indicative cu doua litere, doar cu aprobare de la FRR?

Activitati de club, adunari generale, diplome, indicative speciale...
Avatar utilizator
YO9FNP
Mesaje: 88
Membru din: Lun Noi 29, 2010 3:26 pm
Contact:

indicative cu doua litere, doar cu aprobare de la FRR?

Mesajde YO9FNP » Lun Iun 02, 2014 6:51 am

Extras din PV al Consiliului de Administratie al FRR din 28 mai 2014: "YO3IRC propune sa fie delegat de CA pentru convorbiri cu ANCOM in privinta discutarii acordarii indicativelor cu doua litere. Acestea sa se dea numai cu acordul FRR".
De ce numai cu acordul FRR? Bine ca nu se va cere si acordul asociatiei de locatari!
Atata timp cat doar cca 20% din radioamatorii autorizati in YO sunt membri ai FRR, propunerea mi se pare extrem de abuziva!
Cei care nu sunt membri ai FRR si nu se simt sub nici o forma reprezentati de aceasta organizatie, cei care practica radioamatorismul ca hobby, nu mai au dreptul la indicative cu doua litere? La fel se va intampla si cu indicativele speciale?
Dupa parerea mea, propunerea este o rusine!
73,
Dan YO9FNP / YR9F

yo2loj
Mesaje: 334
Membru din: Dum Iul 30, 2017 7:06 pm
Contact:

Re: indicative cu doua litere, doar cu aprobare de la FRR?

Mesajde yo2loj » Lun Iun 02, 2014 8:02 am

Extras din regulamentul in vigoare:

Cod: Selectaţi tot

Art. 46 – (1) Atribuirea indicativelor de două litere se face de către direcţia teritorială a IGCTI în raza cărei solicitantul are domiciliul stabil, în baza înaintării unei cereri tip disponibilă pe pagina de Internet a IGCTI, însoţită de următoarele documente:
a) copie după cartea de identitate solicitantului;
b) autorizaţia de radioamator în original;
c) o fotografie recentă 3x4 cm, tip paşaport;
(2) Autorizaţia nu se va emite în cazul în care au fost constatate abateri de la prezentul Regulament pe o durată de 2 ani sau din imposibilitatea atribuirii unui astfel de indicativ.

Nu vad nimic despre FRR... De altfel, nu zice nimic despre FRR in tot regulamentul.
Dar cum zicea un mare autor "Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale dacat celalalte." (George Orwell).

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 353
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: indicative cu doua litere, doar cu aprobare de la FRR?

Mesajde yo9rij » Lun Iun 02, 2014 4:44 pm

O dovada mai buna de cat de habarnisti sunt cei care decid pentru "toti' radioamatorii, mai doriti? Ha ha! Felicitari domnule presedinte si domnule vicepresedinte! Bravo! Sunteti tari! La mai multe gafe, va sta bine!! 73!

YO5BFJ
Mesaje: 107
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 1:39 pm
Contact:

Re: indicative cu doua litere, doar cu aprobare de la FRR?

Mesajde YO5BFJ » Lun Iun 02, 2014 5:45 pm

E mult mai usor sa faci asa ceva decat sa lupti pentru eliminarea interferentelor, pentru dreptul la antena , pentru un birou de QSL-uri , pentru un site corespunzator, pentru comunicare corespunzatoare si altele. Stiti fabula aia cu coada de topor !!!

yo3hjv
Mesaje: 744
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Re: indicative cu doua litere, doar cu aprobare de la FRR?

Mesajde yo3hjv » Mar Iun 03, 2014 12:15 am

Ah, deci nu mi s-ar aplica si mie caci eu vreau indicativ cu patru litere!
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 867
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: indicative cu doua litere, doar cu aprobare de la FRR?

Mesajde YO4BKM » Mar Iun 03, 2014 8:09 am

Preocuparea FRR pentru indicative cu 2 litere arata clar prin ce capete mai mai zac ramasitele mentalitatii de nabab de pe vremea dictaturii. Cine a trait acele vremuri isi mai aminteste de interesul nomenklaturii si lingailor ei de a avea numere mici (cu 3 cifre) la autoturisme si de schemele de relatii puse in miscare pentru a dobandi un astfel de numar. Cum spune o vorba: un anumit tip de personaj nu este prea destul asa cum se face remarcat, daca nu e si fudul!

Profit de ocazia acestei postari sa reamintesc FRR ca a primit o solicitare oficiala din partea mea, confirmata pe 10 aprilie a.c., intre timp s-a tinut si sedinta de CA al FRR si nici vorba de vreun raspuns. Chiar atat de mare este nepasarea ... nesimtitoare a FRR fata de cei pe care are aprigul interes sa-i coordoneze? Alta manifestare a vechilor mentalitati!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo5ajr
Mesaje: 720
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: indicative cu doua litere, doar cu aprobare de la FRR?

Mesajde yo5ajr » Mar Iun 03, 2014 10:30 am

Asa este Tavi, dar generatia mai tanara stie aceste lucruri din istoria vorbita...hi Este insa o problema. De multe ori ma cuprinde un sentiment straniu cand aud in banda indicative ale caror posesori, fosti prieteni dragi nu mai sant, au plecat in cele vesnice. De ex.YO5LD - YO5UW (azi YO2UW) etc. Desigur aceste sentimente stranii nu apar la generatii mai tanara dar ce sa facem daca mai traim si avem si memorie? Normal ar fi ca indicativele defunctilor sa nu se mai atribuie Dumnezeu stie cati ani. Eu consider o intinare amintirii radioamatorilor defuncti. Pentru a reglementa acest aspect este nevoie de a gasi o metoda. ANCOM nu sta de vorba cu radioamatori singulari e nevoie ca o organizatie se puna problema. 73 de yo5ajr
Ultima oară modificat Mar Iun 03, 2014 10:58 am de către yo5ajr, modificat de 2 ori în total.

yo8cln
Mesaje: 843
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 9:32 am
Contact:

Re: indicative cu doua litere, doar cu aprobare de la FRR?

Mesajde yo8cln » Mar Iun 03, 2014 10:41 am

Asa este DR OM Miki ! Nu inteleg de ce unii cred ca daca am inaintat in virsta ne lasa memoria ! Sint lucruri greu de uitat ! Indicative ca DS (ex. yo5ds), EZ (ex.yo8ez), LD si multe altele au fost date cu prea multa usurinta. Tendinta de a controla acordarea de indicative de catre o organizatie care nu este abilitata prin lege pt. asa ceva este inca o tentativa de a subordona aceasta pasiune cu orice chip ,de catre un grup de persoane care nu prea au legatura cu radioamatorismul. 73 ! de yo8cln.

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 867
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: indicative cu doua litere, doar cu aprobare de la FRR?

Mesajde YO4BKM » Mar Iun 03, 2014 3:21 pm

Ai dreptate, DR Miki, privind rezervarea pe o anumuta durata de timp a indicativelor ai caror titulari nu mai exista, din cate stiu eu acestea sunt rezervate 5 ani. Dar este prea putin, si eu am aceleasi resentimente cand aud ca la indicativele celor care mi-au pus microfonul in mana sau ale celor cu care faceam trafic acum 40 de ani raspund azi alte persoane.
Este usor de imaginat ca in decursul timpului au fost consumate toate combinatiile de doua litere, asa ca a pretinde azi un indicativ de 2 litere inseamna automat sa folosesti indicativul care a apartinut candva altcuiva si a carui amintire se sterge dupa cel putin 50-80 de ani, depinde de diferite conjuncturi. Inainte ca perioada de rezervare sa fie marita de la cei 5 ani cat este acum, consider ca trebuie sa dea dovada de retinere si decenta cei ce se bat sa obtina un astfel de indicativ. 73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo2ya
Mesaje: 128
Membru din: Vin Iul 22, 2011 10:34 pm
Contact:

Re: indicative cu doua litere, doar cu aprobare de la FRR?

Mesajde yo2ya » Mar Iun 03, 2014 7:15 pm

Vad ca de la o problema serioasa-incercarea de limitare a unor drepturi- s-a ajuns la partea sentimentala a problemei...
Si daca tot s-a ajuns aici de ce nu incercati sa vedeti si partea plina a paharului: cu ocazia unor QSO-uri va mai aduceti aminte cu placere de cei care v-au pus in mina microfonul sau manipulatorul(dupa caz), prieteni alaturi de care a-ti facut expeditii radio s.a.m.d.
Revenind la fondul problemei sint recunoscator celor care au reusit impreuna cu cei din ANCOM sa modernizeze regulamentul pentru serviciul de radioamator, se pare ca au fost mult mai deschisi la schimbare, zic eu, in bine!
P.S. Sint unul din cei care au profitat de aceasta reglementare si mi-am schimbat indicativul. As fi curios cine a avut in trecut sufixul YA, asa de cultura generala.


Înapoi la “Cluburi si asociatii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator