Se apropie Adunarea generala a FRR (6 aprilie)

Activitati de club, adunari generale, diplome, indicative speciale...
Avatar utilizator
n2yo
Site Admin
Mesaje: 892
Membru din: Joi Iun 10, 2010 12:17 am
Contact:

Se apropie Adunarea generala a FRR (6 aprilie)

Mesajde n2yo » Mar Mar 12, 2013 7:37 pm

Se apropie data la care va avea loc Adunarea generala a FRR - 6 aprilie 2013. Sper ca participantii sa faca un bilant obiectiv al ultimului an si sa aleaga in functiile vacante persoane competente.
Am semnalat recent pe coloana "Scurte, ultrascurte" un articol pe blogul lui YO4PX despre insatisfactiile traite sub conducerea actualului Presedinte al FRR, d-nul Constantin Neacsu, YO3IRC. Reproduc mai jos comentariul meu facut la acest articol, sperand ca in acest fel sa lansez o discutie la forum despre ce este bun si rau in radioamatorismul romanesc, precum si ce e de facut in continuare. Sunt asteptate aprecieri obiective si comentarii care sa ramana pe acest topic.

"Sunt de acord in procent de 100% cu autorul. Fata de cele spuse de Feri nu mai sunt multe de adaugat. Nici eu nu credeam, de la un an la altul, ca Federatia, si impreauna cu ea intreg radioamatorismul romanesc, vor ajunge sa se dezintegreze intr-o asemenea masura. Si ma intreb din nou: se poate si mai rau de atat? Greu de crezut, dar de putut cred ca se poate. Depinde in mare masura si de gradul in care reprezentantilor cluburilor afiliate le convine halul in care este condusa Federatia si nivelul la care aceasta a ajuns. La originea situatiei actuale sta in primul rand sistemul de organizare (o asociere de cluburi subordonata unei structuri sportive), ceea ce pe de o parte a diluat latura specifica a radioamatorismului, aceea de hobby - de experimentare, cercetare, de petrecere placuta a timpului liber, iar pe de alta a eliminat in totalitate conceptul prin care organizatia ofera servicii radioamatorilor afiliati. La aceasta s-a adaugat lipsa unui lider vizionar, pasionat, dispus sa puna sistemul pe roate, dublata de actiunea unor presedinti de comisii in Consiliul de administratie, fie grandomani si incapabili, fie lipsiti de experienta, fie pasivi si inerti. Capacul este pus de atitudinea anormala fata de activitatea de voluntariat, atat in cadrul conducerii FRR, cat si in afara acesteia. In opinia multora voluntarul este de multe ori fraierul care face o activitate fara sa fie platit si de la care nu se poate pretinde sa desfasoare o munca de calitate sau sa realizeze un proiect de succes pentru ca acesta, voluntarul, nu are niciun avantaj material. In concluzie, un statut inadecvat, plus disfuntionalitatea echipei de conducere, plus pasivitatea membrilor din cluburile afiliate, iata reteta ideala pentru dezastru. Sa vedem ce decide Adunarea generala la data de 6 aprilie."

73s de Ciprian N2YO

yo3hjv
Mesaje: 683
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Re: Se apropie Adunarea generala a FRR (6 aprilie)

Mesajde yo3hjv » Mar Mar 12, 2013 7:48 pm

Sa vedem ce decide Adunarea generala la data de 6 aprilie.


Ca si pana acum in ultimii ani, va decide ce e mai bine pentru "ei".
Din nefericire, "cestiunea" depinde in foarte mare masura tocmai de cluburi. "Cluburi" si nu "persoane" .
Indraznesc o sugestie:
-Inaintea Adunarii, pe baza Ordinei de zi stabilite de FRR, cluburile membre sa organizeze si ele o Adunare generala in care sa se dea explicit mandat "delegatului".
In acest fel, cel putin se elimina ambiguitatile si se va sti pe viitor DE CE s-a votat intr-un fel sau altul.
Macar se mai elibereaza tensiunile dintre radioamatori.

Ca o explicatie, "delegatul" nu este doar un membru al clubului din care face parte si care se deplaseaza la Bucuresti pe banii clubului/asociatiei sportive ci este un mandatar al celor care alcatuiesc organizatia respectiva si care, la randul ei, este membru in FRR.
Din acest motiv, cel care ridica mana intr-un fel sau altul la AG FRR trebuie sa o faca asa cum s-a decis acolo de unde vine.
Votul din AG FRR reflecta in foarte mare masura gradul de interes al celor caree isi trimit delegatii.
Apoi, daca "delegatul" voteaza razna, merita o palmuta la fundulet de la cei pe care ii reprezinta.
Ca lucrurile sa fie clare, la intrarea in sala AG FRR ar trebui verificata nu delegatia de decont (cum se practica curent) ci delegatia rezultata in urma AG a asociatiei/clubului. Pe aceasta, ca lucurile sa fie pe deplin si legale si "kosher", ar fi necesar sa fie precizat si MODUL de vot la fiecare din punctele de pe ordinea de zi.

Va rog sa reflectati la acest mecanism si sa va intrebati daca el a fost vreodata respectat.
Daca nu, poate fi un inceput.

Desigur, totul tine de publicarea in timp util a Ordinei de zi de catre FRR.
Dar si pentru asta exista o posibila "bataita la fundulet". :roll:
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor

Avatar utilizator
yo3gh
Mesaje: 601
Membru din: Mie Iul 23, 2014 6:17 am
Contact:

Re: Se apropie Adunarea generala a FRR (6 aprilie)

Mesajde yo3gh » Mar Mar 12, 2013 8:55 pm

Da , e un mecanism cunoscut :) , ca la psd sau la alte partide ! HI ! Parca si in comunism era asa , HI ! Dar e aplicabil si poate functiona .
Numai bine ,

yo3hjv
Mesaje: 683
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Re: Se apropie Adunarea generala a FRR (6 aprilie)

Mesajde yo3hjv » Mar Mar 12, 2013 9:03 pm

Nu Dan, treaba asta vine de mult de tot, de pe la romani. Nu era nici PSD si nici comunism pe atunci ci doar niste filosofie, stat si un sistem de drept.
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor

Avatar utilizator
yo3gh
Mesaje: 601
Membru din: Mie Iul 23, 2014 6:17 am
Contact:

Re: Se apropie Adunarea generala a FRR (6 aprilie)

Mesajde yo3gh » Mar Mar 12, 2013 9:26 pm

Stiu am citit mult ref drept roman , am in familie avocati HI ! , insa eu le-am trait in comunism si ... nu mai comentez Adi , stii tu :) dar repet e un mecanism care daca e respectat functioneza ...

YO2MMO
Mesaje: 17
Membru din: Mar Ian 03, 2012 2:59 pm
Contact:

Re: Se apropie Adunarea generala a FRR (6 aprilie)

Mesajde YO2MMO » Mar Mar 12, 2013 10:13 pm

Stimati domni,
in sfirsit o discutie pertinenta, pe o problema care ne intereseaza pe toti. Spun asta deoarece, fie ca unii o accepta sau nu, FRR reprezinta ,in acest moment, interesele MAJORITATII radioamatorilor din YO. As avea multe de spus despre modul in care o face, adica ne reprezinta, incepind de la emisiunea QTC-ului national, emisiune a FRR (n.b) si continuind cu multe altele. dar, ca sa revenim strict la subiect:YO3HJV, excelenta ideea cu delegatia de la club, alta decit traditionalul " ordin de deplasare" in baza caruia se deconteaza EXCLUSIV cheltuielile cu deplasarea la A.G.; delegatia ar trebui sa fie o hotarire explicita data de adunarea generala a fiecarui club membru FRR prin care se mandateaza explicit un membru al clubului SA VOTEZE IN ADUNAREA GENERALA A FRR EXACT ASA CUM L-AU IMPUTERNICIT MEMBRII CLUBULUI, vis a vis de ordinea de zi a AG a FRR; pentru confirmarea votului, in sensul ca acesta sa fie in concordanta cu optiunea membrilor unui club afiliat, acesta, adica votul ar trebui sa fie deschis, nu secret, iar inregistrarea video a sesiunii de vot sa fie expusa public oricarui membru (individual) al FRR. In rest, sa auzim numai de bine.
73 de Dan, YO2MMO!

yo8cln
Mesaje: 833
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

Re: Se apropie Adunarea generala a FRR (6 aprilie)

Mesajde yo8cln » Mie Mar 13, 2013 9:48 am

Am incercat sa deschid subiectul (A G) mai inainte (in topicul "Soarta revistei") dar nu am reusit sa stirnesc interes ! Ma asteptam sa apara luari de pozitie si din partea membrilor cluburilor afiliate, dar nu a fost asa! In afara citorva mesaje pe mail privat nu a aparut nimic ! Ingrijorator este ca, se pare ca deja situatia este in afara statutului si chiar a legii! O pozitie oficiala la aceste aspecte se pare ca nu vom avea, asa ca vorba colegilor de pe repetorul Heniu, probabil reprezentantii la AG se vor trezi cu niste buletine cu nume in "brate" si vor trebui sa voteze dupa aspectul fizic, sau sarmul celuia trecut acolo fara sa aiba un CV care sa reflecte contributia lui la trecutul radioamatorismului din YO. Este bine ca se stie cine sint artizanii acestei situatii de fapt si care sint scopurile urmarite. Dar avem rabdare, mai ales ca nu este asa mult pina pe 06.04.
73! de yo8cln

YO6CUF
Mesaje: 27
Membru din: Lun Ian 02, 2012 1:22 pm
Contact:

Re: Se apropie Adunarea generala a FRR (6 aprilie)

Mesajde YO6CUF » Mie Mar 13, 2013 10:17 am

Cred ca o problema importanta a scapat din vedere CA al FRR : noul statut al FRR. Practic, si anul acesta va exista o alegere de membrii in CA al FRR pe baza vechiului statut, desi se promisese de acum un an modificarea lui, discutarea lui in AG , votarea noului statut si apoi votarea unui nou Consiliu de Administratie al FRR pe numar restrans de membrii. Practic trebuiesc facute 2 sedinte acum in 6 aprilie. Prima, o Adunare Generala ordinara ce va vota noul statut, apoi urmata la cateva ore de o Adunare Generala extraordinara ( tot in acea zi) care va face alegeri pentru noul CA al FRR. In aprilie 2012 s-a propus o comisie de analiza a modificarii vechiului statut al FRR, dar de atunci nu s-a mai auzit nimic. Iar propunerea cu delegatia si mandatul acordat de Clubul membru delegtului, acest lucru exista deja si inainte, eu stiu ca de fiecare data mergeam la Bucuresti cu o delegatie care ma imputernicea sa votez pentru membrii clubului meu conform cu discutiile pe baza raportului de activitate al FRR si a deciziilor care trebuiesc luate (raport care era obligatoriu sa fie trimis catre Cluburile cu CIS membre ale FRR pana pe 6 martie 2013 prin e-mail (adica cu 30 de zile inainte de sedinta)).
Din statut am selectat urmatorul pasaj justificativ:
"Art.44 Convocarea Adunării Generale ordinare se face, în scris sau prin emisiunea QTC, de către Consiliul de Administraţie, cu cel puţin 30 de zile înainte de data desfaşurării acesteia. Convocarea va cuprinde: data, ora, locul desfăşurării, ordinea de zi, menţionându-se explicit temele de dezbătut.
Daca in ordinea de zi figureaza propuneri privind modificarea si/sau completarea statutului, convocarea trebuie sa cuprinda si textul integral al acestora.
Pot fi introduse propuneri in Adunarea Generala numai de catre Consiliul de Administratie si membrii afiliati, cu conditia ca acestea sa fie inaintate secretariatului general cu cel putin 20 de zile înainte de adunare. Numai acele propuneri si cereri transmise la timp si incluse in ordinea de zi vor putea fi discutate in Adunarea Generala. Adunarea Generala poate, în caz de urgenta, să se ocupe de problemele prezentate după termenul mentionat, daca acestea nu privesc modificarea sau completarea altor cereri si cu condiţia ca majoritatea absoluta a voturilor exprimate sa hotarasca în acest sens. "

Legat de activitatea comisiilor din cadrul CA al FRR, ar trebui ca fiecare comisie sa prezinte un raport de activitate pe 2012, realizari si nerealizari, iar in functie de acest raport se va putea vota mentinerea sau retragerea calitatii de membru in CA al FRR a radioamatorului respectiv (eventual punerea ca loc vacant si alegere pentru acea comisie a unui nou membru).
FRR trebuie sa conlucreze activ cu cluburile membre din tara, iar membrii CA sa fie deschisi la nou, la propunerile venite din teritoriu si la o activitate de voluntariat mai mare din partea lor in cadrul comisiilor. Se poate chiar discuta la aceasta Adunare Generala despre infiintarea unor baze de concurs, a unui muzeu al radioamatorismului, un sediu mai mare si la un pret convenabil, dotarea FRR cu aparatura de emisie pentru transmiterea de la sediu a QTC-ului, problema editarii revistei FRR in format electronic si scris, etc.

CSR Mecanica Codlea va depune la FRR un material ce se va discuta in AG din 6 aprilie 2012.

Orice propunere venita din tara pentru o mai buna activitate a FRR va fi bine venita si va fi transmisa de noi celor in drept de a o analiza si discuta. Cezar-YO6CUF

YO5DNA
Mesaje: 24
Membru din: Joi Oct 18, 2012 7:43 pm
Contact:

Re: Se apropie Adunarea generala a FRR (6 aprilie)

Mesajde YO5DNA » Joi Mar 14, 2013 12:34 pm

YO6CUF, FRR nu a făcut publică ordinea de zi, ai un material ce o să-l supui atenţiei AG, de ce nu îl faci public? Votare unui nou Statut fără o minimă dezbatere e ca şi cum mergeti acolo să validaţi inactivitate unui CA total neeficient. Un Statut fie şi acceptat la o analiza obiectivă, dacă nu sunt implicaţi un numar mare de radioamatori, tot apă de ploaie rămâne.

yo3jx
Mesaje: 144
Membru din: Vin Sep 23, 2011 7:41 pm
Contact:

Re: Se apropie Adunarea generala a FRR (6 aprilie)

Mesajde yo3jx » Joi Mar 14, 2013 4:32 pm

Cezar, YO6CUF nu este in C.A. al F.R.R. Modificarea Statutului este o activitate prea importanta pentru un interval de timp atat de scurt pana la A.G. a F.R.R. E nevoie si de un anume cvorum pentru adoptare iar dupa cum se stie din C.A. au demisionat multi presedinti de comisii. Ca sa nu vorbim de vacantarea functiei de secretar general, de circa 1 an si trei luni. Statutul F.R.R. nu prevede cumul de functii ci doar suplinire pe timpul cat secretarul general e indisponibil dar exista ca titular. Cu alte cuvinte suntem inafara cadrului legislativ si nu numai.
La precedenta C.A. asa zisul "interimar" a dezinformat in multe privinte comunitatea de radioamatori cu privire la "neeligibilitatea" S.G. iar acum a venit timpul de intrare in normalitate.
Deocamdata Statutului F.R.R. in vigoare trebuie respectat, urmand ca in timp sa existe o dezbatere serioasa, transparenta, actuala a necesitatii modificarii Statutului, cu o convocare speciala a A.G.


Înapoi la “Cluburi si asociatii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori