Stergerea subiectelor de discutie

Aflati ce schimbari s-au operat la radioamator.ro. Comentariile si sugestiile dumneavoastra sunt binevenite.
Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 836
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Stergerea subiectelor de discutie

Mesajde YO4BKM » Joi Mai 04, 2017 3:10 pm

Îi dau dreptate lui YO9IRF. Cei care scriu pe forum trebuie să știe cum să se descurce, singuri sau cu ajutorul cuiva apropiat, forumul nu trebuie să devină un poligon de încercări. Și dacă rămân scrise texte cu erori, cu idei care se potrivesc precum nuca în perete, acest lucru nu va face decât să oblige la mai multă atenție când se scrie, menținerea publică a comentariilor este un bun instrument de autoreglare. Până apeși butonul Trimite poți face câte revizuiri dorești, dar trebuie să vină și un moment când nu se mai poate „undo”. Cum zice YO5AJR, trebuie să ne asumăm imaginea creată. 73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO9GJX
Mesaje: 227
Membru din: Mie Iul 28, 2010 9:33 am
Contact:

Re: Stergerea subiectelor de discutie

Mesajde YO9GJX » Joi Mai 04, 2017 3:12 pm

Este o diferență între ștergerea unui topic și ștergerea unei postări.
Orice utilizator trebuie să aibă dreptul de a-și modifica sau şterge postarea oricând doreşte, fiind responsabil de propriile postări.
În cazul unui topic, să poată face acest lucru doar dacă e singurul care are postări pe topicul respectiv. Dacă au mai postat și alții, atunci nu.
Administratorul forumului (uneori moderatorul) este singurul care are dreptul de a șterge postări sau topicuri și numai când acestea încalcă regulile forumului. Trebuie însă să explice motivul gestului făcut, utilizatorilor.
Moderatorii pot bloca anumite postări și aplanează situațiile neplăcute prin contactul cu utilizatorul care a încălcat regulile, deasemeni pot da ban pe o perioadă limitată acestuia. Excluderea definitivă se face strict de către administrator.
Excluderea definitivă a unui utilizator sau închiderea benevolă a contului de către acesta trebuie să ducă la ștergerea definitivă a tuturor postărilor făcute de către acesta pe forum. Nu și a topicurilor în care apar postările altor utilizatori.
Regulile sunt generale și de obicei se aplică fără condiții indiferent unde , pe http, gopher, agnula, .onion etc.
Nu am reinventat eu roata. Regulile sunt vechi încă de pe vremea lui C64, a cultului vacii moarte și celebrului server Hanovra. Funcționează și acum perfect peste tot, nu văd de ce ar trebui să ne încurcăm în reguli complexe și absurde. Modul de bună funcționare a unui forum se poate găsi complet pe Cicadian cu tot istoricul de la apariție, dar mai bine pe scurt și la obiect în limba română aici:

https://rstforums.com/forum/

sau pe alte pagini similare...

73!

Avatar utilizator
yo3gh
Mesaje: 614
Membru din: Mie Iul 23, 2014 6:17 am
Contact:

Re: Stergerea subiectelor de discutie

Mesajde yo3gh » Joi Mai 04, 2017 5:33 pm

YO9IRF scrie:Dan, corectarea in 5-10 minute ar fi permisa in ideea ca dupa ce ai publicat un mesaj observi ca ai gresit ceva. Nu conteaza cat de des vii pe forum, trebuie doar sa te mai uiti o data peste mesaj dupa ce l-ai publicat.

Stiu am inteles ..dar sunt cazuri cand si dupa 1 zi descoperi o exprimare ciudata ptr ca ai scris in fuga sau de pe telefon si mai poti corecta :)

yo3cen
Mesaje: 154
Membru din: Lun Oct 27, 2014 4:29 pm
Contact:

Re: Stergerea subiectelor de discutie

Mesajde yo3cen » Joi Mai 04, 2017 9:44 pm

Imi cer scuze fata de Morel daca, la 60 de ani sunt uneori carcotas. Tanti roza...
-----

Totusi nu inteleg de ce de pe win 7 laptop si opera + chrome de pe telefon trebuie sa ma autentific din nou pe forum si se pierde textul editat de mine inainte,

Folosesc telefonul (RDS) si pe alte forumuri si, dupa ce ma loghez, pot scrie in continuarev fara sa fiu deconectat ca pe radioamator ,ro unde se cere din nou logare cu indicativ si parola,

Problema asta am disutat-o cu Ciprian in urma cu mai multi ani dar inca persista.

YO3AOE
Mesaje: 1014
Membru din: Joi Sep 11, 2014 9:23 am
Contact:

Re: Stergerea subiectelor de discutie

Mesajde YO3AOE » Dum Iun 18, 2017 10:45 am

Perfect de acord cu cele scrise de Tavi-YO4BKM,in sensul ca daca initiatorul unui subiect considera ca topicul deschis nu este respectat de urmatorii comentatori,el sa poata renunta la propriile texte postate,deci sa se retraga din discutie,dar acest fapt sa nu afecteze in nici un fel si sub nici o forma textele celorlalti participanti.Discutia pe un subiect dat poate lua diverse turnuri in variate directii, posibil-chiar total!-diferite de intentia initiatorului,dar asta poate sa nu scada interesul pentru subiectul respectiv,ci chiar dimpotriva!.In cealalta ordine de idei,dupa cum bine scria Miki-YO5AJR, textul postat este oglinda nivelului culturii generale,tehnice,gindirii si stilului fiecaruia,asa ca forma si fondul textului propriu il reprezinta pe fiecare in parte,cu bunele si relele inerente.De aceea, facilitatea de pre-vizualizare-foarte! utila dealtfel-ar trebui cit mai mult si mai des folosita pentru "perierea"-hi! textului propriu,pina se ajunge la forma si fondul dorite.


Înapoi la “Noutati, critici si sugestii (despre radioamator.ro)”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator