Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati si FRR

Talciocuri, targuri, simpozioane, alte evenimente...
YO4PX
Mesaje: 514
Membru din: Vin Feb 25, 2011 11:26 am
Contact:

Re: Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati si FRR

Mesajde YO4PX » Mar Noi 27, 2012 12:53 am

Deocamdată nu i s-a cerut FRR-ului decât să răspundă recomandării IARU de a POPULARIZA materialul respectiv, atâta tot. Cum se poate justifica faptul că asociaţia naţională prin "reprezentanţii" săi refuză cu obstinaţie gestul elementar de a publica ceea ce i se oferă de-a gata şi nu trebuie decât ca un "administrator" priceput doar la Facebook să-l Copy & Paste pe o pagină de internet? E chiar atât de greu? Sau la mijloc e altceva de fapt? O ţâfnă de orgoliu şi de aroganţă. "Nouă să nu ne dea nimeni sfaturi şi sugestii, ştim noi mai bine ce e bine pentru radioamatorii YO, că doar ei ne-au ales pentru 4 ani (cu prelungiri eventual), ca să-i conducem şi să decidem după vrerea muşchilor noştri." Bravos! Aşa ne trebuie, avem ceea ce am ales şi ceea ce merităm.
YO4PX

Avatar utilizator
YO2MBA
Mesaje: 25
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 3:13 am
Contact:

Re: Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati si FRR

Mesajde YO2MBA » Mar Noi 27, 2012 3:42 am

În toate judeţele ţării există mai multe asociaţii ale persoanelor cu handicap, unele specializate pe anumite deficienţe, altele mai cuprinzătoare. Nu-i exclus ca între ele să fie şi câteva asociaţii axate pe cheltuirea fondurilor guvernamentale sau europene, dar sigur sunt şi asociaţii implicate trup şi suflet în rezolvarea problemelor membrilor.

O listă cu aceste asociaţii, filtrabilă pe judeţe, poate fi găsită pe siteul Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Handicap din România. Contactarea acestora de către radiocluburile locale care doresc să se implice ar fi cred un bun punct de iniţiere a acţiunii.

(imaginea de mai jos întâmplător am văzut-o acum câteva minute şi chiar dacă nu e 100% potrivită cu subiectul, sper să nu supăr pe nimeni dacă o inserez)
Imagine

Avatar utilizator
yo9fmp
Mesaje: 343
Membru din: Mar Aug 24, 2010 10:43 pm
Contact:

Re: Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati si FRR

Mesajde yo9fmp » Mar Noi 27, 2012 7:02 am

Desi in Statutul FRR nu am citit ceva despre persoanele cu disabilitati ce pot practica sportul numit radioamatorism, iata ca aceste persoane ne inconjoara zilnic.
Cunosc un membru FRR, care prin 2007 a avut o depresie puternica si a incercat sa se sinucida cu un pumn de pastile-s-a lasat un timp de acest sport dar si de meserie.
Acum 2 ani a sarit de pe bloc dar a scapat.
A fugit si din Spital.
''Comunitatea'' de radioamatori il apreciaza l-au propus sef/ are merite de lider.
Vorbeste singur numai el iar altii nu conteaza.
Specific radioamatoricesc...
Sunt si alti lideri care au disabilitati, multi fac vocalize sau latră incercand/reusind aproape in fiecare dimineata sa se afirme pe 3,7 Mhz.
Ore de interes 07-08 dar si 17-19.
Unii cu vocalize altii fluiera fara motiv si majoritatea fara discutii privind acest ''sport''
Disabilitatea de a comunica i-a adunat pe multi in FRR,si iata mare fericire deseori pe 3,7 Mhz si nu numai...
Nu este nevoie de alte concursuri si de promovare,acestia se promoveaza singuri.
In Comunitatea mea,Primaria acorda persoanelor cu handicap pachete.
Cu hrana.
Sa-i intelegem si noi pe cei cu disabilitati...
Eu unul nu am cum sa ajut pe acesti domni cu pachete, dar i-as indruma catre medici de specialitate care sa le trateze afectiunile.
Am mai scris aici despre necesitatea ca FRR sa detina la fiecare club afiliat cate un medic (medicina umana),pentru a verifica starea de sanatate a sportivilor sau a candidatilor pe functiile de conducere.
Participarea la concursuri si mai ales castigarea acestora presupune un control medical riguros, un tratament aparte.
Mai ales pt respectarea Regulamentului de participare.
Bafta!

yo8cln
Mesaje: 829
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

Re: Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati si FRR

Mesajde yo8cln » Mar Noi 27, 2012 9:08 am

Iata unde se poate ajunge intr-o societate (sau asociatie) "putrada". Acolo era vorba de o recomandare transmisa de IARU, asociatiilor nationale de a sprijini radioamatorii si nu numai cu dizabilitati (dizabilitatea nu se refera neaparat la cea psihica). Din pacate avem atitia radioamatori cu probleme locomotorii precum si alte diszabilitati, dar cu foarte multa personalitate si bun simt! Sa venim acuma si sa-i tratam cu dispret, gen "sa cautam oameni sanatosi", mi se pare o lipsa totala de respect si fata de acesti indivizi am o singura remarca: vai de capul vostru !
Pt. noi ceilalti: "vai de muma noastra". 73! de yo8cln

YO3JW
Mesaje: 533
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati si FRR

Mesajde YO3JW » Mar Noi 27, 2012 11:08 am

Buna sa va fie activitatea!
Se pare ca s-a declansat "tirul"
Iata cateva posibile raspunsuri;
"Daca ''propunerea'' lui 3jw ar prinde viata, o sa avem in FRR si o Comisie pentru ''sportivi'' cu disabilitati,Concursuri sportive cu noi Regulamente si Sectiuni speciale pentru cei afectati.
I-auzi...categorii noi de autorizare pe 70 cm pt cei cu disabilitati :lol: ...ca si cand acolo ar fi un fel de 145225 :lol: "
Daca, eventual, ANCOM ar prelua propunerea, s-ar putea dota pe cei doritori cu acele scule numite "handy" si care ar putea inlocui telefoanele mobile din dotare multora celor cu dizabilitati. Prin obtinerea unei astfel de autorizatii nu este obligatoriu sa intre in FRR! In acest scop ar putea sa apara diverse forme de asociere specifice. Daca uni iar dori sa fie si "sportivi" nu au decat sa adere la o structura sportiva afiliata FRR. Cat priveste faptul ca s-ar mai popula banda de 70cm, este un lucru benefic, altfel exista riscul MAJOR sa se piarda banda prin nefolosire! Ar deranja pe cineva ca ar discuta intre ei si ar exista o posibila socializare?
Nimeni nu cere sa se faca un pluton de 1000 de participanti. Dar daca la Vatra Dornei ar fi 3-5, la Constanta tot asa, si la Timisoara, si la Oradea, ar exista samburele ca aceste grupari sa se adune.
Faptul ca la o populatie de ~ 22 mil de locuitori sunt 0,6 mil de persoane cu dizabilitati arata ca ar fi bine sa se incerce o apropiere catre acestea.
Nu uitati ca aceasta zi este curand. Numai prin inserarea anuntului nu se rezolva nimic. Practic ar trebui inceputa o implicare faptica.
Prin neimplicarea FRR, care este membra IARU Regiunea 1, se observa o lipsa de interes pentru actiunile coordonate de forumul regional IARU. Ne mai vorbind ca info despre deciziile IARU nu prea rasufla catre noi. Cati dintre Dvs stiti care sunt deciziile luate la ultima conferinta din Africa de sud? Poate cei de la Telegrafie viteza sau vulpi, caci acolo se aplica. In rest, vorba lui Ghita: vai de muma noastra !
Cat priveste polemica locala din Calarasi, pe care o tot alimenteaza unul din scriitorii de pe forum, am impresia ca este o "ura" stupida a unora care nu inteleg ca trebuie sa coexiste pasnic. Ar fi de dorit ca aceste manifestari sa aiba odata un final si apoi sa nu mai apara in public. Pentru mine imi este de neinteles cum doi pasionati radioamatori au ceva de impartit!
Sper sa nu fi plecat de la o femeie ! ! !
Se pare ca totusi activitatea noastra este foarte putin cunoscuta. Cele cateva prezentari in "media" nu au reusit sa asigure un impact consistent. Media cauta evenimente care sa socheze si nu sta la "banalitatile" zilnice, iar cand acestea exista nu sunt valorificate suficient.
Din cele cunoscute FRR este o federatie sportiva cu numeroase titluri sportive obtinute pe plan international; pe de alta parte in campionatele interne se acorde tot un numar mare de titluri de campioni. Cu toate acestea sprijinul primit este mic.
Onorati colegi ! Stiu ca este comod sa stai acasa la statie sau la Internet si sa nu te implici! Dar poate exista pe ici, colo, si unele excepti !

Avatar utilizator
yo9fmp
Mesaje: 343
Membru din: Mar Aug 24, 2010 10:43 pm
Contact:

Re: Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati si FRR

Mesajde yo9fmp » Mar Noi 27, 2012 12:58 pm

@Pit, nu stiu ce pasiune vor putea sa aibe persoanele cu disabilitati,handicap/etc. in radioamatorism/ce ar putea ei sa isi comunice sau sa ne comunice noua prin acele handy cum propui d-ta :lol: :lol: :lol:
Fenomenul cerşetoriei este prezent în viaţa noastră de zi cu zi. Că suntem în autobuz, pe stradă, în parc sau pur şi simplu aşteptăm cu maşina la semafor, suntem abordaţi de "puradei", "pirande" sau "ologi", care ne cer cu insistenţă un bănuţ-pretinzand ca au diferite handicapuri pe care le arata sau ni le ascund.
Însă să nu credeţi că cerşetoria ţine cont de etnie sau handicapul fizic. Găsim la fel de bine, oameni în toată firea sau bătrâni, care ne imploră să-i milostivim cu "un leu, măcar atât".
Eu nu ma las înduplecat de poveştile sau insistenţele lor pentru că în spatele acestora stau, de obicei, reţele bine organizate de infractori.
Cunosc persoane cu disabilitati care au fost imbarcate in avioane cu carucioare cu tot de catre grupuri organizate si trimise la cersit in alte tari.
Conform statisticilor, numărul persoanelor care practică cerşetoria este într-o continuă creştere, iar litoralul pare să îi atragă ca un magnet. Spre norocul sau "deliciul" cerşetorilor, prezenţa turiştilor străini dar şi din ţară le sporeşte activitatea şi veniturile. "În plan local sunt familii care şi-au transformat cerşetoria într-un mijloc de trai"o vedem cu totii...
Mare parte din acesti conationali, ''se chinuie'' sa traiasca si prin garile si statiile de metrou din Franta,pe plaje insorite din Italia-unde isi prezinta disabilitatile,cersind bani si facand reclama tarii noastre-ca ''buni''patrioti...
Imagine
Persoane cu disabilitati pt care s-ar dori echipare gratuita cu handy in 70cm?

Fireste ca pe francezi ca si pe altii-i deranjeaza acest lucru si vor sa scape de ei definitiv.
Un distins coleg scria mai sus despre normalitate in radioamatorism.
Maine poimaine asociem aceasta pasiune cu boxul sau cine stie ce altceva,doar asa ca vrea IARU sau cine stie ce organizatie din astea.
Se cheltuie bani frumosi prin Fundatii si nu numai-ati sesizat corect...
Am vazut recent ca francezii,pt a scapa de cersetorii romi printre care si multi cu disabilitati din Franta,i-au repatriat in Romania acordandu-le sume frumoase de bani intr-un sat,pe care l-au electrificat pe banii Frantei si carora le asigura gratuit curentul electric-doar sunt defavorizati nu?
Va aduceti aminte cum strigau acesti conationali ''Vive la France?"
Vreau si eu!...ar spune unii pensionari nefericiti care au muncit pe bune o viata intreaga...
Vreau si eu ca sa am curent electric gratuit...
Sub masca unor activitati in folosul celor ''defavorizati'', multe firme si persoane sunt scutite de taxe si impozite.
Imi aduc aminte de una din interventiile corecte ale presedintelui care a solicitat revizuirea Certificatelor medicale si controale pe bune celor care pretindeau ca au disabilitati-ptr a beneficia de pensii medicale sau ajutoare nemeritate :o :o :o
Nu am nimic impotriva ajutorarii acelor persoane ce sufera-dar aceastea nu cred ca fac obiectul de activitate al FRR si radioamatorismului in general/nu am vazut asta in Statut...
Poate ca radioamatori, ar trebui sa ne preocupe alte probleme:legea antenelor,biroul qsl,revista,legalitatea concursurilor si in general lucruri legate de radio si nu orientate catre cei cu disabilitati.
Cred ca de aceea yo3gw si FRR nu au raspuns pt a posta pe site-ul http://www.hamradio.ro acel anunt.
Dar, daca doriti,de ce nu-i intrebati maine la QTC?
Ce spuneti?
Poate se gandesc la cresterea numarului de ''sportivi'' prin inscrierea persoanelor cu disabilitati in cluburile inca afiliate :lol: :lol: :lol:

YO4PX
Mesaje: 514
Membru din: Vin Feb 25, 2011 11:26 am
Contact:

Re: Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati si FRR

Mesajde YO4PX » Mar Noi 27, 2012 2:00 pm

În cazul în care se va constitui undeva în YO un grup de iniţiativă ca urmare a dezbaterii noastre voi fi onorat să particip atât printr-o donaţie financiară cât şi prin punerea la dispoziţie a unui CD cu materiale educaţionale destinate începătorilor, un extras din cele aproape 600 de articole publicate în trei ani pe pagina mea de internet. Acest CD este deocamdată un proiect, dar sper să fie realizat în viitorul apropiat în spirit de voluntariat cu colaborarea unui radioamator pasionat.
A-i discrimina şi jigni pe cei oricum loviţi de soartă mi se pare un gest absolut incalificabil.
Fery, YO4PX
http://yo4px.blogspot.ro

YO8DHD
Mesaje: 271
Membru din: Mie Iun 30, 2010 9:40 pm
Contact:

Re: Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati si FRR

Mesajde YO8DHD » Mar Noi 27, 2012 2:11 pm

@9FMP Persoana cu dizabilitati nu inseamna numai cei de care vorbesti, inseamna semeni de-ai nostri care au anumite probleme, pe care le duc cu demnitate. Majoritatea dintre ei s-au integrat in societatea noastra si ii fac cinste. La fel ca si la noi restul care nu avem asemenea poveri sunt si elemente care nu le fac cinste. Din cate imi aduc aminte si din randul nostru al radioamatorilor au fost si inca mai sunt hami care ne-au facut cinste si care au dizabilitati. Pentru ei a lua legatura prin radio poate constitui o alinare a suferintei. Despre asta era vorba si nu despre ramura "sportiva" a FRR.
P.S. In vara dupa terminarea olimpiadei a fost si o olimpiada a persoanelor cu dizabilitati la care cel putin unul dintre romani ne-a umplut inimile de bucurie pentru rezultatele lui sportive - medalie de aur si de argint la doua probe parca la ciclism.

Avatar utilizator
yo9fmp
Mesaje: 343
Membru din: Mar Aug 24, 2010 10:43 pm
Contact:

Re: Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati si FRR

Mesajde yo9fmp » Mar Noi 27, 2012 3:50 pm

Corect prietene,ai dreptate/am scris prea putin despre acestia.
Media scrie exact ce spunea mai sus si @yo3jw...despre lucruri socante.
Nu intereseaza despre olimpicii de care scriai tu mai sus/i-am vazut si eu la tv./toata stima pt ei...
Interesant este cum aceste disabilitati devin pretext pentru multi ca sa denigreze tara vezi http://www.ghimpele.ro/2012/04/cersetor ... -olimpice/
Imagine
http://www.ziare.com/diaspora/rromi-str ... pt-1171693
Imagine
Plina presa straina de asemenea stiri http://www.ziare.com/articole/cersetori ... i+olimpice
Am incercat sa caut date despre olimpicii cersetori si nu am gasit decat http://www.ziare.com/articole/olimpic+cersetor
Imagine
Imagine

Made in Romania.
Asa au vazut strainii Jocurile Olimpice la Londra.

YO3JW
Mesaje: 533
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati si FRR

Mesajde YO3JW » Mar Noi 27, 2012 4:17 pm

Pe acesta cale multumesc Domnului Grunberg Francisc pentru frumosul mesaj trimis in particular !
Fiind informatii de pe site-ul Domniei sale banuiesc ca acele lucruri sunt cunoscute de multa lume.
Ii doresc de asemenea succes in demersurile Dansului a a face ceva in folosul persoanelor cu dizabilitati !
Cu stima
Pit YO3JW


Înapoi la “Evenimente”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator