ISTORIA RADIOAMATORISMULUI-In Memoriam YO3CR&YO8DD

Activitati de club, adunari generale, diplome, indicative speciale...
yo5ajr
Mesaje: 703
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

ISTORIA RADIOAMATORISMULUI-In Memoriam YO3CR&YO8DD

Mesajde yo5ajr » Sâm Oct 11, 2014 2:12 pm

Mi ai creat o stare de nostalgie dulce - amara draga Mircea. Amara cand ma gandesc ca generatia pe dupa noi oare va avea parte de astfel de sentimente? La ce vor aminti in afara de aspecte "beligerante", rontaieli de oase imaginare, atacuri furibunde de prost gust. Intereseaza pe cineva Istoria radioamatorismului nostru? Unde a disparut respectul intre noi, unde a disparut acea atmosfera adevarata de familie? Noua generatie are azi modele dupa care se orienteaza, aspira? Nu condamn noua generatie, din contra - incerc sa inteleg si sa incerc sa reduc prapastiile artificiale dar din pacate insusi societatea in general e pe o panta descendenta cu valorile morale. Ne calcam in picioare pentru niste "tigai", mai ales daca se dau gratis....hi. Ne lasam in valtorile dezbinarii ne observand de fapt padurea frumoasa de copaci. Traim alte vremuri in care mentalitatile ïnvechite"nu au ce cauta, in care nu mai gasim frecventa normala de comunicare, in care EU - l meu nu tine cont de alte EU - i, in care eu ma transform intr-un optimist incorigibil sperand ca se poate....si mai rau.....hi. In rest - propagarea fie cu noi, 73 de yo5ajr Miki

yo5ajr
Mesaje: 703
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

ISTORIA RADIOAMATORISMULUI-In Memoriam YO3AC

Mesajde yo5ajr » Joi Feb 26, 2015 12:00 pm

Da draga Mircea si pe mine ma incearca o jena ca in prezentul involburat am scapat amintirea cu regretatul Andy YO3AC. Cand mai ascult QTC - ul imi lipseste vocea lui calda ferma, expunerile ordonate ca un ceasornic elvetian, dictie ireprosabila. Ne lipseste noua care mai imintim si de QTC - urile de Duminica a regretatului YO3RD Liviu, de inimosul D.Dascalu. Sa ne fie rusine ca in acerba si voita dezbinare nu mai avem resurse morale de a evoca amintirile lor care au marcat istoria radioamatorismului Roman. Ce timpuri traim Doamne. Uneori nu ar strica ca in singuratate sa ne uitam in oglinda in propriul nostru constiinta apoi sa ne gandim ca cu totii suntem doar trecatori intr- o gara imaginara unde vin si pleaca trenurile cu care odata si noi vom pleca cu o autoconsolare ca semnalele noastre de radio emise intr-o viata poate vor peregrina universul fara margini undeva precum si semnalele marilor disparuti al radioamatorismului Roman chiar daca pe Pamant au fost uitate. Ba unii dintre noi mai in varsta care mai pastram cu sfintenie amintiri scrise, aparaturi, corespondente cu marii disparuti ne paste gandul sa inmormantam aceste relicve constatand dezinteresul dureros si actual atat de generalizat.73 tuturor.

yo5ajr
Mesaje: 703
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: ISTORIA RADIOAMATORISMULUI-In Memoriam YO3CR&YO8DD

Mesajde yo5ajr » Dum Feb 07, 2016 2:41 pm

Sa ne traiesti draga Mircea - "memoria" radioamatorismului Roman. Nu demult am stat de vorba cu radioamatori mai tineri. Cand am amintit de indicativul YO3AC au mirat - nu au auzit mai nimic despre acest indicativ. Unul m-a intrebat daca are facebook. Simteam o durere in suflet. Omul Andy care a fost cunoscut mai pe toate continentele dar la el acasa nu se mai stie nimic. E condamnabil cand nu te intereseaza nostalgiile dulci-amare si nici istoria unui hoby de care in aparenta te ai legat dar o culpa de ne iertat au acei indivizi care se cred "dregatori" in radioamatorismul Roman si care nu dau 2 bani pe trecutul uneori atat de dramatic dar si de perioade de glorie a radioamatorismului autothon. (exemplu - disparitia misterioasa a arhivei FRR si nici-o data lamurita.) Sunt profund intristat si pe cale sa ma retrag in barlogul pasiunii mele in aceste vremuri atat de vitrege si de nedraptatire fata de a tot ce e a fost inaltator in radioamatorism. Oare de ce devenim un "strain" in Tara noastra? Si uite asa incet incet oameni ca Mircea devenim niste mosi incomozi, pisalogi, incercand de a revigora doar bunul simt candva atat de specific radioamatorului. Au trecut doar 17 ani de cand regretatul Andy YO3AC nu mai este printre noi. Se cuvine un gand pios pentru el macar din partea "mosilor pisalogi."
Miki

yo8rqp
Mesaje: 213
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 11:57 am
Contact:

Re: ISTORIA RADIOAMATORISMULUI-In Memoriam YO3CR&YO8DD

Mesajde yo8rqp » Dum Feb 07, 2016 3:27 pm

Spre rușinea mea, dacă nu citeam postarea lui YO8RAA nu mi-aș fi amintit astăzi de marele OM care a fost YO3AC.
L-am cunoscut pe calea undelor într-o perioadă in care nu era facebook însă existau(încă) pe mesele receptorilor sincrodine. Nu exista messenger, în schimb aveam minunatul QTC transmis de Andi, de departe cel mai elaborat si bine transmis QTC din istoria recentă. Nu puteam da "like", în schimb puteam să ne delectam cu eleganța din trafic a marelui OM trecut la cele vesnice.
Daca odata, demult, la vreme de rascruce a tineretilor mele, am decis să merg pe drumul radioamatorismului cand alții de varsta mea se orientau spre hobby-uri mai lumești, asta se datorează și lui YO3AC care a sădit în mine ceva ce ar trebui sa lăsăm fiecare generațiilor ce vin. Este acel ceva inefabil ce face radioamatorismul cel mai minunat hobby.

YO9HSW
Mesaje: 146
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 1:54 pm
Contact:

Re: ISTORIA RADIOAMATORISMULUI-In Memoriam YO3CR&YO8DD

Mesajde YO9HSW » Dum Feb 07, 2016 3:55 pm

Prima mea "scula" a fost un receptor sincrodina construit cu TAA661. Cum pe vremea aia aparatura pentru masurat inductante era pasare rara, am folosit bobine din calea comuna TV carora le-am calculat, cu creionul, pe hartie, AL si am rebobinat conform necesitatilor. Norocul a facut sa nu gresesc calculele si terminand jucaria intr-o zi de vineri am constatat ca frecventa oscilatorului la capetele de cursa ale condensatorului variabil acoperea toata banda de 80m. Asta pentru ca s-a intamplat sa si receptioneze ceva: QTC-ul transmis de YO3AC. Nu stiu sigur, dar probabil ca fara vocea lui Andy de atunci nu as fi ajuns radioamator.


YO8CDQ
Mesaje: 20
Membru din: Lun Iun 21, 2010 2:00 am
Contact:

Re: ISTORIA RADIOAMATORISMULUI-In Memoriam YO3CR&YO8DD

Mesajde YO8CDQ » Dum Feb 07, 2016 6:58 pm

I-mi aduc aminte cu placere de QTC-urile lui Andi YO3AC, le asteptam, le doream, din care aflam unele rezultate la diferite concursuri interne si internationale. Pastram, alaturi de Andi o arhiva a QTC-urilor, de multe ori multi radioamatori ma intrebau ce s-a transmis la QTC, eu ii informam cu placere. Dupa transmiterea unui QTC, ii raspundeam mereu lui Andi, pentru zona Moldova-Iasi. Despre celalalt pionier al radioamatorismului romanesc YO8DD Dem Dascalu, bun telegrafist, l-am cunoscut prima data la Bacau, unde am dat examenul de clasa a-III-a. Un om integru bine facut, cu calitati deosebite. Mai sunt si alti veterani ai hobiului nostru pe care trebuie sa-i amintim. Este vorba de YO4 HW Radu Bratu, de YO8 BAM Costica Balan, de YO8AHL DAN Frunzetti, de YO8AP Baciu Ion si lista poate continua. Pacat de acele timpuri, pacat de acesti oameni, care nu se mai intorc. E bine ca din cand in cand se mai deschide pe acest site un topic cu tematica asta. As vrea si generatia acuala sa lase in urma amintiri frumoase, de care sa ne bucuram cu totii. 73' Petrica

yo5ajr
Mesaje: 703
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: ISTORIA RADIOAMATORISMULUI-In Memoriam YO3CR&YO8DD

Mesajde yo5ajr » Dum Feb 07, 2016 8:43 pm

Din amintirile legat de regretatul Andy YO3AC una inedita din 1997 cand soarta a facut sa ma intalnesc din nou cu YO3GSZ Mariea la Gyor in Vestul Ungariei unde am ajutat sa doarma o noapte la un prieten al nostru HA1DCL Laci. Eu sunt unul din "nasii" lui Mariea in radioamatorism. Seara stiind ca functioneaza "round table" a bufnitelor romane, ne am adunat la statia de radio al lui HA1DCL. Andy conducea discutiile impreuna cu regretatul Margarit YO6QW. Ne am prezentat explicand ce si cum prin HA si ca de aici mergem la Laa de Thaia la o intalnire in Austria. Am dat microfonul lui Mariea care le a spus in ce stadiu se afla in tentativa ei in jurul Lumii. Parca si acum aud glasul bariton al lui Andy - "Ma bucur pentru tine Mariea, ne bucuram de tine si suntem mandri ca esti din YO. Dute fata noastra, dute pretutindeni ducand cu tine culorile si indicativul Patriei noastre cu succes. Vei gasi radioamatori pretutindeni si vei fi in totdeauna sprijinit la nevoie ca asa suntem noi radioamatorii." Vorbele erau rostite de o incarcatura emotionala teribila - Mariea a izbucnit in plans dar si noi lacrimam in jurul statiei FT101ZD, chiar si HA1DCL Vocea lui Andy reprezenta "Vocea Patriei" in acele momente. Si HA1DCL - Laci a lacrimat ne stiind romaneste dar simtind incarcatura emotionala. Asta a fost Andy - aproape de tot si de toate in radioamatorism, cu inima deschisa si loial. Pentru noi ramane in amintirea vesnica. Odihneasca in pace.
Miki

YO8SKY
Mesaje: 67
Membru din: Vin Sep 10, 2010 11:12 pm
Contact:

Re: ISTORIA RADIOAMATORISMULUI-In Memoriam YO3CR&YO8DD

Mesajde YO8SKY » Dum Feb 07, 2016 10:04 pm

Ati vrut sa spuneti d-l Victorin YO6QW...

YO5BFJ
Mesaje: 106
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 1:39 pm
Contact:

Re: ISTORIA RADIOAMATORISMULUI-In Memoriam YO3CR&YO8DD

Mesajde YO5BFJ » Lun Feb 08, 2016 1:29 pm

http://yo4px.blogspot.ro/2016/02/repere ... tului.html
Pentru aducere aminte si , de ce nu , pentru aplicare mai ales !


Înapoi la “Cluburi si asociatii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori