Mesajde yo5osf » Lun Feb 15, 2016 8:22 am
Zolik, tu totusi ce faci aici? Ii faultezi cumva pe amicii tai din Resitza care se ocupa de repetorul de pe Semic?
La sfarsitul anilor '90 si inceputul anilor 2000 de la mine din oras se deschidea repetorul de pe Semenic relativ usor. Dupa anul 2000 se putea deschide repetorul de pe Siria ( sau unde o mai fi, ca nu stie nimeni nimic, nici o data ) cu o simpla antena verticala la 2 m deasupra solului si un RTP ( putere 1W ).
Ei, dar de ce sa fie bine la romani? In cateva luni hop si stai asa... tacere totala, nu se mai putea deschide repetorul de pe Siria nici cu 50w.
Dupa 1 an s-au invatat si cei care administreaza repetorul de pe Semenic si nu se mai putea deschide nici el, nici cu 45 w. O data le-am atras atentia celor de pe Semenic si au dato in bolboroseala = i-am surprins. Vai ce s-au mai " nervat ", tare s-au mai enervat cand le-am atras atentia. Adica noi toti suntem niste prosti si doi sau trei s-au gasit sa fie destepti. Ba au mai tras si o minciuna, ca deh.
In schimb, au aparut retranslatoare in HA, ce se puteau deschide de pe strada cu handy.
Este vorba de ani de zile, astfel ca propagarea nu se putea strica atat de mult. Dar, asa este la romani.
Si exemplele pot continua si la alte repetoare prezente pe harta " Amplasamente si repetoare YO ".
Eu inteleg o treaba, in cazul repetorului de pe Semenic : este un " pretinas " care deranjeaza repetorul cand il aude pe yo2AEG spunand povesti despre cum era el coleg cu fostul presedinte Basescu. Si binenteles ca cei care administreaza repetorul au bazait problema in ideea de a nu mai putea accesa repetorul. Numai ca respectivul era din zona, asa ca, ideea aceasta de a umbla la repetor a fost exact invers.
Dar sa continue problema ani de zile, chiar asa?
In acest caz, despre ce retea nationala sa fie vorba, cand avem tot felul de probleme, ba cu o chestie, ba cu alta?
Ar fi foarte multe de spus. Ultra super multe ar fi de spus.