Unde au disparut sportivii?

Discutii de larg interes, preferabil din domeniul ham radio...
YO2EA
Mesaje: 370
Membru din: Dum Mai 13, 2012 5:50 pm
Contact:

Unde au disparut sportivii?

Mesajde YO2EA » Mie Noi 23, 2016 9:50 am

Recent au fost publicate pe site-ul MTS-ului "Date statistice privind structura organizatorica teritoriala a federatiilor sportive nationale"
Informatiile se gasesc aici:
http://mts.ro/transparenta/sport-transparenta/sport-2/
click pe linkul "date-statistice-federatii-sportive-natioane

In tabel sunt centralizate datele tuturor celor 65 de federatii aflate in subordinea Ministerului Tineretului si Sportului. Datele care ne intereseaza pe noi se gasesc pe randul 54, la Radioamatorism (federatia # 46):

Numar structuri sportive membre ale federatiei in anul 2015:
- afiliate 67
- participante in sistemul competitional national: 58

NUMAR DE SPORTIVI LEGITIMATI (in anul 2015)
Seniori
- legitimati: 1685
- participanti in sistemul competitional national: 0 (zero)
TINERET / JUNIORI / CADETI
- legitimati: 751
- participanti in sistemul competitional national: 0 (zero)
COPII
- legitimati: 457
- participanti in sistemul competitional national: 0 (zero)

TOTAL
- legitimati: 2893 :shock: :shock: :shock:
- participanti in sistemul competitional national: 0 (zero) :shock: :shock: :shock:


In ultimii ani am auzit de nenumarate ori cuvantul "sportiv". Daca esti membru la un club care nu are CIS, nu poti participa la competitiile sportive organizate de FRR, practic nu existi in lumea radioamatorismului sportiv. Pe scurt: daca nu esti sportiv cu acte in regula, nu existi pentru FRR.
Intrebare #1: Ce semnifica cifra 0 (zero) care reprezinta numarul total de membrii participanti in sistemul competitional national? Ce implicatii are aceasta cifra in activitatea cotidiana a sportivilor cu acte in regula?
Toate federatiile de sub umbrela MTS au un numar semnificat (raportat la numarul total de membrii) de participanti in sistemul competitional national, cu o singura exceptie: FRR :!:

In acest moment exista 3704 indicative autorizate de Ancom. O parte din aceste indicative reprezinta indicative speciale sau indicative de club. Nu cunosc numarul exact de radioamatori cu acte in regula (autorizati de Ancom), presupun ca sunt in jur de 3500.
Intrebare #2: din (posibil) 3500 de radioamatori autorizati in YO, 2893 sunt membrii la structuri afliate FRR? :shock: Parca fereristii se laudau ca au cateva sute de membrii (sub 1000)... Ce reprezinta de fapt aceasta cifra de 2893 de membrii legitimati?

73 de YO2LZA Zoli
Antena te face OM!
ex YO2LZA

Avatar utilizator
yo4lhr
Mesaje: 78
Membru din: Lun Mar 14, 2011 8:05 pm
Contact:

Re: Unde au disparut sportivii?

Mesajde yo4lhr » Mie Noi 23, 2016 11:13 am

Interesanta observatia dumneavoastra. Probabil s-au luat in calcul si radioamatorii receptori, cei care vor sa devina SWL si, poate, cei care inca nu s-au gandit inca ;) la asa ceva. Nu avem de unde sa stim. Putem doar sa presupunem.
Iar chestia aceea cu 0 (zero) o fi vreo greseala a MTS :roll: . Se intampla si la case mai mari.
Cu stima, Nic

Parerea mea, dom`le
orice sarma este o antena, dar sa nu exageram

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 841
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Unde au disparut sportivii?

Mesajde YO4BKM » Mie Noi 23, 2016 11:34 am

Este imposibil ca în 2015 din cei 1685 de sportivi seniori legitimați (după cifra publică) să nu fie niciunul care să participe la cometițiile naționale. La fel și la celelalte categorii. Sigur este o chestiunde de comunicare, tocmai la radioamatori. 72!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo9yul
Mesaje: 49
Membru din: Vin Mai 20, 2016 7:12 pm
Contact:

Re: Unde au disparut sportivii?

Mesajde yo9yul » Mie Noi 23, 2016 1:28 pm

Foarte bun linkul, tot de acolo si veniturile si cheltuielile FRR pe 2016.
Imagine

70000 lei finantare de la buget + 38000 lei venituri proprii
Total 108000 lei.

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 352
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: Unde au disparut sportivii?

Mesajde yo9rij » Mie Noi 23, 2016 3:00 pm

@Zoli,
TNX! De multa vreme ma implic si realizez lucrurile care imi plac in ciuda celor care mai au "mici" probleme de intelegere a realitatii!
In legatura cu numarul "umflat" de sportivi sunt convins ca IARU va fi prima care va realiza "seriozitatea" FRR-ului, citind cele publicate de MTS, si va realiza ce partener serios are in FRR si cam cum este "tras in teapa" cu zambetul pe buze de reprezentanti echipati in camasute si cu pantofii bine lustruiti! Pentru cine nu stie, la IARU sunt declarati numai 1000 membrii, pentru a nu plati "taxa IARU"! Frauda tip FRR! Hi!
Apoi cum ar putea sa demonstreze FRR, fata de MTS si fata de celelalte asociatii de radioamatori ca este "reprezentativa" daca nu prin declararea "din burtica" a numarului majoritar de indicative autorizate ANCOM ca fiind membrii legitimati FRR? Ce nu stie FRR este ca MTS stie de multa vreme ca FRR bate campii in multe aspecte si probabil ca asteapta luna martie 2017 cand aceste minciuni vor fi folosite ca argumente pentru a motiva unele decizii organizatorice. Minciuna are picioare scurte dupa cum spune un proverb romanesc! 73!

yo7cju
Mesaje: 11
Membru din: Vin Oct 26, 2012 1:40 pm
Contact:

Re: Unde au disparut sportivii?

Mesajde yo7cju » Mie Noi 23, 2016 6:56 pm

nu-mi place cuvantul sportiv. acesta era valabil inainte de 1989.acum e valabil cuvatul ,,legitimat la un club afiliat frr.,,. particip la concursuri din placere , vad ce radioamatori mai sunt activi , vad propagarea mai ales in ukv, vad ce tari s-au mai lucrat, vad harta de distributie a legaturilor , cei de la constanta o fac des, ei au avantajul marii pt est, ii admir pe cei de la suceava ca dupa un concurs scriu un articol despre urcarea pe munte si sunt foarte activi , sunt o echipa unita , asta inseamna radioamatorirm , nu clasamente masluite, nu medalii care erau valabile pe vremea lui tovarasu, nu ma incata diplome. sportiv inseamna sa fii pe un podium cu felicitari din partea mts dar mts si-a luat mana de pe frr.
cu stima73!alex yo7cju

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 841
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Unde au disparut sportivii?

Mesajde YO4BKM » Mie Noi 23, 2016 7:49 pm

La adresa indicata de YO2LZA se afla si metodologia pentru finantarea federatiilor, http://mts.ro/transparenta/sport-transparenta/sport-2/. Excluzand finantarea federatiilor cu sporturi olimpice în an de Olimpiadă, FRR beneficiază de articolul 6, criteriul 5, unde se scrie:
Indicatori specifici:
• număr de membri afiliaţi;
• număr de sportivi legitimaţi;
• numărul şi amploarea competiţiilor sportive de nivel naţional organizate în anul 2015
• vechimea federației sportive naționale, impactul social și mediatic al ramurii de sport pe plan intern.

Asta explica cel putin doua lucruri, numărul mare de sportivi declarați dar și vechimea FRR de pe cand nu era FRR, adică de la 1 martie 1936 (statut, art. 1). Am avut ocazia să văd actul de constituire a AARUS la data de mai sus si nu are nicio legatura cu sportul, abia în 1967 structura care organiza radioamatorismul devine federație în cadrul UCFS, am citat din statut.
73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO9IRF
Mesaje: 330
Membru din: Sâm Iul 21, 2012 4:43 pm
Contact:

Re: Unde au disparut sportivii?

Mesajde YO9IRF » Mie Noi 23, 2016 7:56 pm

Ca sa o punem in mai putine cuvinte, FRR declara un numar umflat de sportivi ca sa beneficieze fraudulos de bani publici ?

Are careva un model de plangere la DNA ?

YO8SSB
Mesaje: 194
Membru din: Lun Iul 08, 2013 8:29 pm
Contact:

Re: Unde au disparut sportivii?

Mesajde YO8SSB » Mie Noi 23, 2016 9:21 pm

Tehnologia a ajuns aici, oamenii tind spre o viata mai buna, sunt sustinuti in proiecte fantastic de scumpe.
Din pacate mergem intr-o directie opusa fata de normalitate. Incurajam, nulitati! Incurajam clasamente facute dupa horoscop, incurajam campioni de carton, incurajam sportivi fara CV sa scoata capul.

https://www.ted.com/talks/hugh_herr_the ... nguage=en#

Va rog intr-o pauza de cafea sa urmariti filmul, nu este o noutate, dar este o lectie de viata.

YO5AVN
Mesaje: 99
Membru din: Lun Mar 21, 2011 12:18 pm
Contact:

Re: Unde au disparut sportivii?

Mesajde YO5AVN » Mie Noi 23, 2016 9:35 pm

@Zoli;
"... Ce reprezinta de fapt aceasta cifra de 2893 de membrii legitimati?"

Eu cred ca este clar pentru toata lumea: MINCIUNA! in scop de fraudare = ceea ce in codul penal se incadreaza la "Fals si uz de fals" precum si la "deturnare fonduri bugetare"

Datele communicate de MTS sigur au la baza un document cu nr. inregistrare, emanate, datat r - semnat/parafat de PRESEDINTE + secretar general frr!

Propun Ministrului tehnocrat al MTS sa dispuna o actiune a corpului de control al MTS care sa verifice cele 2893 legitimatii / carnete eliberate de frr + TAXELE practicate aferente (daca exista suma respective integral contabilizata la "incasari" frr) etc. Daca NU se va intampla acest lucru - este foarte GRAV = complicitate la frauda : "tainurea/sprijinirea infractorilor"
De asemenea consider oportun ca, in baza rezultatelor constatate, sa se sesizeze parchetul in vederea declansarii urmaririi penale impotriva fraudatorilor (cei care au semnat documentul cu date false).

Participarea 0 (zero) la manifestari zice multe: atata a fost "activitatea de indrumare" a presedintilor de comisii = coordonati/condusi/indrumati/ controlati de PRESEDINTE, vicepresedinti, secretar general. Oare "instructorul/monitorul" salariatul din MTS care a avut sarcina de a monitoriza activitatea frr ce a pazit??? Pentru ce a luat salariu??

Poate ne lamureste departamentul responsabil din MTS!


Înapoi la “Alte discutii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori