SK - Stephen Hawking

Talciocuri, targuri, simpozioane, alte evenimente...
yo8rpo
Mesaje: 70
Membru din: Mar Mar 31, 2015 10:34 am
Contact:

SK - Stephen Hawking

Mesajde yo8rpo » Mie Mar 14, 2018 9:27 am

Chiar de ziua lui Einstein Albert a plecat dintre noi un om de stiinta Fizicianul Stephen Hawking
http://adevarul.ro/locale/targoviste/fi ... index.html
Vrem sau nu vrem sa recunoastem, Dumnezeu ne-a dat viata si tot la El mergem.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

YO9IRF
Mesaje: 330
Membru din: Sâm Iul 21, 2012 4:43 pm
Contact:

Re: SK - Stephen Hawking

Mesajde YO9IRF » Mie Mar 14, 2018 2:53 pm

Cateva afirmatii ale unuia din cei mai importanti oameni de stiinta ai istoriei moderne:

E o diferenta fundamentala intre religie, care e bazata pe autoritate si stiinta, care e bazata pe observatie si ratiune. Stiinta va castiga pentru ca functioneaza.


In trecut, inainte sa intelegem stiinta, era logic sa credem ca Dumnezeu a creat Universul. Insa acum, stiinta ofera o explicatie mult mai convingatoare. Ce am vrut sa zic cand am zis ca "vom sti ce e in mintea lui Dumnezeu" e ca vom sti tot ce Dumnezeu ar intelege daca ar exista, dar nu exista.


Iar dupa o conferinta tinuta la Vatican in care a prezentat o lucrare despre inceputurile Universului, Hawking a glumit:

Ma bucur ca [Papa] nu a realizat ca am prezentat o lucrare pe subiectul asta, pentru ca nu ma interesa sa fiu dat pe mana Inchizitiei ca Galileo.


Razvan.

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 348
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: SK - Stephen Hawking

Mesajde yo9rij » Mie Mar 14, 2018 4:45 pm

Einstein Albert spunea ceva de genul " Doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia umana...dar de primul nu sunt sigur!!" 73! :lol:

YO4SI
Mesaje: 355
Membru din: Mie Oct 12, 2011 2:03 am
Contact:

Re: SK - Stephen Hawking

Mesajde YO4SI » Joi Mar 15, 2018 12:40 am

Si nu mai stiu cine, a spus : "Prostimea are nevoie de autoritate !" 73s !

yo5ajr
Mesaje: 707
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: SK - Stephen Hawking

Mesajde yo5ajr » Joi Mar 15, 2018 1:15 am

E normal si frumos ca si noi radioamatorii curiosi mereu de fizica sa amintim trecerea in nefiinta a eminentului om de stiinta Stephen Hawking RIP. El a fost un ateu declarat de fapt. Este insa anormal ca din partea lui YO8KAT apara o postare :"Vrem sau nu vrem sa recunoastem, Dumnezeu ne-a dat viata si tot la El mergem." In aparenta nimic rau, doar ca postarea este semnata de YO8KAT care este un radioclub iar cineva isi permite sa exprime pareri in numele unui radioclub intreg, de parca membri de acolo ar fi inregimentati sub o sutana medievala. Chiar pun intrebarea la moderatorul saitului - este moral? Hm..... 73 de yo5ajr Miki :mrgreen:

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 348
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: SK - Stephen Hawking

Mesajde yo9rij » Joi Mar 15, 2018 9:09 am

@YO5AJR Miki, BA este rau cand amestecam religia cu radioamatorismul! Hai sa nu mai folosim radioamatorimul si forumurile de radioamatori ca loc de joaca pentru toti cei care nu isi gasesc locul prin alte parti! Chestia cu Dumnezeu este o treaba prea personala ca sa o vad inserata peste tot pe unde oamenii dau dovada de multa intelegere, decenta si respect unii fata de ceilalti! Trebuie spus ca toleranta pentru astfel de manifestari se intampla doar pentru ca participantii la acest forum sunt cerebrali si verticali si nu pentru ca le lipseste credinta! Treaba cu "Omul radioclub" este un model binecunoscut si jenant totodata! 73!

yo8rpo
Mesaje: 70
Membru din: Mar Mar 31, 2015 10:34 am
Contact:

Re: SK - Stephen Hawking

Mesajde yo8rpo » Joi Mar 15, 2018 11:15 am

Daca v-am inoportunat pe toti cu subiectul, discutia si modalitatea de raspuns, va roga sa ma iertati. Am spus despre viata, cuvintele de mai inainte ca sa fie un preambul al cuvantului final: Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Stiu ceva despre viata lui si l-am citat de multe ori in discursurile mele. Am inteles de mai de mult ca va deranjeaza ca un parinte ca mine, un pusti de 36 de ani sa va vorbeasca voua veteranilor. Nu vreau sa eraiez de la subiect asa ca:
Stephen Hawking nu a murit, ci traieste prin creatia sa.
YO8RPO - OM Nifon

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 804
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: SK - Stephen Hawking

Mesajde YO4BKM » Joi Mar 15, 2018 11:55 am

Stephen Hawking va rămâne în istorie alături de mulți oameni celebri cunoscuți de la Aristotel până la Einstein și câți vor mai urma. Cât privește interferențele acestora cu Divinitatea, ele au variat de la metafizica lui Aristotel, singura acceptată de biserica creștină ca fiind în accord cu propriile dogme, trecând prin ereziile lui Galilei sau Copernic până la răspusul lui Einstein când a fost întrebat ce s-ar fi înâmplat dacă observațiile astonomice ar fi contrazis teoria lui despre curbarea spațiului: „Mi-ar fi părut rău ca Dumnezeu să se fi înșelat”.
Ca oricare om, dar poate chiar mai mult, suntem preocupați de cunoaștere și, până acum, lumea a fost și este cunoscută pe două căi diferite: științifică (bazată pe dialectică, respectiv cercetarea de la cauză la efect) sau religioasă (bazată pe revelație). Știința sau religia nu sunt altceva decât o dihotomie care coexistă și vor coexista indiferent cine și cum combate pe una sau pe cealalta.
Un reputat om de știință de la NASA (Jacques Fabrice Vallée) scrie într-o carte a sa (Mai multe dimensiuni) că Universul a devenit atât de complicat încât singurul mod de a-l cunoaște este religios. Posed o carte editată în Elveția (în germană) intitulată „Actul genezei sau de ce 50 de oameni de știință din toată lumea cred că Universul a fost creat în șapte zile”. Aici se evidențiază multe contradicții ale dialecticii care se aplică azi în știință. De exemplu, principiul conservării (universal valabil în știință) spune clar că efectul unei cauze nu poate fi nici superior calitativ și nici mai dezvoltat cantitativ decât cauza. Acest lucru vine astfel în contradicție cu evoluția observată cel puțin la lumea vie, unde descendenții nu ar trebui să întreacă pe părinți ci, din contră, să manifeste un regres continuu. Și ce știința folosește ca un subterfugiu, respective principiul acumulărilor cantitative care duc la salturi calitative, nu face decât să motiveze în mod mascat o intervenție misterioasă, din afară, anume saltul.
Cărui curent a aparținut Hawking în sinea lui va fi greu de aflat, important este că a existat. De ce el și de ce acum? Pentru că un alt principiu, acceptat de știință, spune că necesitatea își croiește drum prin întâmplări, este un alt principiu încărcat de mistere. Putem spune că Aristotel, Galilei, Galvani, Einstein, Beethowen, Maxwell, Hertz și alții au fost, practic, niște întâmplări și că dacă nu erau ei apăreau alții? Că fiecare din noi este tot o întâmplare?
73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO9IRF
Mesaje: 330
Membru din: Sâm Iul 21, 2012 4:43 pm
Contact:

Re: SK - Stephen Hawking

Mesajde YO9IRF » Joi Mar 15, 2018 2:15 pm

YO8RPO, varsta sau vechimea in sine nu inseamna nimic, discutam idei aici. Cel putin mie mi s-a parut deplasata folosirea ocaziei pentru a asocia una din cele mai luminate minti contemporane cu o practica atat de retrograda cum e religia. Iar radioamatorismul e un hobby stiintific pana la urma, total opus lui "crede si nu cerceta".

YO4BKM, sincer nu imi e clar care e pozitia. Vad o lista de argumente extrase din context, unele care nu functioneaza deloc in lipsa contextului (ca legea a doua a termodinamicii aplicata la evolutie). Pana si afirmatia lui Einstein „Mi-ar fi părut rău ca Dumnezeu să se fi înșelat” (desi n-am auzit-o pana acum) e interpretata gresit in lipsa viziunii lui Einstein despre Dumnezeu si religie, pe care le considera copilaroase, naive, lucruri ce nu pot fi luate in serios si a caror impostura a descoperit-o de foarte tanar. Dumnezeul lui Einstein e mai degraba o reprezentare filozofica a fortelor care guverneaza Universul.

Razvan

Avatar utilizator
yo3fhm
Mesaje: 484
Membru din: Mie Ian 19, 2011 7:36 pm
Contact:

Re: SK - Stephen Hawking

Mesajde yo3fhm » Joi Mar 15, 2018 3:21 pm

YO9IRF scrie:YO8RPO, varsta sau vechimea in sine nu inseamna nimic, discutam idei aici. Cel putin mie mi s-a parut deplasata folosirea ocaziei pentru a asocia una din cele mai luminate minti contemporane cu o practica atat de retrograda cum e religia. Iar radioamatorismul e un hobby stiintific pana la urma, total opus lui "crede si nu cerceta".

YO4BKM, sincer nu imi e clar care e pozitia.


yo9rij scrie: BA este rau cand amestecam religia cu radioamatorismul! [...] Trebuie spus ca toleranta pentru astfel de manifestari se intampla doar pentru ca participantii la acest forum sunt cerebrali si verticali si nu pentru ca le lipseste credinta! Treaba cu "Omul radioclub" este un model binecunoscut si jenant totodata! 73!


yo5ajr scrie:In aparenta nimic rau, doar ca postarea este semnata de YO8KAT care este un radioclub iar cineva isi permite sa exprime pareri in numele unui radioclub intreg, de parca membri de acolo ar fi inregimentati sub o sutana medievala. Chiar pun intrebarea la moderatorul saitului - este moral?


@YO9IRF, YO9RIJ, YO5AJR:
Oameni buni, v-ati aruncat precum hienele pe bietul OM Nifon, sa-i dati in cap pentru motive care sunt total neconcludente. E foarte urat din partea voastra sa procedati in felul asta !! Total necolegial, mai ales.

Razvan, opiniile tale despre preoti si religie sunt cunoscute si nimeni nu te poate impiedica sa gandesti si sa simti asa cum o faci. Lumea nu te respecta pentru credinta ta religioasa sau pentru faptul ca poti sa vezi altfel lucrurile, sau ca poate esti ateu. In fata colegilor radioamatori, asta nu conteaza. Ca un om care te cunosc de ceva vreme, nici eu nu fac exceptie de la regula asta. Nu te judec prin prisma credintei sau necredintei tale in vreo entitate spirituala, religie, dogma sau altceva asemanator.

Pe Petrica YO9RIJ si pe Miki YO5AJR nu-i cunosc personal si nu am nici un fel de dorinta de a deschide o polemica, dar nu pot sa stau cu mainile in san si sa nu semnalez public ca toti trei ati procedat incorect si total neelegant fata de colegul nostru Nifon.

Pentru YO5AJR in special:
Faptul ca OM Nifon foloseste un cont de acces pe acest *FORUM* , care are ca ID chiar indicativul radioclubului pe care l-a creat, nu inseamna ca se foloseste de asta in numele membrilor acestuia. Si eu sunt responsabilul radioclubului YO3KXL care functioneaza in Fac. de Electronica si Telecomunicatii - dar cand exprim o idee in contul celorlalti, precizez in mod expres acest lucru !
Si nu in ultimul rand, chiar trebuia sa amendati cu atat de multa inversunare faptul ca omul n-a apucat sa se semneze cu numele personal, pentru a evita confuziile pe care unii colegi precum dvs. le pot face ?
V-ati transformat cumva in politia forumului, sau cum ?
Chiar ieri ati avut o alta postare asemanatoare, referitoare la dezamagirea dvs. in raport cu FRR.
Colegul care se ocupa de site-ul pe care trebuia sa incarcati logurile, abia a mai respirat dupa ce ati casunat pe el. Chiar credeti ca e elegant si necesar sa procedati astfel ?!

Sa revenim la cele spuse de Razvan si de Petrica (YO9IRF si YO9RIJ), desi ar trebui sa fie valabil pentru toata lumea.

Oameni buni, va rog sa remarcati urmatoarele aspecte, fie ca va convin sau nu:

1) da, suntem pe un forum de radioamatorism, dar acesta are si arii separate, cum e cea in care desfasuram aceasta... nici nu stiu cum s-o numesc , ca nici macar polemica nu se poate chema.
Si aria asta se numeste "EVENIMENTE" si face parte dintr-o zona mai mare, numita "ALTELE".
Poate nu e clar: ALTELE . Se vede mai bine acum ? 8-)

OM Nifon a ales foarte corect sa posteze aici, pentru ca "ALTELE" inseamna alte subiecte care nu trebuie sa fie neaparat legate de radioamatorism, desi discutate de noi, radioamatorii.

In concluzie, nu vad motivul pentru care l-ati repezit in halul asta.
Omul n-a facut altceva decat sa spuna "Dumnezeu sa-l odihneasca" in limba romana, pentru ca a preferat sa nu aleaga sintagma "RIP" (provenita din engleza, dupa cum se stie). Ce-a facut rau in asta? Vad ca si voi folositi tot RIP, fie ca sunteti sau nu sunteti religiosi, credinciosi s.a.m.d.
De ce trebuie sa aruncati cu pietre intr-un om care n-a vrut altceva decat sa vorbeasca frumos despre idolul vostru Hawking ?!

2) Cred ca un pic de legislatie nu strica. Si aici, Petrica ar trebui sa ridice o spranceana... :
CONSTITUTIA ROMANIEI:
ARTICOLUL 29 - Libertatea conştiinţei Drepturile şi libertăţile fundamentale

(1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.
(2) Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.

Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor
Publicată în Monitorul oficial Partea I, nr. 11/8.01.2007

Art. 1. – (1) Statul român respectă şi garantează dreptul fundamental la libertate de gândire, de conştiinţă şi religioasă al oricărei persoane de pe teritoriul României, potrivit Constituţiei şi tratatelor internaţionale la care România este parte.

(2) Nimeni nu poate fi împiedicat sau constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrară convingerilor sale, şi nici nu poate fi supus vreunei discriminări, urmărit sau pus într-o situaţie de inferioritate pentru credinţa, apartenenţa sau neapartenenţa sa la o grupare, asociaţie religioasă sau uncult ori pentru exercitarea, în condiţiile prevăzute de lege, a libertăţii religioase.

Art. 2. – (1) Libertatea religioasă cuprinde dreptul oricărei persoane de a avea sau de a adopta o religie, de a şi-o manifesta în mod individual sau colectiv, în public sau în particular, prin practicile şi ritualurile specifice cultului, inclusiv prin educaţie religioasă, precum şi libertatea de a-şi păstra sau schimba credinţa religioasă.
(2) Libertatea de a-şi manifesta credinţa religioasă nu poate face obiectul altor restrângeri decât al celor care sunt prevăzute de lege şi constituie măsuri necesare într-o societate democratică pentru securitatea publică, protecţia ordinii, a sănătăţii sau a moralei publice ori pentru protejarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Art. 5. – (1) Orice persoană are dreptul să îşi manifeste credinţa religioasă în mod colectiv, conform propriilor convingeri şi prevederilor prezentei legi, atât în structuri religioase cu personalitate juridică, cât şi în structuri fără personalitate juridică.

Cititi ce am subliniat cu rosu din Legea nr. 489/2006 (Art.1, alin.2).
Ceea ce ati facut dvs., se incadreaza la "discriminare" si la "punere in inferioritate pentru credinta" !!

Nu credeti ca in afara de un comportament lipsit de eleganta, ati mai incalcat si prevederile legale ?!

Mentionez in mod expres (pentru eventualii moderatori prea scrupulosi) ca intreaga conversatie de pe aceasta arie am stocat-o pentru referiri ulterioare, in cazul in care va fi stearsa.

Inteleg ca unii sa fie revoltati, dezamagiti sau chiar impotriva F.R.R., dar de aici si pana la a va atinge de drepturile si libertatile fundamentale ale unui om, doar pentru faptul ca e preot sau pentru ca e credincios (nu conteaza religia sa) , E PREA MULT !

Cred ca ar trebui sa fiti mai moderati si sa nu va mai aruncati in astfel de manifestari.
Iar eu la randul meu, indiferent de parerea celor care vor citi aceste randuri, voi regreta pierderea lui Stephen Hawking, sperand in acelasi fel ca si OM Nifon si ca multi altii, ca Dumnezeu ii va lumina calea, in infinitul Univers pe care a dorit sa-l inteleaga si sa ni-l arate, dupa cum a considerat.

Cui nu-i convine ce am scris, "sa ridice primul piatra" !

Si... apropos, Razvane, chestia cu "crede si nu cerceta" e o tampenie care nu exista in literatura religioasa crestina. Dar nu dezvolt mai mult, pentru ca sunt sigur ca va ploua cu #rezist !!

Cezar, YO3FHM
73! si toate cele bune,
Cezar Vener - YO3FHM
Imagine
Grup YO3KXL /RoLink
Status retea RoLink


Înapoi la “Evenimente”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori