Gata ... s-a terminat si WPXul de anul asta cu cateva lectii invatate (ceea ce este de bine) dar si cu locuri multe unde mai trebuie sa lucrez (probabil ca mai trebuie sa treaca putin timp).
Lucrurile au inceput prost, dar s-au terminat destul de bine (se putea si mai bine, dar ... nerecunoscatorului... stiti voi vorba aia).
De fapt, acest WPX trebuia sa il lucrez de la LZ5R unde am fost invitat prin bunavointa lui YO9WF si a lui Milen LZ5DB - ehh din pacate din motive ce nu au tinut de nimeni, aceasta actiune nu a putut fi realizata, asa ca a ramas sa operez din confortul caminului propriu Low Power la sectiunea Single Op All Bands (Rookie overlay).
Am inceput concursul fix la ora de start - ora 03.00AM ora locala. Banda de 40m a devenit neincapatore in scurt timp (la fel si cea de 80m). Am reusit sa gasesc un loc de RUN si in banda de 40m si in banda de 80m - dar cum era de asteptat, fiind inceput de concurs, toata lumea facea RUN asa ca am zis ca cel putin o ora sa fac SnP de pe ambele transceivere in benzile de 80 si 40.
Deja pusesem undeva la 200 de QSOuri in log, dar incepusem sa ma plictisesc putin si am zis pe la ora 04.00AM sa vad ce se intampla prin 20m ... soc si groaza - banda de 20m era plina ochi cu statii si am zis: ehhh haida aici, RUN in 20 si SnP / RUN in 40m.
Dupa primele 4 apeluri au inceput sa vina statiile - majoritatea fiind statii US si cateva statii DX - era socat si cam asa am tinut-o pana pe la vreo 400 de QSOuri in log cand a rasarit soarele si am zis ca este timpul pentru o pauza de cafea.
Dupa ce mi-am luat vitaminele (adica o cana de cafea si vreo 6 tigari) m-am intros la operat - lucrurile au inceput sa devina putin mai grele

Am inceput sa obosesc putin asa ca am alternat SO2R cu clasic. Sambata noaptea benzile de 20m si 15m a fost absolut superbe - deschise, cu statii DX foarte interesante - am lucrat entitati de care aveam nevoie pentru a 3a banda in DXCC - ce sa iti doresti mai mult.
Am atins pragul de 800 de QSOuri (no dupe) si am fost fericit - deja ce operam peste acest prag, era bonus - reusisem sa imi depasesc recordul personal din IARU 2022.
Am continuat sa trag, poate putin mai incet pe motiv de oboseala (intre timp am avut grija si de niste chestiuni de familie - 2 dracusori ... nu e usor cu ei

Am mai pus inca 60 de QSOuri peste, pentru un numar de 1060 QSOuri (no dupe) si un numar de 870 de QSOuri unice. Se putea mai bine? Cu siguranta... se putea mai prost? Cu siguranta - anul trecut a trebuit sa opresc operarea in dimineata zilei de Sambata pe motiv de furtuni si descarcari electrice.
Asa ca, in seara zile de duminica, pe la ora 23.00 ora locala, am decis sa pun punct - imi atisesem obiectivul si il si depasisem cu mult peste ceea ce speram.
Operare efectiva: 20 de ore si 15 min
In concluzie, un concurs foarte fain, cu statii multe si diverse, cu loc pentru toata lumea - si pentru cei ce au intrat sa castige dar si pentru cei care au intrat sa se distreze sau sa experimenteze.
Astept sincer cu interes urmatorul concurs si poate pana atunci, reusesc sa pun la punct unele puncte slabe pe care le-am notat si le-am realizat in acest concurs.
In rest, asa cum v-am obisnuit ... sectiunea de statistici mai jos.
in cazul in care doriti sa vedeti mai multe statistici, puteti sa urmati linkul acesta: https://yoham.radio/contests/yo3hex/2023/2023_cq-wpx-cw_yo3hex/
73 DE YO3HEX