Modificare regulament concurs YO DX HF

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
yo6la
Mesaje: 2
Membru din: Lun Iun 12, 2017 1:23 pm
Contact:

Modificare regulament concurs YO DX HF

Mesajde yo6la » Joi Noi 21, 2019 12:35 pm

Buna ziua
Nici anul viitor nu o sa particip...
 SOSB - un singur operator, o singura banda, MIXT (6 categorii diferite, separat 160, 80,
40, 20, 15, 10 m), indiferent de putere
In nici un concurs dx nu exista asa ceva INDIFERENT DE PUTERE!!!!!!!!
Ca si cum ai pune la start Monopost F1 cu un Logan.
Mult success!!!

yo5ajr
Mesaje: 676
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Modificare regulament concurs YO DX HF

Mesajde yo5ajr » Joi Noi 21, 2019 3:48 pm

FRR cred ca de aceasta data este deschis la suggestii, propuneri, consultari in legatura cu regulament HF YO DX. Amenintarile ca - "nici la anul nu voi participa" nu cred ca au rostul si nu este in "bon ton" frazei afisate in QRZ.Com - "I am Contestman", cu postarea a cati-va diplome. Parerea mea, dr om Gix. Nu esti de acord - nu participi dar de ce nu accepti un dialog mai inainte de amenintari si icheierea sarcastica "Mult succes"? Este loc pentru toata lumea cu conditia pastrarii respectului si acceptarii dalogului intre noi. 73 de YO5AJR Miki

yo6la
Mesaje: 2
Membru din: Lun Iun 12, 2017 1:23 pm
Contact:

Re: Modificare regulament concurs YO DX HF

Mesajde yo6la » Joi Noi 21, 2019 5:18 pm

Da imi plac concursurile. Dar cele care sunt fair play. Nu imi place sa particip doar de dragul de a participa. Fiecare radioamator de pe planeta isi stie capacitatile si resursele, si participa la categoria la care are posibilitati, aparatura, antene. Pentru aceasta este necesar ca un concurs de aceasta anvergura adica mondial trebuie sa aiba sectiuni pentru toata lumea. Cum ar fi sa lucreze cineva qrp si sa fie listat alaturi de cei cu 1 KW. Deranjam cumva daca incercam sa facem lumina de ce nu participa lumea la concursuri? Cum ar fi daca s-ar introduce si posibilitatea de a se face clasament si pe cluburi daca participa un minim de radioamatori? De cand stiu eu concursul acesta din 1982 de cand am acest indicativ si nu mi s-a dat degeaba... nu s-a schimbat nimic.
Poate acum dar la ce entuziasm este in YO nu stiu ce sa zic. Lumea a inceput sa se multumeasca cu legaturile dx in ft8 cu adunatul de diplome in digitale cu sutele, si chiar in ft8 cu puteri cat mai mari.
Concursurile chiar au un farmec aparte in special cele SSB si solicita un efort considerabil de timp si resurse. Ca sa participi si sa doresti un loc sa zic in primii zece in primul rand trebuie sa ai speranta ca si ceilalti joaca fair play. Aici este ideea. In primul rand Radioamatorismul este un sport personal si iti creste mandria de sine si cel putin mie mandria ca pot conversa cu cineva din lume pe teme radio(SSB) si ne putem ura de sarbatori toate cele. In celalalt plan nu aduce decat invidie.
Daca am suparat pe cineva imi cer scuze dar acum aveti posibilitatea cei mai multi din yo sa vedeti cum arata pe waterfall asa zisa suta de wati a unor conationali. Dapai KWatu. Si cand vezi asta la ce sa te intreci. Categoria musca cu super grea. Ce sperante sa ai? Merita?

YO2LC
Mesaje: 25
Membru din: Vin Iul 28, 2017 11:53 pm
Contact:

Re: Modificare regulament concurs YO DX HF

Mesajde YO2LC » Vin Noi 22, 2019 8:04 pm

E o acțiune notabilă....dar mult perfectibilă. Eu aș avea propuneri:

1.Modificarea punctului 10.2 Eu și mulți alții (cei care folosesc antene lungi le recepție)nu mă pot încadra în raza de 500m cu echipamentele de recepție și emisie. Având în vedere că un radioamator YO are voie la mai multe locații prin lege, de ce oare limităm dreptul de a nu fi folosite în același timp oricare din locațiile înscrise în autorizație? Nu este prejudiciat nimeni. Și este o limitare absolută obligativitatea de a lega prin cabluri emițătoarele și receptoarele. Sunt mulți care își aduc recepția prin wifi într-o REȚEA LOCALĂ....nu internet....chiar în ăia 500 de metri. Aici trebuie lucrat serios.
2. Introducerea categoria Multi Multi......pentru a stimula dezvoltarea cluburilor serioase din YO.
3.Modificarea punctului 14.3 Având în vedere modul de operare al unor indivizi total nesportivi (există un același individ care a fraudat multe concursuri YO prin fabricarea de loguri false) este prea puțin 5 legături. 20 ar fi rezonabil....nu că asta ar putea opri tendința de falsificare a concursului, hi!
Poate că ar mai fi și alte modificări, dar eu pe astea le-am observat la prima citire.
73!
Vali, YO2LC

YO3CD
Mesaje: 2
Membru din: Mie Aug 30, 2017 6:21 pm
Contact:

Re: Modificare regulament concurs YO DX HF

Mesajde YO3CD » Sâm Noi 23, 2019 1:25 pm

Asa dupa cum semnalam celor responsabili din partea FRR, modificarile în sensul continutului "draftului" publicat îmi par binevenite si dorite de o buna bucata de vreme de cei împatimiti. Felicitari asadar !
In plus de cele câteva propuneri facute cu câteva zile în urma, direct, sugerez consultarea regulamentului concursului international "Russian DX Contest" care, din punctul de vedere al nostru, al Europenilor, mi se pare judicios si logic. In aceasta actiune - prima de gen din ultimii zeci de ani, sa nu incercam sa fim mai catolici decât Papa întrucât riscul de a strica si ceea ce exista bun este relativ mare ! Succes !

YO9HP
Mesaje: 74
Membru din: Joi Iul 08, 2010 11:06 am
Contact:

Re: Modificare regulament concurs YO DX HF

Mesajde YO9HP » Joi Dec 05, 2019 11:30 pm

PROIECT REGULAMENT YODX HF CONTEST
Mai jos, sub fiecare paragraf, observatiile proprii la propunerile lui YO9FNP:

– pentru prima data in istoria YODX HF, in aceleasi clasamente vor intra atat statiile YO „sportive”, cat si cele „nesportive”. Va fi o competitie interesanta care credem ca va creste atractivitatea concursului, oferind conditii egale tuturor statiilor YO;
Comentariu: Foarte buna propunerea. Am discutat, cu mult timp in urma, cu YO9FNP, modul aparent ostil in care vechile regulamente trateaza participantii care nu sunt membrii ai unei asociatii afiliate FRR.

– introducem in concurs banda de 160m, intens ceruta de radioamatorii YO pasionati de concursuri. Desi concursul se desfasoara intr-o luna de vara si nu ne asteptam la evolutii spectaculoase in aceasta banda, dorim sa incurajam dotarea statiilor YO cu antene si echipamente pentru banda de 160m.
Comentariu: Introducerea unei noi benzi, cu doua moduri de lucru, este o idee proasta. YODXHF este un concurs de anvergura medie si nu beneficiaza de participare masiva tip CQWW, IARU-HF sau RUSSIA-DX. Eu nu cred ca adaugarea unei noi benzi va aduce macar 50 de statii noi, ca sa justifice modificarea. Efectul nedorit va fi dispersarea activitatii in cele doua moduri din noua banda. Nu este suficient ca nu avem solutii pentru revigorarea activitatii SSB din concurs, care treneaza din lipsa de participanti (exceptie banda de 20 m, in timpul zilei)? Ne simtim bine cand lansam CQ CONTEST si nu primim raspuns minute in sir?

– legalizam pentru prima data stilul de lucru SO2R, pentru statiile Single Operator. Dorim sa incurajam performanta!
Comentariu: De acord. Chiar daca nu sunt multe statii YO care folosesc tehnica SO2R, aceasta masura poate fi un stimulent pentru performanta. Apoi, la acelasi numar de participanti, aceasta modificare va aduce un plus de semnale YO in benzile de concurs.


– Pentru cresterea atractivitatii concursului, introducem categoria MO2T si marim la 4 numarul de membri ai echipelor ce participa in Campionatul National.
Comentariu: Ar putea fi OK pentru statiile straine (cu pretul decernarii unei noi cupe/plachete).
Categoric NU pentru statiile YO! Aduce aceasta schimbare noi participanti din YO? Daca verificam participarea din 2018 si 2019, la categoriile destinate statiilor de club YO, constatam ca participarea a fost de 4 statii in 2018 si 6 statii in 2019 !!!! Sa mai aduc alte argumente despre inutilitatea acestei noi categorii?


– In demersurile de redactare a prezentului proiect am preluat diverse concepte din cele mai moderne competitii internationale de unde scurte: CQWW, Russia DX, European HF Championship.
Comentariu: OK! Unele idei pot fi aplicate la YODXHF altele NU.Comentarii suplimentare:

O problema serioasa pentru YODXHF va fi data de desfasurare (ultimul weekend plin al lunii August) care se va suprapune permanent peste WW-DIGI (noul concurs de FT8/FT4) . Este adevarat ca si in trecut am avut „concurenta” din partea SCC-RTTY. Insa, din punct de vedere al participarii, cele doua concursuri sunt de anvergura diferita. La ultima editie, SCC-RTTY a primit 616 loguri, iar WW-DIGI a primit 1328 loguri. Si va asigur ca sunt indicative de contestmeni consacrati, care nu vor renunta la WW-DIGI in favoarea YODXHF.

73, Alex YO9HP


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori