YP145B un scurt bilant

Talciocuri, targuri, simpozioane, alte evenimente...
Avatar utilizator
YO7CKQ
Mesaje: 170
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 6:59 am
Contact:

YP145B un scurt bilant

Mesajde YO7CKQ » Dum Mai 09, 2021 5:03 pm

Desi au trecut doua luni de la finalizarea activitatii inca mai sosesc solicitari de diploma; m-am gandit ca este un bun prilej de a face un mic bilant. Pentru a celebra pe 19 februarie 2021, 145 de ani de la nasterea celebrului artist Constantin BRANCUSI la Hobita, jud. Gorj, a fost instituit indicativul special YP145B. Actiunea s-a alaturat efortului autoritatilor de a marca evenimentul. Eu am vazut insa, inca de la inceput, o buna oportunitate de a reactiva activitatea de radioamatorism intr-o mica comunitate, de a stimula competitia si lucrul in echipa pentru sustinerea unui obiectiv comun. Si, de ce nu, placerea de a opera un indicativ special!

Indicativul YP145B a fost activ intre 5 februarie si 3 martie ac. Invitatia de activare a fost onorata de : YO3JW, 7BSN, 7CDB, 7CGS, 7CJB, 7CKQ, 7DFC, 7LBX, 7MPD, 7MPI, si 9CKJ. Desi nu au operat efectiv, YO7LCW, 7LOL si 7UVM au sprijinit actiunea indirect. Fiecare operator a folosit mijloacele tehnice personale in limitele de timp disponibil si afinitatile fata de moduri de lucru si benzi preferate. A fost o buna oportunitate de a revizui echipamentele si modul de logare a QSO-urilor, activitate la care mai trebuie insa lucrat :-)

A fost instituita si "Diploma Omagiala Constantin Brancusi - 145 de ani de la nastere" cu conditii simple de acordare, bazate pe constanta activitatii in benzi. Asta, alaturi de un QSL special, color.

Pentru popularizarea actiunii, pe langa anuntul de pe radioamator.ro, a fost creata o pagina minimalista pe http://www.qrz.com/db/yp145b unde au fost incarcate si QSO-urile realizate. Din pacate nu toti participanti au reusit sa furnizeze LOG-uri .adif avand astfel o perspectiva limitata asupra activitatii. Rata confirmarilor pe QRZ.com se mentine scazuta: doar 28%. Probabil nu este cel mai potrivit mediu pentru confirmarea QSO-urilor si asta trebuie luat in considerare pentru viitor. Acum, cateva cifre:

- au fost realizate peste 8000 de QSO-uri in 29 de zile (peste 275/zi) pentru care au fost primite 3 diplome electronice de la QRZ, fiecare pe mai multe benzi
- pagina de pe QRZ.com a strans aproape 17000 de vizualizari
- au fost acoperite modurile de lucru: SSB, CW, FT4 si FT8 si cu totul sporadic PSK si RTTY, functie de preferintele activatorilor
- in ciuda ratei de confirmare pe QRZ a fost validate 104 entitati DXCC din toate continentele.
- In LOG-ul de la YP145B si-au gasit locul, alaturi de obisnuitele DX-uri din W si JA (chiar si in banda de 160 metri), prefixe precum: 9K, ZL, VK, T9, VE, KP4, 9Y, VP2, 3D, HK4, VP8, 5Z, J6 etc etc. Au fost acoperite toate districtele YO
- au fost solicitate in total 181 de diplome, din cinci continente, printre care operatori din destinatii exotice precum ZL, T9, VE, KP4, VK, 9, VP2M etc. Surpinzator au fost printre ei si trei SWL. Cu doua exceptii din YO, toti solicitantii au optat pentru versiunea "electronica" urmand a fi tiparita si plastifiata la un Copy Center local. Au fost evitate astfel obisnuitele complicatiile legate de transportul prin posta.

Dincolo de cifre, eu consider ca actiunea a fost un succes si activarea unor indicative speciale o buna oportunitate de a revigora comunitatile locale de radioamatori.

Pentru mine a fost o placere sa gestionez cererile de diploma. Am reantalnit vechi prieteni, am tratat solicitari respectuoase de la oameni pe care nu ii cunosc, aproape de valorile traditionale ale radioamatorilor.

Au fost primite QSL-urile de la tipografie, vor fi completate de activatori si trimise gratuit in YO, prin Transfer QSL.
Multumiri celor care au ales sa fie parte dintr-un important eveniment!
73 Sorin, YO7CKQ


BRANCUSI 2021.jpg
-----------------------------------------------------------
YO7CKQ
Sorin-David NIMARA

Master of Sport, #6690
#206 member of YO DX Club

yo7ckq@gmail.com

YO8BDW
Mesaje: 38
Membru din: Lun Feb 10, 2014 1:59 pm
Contact:

Re: YP145B un scurt bilant

Mesajde YO8BDW » Lun Mai 10, 2021 6:14 pm

Felicitari ! Am activat indicativul special YR630SV cu ocazia a 630 de ani de la atestarea documentara a municipiului Suceava, fosta Cetate de scaun a Moldovei. Inteleg efortul depus pentru toate etapele actiunii ,l-am trait impreuna cu un grup mult mai mic de colegi. Am avut peste 6000 de QSO in luna respectiva. Daca la nivel local exista reusite, la actiunile de nivel national parerea mea este ca lucrurile sunt slabute. Ca sa fiu mai explicit ma voi referi la momentul Marii Uniri cand nu cred ca am reusit sa scoatem mai mult de 3-4 statii simultan, actiunea a fost fragmentata cu diplome paralele etc..Daca fac comparatie cu mobilizarea exemplara a radioamatorilor din Tarile Baltice, Polonia,etc.. care au scos la inaintare cate 5-10 statii puternice care au lucrat ore in sir cred ca intelegeti ce am vrut sa spun. Nu am pretentia sa existe mobilizarea formidabila a radioamatorilor rusi cu ocazia 12 Aprile YURI Gagarin, POBEDA 75,76 si cele care vor veni ca nu e de unde si cu cine dar macar o sustinere si mobilizare la nivelul celorlalti amintiti mai sus. De bine de rau am vazut ca a existat un Soft care crea tabel cu sloturi, loguri aduse la zi in fiecare seara, e un inceput bun , mai trebuie operatori cu statii si dorinta de a arata ca existam pe o plaja mai mare de frecvente, nu inghesuiti in sedinte de sindicat pe 3705.


Înapoi la “Evenimente”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori