Confirmari prin CLUBLOG

Discutii de larg interes, preferabil din domeniul ham radio...
Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1021
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Confirmari prin CLUBLOG

Mesajde YO4BKM » Dum Apr 23, 2023 4:56 pm

Buna ziua,
Daca a folosit cineva serviciul CLUBLOG pentru confirmarea QSO-urilor, il rog sa ma invete si pe mine cum se face, fie aici, fie la adresa pe care o gaseste la indicativul meu din Call Book. Am vazut ca functioneaza atat cu QSL-card (probabil in format electronic) cat si cu LoTW. M-am inregistrat la club dar nu stiu cum si daca pot primi confirmari gen LoTW, am vazut ca ofera QSL in mod "Direct", dar contra cost.
73 de Tavi YO4BKM!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO6CFB
Mesaje: 45
Membru din: Mar Iun 22, 2010 8:23 am
Contact:

Re: Confirmari prin CLUBLOG

Mesajde YO6CFB » Lun Apr 24, 2023 11:01 am

Buna ziua Tavi.

Pentru confirmare eu folosesc fisierul adif descarcat de la LotW periodic.
Aceste confirmari eu personal utilizez doar pentru baza de date de la ClubLog, si pentru cei doritori de qsl ca sa poate face OQRS.
Nu am incercat nicio data sa cer un qsl de acolo, nici nu stiu daca se poate.
Deci eu incarc de doua ori unele qso-uri. Prima data incarc logul de la Mixw unde tin evidenta legaturilor, si mai tarziu (doua-trei saptamani) incarc fisierul adif de la Lotw. Asa qso-urile care se regasesc in ambele fisiere se confirma automat. Manual nu am incercat.
Poate ca sunt si alte variante de confirmare, eu nu am avut nevoie de ele.
73 de yo6cfb, Lacy

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1021
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Confirmari prin CLUBLOG

Mesajde YO4BKM » Lun Apr 24, 2023 2:26 pm

Multumesc Lacy, YO6CFB! Multumesc si lui Cristian, YO6PPX, pentru explicatiile date prin eMail.
Pentru Lacy, YO6CFB: eu folosesc platformele eQSL si LoTW pe care incarc logurile in ADIF ale QSO-urilor mele si de pe care descarc confirmarile. Nu sunt foarte multe, nu lucrez in genul "mitraliera" ci caut in special tari noi, indicative rare, testez propagarea etc. Din 3993 loguri urcate pe cele doua platforme, am primit 2905 confirmari din care 2286 pe eQSL si 1883 pe LoTW. Este evident ca multe confirmari sunt "duble", atat pe eQSL cat si pe LoTW, dar sunt si unele "unicat", ori numai pe eQSL, ori numai pe LoTW.
Nu am folosit CLUBLOG, nici sa urc acolo logurile mele pentru OQRS, nici sa primesc confirmari.
Ma interesa CLUBLOG deoarece am lucrat acum cateva zile T30UN (Western Kiribati) si am vazut pe QRZ.COM ca nu confirma decat prin CLUBLOG. Cu 12 ani in urma, cand am lucrat T32C (Eastern Kiribarti), am primit confirmarea pe LoTW, era mai simplu atunci.
73 de Tavi YO4BKM!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO6CFB
Mesaje: 45
Membru din: Mar Iun 22, 2010 8:23 am
Contact:

Re: Confirmari prin CLUBLOG

Mesajde YO6CFB » Lun Apr 24, 2023 6:20 pm

Buna ziua Tavi
Am priceput..
Nu este neaparat necesar sa fiti membru ClubLog,adica sa aveti cont acolo.
Pentru a cere un qsl prin OQRS de pe ClubLog, este deajuns sa intrati pe pagina lor, in stanga aveti LOSERCH, click pe ea, la LOG TO SERCH introduceti indicativul de la care vreti confirmare, la Call sign to check indicativul Dvs., Apsati Show Contacts, apare o tabela cu qso-uri efectuate si logate de ei (nu coincide neaparat cu logul dvs.), apasati Request qsl card, complectati data si ora qso-ului, daca se posibilitatea de a alege sa fie prin birou sau direct faceti alegerea (pentru direct se plateste), pentru birou apasati butonul bureau,dupa care apasati butonul Check out, daca trebuie trimis prin manager, introduceti indicativul, finalizati cererea.
Deci nu este obligatoriu sa creati un cont.
Dar daca deja ati facut, si urcati fisierele adif create de dvs, atunci qso-urile cu satile corespondente care folosesc ClubLog, se vor complecta automat, nemai fiind nevoie de complectare manuala, si in plus si Dvs. dar si corespondetii Dvs vor avea qso-ul confirmat in baza de date a Clublogului.
Sper ca acum am raspuns la intrebare..
73 de yo6cfb, Lacy

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 1021
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Confirmari prin CLUBLOG

Mesajde YO4BKM » Mar Apr 25, 2023 8:35 am

Buna dimineata, Lacy, am priceput si eu si nu prea imi place. Iata ce gasesc:
- La T30UN, dupa ce caut si gasesc indicativul la care cer QSL si parcurg toti pasii ceruti, primesc mesajul atasat mai jos, adica sa platesc 6 USD prin PayPal.
- Anul trecut am lucrat Suriname si apare la mine ca tara lucrata si neconfirmata. Ieri am lucrat din nou Suriname si ma bucuram ca poate se va confirma. Verificand in loguri aflu ca ieri am lucrat aceeasi statie de anul trecut (PZ5RA) care, la pagina sa de pe QRZ.com, are niste precizari pe care le atasez la acest comentariu. Acesta cere o donatie de 5 Euro in contul sau, ca sa mentina statia in functiune. Arata ca nu foloseste eQSL dar, verificand pe platforma in OutBox, apare ca este inregistrat la eQSL. Din 2020 nu a mai incarcat pa LoTW, prefera si el CLUBLOG. Si se ofera ca ghid turistic si gazda pentru a vizita Suriname, afaceri curat radioamatoricesti.

Inteleg ca activitatea noastra atrage si cheltuieli, in special expeditiile, dar prea se speculeaza pe nevoia de bani. Aratam aici ca acum 12 ani am primit confirmarea pe LoTW de la o expeditie in Kiribati, acum nu se mai poate.

73 de Tavi YO4BKM!
Fişiere ataşate
T30UN pe bani.png
T30UN pe bani.png (24.08 KiB) Vizualizat de 702 ori
PZ5RA pe bani.png
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!


Înapoi la “Alte discutii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori