Cluburi si asociatii sportive de radioamatori afiliate

Activitati de club, adunari generale, diplome, indicative speciale...
Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 748
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Cluburi si asociatii sportive de radioamatori afiliate

Mesajde YO4BKM » Joi Noi 24, 2016 3:36 pm

Iata ca apar trei numere diferite: 67 (în 2015), 62 (în 2014), 52 (în 2016). Cam ca steagurile lui Pristanda. Înșirându-le cronologic nu respectă nicio distribuție naturală, de descreștere sau de creștere, ar semăna mai mult cu o curbă de distribuție probabilistică, fără nicio logică. Dar toate par a fi oficiale, poartă antetul și sigla emitentului. Deosebirile dintre ele arată, în cel mai nevinovat caz, că ar putea fi erori, că doar oameni suntem. Numai că aceste cifre au servit unor scopuri diferite: cea mai mare pentru indicatorii după care se acordă alocația bugetară, cea mai mică este ciudat că apare după AG din 27 februarie, dar să fi fost folosită și pentru verificarea cvorumului la respectiva AG? Și atunci tot 52 de entități au fost luate în considerare?
Cât privește trecerea de la nelegalitate la legalitate după 2001, această trecere s-a făcut impunând conservarea structurii sportive. Mai cu forța, mai cu convingerea, asta s-a făcut. Fostul radioclub județean din Brăila trebuia să-și schimbe statutul, la fel ca toate celelalte. Am făcut parte din echipa care a realizat schimbarea, ca membru fondator, contribuția mea în afară de cea financiară constă în siglă și niște formulări la statut. Negăsind nicio structură de drept public într-un oraș în declin economic, care să ne preia ca secție, a trebuit să-l facem de drept privat. Dar, și cu această caracteristică, s-a cerut ca pentru a ne menține afiliați la FRR să obținem CIS iar în statut să apară obligatoriu că este club sportiv. Dacă nu făceam asta, prin ce altă organizație națională puteam fi recunoscuți la IARU? Poate dacă ne afiliam la ARI, DARC etc, lucru posibil, eu am probat pe cațiva ani.
Recunoașterea oficială a FRR de a fi FRRS(portiv), care să se ocupe numai de sportul de performanță, ar impune separarea FRR de IARU (care nu are preocupări sportive), este pregătită să facă asta? Este pregătită și o altă structură care să-i ia locul precum și pe toți radioamatorii nesportivi? Dar foarte mulți participă la competiții, inclusiv la championship-uri străine fără nicio legătură cu sportul, participanții din lumea largă nu sunt sportivi și nu dobândesc titluri sportive. Observ că și la campionatele internaționale organizate de FRR s-a adoptat regula de a nu acorda titluri de campion, cum fac și ceilalți organizatori din străinătate, dar numai pentru participanții străini, cei din YO primesc în continuare trofee sportive. Deci FRR este organizație nesportivă în fața IARU și a lumii, dar acordă atenție numai activităților sportive în YO și, după propriile interese, pe bună dreptate, este o cale de a dispune de finanțare de la buget. Probabil că această duplicitate îngreunează și consacrarea radioamatorismului de la noi ca fiind de utilitate publică, cum este la DARC și care i-ar fi conferit alte moduri de organizare. FRR nu-i doar o struțo-cămilă, ea stă în două luntri care, dacă se depărtează prea mult una de alta, vâslașul-cârmaci ar putea să piară în adâncuri. 73!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

Avatar utilizator
yo4lhr
Mesaje: 77
Membru din: Lun Mar 14, 2011 8:05 pm
Contact:

Re: Cluburi si asociatii sportive de radioamatori afiliate

Mesajde yo4lhr » Joi Noi 24, 2016 6:00 pm

Dar cați membrii au, fiecare, aceste organisme afiliate ? Scrie undeva ?
Nu ca as muri de grija, doar ca exercițiu de aritmetica.


Părerea mea, dom'le
orice sarma este o antena, dar sa nu exageram


Înapoi la “Cluburi si asociatii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori