CI UUS 2021

Rezultate, regulamente, tehnici de operare...
Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 909
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: CI UUS 2021

Mesajde YO4BKM » Lun Aug 23, 2021 10:06 pm

Pentru ca "asa este la noi", este important de afisat "pentru tot natul" urmatoarele categorii de fisiere:
1. Logurile primite de organizator la data expirarii termenului de trimitere a lor, atat cele in format electronic cat si cele trimise pe hartie.
2. Logurile evaluate (nu corectate), corect ele se numesc "fise de evaluare" si le genereaza calculatorul la momentul efectuarii arbitrarii, acestea contin QSO-urile asa cum se afla in logul electronic, erorile detectate la evaluarea incrucisata "fiecare cu fiecare", punctele si multiplicatorul acordate la fiecare QSO, scorul.
3. Fisele de evaluare la momentul rezolvarii contestatiilor, cu aceleasi date ca fisele de evaluare si cu explicarea admiterii contestatiei. In mod normal, la o arbitrare pe loguri trimise 100% in format electronic nu au ce cauta contestatiile daca fiecare concurent trimite el fisierul cu logul. Ar fi o exceptie cand logul in format electronic nu este facut de concurent ci de organizator, care poate gresi la preluare si automat este obligta sa-si asume greseala. Daca logul in format electronic este facut de "un amic" al concurentului raspunderea revine tot concurentului, deoarece el a trimis logul in format electronic (sau a fost trimis in numele lui) si trebuia sa se asigure ca nu sunt erori de preluare, pentru ca asa se intampla cand te scarpini cu mana altuia. Contestatiile sunt excluse daca in regulament se precizeaza in mod expres ca se primesc numai loguri in format electronic.

Ce se intampla daca softul de arbitrare are greseli semalate la afisarea evaluarilor? In mod normal trebuie sa se refaca softul si sa se reia arbitrarea si, daca este vorba de un campionat sportiv, cazul trebuie sesizat la ministerul tutelar. Pana acum nu am vazut la niciun regulament intern sau strain o astfel de situatie, dar asta depinde si de regulamentul concursului. La un regulament stufos, complicat, cu multe conditii care acorda puncte si/sau multiplicator, pot apare erori in soft.
Multe cupe de la noi sufera de acest lucru, iata un exemplu:
Fiecare judet acorda multiplicator fara sa se faca precizarea ce se intampla daca un concurent nu a mai lucrat nicio alta statie din propriul judet, chiar daca ele au existat. Va avea un multiplicator mai putin?
Ca sa nu mai vorbesc de cazuri mai complicate cand statii diferite din tara sau din anumite judete acorda puncte speciale sau multiplicator special iar clasamentul se face pe alte categorii de participare.
73 de Tavi YO4BKM!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo8cln
Mesaje: 856
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

Re: CI UUS 2021

Mesajde yo8cln » Mar Aug 24, 2021 8:25 am

Scuze ! Am uitat sa pun ghilimele la corectate . Altfel cum se poate explica
gradul de confirmare sub 30%. 73 ! de yo8cln.

Avatar utilizator
yo4lhr
Mesaje: 80
Membru din: Lun Mar 14, 2011 8:05 pm
Contact:

Re: CI UUS 2021

Mesajde yo4lhr » Mar Aug 24, 2021 9:15 am

ÎN MOD NORMAL ... TREBUIE ... domnilor, e vorba de frr. Deci nu se aolică. În rest, ramâne doar dezgust. Știu .. dacă nu-mi convine cu autobuzul .. să-mi iau mașină.
73!
orice sarma este o antena, dar sa nu exageram


Înapoi la “Concursuri de radioamatori”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori