Pagina 1 din 1

Cumparaturi pe ebay

Scris: Sâm Noi 02, 2019 7:18 pm
de yo4cvt
Buna seara,am incercat sa cumpar un aparat din US postat pe ebay la vanzare cu pretul 400 USD si transport 60USD.Cand l- am adaugat in cos a aparut un alt pret:400+60USD +130 USD taxe de import (import charges).Transportul"International Priority Shipping to Romania via the Global Shipping Program".Poate cineva sa-mi spuna ce reprezinta cei 130 USD?Taxe de export din USA sau taxe de import+comisioane?Daca platesc cei 130 USD mai platesc in Romania TVA-ul?
Va multumesc.

Re: Cumparaturi pe ebay

Scris: Sâm Noi 02, 2019 9:01 pm
de yo8tot
In unele tari din vest cand cumperi de pe Ebay se adauga automat si taxele vamale. Apoi coletul vine la posta obisnuita. Nu exista sa stai la coada la vama dupa el si nici tiganeala cu taxele la ghiseu. Probabil ca s-a introdus si la noi asta in sfarsit.

Re: Cumparaturi pe ebay

Scris: Sâm Noi 02, 2019 10:00 pm
de yo3gh
Din USA in EU sunt taxe , verificati la vama ( vama , tva cf facturii etc ) , intre tarile UE nu sunt. La colete din China se practica o smecherie, se pune factura sub o anumita suma ca sa nu se plateasca vama sau se scrie “gift” (cadou).
Numai bine,
Dan

Re: Cumparaturi pe ebay

Scris: Dum Noi 03, 2019 2:21 am
de yo3gfh
Salutare!

Unii vanzatori de pe ebay folosesc serviciul "Global Shipping Program" pentru trimiterile externe.
Asta inseamna ca respectivele colete nu sunt trimise direct catre destinatari, ci catre Pitney Bowes (compania care ofera serviciul).

Compania respectiva iti va trimite tie coletul, folosind acea suma suplimentara (pe care ai vazut-o tu la checkout) pentru a achita taxele vamale, dar nu sunt sigur daca este inclus si TVA-ul. Aici e buba.. plus ca nu stii sigur daca produsul ajunge la oficiul postal de care apartii, sau va trebui sa ajungi tot la cel cu punct vamal. Poti incerca sa intrebi seller-ul.

Poate e cineva care a folosit Global Shipping si ne poate lamuri - eu unul m-am ferit de fiecare data de optiunea respectiva :-)

Re: Cumparaturi pe ebay

Scris: Dum Noi 03, 2019 8:41 am
de yo4cvt
Va multumesc pentru raspunsuri.Iata ce mi-a raspuns vanzatorul:

Those charges are charged by eBay's Global Shipping Program, it is explained here:

https://www.ebay.com/help/buying/shippi ... ent=global

Basically, I ship international items to a US location for eBay's Global Shipping Program, then they ship it on to you. They determine the shipping fees and any customs or duty fees that will be charged. I believe that is what the import tax is. I don't have any control of those charges from eBay. They are not charges paid to me or charged by me. I think the link above will explain it to you.

Nu inteleg de aici daca mai platesc alte taxe si daca coletul vine direct acasa.I-am propus USPS Priority Mail International.

Re: Cumparaturi pe ebay

Scris: Dum Noi 03, 2019 9:20 am
de yo3gfh
Buna dimineata

Am vizitat si eu link-ul respectiv si, sub sectiunea "Import Charges", daca faci click pe semnul + din stanga "Import Charges Include", se deschide o lista cu taxele incluse. Printre ele apare si "Value added taxes" - cred ca se refera la TVA.. cine stie..

Sper sa-ti vina jucaria cat mai repede si ieftin :-)

Re: Cumparaturi pe ebay

Scris: Dum Noi 03, 2019 9:26 am
de yo4cvt
Va multumesc foarte mult.Nu am elucidat complet,dar am facut calculele costurilor si am ajuns la concluzia ca nu merita.In aceste conditii renunt la achizitie si consider cazul inchis.
Inca o data multumesc pentru ajutor si sfaturi.
73,Ion Nechifor
YO4CVT

Re: Cumparaturi pe ebay

Scris: Lun Noi 04, 2019 7:53 pm
de YO2AA
Atunci când la efectuarea unei cumpărături din USA apare pe lângă prețul produsului și transportul lui (shipping) și optiunea IMPORT CHARGES aceasta notifică cumpărătorul că taxele odată plătite către EXPEDITOR nu mai intră în obligația sosirii în țara de destinație a produsului și a vămuirii, pachetul fiind garantat că a fost verificat ajunge la destinatar și se predă personal de către curier USPS.