Repetor YO3KSR-1 Bucuresti

Discutii de larg interes, preferabil din domeniul ham radio...
yo3gwm
Mesaje: 33
Membru din: Mar Iun 29, 2010 8:14 am
Contact:

Re: Repetor YO3KSR-1 Bucuresti

Mesajde yo3gwm » Mie Dec 02, 2020 7:06 pm

Stimati domni,

RoLink este o retea creata de radioamatori pentru radioamatori, care nu poate fi folosita in interesele unei societati fara acordul administratorilor de noduri.

Ca initiator al proiectului RoLink, alaturi de Catalin YO7GQZ si Cristel YO4ISC, am datoria morala sa informez detinatorii de noduri RoLink devierea de la ceea ce eu numesc normalitate.

Pe niciun canal de comunicare al proiectului RoLink nu am gasit un anunt care sa evidentieze intentia de colaborare dintre RoLink si Societatea Romana a Radioamatorilor, astfel incat fiecare administrator de nod sa poata decide daca doreste sa faca parte din aceasta colaborare sau nu.

Atrag atentia asupra faptului ca repetorul din Bucuresti nu a fost autorizat de un radioamator din YO3 ci de Societatea Romana a Radioamatorilor.

In ceea ce priveste postarea “APRS in YO” va sugerez, ca pe viitor, sa folositi un titlu obiectiv, ca de exemplu “Inlocuirea unui igate” conform celor relatate intr-o postare anterioara. Altfel, exista riscul folosirii unor radioamatori pasionati in alte scopuri.

Scopul postarii "APRS in YO" :
Singurul gram de adevar din qso-ul tau este ca urmeaza ca digipeaterul YOJWM-10 sa fie inlocuit cu un digipeater administrat de o comunitate , un digipeater pe care sa nu mai banezi , blochezi si trunkezi tu dupa propria dorinta alte indicative pe care nu le suporti personal . Pe scurt o sa fie un digipeater descentralizat si administrat de o echipa de minim 6-8 membrii . Nasol rau !!!!


Va rog ca atunci cand doriti sa folositi o inregistrare cu mine sa-mi cereti permisiunea!

Cristi Mitroi
YO3GWM

yo3hjv
Mesaje: 753
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Re: Repetor YO3KSR-1 Bucuresti

Mesajde yo3hjv » Joi Dec 03, 2020 2:28 pm

yo3gwm scrie: RoLink este o retea creata de radioamatori pentru radioamatori, care nu poate fi folosita in interesele unei societati fara acordul administratorilor de noduri.

Care “interese”? Ca “Societate” vine nu de la SRL ci de la “Societatea Romana a Radioamatorilor” care, daca nu cunosti, este un ONG.
yo3gwm scrie: Va rog ca atunci cand doriti sa folositi o inregistrare cu mine sa-mi cereti permisiunea!

Imi pare rau, nu e necesara pemisiunea in aceste cazuri. Inregistrarea traficului radio este obligatie legala pentru administratorii de repetoare. Iar continutul unei emisiuni in benzile de radioamatori este public.
yo3gwm scrie: Ca initiator al proiectului RoLink, alaturi de Catalin YO7GQZ si Cristel YO4ISC, am datoria morala sa informez detinatorii de noduri RoLink devierea de la ceea ce eu numesc normalitate. Pe niciun canal de comunicare al proiectului RoLink nu am gasit un anunt care sa evidentieze intentia de colaborare dintre RoLink si Societatea Romana a Radioamatorilor, astfel incat fiecare administrator de nod sa poata decide daca doreste sa faca parte din aceasta colaborare sau nu.
la fel cum, pe nicaieri pe aprs.ro nu e nimic despre cine e in spate pentru a decide daca radioamatorii doresc sa faca parte din colaborare sau nu. Asta, a'propos de chestiunea postarii despre APRS ridicata de tine.
yo3gwm scrie: Atrag atentia asupra faptului ca repetorul din Bucuresti nu a fost autorizat de un radioamator din YO3 ci de Societatea Romana a Radioamatorilor.

WOW!!! Asta e o chestie nitel sovina, a' la "Gazeta de Perete", nu crezi? Daca e autorizat pe SRR nu e bine, daca e autorizat pe YO3HJV iarasi nu e bine. Asadar, chestiunea ramane deschisa: ce te framanta in legatura cu SRR si cu mine? Oricum, multimea radioamatorilor "din Romania" include multimea radioamatorilor "din YO3".
Care e “devierea de la normalitate” la care te referi? Care e “normalitatea” in opinia ta? Cumva “daca nu e facut de mine atunci sa nu se faca, la naiba cu cine da o mana de ajutor”?
De fapt, lipseste din acuzatia ta modul in care vezi “normalitatea”. Pentru ca “normalitatea” mea si a SRR este ca, atunci cand un repetor este facut pro-bono de un radioamator din Brasov, instalat de alti radioamatori din Bucuresti dar care nu au autorizatia necesara pentru autorizare si sunt rugat sa fac demersurile cerute de lege, mie mi se pare normal sa dau o mana de ajutor daca pot. Asa functioneaza o comunitate de radioamatori normali.
La fel cum, atunci cand ai cerut o adresa de la SRR catre Portul Agigea pentru instalarea unui repetor am facut-o.
Atunci, in 2015, “normalul” meu era si “normalul” tau, nu? Ce s-a schimbat de atunci? Ca eu sunt acelasi, SRR e acelasi!

AR, BK
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor

YO3HPC
Mesaje: 1
Membru din: Dum Dec 16, 2018 11:10 pm
Contact:

Re: Repetor YO3KSR-1 Bucuresti

Mesajde YO3HPC » Vin Iun 04, 2021 2:26 am

Gata! Pace! Repetorul Rolink (SVX link) de pe CP impreuna cu Repetorul DMR din aceeasi locatie pleaca acasa la Brasov. Repetorul Rolink de pe Toaca va mai functiona pana cand va crapa ceva in el si habar nu am daca va mai fi conectat pe undeva. I'm out din toata treaba asta cu retelele de orice fel. Orgolii mult prea mari in toate directiile. Personal, m-am convins ca e pierdere de vreme...raportul placere vs. draci nu este ok. Mi-a luat cam un an si jumatate sa ma conving. Am inteles ca altii s-au fript mai mult timp. Va urez tuturor succes!


Înapoi la “Alte discutii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori