INAINTE DE ULTIMUL 73

Discutii de larg interes, preferabil din domeniul ham radio...
YO4PX
Mesaje: 514
Membru din: Vin Feb 25, 2011 11:26 am
Contact:

INAINTE DE ULTIMUL 73

Mesajde YO4PX » Dum Mar 06, 2011 10:45 am

«OK, ati inteles in cele din urma ca nu intineriti si ati reflectat la ceea ce doriti sa faceti inainte de a va indrepta spre acel mare "shack din ceruri". In limba engleza se foloseste in acest scop expresia «Bucket List» - o lista de lucruri pe care doresti sa le realizezi inainte de SK. Am vazut astfel de liste pentru membrii altor grupuri de interese – pasionati ai autovehiculelor, biciclisti, fani sportivi, calatori, exista chiar şi un film cu acest titlu –, dar nicio lista pentru radioamatori. (...)»
INAINTE DE ULTIMUL 73 - un articol de James Kocsis WA9PYH la
http://yo4px.blogspot.com/2011/03/i-nainte-de-ultimul-73-de-james-kocsis.html
Lectura placuta!
YO4PX
http://yo4px.blogspot.com

yo5amf
Mesaje: 34
Membru din: Dum Iun 20, 2010 10:12 am
Contact:

Re: INAINTE DE ULTIMUL 73

Mesajde yo5amf » Dum Mar 06, 2011 12:53 pm

Sunt idei intzelepte si itzi multzumim Feri pentru traducerea si publicarea gandurilor lui James Kocsis in YO. Este nevoie sa-tzi ordonez viatza, mai ales cand te apropii de pensie sau cand esti pensionar, ca timpul parca scurge mult mai rapid (frecventza Shuman o fi de vana....?) si ai impresia ca "vei iesi din timp". Pentru o viatza lunga ai nevoie de o sanatate fizica si mentala buna. Dar pentru o sanatate buna ai nevoie sa ai, s-au sa-tzi faci PLANURI si viatza ta capata imediat un rost bine definit.
Amicul James n-a facut altceva; a intocmit o lista cu planuri ce n-a reusit sa le realizeze in tinerete. Lista este impunatoara si mobilizatoara atat fizic, cat si psihic si bifarea activitatzilor propuse cu "realizat" ii-va produce mari satisfactii.
In zilele trecute am avut o legatura pe 80 m cu OM93GI. Amicul Geza la implinirea varstei de 93 de ani a primit un indicativ special, 93 insemnand varsta domniei sale. (este vorba de OM8CI din Kosice) El este si membru FIRAC, are legaturi stranse cu Romania (Oradea, Satu Mare, Baia Mare) si parca citise ideile lui James , ca duce o viatza foarte activa si in prezent. Dar.....are mereu planuri noi, jaloane pe care vrea sa le atinga , iar realizarile lui propuse, vor deveni o mostenire pentru generatii urmatoare.
James, cu mare intzelepciuna propune sa gusti noile cuceriri din traficul radio (deci sa nu spui niciodata "la asta nu ma bag"), sa te faci util societatzii (cursuri, articole, expuneri), sa mergi in portabil, mobil (pe bicicleta), in excursii, sa calatoresti si sa capetzi noi cunostintze....
Deci.....cat mai multe planuri ! 73/dx Alex


Înapoi la “Alte discutii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori