Pagina 1 din 1

Discriminare sau doar omisiune?

Scris: Mar Mai 19, 2020 7:30 am
de yo5ajr
Copy Paste:
"Regulamentul privind condițiile necesar a fi respectate în vederea reluării antrenamentelor sportive în cantonamente, din 13.05.2020"
Pun intrebarea. Cum poate un radioamator (sau mai multi) sa se incadreze in acest regulament? Vreau sa ma duc (sau sa ne ducem) la baza de contest in afara localitatii unde sa pregatim, upgradam pentru acest an parcul de antene etc. Unde naiba putem incadra in acest "Regulament" elaborat "HABARNISTII" din MTS si Sanatate? Daca nu e discriminare intre sporturi, atunci cam sa numim? FRR ce are de zis?
Cu respect YO5AJR

Re: Discriminare sau doar omisiune?

Scris: Mie Mai 20, 2020 9:58 pm
de yo3hjv
Chiar e interesanta chestiunea!
Daca radioamatorismul este sport, atunci sa se supuna normelor MTS, nu?

Re: Discriminare sau doar omisiune?

Scris: Joi Mai 21, 2020 9:30 am
de YO4BKM
Probabil ca va trece pandemia pana ce FRR va gasi cum sa aplice regulamentul MTS. Lipsesc multe, de la medicii echipelor pana la persoanele de contact responsabile cu aplicarea protocoalelor stabilite incepand de la echipele de club sau asociatii pana la echipele nationale. Pe de alta parte am vazut ca Regulamentul MTS poate suferi modificari pe parcurs si este firesc, pandemia are o dinamica cu care nimeni nu este obisnuit iar FRR poate adopta regula buna in orice situatie: un lucru care nu merita sa fie facut nu merita nici sa fie facut bine. Sau alta, nu lasa pe maine ce poti face azi, lasa pe poimaine ca poate nu mai trebuie. Care nu sunt doar glume, s-au aplicat si in realitate.
Aceasta stare de lucruri este determinata si de specificul radioamatorismului YO spre deosebire de toate celelalte sporturi: in toata lumea nu exista mai mult de 10 federatii sportive de radioamatori si acestea create artificial, asadar nu exista confruntari sportive de anvergura intre sportivi ori echipe de rasunet, anvergura confruntarilor fiind determinata de concurenta pe arii foarte largi. Chiar daca sahul, parasutismul sau tirul nu sunt atat de populare precum fotbalul ori tenisul, exista persoane care au auzit de Polihromiade, Kasparov, Gheorghe Iancu, Felix Baumgartner, Iosif Sarbu, dar stie cineva vreun campion (sportiv!) roman sau strain la radioamatorism, inclusiv in MTS? Este si asta o problema.
73 de Tavi YO4BKM

Re: Discriminare sau doar omisiune?

Scris: Joi Mai 21, 2020 11:43 am
de YO8TK
Upgrade parc antene nu pare un SPORT, ci o activitate tehnica specifica radioamatorismului.Daca si pentru asta trebuie avizul medicului.......e cam ciudat! :roll:

Re: Discriminare sau doar omisiune?

Scris: Joi Mai 21, 2020 12:21 pm
de YO6EX
YO8TK scrie:Upgrade parc antene nu pare un SPORT, ci o activitate tehnica specifica radioamatorismului.Daca si pentru asta trebuie avizul medicului.......e cam ciudat! :roll:


La automobilism, motociclism, etc, mecanicii trebuie sa aiba viza medicala la zi... :!:

Re: Discriminare sau doar omisiune?

Scris: Joi Mai 21, 2020 2:27 pm
de YO3CD
Stimati colegi si prieteni,
Urmaresc de la distanta ce se discuta pe Forum, nefiind deloc surprins de readucerea pe tapet a acestui vechi si totusi actual subiect al "sportivitatii" activitatii de radioamator, cu toate celelalte corolare implicate : apartenenta/afiliatie la un club, competitie/concurs/campionat , precum si multe alte inutilitati (dupa umila mea parere) ce decurg dintr-o continua si gresita stare de lucruri.
Imposibilitatea - desi ocaziile de luare de pozitie si de "schimbare de macaz" au fost multiple, cel putin în perioada ultimilor 30 ani, au facut ca MISCAREA RADIOAMATORICEASCA din România sa ramâna "ancorata solid" de ... Ministerul Sporturilor.
Atâta timp cât nu se va lua "boul de coarne" si nu se va hotarî schimbarea la normalitate, adica o Asociatie Nationala a Radioamatorilor din România, cu statut/conducere/functionare potrivit specificului international al activitatii noastre, repet atâta timp cât radioamatorismul român va ramâne "strâns legat" pe vecie, ca un iobag de mosia MTS, problemele vor ramâne în continuare nerezolvate si re-discutate la infinit !
Este un punct de vedere ce corespunde cu ceeea ce traiesc si vad în tara unde locuiesc si în toate împrejurimile zis "civilizate".
Va doresc succes, întelepciune si ... putere de decizie !
Marius ON4RU/YO3CD

Re: Discriminare sau doar omisiune?

Scris: Joi Mai 21, 2020 6:46 pm
de YO8TK
IARU 6m si 4m 2020 nu mai are categoria echipe.Asadar mecanicii(de antene) nu mai au nevoie de viza medicala! :P

Re: Discriminare sau doar omisiune?

Scris: Vin Mai 22, 2020 3:57 am
de yo3hjv
YO8TK scrie:Upgrade parc antene nu pare un SPORT, ci o activitate tehnica specifica radioamatorismului.Daca si pentru asta trebuie avizul medicului.......e cam ciudat! :roll:

Se poate considera ”antrenament” dar e posibil sa vina cineva sa ne controleze la jambiere si crampoane!