ARISS 2020

Trafic prin satelit, Echolink, repetoare, EME, meteor scatter, CW, SSB, AM, FM...
YO8BCA
Mesaje: 16
Membru din: Mie Iun 20, 2018 12:26 pm
Contact:

ARISS 2020

Mesajde YO8BCA » Lun Noi 18, 2019 3:39 pm

Buna ziua,
Mă bucur că putem lansa public proiectul pe care noi (As. Ro-Sat One) îl vom derula până undeva spre sfârșitul primăverii.
Am să fac un mic istoric a ce s-a intamplat până acum și am să fac un mic sumar și al lucrurilor pe care ne dorim să le realizăm.

Prin luna martie 2019 am aplicat pentru o legătura directă cu ISS prin programul ARISS. După o așteptare care nouă ni s-a părut cam lungă, pe 30 iunie am primit răspunsul pe care ni-l doream. Deși din punct de vedere tehnic propunerea noastră avea destul de multe puncte în suspensie, aplicația a fost acceptată.

De atunci a început un adevărat carusel care înca se află în mișcare.
Spre bucuria noastră, acum suntem pregatiți tehnic în proporție de 90%. De acum rămâne doar să testam softurile și echipamentele pentru legatură, să pregătim eventuale echipamente de back-up la back-up și să încercăm să facem totul cât putem de bine.

Bineînțeles, pentru a atinge scopul principal al programului ARISS http://www.ariss-eu.org/,
am început deja programul educațional care are ca obiectiv atragerea tinerilor către domeniile legate de științele spațiului dar mai ales de comunicatii si RADIOAMATORISM.

Având în vedere ca activitățile sunt în derulare, iar timpul e limitat, nu știu cât de des voi putea posta aici, dar oricum puteți urmări ce facem si pe https://www.facebook.com/pg/Arissrso/posts/.
Pentru moment, legatura e preconizata a avea loc in perioada 13-16 apr 2020, dar asta se poate schimba oricand.
Va fi folosit un indicativ special, care deja este obtinut, anume YROISS.

PS Chiar daca legatura este initiata, propusa si speram si realizata de catre mine (YO8BCA) prin Asociatia RO-Sat One din care fac parte, sprijinul oferit de clubul YOKGP a fost si continua sa fie deosebit de important. La fel si cei cativa radioamatori care deja stiu despre proiect si care ne-au sprijinit si ne sprijina in continuare cu sfaturi, idei si nu numai.

73 de YO8BCA (YROISS)

Avatar utilizator
yo2msb
Mesaje: 172
Membru din: Mar Mar 08, 2011 12:08 am
Contact:

Re: ARISS 2020

Mesajde yo2msb » Lun Noi 18, 2019 4:31 pm

Felicitări Daniel & echipa, este un proiect binevenit și vă voi urmări cu interes și cu plăcere.
Îmi doresc să apară și alte inițiative asemănătoare căci cunosc mulți colegi extrem de talentați care ar putea să le pună în practică. Eu consider că AȘA trebuie dezvoltat radioamatorismul, cu proiecte și cu activități concrete, nu cu povești sforăitoare de adormit copii retardați.
Succes! :)
crocodil de munte


Înapoi la “Moduri si modalitati de lucru”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori