Semnalare pentru cei interesati

Discutii de larg interes, preferabil din domeniul ham radio...
YO3AOE
Mesaje: 974
Membru din: Joi Sep 11, 2014 9:23 am
Contact:

Semnalare pentru cei interesati

Mesajde YO3AOE » Vin Aug 17, 2018 5:43 pm

Exista pe piata noastra de profil un tip de letcon asupra caruia ma simt dator sa atentionez pe cei doritori sa-l cumpere.Este vorba despre "PROFESIONAL Temperature Controllable Soldering Iron" tip ZD-708,produs in P.R.C.,dar nu asta este problema reala.Eu l-am primit cadou,deci proverbul cu "calul de dar" s-ar aplica si aici-hi!,dar iata despre ce este vorba: este un letcon cu temperatura reglabila local,deci facuta direct pe el,termostatat,compact,foarte aspectuos,chiar elegant,cu minerul perfect transparent si foarte bine lucrat la interior,se poate vedea tot montajul electronic de reglaj si termostatare.Problema am descoperit-o cu totul intimplator,dat fiind ca virful este prins-fixat cu doua suruburi cu cap linte,deci in relief,care nu-mi permiteau sa-l pun/bag-hi! intr-un suport cu arc cu manson de ebonita/bachelita? comun,astfel ca am vrut sa-i schimb suruburile respective cu unele cu capul mai plat,cu care sa incapa prin manson.Surpriza a fost ca dupa scoaterea ambelor suruburi virful nu iesea din rezistorul de incalzire,asa cum credeam eu-hi! c-ar fi trebuit.Pina la urma am constatat ca virful nici vorba sa se prelungeasca in spre interiorul rezistorului de incalzire,ci-pur si simplu!-era infiletat citiva mm doar in flansa circulara terminala, atata tot!.Fiind din cupru sau-ma rog-chiar un aliaj de-al lui,filetul respectiv se va coroda rapid,asa ca nu se recomanda pentru utilizare intensiva.Altfel,se incalzeste foarte bine-cel putin acum la inceput fiind nou-hi!,temperatura se regleaza cum trebuie si topeste zdravan,sa vedem pentru cit timp,dar-din experienta profesionala de-o viata-prinderea virfului nu cred ca va avea o viata prea lunga,asa ca este recomandabil doar pentru utilizare ocazionala.Multumesc! pentru atentie,73!,Nelu

Avatar utilizator
yo5er
Mesaje: 314
Membru din: Mie Oct 26, 2011 2:39 pm
Contact:

Re: Semnalare pentru cei interesati

Mesajde yo5er » Dum Aug 19, 2018 11:59 am

Ca informare, "profesional" se poate adauga dupa cuvintele JBC, WELLER, ERSA, HAKKO.

73's Septy
YO5ER

yo2ceq
Mesaje: 3
Membru din: Lun Mai 28, 2018 10:15 pm
Contact:

Re: Semnalare pentru cei interesati

Mesajde yo2ceq » Dum Aug 19, 2018 2:39 pm

Nu egzista (exista) CHILIPIRURI ! 73 HI .Calul bun are pretul lui .

yo7luo
Mesaje: 55
Membru din: Lun Ian 23, 2012 10:11 pm
Contact:

Re: Semnalare pentru cei interesati

Mesajde yo7luo » Dum Aug 19, 2018 4:12 pm

Eu am luat de curiozitate si il folosesc fara probleme, unul de genul celui din link, foloseste virfuri obisnuite care se schimba usor.
Este adevarat ca nu face nici cafea, nici clatite, nu are afisaj bengos ca cele care costa de 100 de ori mai scump, dar in practica curenta, inclusib caspsule ssop28 sau asemenea este cit se poate de folositor. Numai un an daca tine si cind pica il scoti pe cel de rezerva si si-a scos banii!

https://www.amazon.co.uk/dp/B01LYGKXBE/ ... 84070&sr=2

YO3AOE
Mesaje: 974
Membru din: Joi Sep 11, 2014 9:23 am
Contact:

Re: Semnalare pentru cei interesati

Mesajde YO3AOE » Dum Aug 19, 2018 4:24 pm

Da,corect!,doar ca-repet-n-a fost chiar un chilipir,a costat 55 de lei plus 8 lei transportul si livrarea,si nu l-am cumparat eu,ci l-am primit cadou de la cineva din afara bransei noastre,dar oricum,chiar daca-l cumparam eu,nu-mi puteam imagina-si oricum refuzam-o asemenea prindere /fixare aiuristica a virfului,de imaginat si de adaptat un alt sistem ar fi cam foarte greu spre imposibil-hi!,dar asta este,calul de dar...


yo9gqq
Mesaje: 22
Membru din: Sâm Dec 07, 2013 8:37 pm
Contact:

Re: Semnalare pentru cei interesati

Mesajde yo9gqq » Dum Aug 19, 2018 7:21 pm

Foarte bun pentru lucrari nepretentioase.Se gaseste la 36 lei cu tva in tara (gooogle).Ocupa loc putin,este usor.Ar fi interesant daca exista o schema.

yo7luo
Mesaje: 55
Membru din: Lun Ian 23, 2012 10:11 pm
Contact:

Re: Semnalare pentru cei interesati

Mesajde yo7luo » Dum Aug 19, 2018 8:12 pm

Cu riscul de a primi raspunsuri mai putin placute pentru mine, imi permit sa intreb care sint lucrarile pretentioase si de ce acolo nu se pot folosi si de ce se pot folosi cele care costa de zeci de ori mai mult?
facind comparatie pentru situatia folosirii aceleiasi puteri, temperaturi si diametru/profil al virfului!
In conditiile noastre, cind nu stau sub tensiune cu saptaminile, cite 4-6-8 ore pe zi fac fata cu succes!
Pare greu de crezut, dar tot un virf de metal incalzesc, la o temoeratura relativ constanta, ambele tipuri de letcon!
Ca un sfat, recomand folosirea aliajului SnPb plus Cupru 2%, va reduce neasteptat de mult uzura virfului!!!
Iar referitor la sursa achizitiei, am constatat in decurs de aproape un deceniu, ca am primit produse mai ingrijit lucrate, mai fiabile si de calitate sesizabil mai buna, cind am comandat pe adresa din UK decit pe cea din Romania, chiar de la acelasi vinzator! Valabil pentru amazon, ebay sau alti comercianti de produse asiatice!

YO3AOE
Mesaje: 974
Membru din: Joi Sep 11, 2014 9:23 am
Contact:

Re: Semnalare pentru cei interesati

Mesajde YO3AOE » Dum Aug 19, 2018 8:15 pm

Da,la cit a costat nu este chiar un chilipir,dar nici nu mi se pare prea scump,asi zice ca cam-hi! atita face.Da,schema ar fi interesanta,are si un circuit integrat s.m.d.-probabil pentru termostatare-,iar restul circuitului ar putea fi asemanator cu cele de montat in perete pentru reglajul iluminarii unui bec la retea,am folosit pe vremuri si eu asa ceva la un alt letcon home-made,care mai merge si astazi fara probleme.Letconul este la 24Vc.a./50W,iar reglajul tensiunii-deci implicit si al temperaturii-se face cu diac/triac in primarul unui mic transformator de retea obisnuit cu secundarul de 28-30V/2A,circuitul desigur ne-termostatat,pe vremea aceea inca nu se auzise-cel putin pe la noi-de letcone termostatate-hi!


Înapoi la “Alte discutii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori