Voila.....modul de fraudare a unui campionat național

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
yo8cln
Mesaje: 843
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

Re: Voila.....modul de fraudare a unui campionat național

Mesajde yo8cln » Lun Mar 29, 2021 11:51 am

Practicile acestor "meseriasi" sint vechi si "antice". Un temerar (yo8ow) in calitate de secretar general interimar al frr a avut curajul , prin 2012 , sa aplice niste masuri impotriva lor. Ce a patit... unii dintre noi stiu ! Printre altele a fost citat cu mandat de aducere la un proces intentat de cei "bazati",tocmai din Germania unde a plecat dupa ce tot acei vizati au avut grije sa-l "subeze" din functie. In rest , Daniel si Mugurel , exemplele si in uus sint multe ! In 2019 echipa "fantastica" s-a dus la cnuus intr-o locatie la peste 2000 m asl mai in centrul tarii si a dat locator la 43 km mai la nord-est...A aflat toata lumea : arbitrii, comisia de arbitri ,secretar si presedinte frr... rezultatele s-au omologat... Practici (si) in 23 cm... In cn uus 2020... doua statii in 23 cm din yo5 discutau intre ei " vezi B ca ai probleme cu emisiunea... " , stiu S m-a sunat si yo8.. sa-i confir controlul ca nu m-a inteles... lucruri auzite de cel putin 6 urechi ! Ce sa mai vorbim de practici ?! Masuri ? Vedeti vreo reactie a cuiva din frr ?
O sa fie ceva de genul " noi aici facem volutariat , nu avem echipamente , avem servici , bla bla bla !
73 !

YO3ITI
Mesaje: 277
Membru din: Vin Dec 11, 2020 9:09 pm
Contact:

Re: Voila.....modul de fraudare a unui campionat național

Mesajde YO3ITI » Lun Mar 29, 2021 2:30 pm

Domnilor,
Îmi cer scuse că intervin într-o discuție care, dealtfel, mă atrage foarte puțin. Dar am o nedumerire care persistă de ceva vreme și, până în momentul de față, nu am primit un răspuns satisfăcător.

Deși nu sunt un entuziast al concursurilor înțeleg și accept că, pentru mulți radioamatori, e principala activitate care oferă satisfacția pe care dânșii o caută în acest hobby. Respect asta.

Sunt un radioamator relativ tânăr (din perspectiva anilor de activitate) și experiența mea nu se poate compara cu a majorității celor care au pe răboj decenii de concursuri și de proiecte. Dar de când mi-am luat autorizația (din 2013) și am dat cu nasul prin forumurile astea am observat aceeași tendință ciclică în ceea ce privește problemele legate de concursurile din YO. Mulți dintre dumneavoastră cunosc celebra butadă atribuită lui Einstein apropos de definiția nebuniei (să faci mereu același lucru așteptându-te la rezultate diferite) și, fără intenția de a jigni pe cineva, îmi pare că în tot acest răstimp comunitatea iubitorilor de concursuri a acționat exact conform definiției.

Nu am nimic cu FRR-ul. Nimic personal. În afara faptului că mi se pare o organizație care funcționează în regim de conservare și ale cărei zile sunt numărate prin natura lucrurilor și a evoluției firești (îmbătrânire, lipsă de interes pentru schimbare, anchilozare birocratică etc). Dar... pe de altă parte cunosc oameni dintre dumneavoastră care au un potențial uriaș în ceea ce privește posibilitatea schimbării, dar nici unul nu-mi pare a fi făcut pasul decisiv în sensul acesta: ruptura definitivă cu o instituție care a dovedit că nu este nici în stare, nici doritoare de schimbare, cristalizarea unui nucleu de entuziaști, trasarea și atribuirea unor obiective și direcții de acțiune pentru a obține rezultatele dorite etc.

M-am întrebat deseori ce oprește indivizii cu potențial de lider și comunitatea pasionaților de concursuri să organizeze o structură competițională paralelă, bazată pe principiile pe care onor domunealor le enunță și le cunosc. Singurele răspunsuri care ar explica această situație paradoxală și care mi se par viabile ar fi 1/ comoditatea și lipsa de motivare și/ sau 2/ faptul că există, până la urmă fie interese pecuniare, fie de imagine (titluri de maestru al sportului etc), "pachete" motivaționale pe care majoritatea radioamatorilor "contesters" nu le recunoaște pe față, dar care, de fapt, sunt acceptate tacit ca recompense și sunt singurele pârghii de control de care Federația mai dispune.

Să știți un lucru: nu puteți aduce "normalitate" (orice ar însemna asta) atâta timp cât fiecare dintre dumneavoastră, prin acțiunile sale și atitudinea reală (cea din adâncul sinelui), nu se schimbă FUNDAMENTAL și nu se rupe de situația nocivă pe care doriți să o schimbați.

Atâta timp cât participați la activități pe care le considerați corupte, nu faceți altceva decât să legitimizați corupția și să perpetuați același sistem pe care dumneavoastră înșivă îl criticați. Și tocmai în asta constă paradoxul: pe de o parte enunțați nevoia de schimbare, dar pe de altă parte perpetuați starea de fapt prin participarea la acțiuni, participare care legitimizează și menține starea existentă.

Mi se pare cel puțin ciudat. Asta ca să nu-l citez pe Einstein.
73
M

yo4dft
Mesaje: 41
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:10 am
Contact:

Re: Voila.....modul de fraudare a unui campionat național

Mesajde yo4dft » Lun Mar 29, 2021 3:31 pm

Bună ziua tuturor,
Citesc de ceva vreme și încerc să mă abțin. Sunt sigur că nu este bine ce fac, dar...
Legat de ce a spus YO3ITI mai devreme, fiecare este "mânat în luptă" de altceva.
Cei care contestă au dreptate să conteste. Este frustrant să observi fără greutate cum se fraudează un concurs. Și mai frustrant este să vezi cum organizatorii unor concursuri mari aplică regula cartonașului galben, cu nume și prenume (adică indicativ), dar la noi se aplică: lasă-l că e băiat bun și a făcut multe pentru radioamatorism. Motivul contestatarilor este simplu și legitim, chiar nu trebuie explicat.
Dar, printre contestatari, există unii care folosesc argumente firave: unii din necunoștință, alții din prea multă pasiune pusă în slujba actului de contestare.
Da, SDR-urile sunt bune, dar cu limite. Poți vedea dacă s-au respectat anumite reguli, poți demonstra unele lucruri, altele nu. Altele se demonstrează altfel. Referitor la putere, dacă nu mă înșeală memoria (cei mai vechi pot confirma sau infirma), acum 40-45 de ani, echipele de concurs ale unor radiocluburi județene aveau un membru care pe perioada concursului veghea în gara localității, cu monezi de 25 de bani în buzunar, pentru a vedea dacă nu cumva din trenul de București coboară vreo comisie de la minister, venită să măsoare puterea.
Cât despre a face un pas în față și de a încerca să faci ceva în cadrul federației.... le doresc succes celor care încearcă. Sincer.
Acum vreo 12-15 ani (nu mai știu exact când) am citit cu aplecare legislația aplicabilă. Am aflat cu stupoare că la vremea aceea eram asimilați (fără exceptări) cu celelalte ramuri sportive. Adică, dacă vrei să participi la un concurs, conform legii, faci matale controlul medical înainte !!! Si așa mai departe... Apoi, au apărut tot felul de regulamente interne, dacă ești membru, ce fel de membru, unde ești membru, ce culoare are basca. Cel mai frustrant a fost când a venit un ilustru necunoscut, ocupant de fotoliu de secretar de stat, să ne certe pe noi sau pe regretatul Vasile, că am avea prea puține rezultate... cam așa e cu federația...
Legat de concursuri și mândria de a obține un titlu, din punctul meu de vedere este mai simplu. În cqwwrtty și wpxrtty nu mi se cere controlul medical (HI) !!! Mi se cere să respect un set de reguli. Iar organizatorii au demonstrat că pot aplica, atunci când este nevoie, regula cartonașului galben.
Sper că nu am supărat prea tare.
YO4DFT - Cristian


YO4SI
Mesaje: 378
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: Voila.....modul de fraudare a unui campionat național

Mesajde YO4SI » Mar Mar 30, 2021 4:57 pm

O imagine nefavorabila a lui Vasile Ciobanita apare in comentarii. Nu e drept. L-am considerat mereu ca in povestea barcagiului cu capra, varza si lupul. Rog admin-ul forumului sa-mi permita sa atasez un mail primit de la Vasile Ciobanita - YO3APG, RIP !
Fişiere ataşate
YO3APGvsGabi8WW.JPG
Relatare TO3APG
YO3APGvsGabi8WW.JPG (52.29 KiB) Vizualizat de 1730 ori


YO8BDW
Mesaje: 27
Membru din: Lun Feb 10, 2014 1:59 pm
Contact:

Re: Voila.....modul de fraudare a unui campionat național

Mesajde YO8BDW » Mar Mar 30, 2021 10:12 pm

Va multumesc, dle Mircea , pentru publicarea acestui document. Ca membru al Clubului CSTA Suceava, socotesc ca ati reparat o nedreptate facuta membrilor clubului din echipa.
Mai sunt taine nedeslusite din istoria " neagra" a radioamatorismului YO si mi-ar place existenta unui site cu memorii , eventual documente despre multitudinea de schelete din dulapuri. Poate sunt cetateni care ar vrea sa-si usureze sufletul... Generatia care a inceput inceput radioamatorismul in anii 65-70-75 pot depune multe marturii care sa ne faca sa intelegem cum au involuat lucrurile. Factorii istorici si politici ii cam stim toti dar cei umani ??

YO4PX
Mesaje: 516
Membru din: Vin Feb 25, 2011 11:26 am
Contact:

Re: Voila.....modul de fraudare a unui campionat național

Mesajde YO4PX » Mie Mar 31, 2021 4:57 pm

Dacă tot suntem la capitolul “Rememorări” poate nu ar strica să ne amintim cu oarecare tristeţe şi de cele 193 de semnături adunate in doar câteva zile sub Apelul adresat delegaţilor la Adunarea generală a FRR din 12 martie 2011, generat mai ales de cele două fraude incredibile din YO DX Contest şi în campionatul IARU (în care un radioamator din YO a prezentat nu mai puţin de 31 de loguri falsificate, ca provenind din partea unor indicative inexistente!), dar şi de starea generală a radioamatorismului din YO, pe care semnatarii o considerau îngrijorătoare şi pe care o doreau îmbunătăţită. Reacţia oficială a administraţiei FRR a fost neglijabilă, dacă nu chiar inexistentă. După cum se vede, după 10 ani încă se mai vorbeşte de fraude în concursuri, de lipsă de fair play, de “jmecheri” pricepuţi în a exploata slăbiciunile şi lacunele regulamentelor, de lipsa de vigilenţă şi de interes a celor chemaţi şi aleşi să apere integritatea acestor competiţii, de lipsa de reacţie adecvată din partea competitorilor oneşti, dar dispuşi să participe în orice condiţii la astfel de concursuri - chiar şi atunci când ştiu prea bine că ele pot fi (şi chiar sunt) lesne măsluite!
https://www.radioamator.ro/apel2011/
şi aici
https://yo4px.blogspot.com/2011/03/apel-catre-la-adunarea-generala-din-9.html#more
73
YO4PX

yo4dft
Mesaje: 41
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:10 am
Contact:

Re: Voila.....modul de fraudare a unui campionat național

Mesajde yo4dft » Mie Mar 31, 2021 8:59 pm

Am să încerc să fiu mai direct și să mă folosesc și de relatările celor dinaintea mea.
- 2011, echipa națională (este corectă titulatura ?) este descalificată pentru frauda din ediția 2010 a IARU HF Contest. Adică, echipa reprezentativă a YO. Adică cei mai buni dintre noi.
- 2011, regretatul Vasile are surpriza să ...să constate că vinovatul găsește explicații și arată cu degetul pe alții.
- 2012, are loc CQWW CW contest.... Surprize, surprize, are loc episodul la care am făcut aluzie în postarea anterioară. Locul 1 în YO, la categoria YELLOW CARD... felicitări !!!

Cu stimă,

YO4DFT - Cristian
Fişiere ataşate
Yellow card cqww 2012.jpg

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 859
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Voila.....modul de fraudare a unui campionat național

Mesajde YO4BKM » Vin Apr 02, 2021 12:32 pm

Scandalurile in FRR seamana cu cometele: revin cu o periodicitate de metronom si nu sunt lipsite de nenorocirile puse in seama stelelor cu coada. Pentru ca multe din aceste stele (artificiale?) ale radioamatorismului romanesc trag dupa ele cate o coada foarte usor vizibila. Fie campion, fie instructor, fie antrenor, fie membru in orice fel de structuri radioamatoricesti, nu scapa ocazia de a baga degetul in borcanul cu miere bine pazit de ceva/cineva care, pe cand eram copii, o cantam in refrenul "Ceata lu' Pitigioi/ Dai intr-unul tipa doi!".
Imi vine in minte un mare scandal petrecut in 2006, evocat cu prilejul campaniei de alegeri la CA din anul 2008 ca fiind una din cele mai aberante ispravi ale CA al FRR din mandatul 2004-2008 . Este lung si spumos, merita citit, se poate accesa la http://yo6mt.atwebpages.com/Scandal_2006.html. Citindu-l imi vine in minte o schita a lui Caragiale (publicata la 15 octombrie 1899 in ziarul Universul), se numeste Telegrame (https://ro.wikisource.org/wiki/Telegrame) si pe care o studiam la literatura romana cand eram elev in scoala generala prin anii '50. Nimic deosebit in moravuri. Dar disparitia fenomenului numit "Scandal 2006" sa insemne ca nu se mai produc astfel de ispravi aberante?
Dar, sa ne mai miram? De noi insine, nu de altcineva. Iata ce scria Poetul in 1883
Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi şi nouă toate;
Ce e rău şi ce e bine
Tu te-ntreabă şi socoate;
Nu spera şi nu ai teamă,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamnă, de te cheamă,
Tu rămâi la toate rece.
------
Nu spera când vezi mişeii
La izbândă făcând punte,
Te-or întrece nătărăii,
De ai fi cu stea în frunte;
-------------
De te-ating, să feri în laturi,
De hulesc, să taci din gură;
...............

(Eminescu, Glosa)

Sunt radioamatorii altfel? M-as indoi, dar ma cam tin salele.

73 de Tavi YO4BKM!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori