajde n2yo » Joi Iul 11, 2019 8:50 pm

Parerea mea este ca YO DX HF Contest, ca de altfel si alte concursuri traditionale, nu mai necesita in mod neaparat sa aiba o data de desfasurare rigida, calculabila cu precizie cu 100 de ani inainte, in asa fel incat sa nu fie necesar pentru participant sa mai verifice data si ora inceperii. Au trecut vremurile in care nu era intotdeauna usor pentru organizator sa popularizeze informatiile despre concursurile organizate. La ora actuala nu cred ca mai este cineva care sa nu verifice online sau macar sa asculte informatiile audio tranmise referitoare la concursurile la care intentioneaza sa participe. Asa incat "ultimul weekend din august" ar putea fi interpretat cu mai multa flexibilitate, de pilda fiind acceptabil si un weekend in care duminica este 1 septembrie, mai ales daca acest weekend are mai putine alte concursuri anuntate.

Ba chiar se poate imagina si o formulare de forma "la sfarsitul lunii august", sau chiar "in luna august", astfel organizatorul putand analiza cu multe luni inainte care este cel mai avantajos weekend pentru YO DX HF Contest. Intr-o abordare mai extrema, concursul ar putea fi organizat in fiecare an la o diferita data, tot asa in functie de disponibilitatile de weekend. In dese randuri am vazut weekenduri cu propagare excelenta de primavara sau toamna in care nu se desfasura niciun concurs major, asta pentru ca respectivele zile erau la granita dintre o luna si urmatoarea. Un plus de dinamicitate ar putea fi adaugat daca YO DX HF Contest s-ar desfasura intr-un an vara, in alt an toamna, in alt an primavara si asa mai departe. Abordarea tehnica va fi diferita, functie de propagare, disponibilitatea operatorilor va fi si ea in functie de sezonul respectiv. Tot ce trebuie este seriozitate maxima din partea organizatorului, planificare corespunzatoare, publicitate pe toate canalele si asa mai departe.

73 de Ciprian N2YO


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori