Pagina 1 din 7

Memoria inaintasilor din nou intinata

Scris: Lun Noi 05, 2018 3:59 pm
de YO8RAA
In goana dupa sufixe formate din doua litere care sa satisfaca vanitati desarte ... iarasi se calca in picioare memoria inaintasilor nostri si istoria radioamatorismului YO cu bune si rele asa cum a fost.
Sufixul "DD" care a apartinut regretatului Dem Dascalu-YO8DD stiu ca era din putinele pe care ANCOM luase hotararea sa nu le mai redistribuie.
Cu toate acestea ANCOM-Timisoara in luna august 2018 a realocat acest sufix domnului Jula Dorel - YO2LMW din Deva.
Nu stiu sigur dar pot banui ca dumnealui nu stie cine a fost YO8DD si ar putea avea o scuza dar ANCOM si FRR au obligatia (macar morala) de a sti.
Cer FRR, ANCOM-Iasi, CSTA-Suceava, Fundatia Umanitara BIT-YO8KDD, AS Dorna-Dx, urmasilor radioamatori din familia lui D. Dascalu, radioamatorilor din YO8 care s-au format sub indrumarea acestui om, radioamatorilor din toata tara care l-au cunoscut si respectat, sa adresese petitii catre ANCOM (central si filiala Timisoara) pentru retragerea sufixului "DD" din evidente. Cineva din YO2, din cei care l-au cunoscut pe D. Dascalu sa-i explice lui yo2lmw de ce nu are dreptul (moral) sa poata folosi sufixul "DD, AC, HW, RF" si alte cateva arhicunoscute de radioamatorii adevarati.

Stimati colegi de pasiune ... daca nu va aparati singuri istoria si valorile, nimeni nu o sa vi le apere. Interesele meschine ale zilelor ce le traim duc doar catre o mediocritate generalizata si arunca in uitare adevaratele valori morale care ar trebui sa fie reperele generatiilor urmatoare. Sta in puterea voastra sa schimbati aceasta stare de fapt.

Presedinte LIGA RADIOAMATORILOR BUCOVINENI-YO8KZA
YO8RAA - Mircea Popel

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Scris: Lun Noi 05, 2018 4:10 pm
de yo9wf
YO8DD este indicativul care trebuie pastrat. YO2DD este total alt indicativ. Faceti confuzia dintre sufix si indicativ.

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Scris: Lun Noi 05, 2018 5:27 pm
de yo8cln
Nu este vorba de confuzie ! Daca yo2dd se muta cu tot cu buletin in districtul 8 , la renoirea autorizatiei (o data la 5 ani ) devine yo8dd... Trist foarte trist ... Vom demara o actiune care sa incerce sa indrepte aceasta eroare ! Poate chiar noul detinator sa renunte la yo2dd... Pe zi ce trece imi vine sa abandonez aceasta fosta nobila pasiune. 73 ! de yo8cln.

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Scris: Lun Noi 05, 2018 6:24 pm
de YO2LC
Salutare
Acum ani buni, fiica mea a obținut indicativul YO2IVA. După ceva timp în București a fost dat YO3IVA. Ambele indicative au funcționat concomitent ani buni până când YO2IVA a trebit să fie reînnoit. Apoi eu, văzând că YO3IVA este mai pasionat decât fiica mea, am renunțat la YO2IVA. Deci, vreau să spun că nu a fost o gaură în cer și nimeni nu s-a sesigat de la fostul IGC pentru această speță. Personal cred totuși că indicativele care reprezintă o somitate în hamradioul românesc, ar trebui să nu fie date de Ancom. Dar cum FRR nu mai are de mult un cuvânt de spus în această privință, se întâmplă ceea ce se întâmplă. Nu avem ce face și mergem înainte....chiar dacă uneori pe burtă.
Sănătate și DX-uri!
Vali

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Scris: Lun Noi 05, 2018 6:41 pm
de yo5bak
Si tot asa ,fara rautate ,va mai amintiti de YO5LC ?

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Scris: Lun Noi 05, 2018 6:57 pm
de YO2LC
Nu l-am prins din păcate....eu am doar 51 de ani. Dar știu absolut sigur că nu se ridică la valoarea celor enumerați mai sus....

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Scris: Lun Noi 05, 2018 9:00 pm
de yo9wf
"Personal cred totuși că indicativele care reprezintă o somitate în hamradioul românesc, ar trebui să nu fie date de Ancom."
Sunt de acord. Indicativele, nu sufixele!!
La sud de Dunare sunt 4 radioamatori care au acelasi sufix, dar indicative UNICE: LZ1WF, LZ2WF, LZ3WF, LZ5WF. Peste ocean exista si lucreaza constant NR4M si NR5M. Sunt INDICATIVE diferite si unice. In Moldova (ER) sunt vreo doua statii cu sufixul DX. In Ucraina cu sufixul FF tot vreo doua. Din Germania eu am lucrat 4 statii cu sufixul WF. Nu e nici o incurcatura. Sunt aceleasi sufixe dar indicativele sunt unice. La fel cun este si K1TTT cu YO8TTT sau, de ce nu YO9TTT :)).

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Scris: Lun Noi 05, 2018 9:08 pm
de yo9wf
Nene Ghita, va salut!! Sper sa ne revedem curand si sanatosi!
SV-08-CLN si SV-09-CLN sunt nr. diferite de inmatriculare pentru auto. Diferite si unice. Ca la indicativele noastre.

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Scris: Lun Noi 05, 2018 10:09 pm
de YO6PMX
In urma cu vreo 2 ani, la un apel general in 14MHZ mi-a raspuns UA1LO. Am facut QSO-ul... Netreblicul de mine! Cat de nemernic am putut fi? Trebuia sa ii spun vreo doua! Cum si-a permis dom'le, cum si-a permis?

Re: Memoria inaintasilor din nou intinata

Scris: Lun Noi 05, 2018 10:21 pm
de yo3gh
My 2 cents : indicativele YO8DD si YO2DD sunt diferite . Iar Didi ( Dorel ) este un om deosebit !!
Numai bine tuturor !