ER1UVL cu Wouxun package

Vanzatori/cumparatori care au dat ţepe, comentarii apreciative sau critice la tranzactiile efectuate, avertismente pentru potenetiale ţepe...
ER1YAH
Mesaje: 31
Membru din: Lun Sep 12, 2011 1:35 am
Contact:

Re: ER1UVL cu Wouxun package

Mesajde ER1YAH » Lun Feb 04, 2013 7:23 pm

yo5ovm scrie:Salut Vitalie,
am sa incerc sa-ti raspund,nu stiu daca voi fi inteles,atata timp cat tu doar crezi ca scrii romaneste!
Da,o faci,dar prin a gandii ruseste.
Faptul ca scrii cu litere latine nu inseamna neaparat ca scrii romaneste!
Eu am fost si raman contrariat de un apect,si anume,noi,aici in Ardeal,am fost sub stapanire straina,cat Habsburgica cat Ungara cat Austro-ungara peste 350 de ani!
Cu toate astea,nu ne-am pocit limba,nu scriem romaneste dar gandind ungureste,ba as putea spune contrariul,se vorbeste o limba Romana foarte frumoasa in ARDEAL !
Pe cand voi acolo,in mai putin de 50 de ani ati uitat tot ! Dar TOT ! Nu am gasit unul in Basarabia sau in Moldova de peste Prut sa vorbeasca limba romana macar asa cum o face Moldoveanul de dincoace de Prut.Pana si cei din televiziune de la voi sau din Chisinau,chiar daca folosesc in 99% din caz limba romaneasca,accentul este tot rusesc!
Nu scriu din rautate,m-ai intrebat ceva,incerc sa-ti raspuns.Din intamplare am citit anuntul tau,am facut mari eforturi de al intelege.Si nu sant tocmai de la coada vacii,am si eu niste studii,am si o varsta de peste juma de secol,dar nu am inteles totul din cele scrise de tine.
Nu,nu esti un caz singular,toti cei de la voi sant asa,ceea ce nu am inteles si nu inteleg,ma repet,cum a-ti reusit sa va pierdeti intrun interval atat de scurt istoria,obiceiurile,limba,portul!
Mi-aduc aminte cu zambetul pe buze de o intamplare de acum 20 de ani,eram in trecere prin Chisinau,veneam din Tiraspol,ma opreste un militian,opresc,prezint acte,le verifica,nu gaseste nimic rau,se uita la mine,la masina si zice: Auzi,curge vazduhul! Eu zic: Ce ? El,curge vazduhul ! Ma uit la el,ma uit la masina,nu inteleg ce vrea sa-mi zica.El ma intreaba,ce limba vorbesc? Eu zic,romaneste! El,nu astai limba moldovineasca! Zic,ma dute incolo! Atunci zic,de ce nu ne intelegem,intrucat cu cei de dincoace de Prut ma inteleg.El,ma ia de mana,ma duce in spate si zice din nou:Auzi,curge vazduhul! La care ma prind,era o conducta a camionului care intradevar avea sacapari de VAZDUH (aer).
Rad,dau din mana,dau spaga cuvenita si plec,intrebandu-ma? Oare limba pe care o vorbim cei 22 de milione de romani,este moldoveneasca sau romaneasca?
Tu ce zici? Ca din relatarea ta nu reiese ca ar fi romaneasca!
Iata numai un exemplu,doua fraze:

Deci omuleanul mi-a încredințat bani! Eu am făcut comanda și omul a rămas mulțumit de
serviciul meu.

OMULEANU ! Nu l-am gasit in DEX !

Asta era vorba de ÎNCREDERE CĂ EU I-AM FĂCUT COMANDA, DAR NU AM PUS BANII ÎN BUZUNAR ȘI NU M-AM ASCUNS!

Nu doresc sa deschid o polemica pe aceasta tema,sant convins ca se vor gasii carcotasi,dar sant convins ca sant in asentimentul a marei majoritati.
In rest 73,si multe DX,ca :
Doamne,dulcei graiul romanesc !

Poate mă explici pe mine un radioamator basarabean la ce te refereai? Eu doar scriu românește.


BINE DRAGĂ YO5OVM!!


DAR CE ATRIBUȚIE ARE CELE RELATATE DE DUMNEAVOASTRĂ CU TRANZACȚIILE MELE COMERCIALE AVUTE ȘI CU TOPICUL MEU DESCHIS???????

yo5ovm
Mesaje: 44
Membru din: Mar Dec 13, 2011 7:28 pm
Contact:

Re: ER1UVL cu Wouxun package

Mesajde yo5ovm » Mar Feb 05, 2013 8:58 am

Bine Vitalie,
vad ca ai inteles totul,ma bucur
73
yo5 ovm,Geo.

yo3ilh
Mesaje: 22
Membru din: Lun Dec 20, 2010 9:40 pm
Contact:

Re: ER1UVL cu Wouxun package

Mesajde yo3ilh » Mar Feb 05, 2013 10:42 am

Câtă răutate e în noi... Nu avem ce face şi, de plictiseală, stârnim ceartă... din orice.

Ruşine să ne fie tuturor pentru răutăţile noastre.

YO4PX
Mesaje: 514
Membru din: Vin Feb 25, 2011 11:26 am
Contact:

Re: ER1UVL cu Wouxun package

Mesajde YO4PX » Mar Feb 05, 2013 11:44 am

"Aşijderea şi limba noastră din multe limbi ieste adunată şi ne ieste amestecat graiul nostru cu al vecinilor de prinprejur, măcar că de la Râm ne tragem şi cu ale lor cuvinte ni-s amestecate. Cum spune şi la predosloviia letopiseţului celui moldovenscu de toate pre rându: ce fiindu ţara mai de apoi ca la o slobozie, de prinprejur venindu şi discălicându, din limbile lor s-au amestecat a noastră: de la râmleni, cele ce zicem latina, pâine, ei zic panis, carne, ei zic caro, găină, ei zicu galena, muieria, mulier, fameia, femina, părinte, pater, al nostru, noster şi altile multe din limba latinească, că de ne-am socoti pre amănuntul, toate cuvintile le-am inţeleage". (Grigore Ureche: "Letopiseţul Ţării Moldovei", fragment din "Pentru limba noastră moldovenească") (Diacritizarea îmi aparţine - YO4PX)

ER1YAH
Mesaje: 31
Membru din: Lun Sep 12, 2011 1:35 am
Contact:

Re: ER1UVL cu Wouxun package

Mesajde ER1YAH » Mar Feb 05, 2013 11:51 am

YO4PX scrie:"Aşijderea şi limba noastră din multe limbi ieste adunată şi ne ieste amestecat graiul nostru cu al vecinilor de prinprejur, măcar că de la Râm ne tragem şi cu ale lor cuvinte ni-s amestecate. Cum spune şi la predosloviia letopiseţului celui moldovenscu de toate pre rându: ce fiindu ţara mai de apoi ca la o slobozie, de prinprejur venindu şi discălicându, din limbile lor s-au amestecat a noastră: de la râmleni, cele ce zicem latina, pâine, ei zic panis, carne, ei zic caro, găină, ei zicu galena, muieria, mulier, fameia, femina, părinte, pater, al nostru, noster şi altile multe din limba latinească, că de ne-am socoti pre amănuntul, toate cuvintile le-am inţeleage". (Grigore Ureche: "Letopiseţul Ţării Moldovei", fragment din "Pentru limba noastră moldovenească") (Diacritizarea îmi aparţine - YO4PX)


HAIDEȚI SĂ STOPĂM ISTORIA ȘI POLITICA ÎN TOPIC!

Întrebați și discutați ceea ce se referă la topicul pus de mine!

Rog fără abateri!

YO4PX
Mesaje: 514
Membru din: Vin Feb 25, 2011 11:26 am
Contact:

Re: ER1UVL cu Wouxun package

Mesajde YO4PX » Mar Feb 05, 2013 12:16 pm

Nu este vorba nici de istorie, nici de politică. Am încercat să arăt că din vechi timpuri sunt cunoscute influenţele pe care le suferă o limbă sau alta şi că din această cauză niciuna dintre ele nu se poate erija într-o limbă 100% pură, "nealterată" de aceste influenţe. Nu cred că Vitalie, colegul nostru şi moldovenii de dincolo de Prut merită să fie ridiculizaţi pentru felul în care se exprimă. Eu mai degrabă i-aş felicita că depun eforturi pentru a se exprima şi pentru a scrie româneşte folosind grafia latină. Abia în 1989 s-a trecut la această grafie, abandonându-se grafia chirilică (nu "dialectul chirilic") şi consider chiar şi această trecere un important progres lingvistic.
YO4PX
http://yo4px.blogspot.ro

yo8rqp
Mesaje: 213
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 11:57 am
Contact:

Re: ER1UVL cu Wouxun package

Mesajde yo8rqp » Mar Feb 05, 2013 1:36 pm

"Nu,nu esti un caz singular,toti cei de la voi sant asa,ceea ce nu am inteles si nu inteleg,ma repet,cum a-ti reusit sa va pierdeti intrun interval atat de scurt istoria,obiceiurile,limba,portul!"

YO5OVM:
"a-ti reusit"-corect "ati reusit".
"intrun interval"-corect "intr-un interval".
Atunci cand se introduce(sau se omite)aiurea o cratima nu poti sa dai vina pe tastatura.Altele sunt motivele.Motive care au generat aceste discutii interminabile,fara legatura cu ideea topicului.
ER1UVL s-a facut perfect inteles,pentru cine a avut deschidere la asa ceva.Derapajele de exprimare sunt inerente.Acest aspect a fost foarte bine punctat de YO4PX.

Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1035
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: ER1UVL cu Wouxun package

Mesajde YO6EX » Mar Feb 05, 2013 3:13 pm

Pentru YO2... YO3... YO4... YO5... YO6... YO7... YO8... YO9...
şi pentru un anume YO5... (Când l-am cunoscut părea un om serios...)

http://romania-azi-srl.blogspot.com/201 ... anesc.html

Vizionare plăcută.


73's
YO6EX

P.S. Sunt ardelean get-beget...

Pentru ne-cunoscători: Ardeal = ar - deal = ţara de peste dealuri :!:

yo2aqb
Mesaje: 56
Membru din: Joi Dec 09, 2010 11:33 pm
Contact:

Re: ER1UVL cu Wouxun package

Mesajde yo2aqb » Mar Feb 05, 2013 7:51 pm

Draga amice ,limba romana are diverse idioame ,dar sa fim seriosi ,daca cineva ar vorbi in "grai"banatenesc, nu o sa intelegi nimic.Daca n-ai inteles ce spunea amicul Vitali nu sti romaneste,dar nu-i nici o problema ,slava domnului ca englezi au peste 8o,ooo de cuvinte si multi Supusi ai Gratioasei Majestati se multumesc sa foloseasca doar 500-1500 de cuvinte in viata lor.Pe de alta parte uita-te intr-un dictionar si urmareste de unde vine cuvantul scris ,ca sa nu crezi ca moldovenii ar fi vorbit alta limba.Si fara sa te superi, nu cred ca este elegant sa-l apostrofezi pe Vitali ca nu vorbeste ce folosesti D-ta.Ba sa-i si multumesti proniei , ca sti romaneste.Cu stima Ady .

ER1YAH
Mesaje: 31
Membru din: Lun Sep 12, 2011 1:35 am
Contact:

Re: ER1UVL cu Wouxun package

Mesajde ER1YAH » Mar Feb 05, 2013 8:06 pm

yo2aqb scrie:Draga amice ,limba romana are diverse idioame ,dar sa fim seriosi ,daca cineva ar vorbi in "grai"banatenesc, nu o sa intelegi nimic.Daca n-ai inteles ce spunea amicul Vitali nu sti romaneste,dar nu-i nici o problema ,slava domnului ca englezi au peste 8o,ooo de cuvinte si multi Supusi ai Gratioasei Majestati se multumesc sa foloseasca doar 500-1500 de cuvinte in viata lor.Pe de alta parte uita-te intr-un dictionar si urmareste de unde vine cuvantul scris ,ca sa nu crezi ca moldovenii ar fi vorbit alta limba.Si fara sa te superi, nu cred ca este elegant sa-l apostrofezi pe Vitali ca nu vorbeste ce folosesti D-ta.Ba sa-i si multumesti proniei , ca sti romaneste.Cu stima Ady .


AI PERFECTĂ DREPTATE YO2AQB!

Cu ce sunt vinovat că așa noi basarabenii am fost învățați la școală să vorbim și să scriem?

Eu folosesc grai moldovenesc al limbii române. Sunt român din Basarabia și mă mândresc cu Basarabia(Moldova Estică).

Suntem acelaș popor și vorbim aceiaș limbă, aceleași tradiții(nunți, cumătrii, zile de naștere, gropare).


Înapoi la “Mica publicitate - comentarii referitoare la tranzactii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori