Pagina 1 din 1

Sugestie pentru cei care vand prin mica publicitate

Scris: Sâm Mar 31, 2018 2:29 pm
de YO2LOG
Vorbesc la modul general, nu tintesc o anume persoana, dar totul porneste de la o intamplare reala.

Domnule vanzator, daca puneti ceva de vanzare si ati promis, hai sa zicem, primului care a sunat ca o sa ii vindeti respectivul obiect, asumati-va promisiunea si scoateti produsul de la vanzare, stergeti anuntul, sau scrieti acolo ca l-ati rezervat cuiva sau, macar, raspundeti la telefon, mail, SMS, in orele urmatoare postarii anuntului, cand e ”cald” - cat iti ia, cateva secunde - si nu va inchideti toate canalele de comunicatie. Facti bine si spuneti-i urmatorului ca altu-i primul pe lista, tranzacția e convenita deja cu acela, stai, nu te repezi, ca risti sa ramai cu buzele umflate! De ce lasati lumea in ceata, care se bazeaza ca anuntul tau e 100% valid, de la la prima la ultima virgula?

Si intr-o pravalie, daca te duci la vanzator si-l rogi sa-ti tina produsul expus pe raft, ca vii mai tarziu sa-l cumperi, vanzatorul il baga sub tejghea, altfel primul care vine, il vede pe raft, intinde banii si i se pare scandalos ca nu poate sa cumpere produsul!

Nu mai vorbesc de faptul ca sunt transceivere vandute de luni bune, dar ele stau atarnate acolo pe lista, ca si cum ar gata de livrare. Sigur, te asiguri la telefon, mail, SMS daca anuntul de anul trecut mai e valabil, uneori chiar este, dar de multe ori ti se raspunde, asta daca ti se raspunde!, ca ”s-a dat demult”. Nu e mai simplu ca, dupa vanzare, cel care a bagat banutii in buzunar sa fac putina curatenie, sa stearga si anuntul, sa adauge ca produsul e vandut, sa nu mai amageasca lumea? O fi si asta, cand vinzi diverse toata ziua, o strategie de marketing.

Una peste alta, sunt gesturi minimale de respect fata de cei care consulta si cumpara prin mica publicitate de pe RadioAmatorYO. Sunt oare exagerate aceste cerinte?

Va rog sa nu va suparati pe observatiile mele! Cu respect pentru toti cei care citesc aceste randuri, multumesc pentru atentie. 73, Calin YO2LOG

Re: Sugestie pentru cei care vand prin mica publicitate

Scris: Sâm Mar 31, 2018 2:59 pm
de YO8TK
Foarte buna aceasta postare a lui Calin.Recunosc ca si eu de multe ori am omis sa sterg anunțuri dupa vânzare , punandu-ma in situatii deloc placute de a explica ca produsul e vandut. Sa speram ca nu se va repeta.

Re: Sugestie pentru cei care vand prin mica publicitate

Scris: Sâm Mar 31, 2018 3:16 pm
de YO7NK
bravo,acum ca ai recunoscut esti pe jumatate iertat :o .......pe viitor sa nu se mai intimple :lol:

Re: Sugestie pentru cei care vand prin mica publicitate

Scris: Sâm Mar 31, 2018 3:29 pm
de YO2LOG
O sugestie, daca imi este permis, ar fi nu neaparat stergerea anunturilor, ci inserarea pe prima pagina a doua butoane, activate printr-o bifa, ”Rezervat” si ”Vandut”. Bineinteles, activarea lor cade in sarcina vanzatorului. Iar toata lumea ar fi multumita: cumparatorul, care va sti dintr-o privire, exact, statusul produsului si nu va mai da telefoane si va trimite mailuri inutile; vanzatorul, ca nu va mai fi batut la cap dupa ce a promis unuia ca-i vinde produsul și apoi, ulterior vanzarii, abordat de clienți care s-au trezit prea tarziu; webmasterul, ca nu se pierde din volumul rubricii de mica publicitate (a carei continut poate servi in timp, pentru cititori, si la o analiza a preturilor, de pilda, la un anume model de transceiver).

Re: Sugestie pentru cei care vand prin mica publicitate

Scris: Dum Apr 01, 2018 9:07 am
de yo8rhm
Alaturi de cazurile prezentate mai sus as mai adauga unul, cel in care vanzatorul sunat de un client, doritor sa cumpere acel lucru, este refuzat pe motiv ca i se pare pretul prea mic !!! :o De parca nu el, cu manuta lui, a scris pretul la postarea anuntului. Chiar si in situatia in care ai subevaluat acel lucru, daca esti corect, vei vinde la pretul postat iar la urmatoarea postare te vei gandi de doua ori la stabilirea pretului.
Tot in spiritul corectitudinii principiul "primul venit primul servit" ar trebui sa guverneze tranzactiile de pe acest site.
O solutie complementara la cea prezentata de YO2LOG ar fi limitarea timpului de afisare a unui anunt, acesta putandu-se prelungi printr-o noua postare (daca exista asa ceva acum atunci trebuie scurtat timpul, fiind prea lung). S-ar face putina ordine si curatenie la "Mica publicitate", eliminandu-se anunturile celor care s-au vazut cu "sacii in caruta" si nu-i mai intereseaza "zbaterile" altora generate de anunturile lor nesterse.

yo8rhm
Mugurel

Re: Sugestie pentru cei care vand prin mica publicitate

Scris: Dum Apr 01, 2018 5:53 pm
de yo8rku
Salutare tuturor.

S-au retinut propunerile, partea cu butonul "Rezervat" va fi implementata. Butonul "Vandut" nu va fi implementat; un anunt care nu mai este de actualitate, cade in datoria vanzatorului sa-l stearga.
In general (pentru ca mai sunt si scapari), anunturile care sunt "marcate" de vanzator ca fiind "vandut"(e) sunt inactivate de administratori, iar dupa caz, userul ce a marcat ca vandut un anunt, poate primi si un avertisment.

Pe lista "to do" sunt mai multe de facut, prioritatea este de a elimina "editarea/stergerea" unui anunt prin acel cod unic si a oferi posibilitatea fiecarui user, pe baza autentificarii, sa-si vada toate anunturile active, sa le editeze sau sa le stearga cand doreste.
Totul este in functie de timpul disponibil.

Daca mai sunt si alte propuneri, sugestii, idei, cu placere... notam, analizam si decidem.

Toate bune, 73!

Re: Sugestie pentru cei care vand prin mica publicitate

Scris: Mar Apr 03, 2018 11:41 pm
de yo2msb
partea cu butonul "Rezervat" va fi implementata


prioritatea este de a elimina "editarea/stergerea" unui anunt prin acel cod unic si a oferi posibilitatea fiecarui user, pe baza autentificarii, sa-si vada toate anunturile active, sa le editeze sau sa le stearga cand doreste.


Excelente idei, Marius! Ca sa folosesc pseudo-limbajul parlamentaro-corporatistic la moda, "aprobam pozitiv, useri happy" :)

Re: Sugestie pentru cei care vand prin mica publicitate

Scris: Lun Apr 16, 2018 10:19 pm
de yo8rku
Salut.

Functia de "rezervare" a unui produs (sau mai multe) dintr-un anunt, a fost implementata.
Desi functia e valabila pentru toate categoriile generale, ea se aplica mai mult la "vanzari".

Pe scurt, dupa ce un vanzator a publicat anuntul, poate sa-l treaca in stadiu de "rezervat" prin editarea anuntului [pe baza (inca) a codului primit]. De aici se alege daca ce se vinde e rezervat sau nu.
Default, anunturile (cele deja postate cat si viitoare) nu sunt rezervate.

Corectitudinea informatiei depinde de... vanzator.

In masura timpului disponibil, vor mai urma si alte imbunatatiri.

Toate bune tuturor!

Re: Sugestie pentru cei care vand prin mica publicitate

Scris: Mar Apr 17, 2018 11:08 am
de yo5er
Arata bine si e util, multumim.

73's Septy
YO5ER

Re: Sugestie pentru cei care vand prin mica publicitate

Scris: Mar Apr 17, 2018 7:30 pm
de yo8rku
Multumim asemenea!

De azi, s-a renuntat la sistemul de edit/delete al anunturilor pe baza acelui cod unic; este necesara autentificarea cu user si parola.
In viitorul apropiat vor mai exista mici aranjamente pe pagini si se va introduce si pagina unde fiecare user isi va putea vedea toate anunturile lui proprii.

Toate cele bune, 73!