Pagina 1 din 1

Anunturi ref condensatoare variabile

Scris: Mie Mai 09, 2018 10:29 pm
de yo3gh
Buna seara, pentru cei care pun anunturi la vanzare cu condensatoare variabile. Va rog indicati distanta intre placutele rotor si stator, acelea care formeaza condensatorul nu distanta intre placute ale statorului sau rotorului care nu este relevanta , desi o dimensiune de 2 mm intre placile statorului sau rotorului din anunt ma duce la alt rezultat, la o valoare de 1 mm intre placile corecte ale condensatorului in cazul in care e centrat bine :))))) Banuiesc ca intelegeti la ce ma refer ;))
Cu drag , 73 !

Re: Anunturi ref condensatoare variabile

Scris: Joi Mai 10, 2018 8:58 am
de YO8CDQ
Nu este suficienta distanta intre placute sa fie mai mare. Dar ce te faci cu axul rotorului, fata de placutele statorului ?. Asa ma apuc si scot placute din rotor si din stator si gata spun ca am condensator pentru tancul final. Deci mare atentie si la acest amanunt, deoarece produce pliciuri. O mare atentie trebuie acordata contactului de la capatul axului rotorului, acolo se produc multe neplaceri.

Re: Anunturi ref condensatoare variabile

Scris: Joi Mai 17, 2018 11:32 am
de YO6EX
Asa cum confunda unii vanzatori "demultiplicatorul" cu "reductorul"...

Re: Anunturi ref condensatoare variabile

Scris: Joi Mai 17, 2018 12:00 pm
de yo3gh
Buna ziua, interesanta remarca. Am avut aceeasi discutie acum 2 ani intr-un targ al radioamatorilor cu un proeten foate bun. Nu mai am cu cine sa ma consult acum ( dl Pruteanu D-zeu sa il ierte nu mai este , l-am cunoscut personal ). Ambele denumiri ne duc cu gandul la acelasi lucru , la fel si definitiile si ele multe la nunar in diverse dictionare. “Demultiplicator” este un dispozitiv utilizat ptr reducerea vitezei, in zona angrenajelor mecanice . industria auto, etc.. “Reductor” ca definitie este un dispozitiv care reduce viteza unei marimi fizice intr-un sistem, de obicei tehnic. Termen mult folosit in domeniul fluidelor , ptr reducerea presiunii , vitezei... dar nu numai. Il mai folosesc multi , nu stiu cat de corect, cand realizeaza o piesa “adaptoare” ptr dispozitive mecanice. E clar ca poate primul termen e mai aproape de ceea ce vrem sa aratam acum, desi cred ca intelegem ce se doreste sa se descrie in ambele cazuri . My 2 cents.
Dan yo3gh

Re: Anunturi ref condensatoare variabile

Scris: Joi Mai 17, 2018 1:01 pm
de YO6EX
De cand ma stiu radioamator s-a folosit denumirea de "demultiplicator". De-multiplica o rotatie, cazul condesatoarelor variabile.
Doar recent (2-3 ani) a aparut denumirea de reductor, de la unii vanzatori ne-radioamatori.
Ai dreptate in ce priveste utilizarea termenului de reductor.
73
YO6EX

Re: Anunturi ref condensatoare variabile

Scris: Joi Mai 17, 2018 10:54 pm
de yo3gh
De acord , ai dreptate... am observat si eu schimbarea !
Numai bine !

condensatoare

Scris: Vin Dec 07, 2018 9:05 am
de yo7gdb
Am observat ca unii radioamatori sau ne-radioamatori care disponibilizeaza condensatoare variabile cu aer dau informatii eronate cu privire la distanta intre armaturi( " placute") . Distanta intre armaturile unui condensator variabil cu izolatie aer se masoara cu rotorul in pozitia inchis masurand cu o lera distanta intre o placa a rotorului si o placa a statorului . Cred ca este necesara aceasta remarca pentru a nu induce eventualii doritori in eroare, desi radioamatorii care mai construiesc i-si dau seama din poze despre ce este vorba.
73! RELU

Re: condensatoare

Scris: Vin Dec 07, 2018 11:58 am
de YO2LEA
Foarte bine ca ai atins acest subiect, foarte multi au facut aceasta greseala masurand distanta dintre placile statorului.
73 ! Nelu

Re: condensatoare

Scris: Vin Dec 07, 2018 12:59 pm
de YO5VAE
Din pacate, eu cred ca "greseala" a fost intentionata, pentru crestrea "valorii" produsului.
73 de YO5VAE - Edy

Re: condensatoare

Scris: Vin Dec 07, 2018 7:50 pm
de yo3gh
Vanzatorii nu inteleg sau fac intentionat greseala.
Numai bine,
Dan