Pagina 1 din 1

Colet din UE !

Scris: Joi Aug 01, 2019 7:16 pm
de YO4DEQ
Astept un colet din Olanda ,la o comanda facuta pe eBay. Ma intereseaza daca coletul va ajunge la vama si daca se platesc taxe vamale in functie de valoare( sau bine ar fi scutire), sau va ajunge prin PTTR acasa la mine. Este prima mea tranzactie si nu stiu pasii care vor urma. Ma gandesc la faptul ca atat Olanda si Romania fac parte din UE si probabil exista vreo lege, norma europeana al acestor tranzactii. Va multumesc

Re: Colet din UE !

Scris: Joi Aug 01, 2019 7:40 pm
de YO2OGM
Daca coletul vine din Olanda, trebuie sa vina direct acasa. Nu exista taxe vamale intre tarile UE.

Re: Colet din UE !

Scris: Vin Aug 02, 2019 1:53 pm
de YO2MML
Depinde de unde este trimis coletul. Multe pachete din China, Hong Kong, Singapore vin prin posta olandeza, sau belgiana dar sunt doar în tranzit prin UE. Acestea au o eticheta galbena și sunt vamuite, dacă sunt de valoare peste 10 euro.
Dacă a fost trimis din Olanda coletul nu este vamuit.
Depinde de unde scrie ca a trimis vânzătorul de 0e EBay.

Re: Colet din UE !

Scris: Vin Aug 02, 2019 8:13 pm
de yo9fyp
Este clar ca in cazul in care un colet este trimis din UE nu se vamuieste si nu se plateste TVA... El ajunge acasa printr-o firma de curierat romaneasca, cu care au contract vanzatorii. Din Germania mi-a venit cu DHL sau Cargus, din Anglia cu GLS, din Olanda cu FanCourier. Poate ajunge si prin Posta Romana daca este ceva mic care incape intr-un plic. Incercati sa urmariti "Traking number", in cazul in care il aveti, pe aceasta platforma universala de urmarire, care functioneaza excelent:
https://t.17track.net/ro

Daca sunteti la prima tranzactie pe ebay.com articolul acesta zic eu ca este util pentru a va lamuri mai bine de cum merg treburile pe acolo !

https://blog.fotomagica.ro/19d-cum-sa-c ... e-pe-ebay/

Mult succes si 73 !
Alex - YO9FYP

Re: Colet din UE !

Scris: Vin Aug 02, 2019 8:46 pm
de YO4DEQ
Multumesc tuturor pentru informatii. Coletul a plecat cu UPS, o firma de curierat ! Nu am stiut de ei pana azi.