ca tot am fost provocat.. hi..
Ca si in ultimele mari concursuri am participat de la HG6N la categoria M/S. Dotare modesta, 160m dipol, 80m dipol, 40m 2el , 20m 4el & 5el, 15m 6el, 10m 4el & 5el. Pe partea de inband, dipoluri si halfsquare. La receptie LZ1AQ loop, si 5 antene beverage.
Locatia este extrem de buna, cu panta negativa majora in toate directiile, ceea ce asigura unghi de plecare la fiecare antena extrem de bun.
Rezultatele le gasiti aici: https://www.3830scores.com/showrumor.ph ... BzRsimfsqj
din cele 6123 QSOuri, aproximativ 4200 au fost facute la RUN, 450 de statia MULT si restul de 1473 de statia INBAND (aprox 35%).
Despre propagare:
10m aproape lipsa completa. Au fost cateva statii din Caraibe si a fost o perioada de aproximativ 20min in care au trecut oceanul si statiile din SUA.
15m propagarea a fost destul de buna, m-am bucurat de pileup de americani si sambata si duminica pentru cate 2 ore.
20m propagare destul de slaba pe Europa, multe semnale cu ecou, "shortskip"-ul nu s-a deschis.
40m propagare extrem de ciudata in prima noapte cu QSB semnificativ. a doua noapte propagare normala, insa duminica seara m-am bucurat de pile-up de JA aproximativ 2 ore (inclusiv statii /QRP), dupa care am intors antena pe SUA de unde am fost chemat si de o statie /M.. banuiesc ca nu erau probleme de copiat statiile Low Power

80m propagare de invidiat in prima noapte, si zgomot atmosferic extrem de mic.. atat de mic ca receptia pe beverage-uri era asemanatoare cu receptia pe dipol la statii DX..
160m nu a prezentat prioritate echipei.
Cat despre antenele de la YR8D:
Am avut placerea sa lucrez SO(A)HP 80m de acolo in 2017. Setup de exceptie, am lucrat inclusiv SUA pe LP si 115 DXCCuri.. Sistemul dpdv castig este undeva la castigul unui yagi de 2 elemente..
Sasha: 4square-ul de 40m nu cred ca nu functioneaza "in parametri" ci pur si simplu in unele cazuri "nu este de ajuns". Insa are un avantaj destul de mare fata de un yagi cu 3-4 elemente. se intoarce intr-o secunda. Altul este ca nu trebuie ridicat la 20m+ ca sa obtina un unghi de plecare "acceptabil" la DX

Avantajul mare la YR8D este solul foarte umed in care sunt ridicate verticalele

73
YO5LD