Modificari la Radioamator.ro (Forum si Mica publicitate)

Aflati ce schimbari s-au operat la radioamator.ro. Comentariile si sugestiile dumneavoastra sunt binevenite.
Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 998
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Modificari la Radioamator.ro (Forum si Mica publicitate)

Mesajde n2yo » Mie Apr 25, 2018 6:54 am

Cu ajutorul lui Marius YO8RKU (tnx!) urmatoarele modificari pe radioamator.ro la Forum si Mica publicitate) au fost recent implementate:

1. Dupa cum se stie, postarea de anunturi pe mica publicitate, se face pe baza de user si parola. Pentru inregistrare, se foloseste formularul de pe /forum. Radioamatorii vor avea acces complet, atat pe forum cat si pe mica publicitate. Persoanele ce nu sunt radioamatori vor avea acces numai pe mica publicitate. ATENTIE! faptul ca sunteti radioamator si nu aveti un user care sa reprezinte indicativul de radioamator, va da drept sa postati numai in mica publicitate. In concluzie, radioamatorii sunt obligati sa foloseasca ca username indicativul de radioamator.
Radioamatorii care au alt username si nu indicativul de radioamator, pot solicita schimbarea acestui username prin E-mail catre N2YO si/sau YO8RKU.

2. ̶L̶e̶g̶a̶t̶ ̶d̶e̶ ̶p̶u̶n̶c̶t̶u̶l̶ ̶d̶e̶ ̶m̶a̶i̶ ̶s̶u̶s̶,̶ ̶a̶ ̶f̶o̶s̶t̶ ̶d̶e̶z̶a̶c̶t̶i̶v̶a̶t̶a̶ ̶o̶p̶t̶i̶u̶n̶e̶a̶ ̶c̶a̶ ̶u̶s̶e̶r̶i̶i̶ ̶s̶a̶-̶s̶i̶ ̶s̶c̶h̶i̶m̶b̶e̶ ̶s̶i̶n̶g̶u̶r̶i̶ ̶a̶d̶r̶e̶s̶a̶ ̶d̶e̶ ̶E̶-̶m̶a̶i̶l̶,̶ ̶a̶s̶t̶a̶ ̶d̶i̶n̶ ̶c̶a̶u̶z̶a̶ ̶u̶n̶o̶r̶ ̶a̶b̶u̶z̶u̶r̶i̶ ̶s̶i̶ ̶a̶l̶t̶e̶ ̶s̶i̶t̶u̶a̶l̶t̶i̶i̶ ̶m̶a̶i̶ ̶d̶e̶l̶i̶c̶a̶t̶e̶.̶
̶T̶o̶t̶i̶ ̶u̶s̶e̶r̶i̶i̶ ̶c̶a̶r̶e̶ ̶d̶o̶r̶e̶s̶c̶ ̶s̶a̶-̶s̶i̶ ̶s̶c̶h̶i̶m̶b̶e̶ ̶a̶d̶r̶e̶s̶a̶ ̶d̶e̶ ̶m̶a̶i̶l̶,̶ ̶p̶o̶t̶ ̶t̶r̶i̶m̶i̶t̶e̶ ̶o̶ ̶s̶o̶l̶i̶c̶i̶t̶a̶r̶e̶ ̶c̶a̶t̶r̶e̶ ̶N̶2̶Y̶O̶ ̶s̶i̶/̶s̶a̶u̶ ̶Y̶O̶8̶R̶K̶U̶.̶
Userii pot sa-si schimbe singuri adresa de E-mail. Dupa schimbare, este necesara o revalidare a contului de catre un administrator. Actiunea este automata, asa este conceput forumul.

Dupa fiecare actiune de schimbare a userului si/sau a adresei de mail, la prima logare pe site, este actualizata lista userilor cat si anunturile postate de catre userul in cauza.

3. La inregistrare (prin forum), fiecare user este obligat sa-si completeze corespunzator campul "Nume". Desi multi ne stim din traficul radio, este frumos ca si in mediu online sa ne prezentam corespunzator. Rugamintea noastra este ca userii care nu au completat numele si localitatea, sa intre pe forum si sa corecteze aceste lipsuri.
Persoanele care doresc sa se inregistreze si nu completeaza corect numele si localitatea, nu li se va aproba profilul si contul va fi sters! Aviz geniilor care in loc de un nume "real" scriu "dfgreashjds" sau "Jack Daniel's", etc. Nu cerem acte doveditoare, dar cerem bun simt!

4. In sectiunea /forum a fost facuta (cu mari eforturi) curatenie in postari cat si in randul userilor. Au fost combinate unele subiecte cu aceeasi tema, au fost sterse postari nule, au fost stersi useri inactivi, au fost corectate unele postari, au fost mutate postarile ce nu respectau categoriile forumului.
Va rugam sa nu va bateti joc de munca noastra, fiti responsabili de actiunile dumneavoastra.

5. Cele mai multe modificari s-au facut la mica publicitate.
a:) S-a creat o pagina de login (alta decat cea de pe forum) unde fiecare utilizator trebuie sa se autentifice. Ea este disponibila in meniu, imediat dupa pictograma "Home". Un user autentificat, va vedea pe meniu numele userului de login (imediat dupa "Home"); sub acest nume, cu mouse-ul se deschide un mic meniu cu modulele unde are acces. Deasemenea tot in meniu, la "Mica Publicitate", userii logati vor vedea si link-urile de postare anunt, regulament, etc.
b:) Dupa autentificare, fiecare user are acces in anumite module. Momentan este activ numai cel de mica publicitate, unde userii logati pot sa posteze anunturi, pot sa-si vada propriile anunturi, pot sa stearga sau sa editeze propriile anunturi.
Userii logati, pot sa vizualizeze in continuare cele 3 categorii generale (vanzari/cumparari/diverse), pot vizualiza orice anunt dorit cu mentiunea ca atunci cand isi vizualizeaza un anunt propriu, vor avea activ (in anunt) si butoanele (link-urile) de "Editare" si "Stergere".
c:) pentru ca unii au cerut un sistem de a marca (de catre vanzator) a unui anunt cand are unul sau mai multe produse rezervate, s-a implementat si aceasta optiune. Ea este valabila numai prin "Editare". E logic ca un anunt initial postat nu poate fi din start "rezervat". Dupa postare, userul poate sa modifice oricand anuntul si sa-l treaca in status "rezervat". Corectitudinea acestei informatii este direct raspunzatoare de cel ce a postat!
d:) Adresa de mail scrisa in formularul de postare a anunturilor este preluata automat si este cea folosita la inregistrare. Consideram ca o adresa valida, personala, este valabila si in sectiunea de mica publicitate.
Daca doriti sa postati un anunt pentru un amic ce nu are cont (desi poate sa-si faca), nu are internet, pc, nu stie sa foloseasca internetul/pc-ul, puteti specifica informatiile dorite (adresa, telefon, mail, etc) de amicul dv. direct in corpul anuntului.
e:) A fost implementata o functie de "Repostare" a unui anunt. Functia este activa dupa 7 zile de la postarea unui anunt. Practic, dupa ce au trecut 7 zile de la postare, in loc ca userul sa rescrie acelasi mesaj, prin simpla apasare de buton (link), anuntul va fi republicat, cel vechi fiind sters automat.

6. In curand va fi disponibila o pagina cu regulamentul complet al site-ului! Dupa afisarea ei, va recomandam insistent sa o cititi, pentru a nu exista alte situatii neplacute!

In viitor vor mai exista si alte implementari, totul in limita timpului disponibil. Nu ezitati sa faceti si alte propuneri (exista pe forum o sectiune "noutati, critici si reclamatii").

Multumim pentru atentia cuvenita,
YO8RKU, N2YO


Avatar utilizator
yo5er
Mesaje: 351
Membru din: Mie Oct 26, 2011 2:39 pm
Contact:

Re: Modificari la Radioamator.ro (Forum si Mica publicitate)

Mesajde yo5er » Mie Apr 25, 2018 12:31 pm

Bunia ideia, in schimb eu n-am reusit sa ma loghez, folosind datele contului de pe forum.

73's Septy
YO5ER
-YO5KUC Member
-YO DX Club Member #500
http://www.yo5er.ro

Avatar utilizator
yo6rk
Site Admin
Mesaje: 358
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:42 pm
Contact:

Re: Modificari la Radioamator.ro (Forum si Mica publicitate)

Mesajde yo6rk » Mie Apr 25, 2018 3:57 pm

Salut Septy. Am verificat cazul tau, totul este in regula, trebuie sa mearga fara probleme.
Ultima ta logare este din 27.03.2018 12:46:13
73's de Marius - yo6rk
ex. yo8rku

Avatar utilizator
yo5er
Mesaje: 351
Membru din: Mie Oct 26, 2011 2:39 pm
Contact:

Re: Modificari la Radioamator.ro (Forum si Mica publicitate)

Mesajde yo5er » Mie Apr 25, 2018 5:06 pm

yo8rku scrie:Salut Septy. Am verificat cazul tau, totul este in regula, trebuie sa mearga fara probleme.
Ultima ta logare este din 27.03.2018 12:46:13

Am reincercat, pe forum n-am treaba in schimb pe site "Numele de utilizator sau parola sunt gresite" :)

Campul de la parola accepta caractere in genul $%^&* si alte unicode ? :) ca sa nu imi tot schimb parolele

73's Septy
YO5ER
-YO5KUC Member
-YO DX Club Member #500
http://www.yo5er.ro

Avatar utilizator
yo3gh
Mesaje: 702
Membru din: Mie Iul 23, 2014 6:17 am
Contact:

Re: Modificari la Radioamator.ro (Forum si Mica publicitate)

Mesajde yo3gh » Mie Apr 25, 2018 7:29 pm

Buna, nu pot edita post-urile mele . In graba am facut greseli ( de ex am scris “best if luck” in loc de “best of luck “ ) ... si sltele .
Va rog sa avem posibilitatea de editare sau stergere daca de ex un ham face misto sau nu apreciaza postul vreau sa il sterg , e dreptul meu ;)
Multumesc ;)

Avatar utilizator
yo6rk
Site Admin
Mesaje: 358
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:42 pm
Contact:

Re: Modificari la Radioamator.ro (Forum si Mica publicitate)

Mesajde yo6rk » Joi Apr 26, 2018 11:40 am

Septy, am observat problema, cand mi-am schimbat si eu acum parola, incluzand si unele caractere &%$#; incercam sa rezolvam problema.
Sistemul de autentificare foloseste functii din /forum. Sigur ai aruncat un ochi in fisierele dintr-un phpbb si ai vazut cum e pe acolo.
Autentificarea e neschimbata de cand s-a introdus prima data, ulterior au mai fost aduse unele imbunatatiri pentru a bloca userii care-si fac mai multe conturi.
Ultima ta logare (nu pe forum) a fost pe 27.03.2018, apoi ti-ai schimbat parola. No, pana rezolvam problema, in parola nu trebuiesc folosite urmatoarele caractere & < > "

@Dan, limita de 5 minute pentru editare este destul de suficienta. Pe forum au mai fost discutii pe aceasta tema.
Motivul pentru care s-a lasat editarea numai pe o perioada de timp este rezultatul unora care dupa ce "s-au suparat" sau din alte motive, si-au editat propriile postari cu puncte si/sau alte caractere, in felul acesta alterand o discutie. Sa aducem in vedere si editarea unora pe acolo pe unde au facut ceva valuri, astfel ca daca acum te duci pe acele discutii, nu mai intelegi nimic de ce x ii zice ceva lui y, desi y "nu a facut nimic rau".
In concluzie, fiecare din noi e responsabil pentru ceea ce scrie! Micile scapari de ortografie eu cred ca se pot edita in cele 5 minute, desi e mai bine ca inainte de a apasa pe butonul "Trimite" sa mai vizualizam inca odata textul (desi exista inca un buton... "Previzualizeaza"). In plus un utilizator care are ceva de comentat referitor la unele scapari (aleatorii) ortografice, mai bine ar consulta un medic sau ar parasi aceasta comunitate.

No, apasand butonul "Trimite" imi asum cele scrise mai sus :)

73's to all!
73's de Marius - yo6rk
ex. yo8rku

yo4hhp
Mesaje: 27
Membru din: Lun Iun 27, 2011 6:25 pm
Contact:

Re: Modificari la Radioamator.ro (Forum si Mica publicitate)

Mesajde yo4hhp » Joi Apr 26, 2018 3:22 pm

O sugestie si de la mine referitor la rubrica anunturi:
Nu se poate implementa adaugarea de mai multe poze la un anunt? Ceva ca o galerie, in actualul format, cu sageti stanga-dreapta pentru derulare, eventual la click pe poza sa apara un pop-up cu poza zoomata.
Stiu ca exista casuta de link, pentru uploadarea catre un site de file sharing, dar era mai comod totul aici.

Poate poate asa se mai comaseaza si numarul anunturilor, nu mai vedem un anunt cu un condensator de 820pF, apoi urmatorul cu unul de 2.2nF de la aceeasi persoana :)

Avatar utilizator
yo6rk
Site Admin
Mesaje: 358
Membru din: Mar Iun 22, 2010 3:42 pm
Contact:

Re: Modificari la Radioamator.ro (Forum si Mica publicitate)

Mesajde yo6rk » Joi Apr 26, 2018 4:42 pm

E pe lista "to do", in functie de timpul disponibil.
73's de Marius - yo6rk
ex. yo8rku

Avatar utilizator
yo3gh
Mesaje: 702
Membru din: Mie Iul 23, 2014 6:17 am
Contact:

Re: Modificari la Radioamator.ro (Forum si Mica publicitate)

Mesajde yo3gh » Joi Apr 26, 2018 10:41 pm

Ok , eu nu sunt de acord sa nu imi pot edita sau sterge ce scriu , este dreptul meu , doar in comunism nu puteam ;) si nu aveam voie sa ma razgandesc :) :) .
Pe alte forumuri , chiar si FB se poate , gandire americana ;) .
Daca nu se rezolva o sa imi rezerv dreptul sa imi sterg contul ;) ;) ;) for ever sau ptr o perioada de timp foarte mare , 5 min nu sunt suficiente , gasesc greseli si dupa ptr ca scriu in fuga mereu , mai ales de pe iPhonelul meu si vreau sa corectez.
Seara buna!


Înapoi la “Noutati, critici si sugestii (despre radioamator.ro)”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori