"STARE SE NECESITATE"

Activitati de club, adunari generale, diplome, indicative speciale...
yo5ajr
Mesaje: 719
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: "STARE SE NECESITATE"

Mesajde yo5ajr » Vin Mar 03, 2017 9:33 pm

Dragi prieteni - in toate aceste valuri de nemultumiri exprimate inca nu se regaseste marea masa a radioamatorilor macar afiliati la FRR pentru ca este prezent sindromul "GENOVEZE" - sindromul pasivitatii atat de daunator colectivitatii. Care este motivul? Este greu de spus pentru ca un eventual raspuns adevarat nu ar fi recunoscut de individ, pentru ca majoritatea indivizilor au cele mai bune pareri despre ei insasi, pentru ca multi care au indicative si au si nesansa sa fie "afiliati" nu au acea motivatie sfanta pentru care au mimat ca sunt radioamatori, pentru ca intr-o societate in care individul ajunge la lapte si miere fara sa faca nici un efort si pasiune, nu cunoaste transpiratia pentru a ajunge la ravnitul lapte si miere - nu nici respecta apoi. Sa ma scuze exceptiile dar asta este motivul pentru care chiar prin agoniile, FRR nu poate sa renasca, lipsa de unitate in idei curate, sincere si fara orgolii. Am in spatele meu peste 60 de ani de cand cunosc radioamatorismul dar nici prin cele mai urate vise nu am gandit ca familia de radioamatori pasionati, oameni buni, cu vederi largi, inimosi sa ajunga in astfel de mediu creat de incompetente orgolioase. In toate tarile radioamatorii se adreseaza per TU unul altuia indiferent de varsta, functii, existand in acelas timp un respect reciproc - la noi ne adresam, mai ales conducerea si radioamatorii "comunitari" cu un rece dumneavoastra sau dumneata (daca si mai "comunitar") negand astfel ca apartinem unei familii cu acelas pasiune, un hobby nobil - radioamatorismul. Nu va necajiti "democratia" prost inteleasa aceleas sindrome genereaza insa si in alte tari dar la noi parca e mai dureros si mai salbatic. 73 de Miki

YO3JW
Mesaje: 544
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: "STARE SE NECESITATE"

Mesajde YO3JW » Sâm Mar 04, 2017 10:52 am

Buna la toti cei care citesc pe aici!
Bunul meu prieten Miki, YO5AJR, se pare ca a devenit un cavaler al luptei pentru "CEVA"!
Nu imi este clar pentru ce, dar mai tot timpul este cu critici la adresa FRR.
Este plin de principii.......
Am invatat ca principiile nu tin la foame!
Alaturi de el apar "clasicii" care mai vara "batul prin gard" pentru a mai intarata si atata lucrurile
Cu regret, ei sunt in postarile anterioare, si posibil ca ma vor supune la toate cele...
Ce observ!
YO5AJR este dupa propriile spuse "prea batran" sa faca, dar nici nu face mai mult
Altii s-au dat la o parte si nu doresc sa participe la CA, Alti au frustrari si incearca sa scape de acestea prin comentariile care sunt pe aici.
Dragi prieteni.
Sunt un impatimit al radioamatorismulul de la 14 ani! Am inceput ca si altii din vremea respectiva cu
"clasica" galena. Azi dezvoltarea exponentiala a tehnologiei in domeniul calculatoarelor si a comunicatiilor practic face sa se poata conecta orice punct de pe acest pamant cu acea jucarie numit telefon. Se pune intrebarea ce ar putea sa mai atraga tineretul catre radioamatorism?
Practic trebuie sa recunoastem ca avem o problema!
In loc sa vedem ce se mai poate face in acest domeniu, ne balacarim unii la altii pe cele mai stupide probleme.
Unii au ceva de impartit cate ceva cu FRR (in general frustari!) si de aici nenumaratele comentarii.
Partea ciudata este ca sunt oameni cu multa cultura, scolarizati la nivele inalte, dar picura mult venin catre FRR. Alaturi mai sunt unii mistocari care care cred ca astfel devin interesanti!
Aceste campanii contra FRR nu aduc nimic bun. E o vroba: "unde-s multi puterea creste!"
Se simte dezbinarea in activitatile noastre! Fiecare vrea sa traga turta de partea sa. Oare ajuta acest lucru. Personal nu cred!
Fiecare se inchide in turnul sau de fildes si face ce poate. Cine poate oase roade, cine nu, nici carne macra!
Fiecare crede ca EL este mai important.
A disparut acea comunitate a radioamatorilor din YO. Fiecare cu gruparea lui. Se merge pe principiul:
Camasa e mai aproape decat haina!
Se simte de departe ca si aici, la comentariile de pe acest site, lumea este impartita. Unii (cam aceeasi) comenteaza. Multi citesc si raman cu cititul! Dar picatura chinezeasca lucreaza.....
Foarte multi, neavand alte informatii, incep sa creada cam ce se scrie aici!
Si acestia sunt tare multi.....
Nu stiu de ce FRR a facut aceasta invitatie. Aveti telefoane, Dati un apel si informati-va. Pe presupuneri putem avea "tz" idei. Unele mai paguboase decat altele.
Sa aveti propagare buna luni in CN US 80m CW! Daca stiti cum se foloseste CW-ul....
73
Pit YO3JW

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 352
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: "STARE SE NECESITATE"

Mesajde yo9rij » Sâm Mar 04, 2017 12:50 pm

Salut Pit,
Observatiile pe care le faci sunt vazute de toata lumea asa ca ... puse intr/un material mai stufos par mai interesante, dar doar atat. Nu schimba cu nimic treburile. Unele remarci iti tin de cald altele de foame, poate! Totusi e bine sa stii ca FRR isi pregateste schimbarile existentiale (statutare) impuse de realitatile din radioamatorismul zilelor noastre. Trebuie salutata decizia presedintelui FRR de a realiza aceasta schimbare imperios necesara si de a pune federatia pe locul care il merita in acord cu viziunea pe care o are. Ca viziunea nu este cea mai realista, asta este alta poveste si vom vedea unde va duce! Este doar interesant de urmarit si corectat derapajele asa cum sa intamplat si pana acum Hi!

YO3JW
Mesaje: 544
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: "STARE SE NECESITATE"

Mesajde YO3JW » Sâm Mar 04, 2017 2:11 pm

Buna Petrica
Salut actiunile care sunt facute sub steagul vostru. La urma urmei ele sunt facute tot de radioamatori. Popularizarea in randul masei largi a populatiei este bine venita. Chiar si celalalte actiuni care mai sunt facute si de altii.
In ceea ce priveste activitatile FRR chiar nu stiu ce legatura au cu tine. Chiar ma intriga faptul ca permanent aduci in discutie cum ar trebui ei sa se organizeze.
Lasa-i sa decida ce si cum. Daca ei asa considera, este dreptul lor. Banuiesc ca cei de la FRR nu vin sa te invete cum sa faci treaba la tine.
Eu aveam o ideea ca toti cei care intr-un fel sau altul fac activitati pe tema radioamatorismului in YO sa se aseze la o masa si sa discute de colaborare, dar se pare ca nu se doreste...
73
Pit YO3JW

Avatar utilizator
yo9rij
Mesaje: 352
Membru din: Vin Dec 28, 2012 6:36 pm
Contact:

Re: "STARE SE NECESITATE"

Mesajde yo9rij » Sâm Mar 04, 2017 3:05 pm

Salut din nou draga Pit,
1."activitatile FRR" au legatura cu mine personal atunci cand imi lezeaza drepturile de neafiliat! Nu ar trebui sa te intrige faptul ca permanent le atrag atentia pe diferite cai sa isi faca ordine doar prin prisma acestui aspect! Un simplu exemplu ar fi urmatorul:
La recomandarea FRR, ANCOM cere fiecarui radioamator care solicita indicativ special pentru a participa la concursuri de radioamatori, altele decat cele organizate de FRR, sa anunte ANCOM cu cateva zile inainte, concursul la care participa!! Care este baza legala pentru aceasta specificatie prezenta pe fiecare autorizatie de indicativ special eliberata de ANCOM? In baza carui articol din statutul FRR, aceasta isi extinde interesul peste radioamatorii care nu au treaba cu FRR? Ce treaba are FRR si ANCOM cu concursurile la care eu particip? Ce treaba am eu cu recomandarile si cererile FRR in relatia ei cu ANCOM? Acesta este doar un simplul exemplu pe care il pot expune aici. Mai detin o duzina de abuzuri de acest fel! Consider ca este pertinent sa atrag atentia FRR-ului sa isi vada de plapuma ei, si sa isi corecteze tendintele de abuz de acest fel prin aceasta cale amiabila! Ele constituie motivatie pe viitor in diverse cai de atac pentru corectarea lor coercitiva. Vorba aia! Exista dovada ca am atras atentia! Cealalta varianta este sa chemam FRR in instanta? Vad ca astea ar fi de dorit in locul discutiilor amiabile! Dar sa avem rabdare! Hi!

2."Banuiesc ca cei de la FRR nu vin sa te invete cum sa faci treaba la tine". In cazul asta mai degraba unii din CA al FRR se obosesc sa copieze sau sa fure din idei! Spor in toate le doresc! La noi nu se vor termina ideile interesante atata timp cat vom avea o echipa dinamica populata cu tineri care vad altfel lucrurile si care doresc sa isi lase amprenta pe actiuni durabile in radioamatorism!

3.Ideea de a veni FRR la o masa rotunda era de dorit la inceputuri! In timp au demonstrat ca nu au viziune si nici nu sunt pregatiti pentru o discutie intre radioamatori! Evenimentele de schimabre sunt ireversibile !Exemplul de anul trecut de la Friedricshafen este elocvent! Mai este mult pana cand orgoliile si ifosele de sefi vor fi arse pe lampile din etajele finale, pentru ca uniii sa inteleaga esenta radioamatorismului! Sunt convins ca domnia ta ai inteles/o dar ... la ce folos pentru ei! Hi!
73!

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 841
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: "STARE SE NECESITATE"

Mesajde YO4BKM » Sâm Mar 04, 2017 3:11 pm

YO3JW scrie:Eu aveam o ideea ca toti cei care intr-un fel sau altul fac activitati pe tema radioamatorismului in YO sa se aseze la o masa si sa discute de colaborare, dar se pare ca nu se doreste...

Radioamatorul este, în exercitarea pasiunii sale, un solitar. Poate arată cineva câți radioamatori americani sunt membri ai ARRL, câți germani membriu DARC, câți englezi membri ai RSGB etc sau câți sunt, în general, înscriși în cluburi radio. Eu am niște date (arată că mai puțin de jumătate) dar nu sunt foarte sigur pe ele.
Cât privește colaborarea, ea este simțită de cei care, orice afiliere ar avea, când fac trafic cu alții respectă a patra recomnadare a codului lui Segal „FRIENDLY…with slow and patient operation when requested, friendly advice and counsel to the beginner, kindly assistance, co-operation and consideration for the interests of others. These are the hallmarks of the amateur spirit.” Colaborarea „la o masă” se poate face pe probleme generale, din instinctul gregar al omului, cu acceptarea necondiționată a ideilor contrare fără a fi considerate „bețe vârâte prin gard” ci „ interests of others” dacă se dorește să se colaboreze cinstit. Winston Churchill spunea (și cerea) cînd era prim ministru (avea peste 66 de ani, era un „conservator învechit”) că rolul democrației este să dea dreptul oricărui subaltern al său să nu fie de acord cu el. Dacă la nivelul conducerii oricărei forme de organizare pe bază de colaborare nu se percepe acest lucru și se dă curs doar unor interese de vlădică se va ajunge la cele scrise de Alexandru Vlahuță:
Deschide ochii mari batranul rege
Si, tremurand, din jiltu-i se ridica.
Au cine linistea lui scumpa-i strica?
S-al vremii rost el tot nu-l intelege.
72!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo3cen
Mesaje: 154
Membru din: Lun Oct 27, 2014 4:29 pm
Contact:

Re: "STARE SE NECESITATE"

Mesajde yo3cen » Sâm Mar 04, 2017 7:13 pm

Anul acesta implinesc 43 de ani (1976) de cand am primit prima autorizatie de radioamator - YO3-2056/B

Pe atunci aveam 17 ani, eram in liceu si ajunsesem la radioclub (yo3kaa) pe str. Dr. Staicovici.
La radioclub, in ziua de marti, erau diversi radioamatori care vorbeau intre ei si eu ma simteam putin stanjenit fiindca nu cunosteam pe nimeni.
Am avut curajul sa vorbesc cu cel numit 'Patronul' adica yo3jp - Iosif Paolzzo - si sa-i spun ca vreau sa devin radioamator.
Dansul m-a intrebat curios cine m-a trimis la radioclub si apoi mi-a recomandat sa termin intai liceul si apoi sa fac cerere daca vreau sa devin radioamator.
Nu i-am ascultat recomandarea idioata si in 1978 am devenit radioamator adevarat - yo3cen.

Acum, pentru mine, FRR si radioclubul cemntral/municipal nu mai exista: presupun ca am sute de QSL-uri din hartie primite de mine la radioclubul municipal. Am incercat sa le ridic cu multi ani in urma dar am fost intrebat daca am platit cotizatia la zi. Nu am platit-o si nici nu am vrut sa abuzez de 'intelegera' celor de la cartare.

De fapt nici nu mai exista zilele acelea de glorie din Dr. Staicovici si Popa Tatu unde ne intalneam periodic noi, cei din yo3.

Am renuntat sa mai particip la concursuri in yo si imi vad de treburile mele de radioamator autorizat: emit, receptionez, lipesc cu letconul, construiesc antene.

Apreciez faptul ca unii dintre dvs se mai lupta cu morile de vant din FRR (impuse politic?) si imi este dor doar de QSL-urile din hartie primite inainte. Ma impac si cu cele primite prin lotw sau eqsl.
====

Ce legatura este intre yo3jp care ma intreba cine m-a trimis la radioclub si apoi m-a trimis la plimbare pana termin liceul si actuala conducere FRR?
Probabil ca nici una politica ...dar sa nu uitam ca yo3jp era cunoscut ca 'Patronul'.

Iar acum bugetarii de la FRR....ma abtin de la alte comentarii.
FRR pentru mine nu mai exista!
====

P.S:. pentru cei care critica periodic FRR pe acest forum - cu stima si fara suparare - nu se deosebesc cu nimic de taseh si marian care ne piseaza periodic.

Chiar nu se mai pot discuta pe forum si alte probleme? De exemplu probleme tehnice/practice si banale pentru radioAMATORI. Adica nu probleme tehnice prin care unii sa arate ce destepti sunt ei. Nu dau exemple.

Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1035
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: "STARE SE NECESITATE"

Mesajde YO6EX » Sâm Mar 04, 2017 8:51 pm

YO3CEN a adus in discutie vremuri trecute...
cu "patronu" dar si altii...
Eu vreau sa re-amintesc cati-va din acesti altii, radioamatori adevarati:
YO3RF, YO3AC, YO3RI, YO3GM, YO3ZR, YO3RT, YO3QL si multi altii de prin tara, ca YO8DD, YO8ME, YO4HW, YO2ABW, YO7DZ, care dupa o vizita pe la FRR, se adunau la o vorba la 6K7...
o bodega situata nu prea departe de sediul din Staicovici,
loc unde patronu' nu punea picioru'...
Acolo era tot un fel de forum, dar mai altfel.
Tot in apropiere era si GK71 adica restaurantul Opera, unde se mancau
maduvioare si momite si se bea vin de Recas...

Alte vremuri...

yo3cen
Mesaje: 154
Membru din: Lun Oct 27, 2014 4:29 pm
Contact:

Re: "STARE SE NECESITATE"

Mesajde yo3cen » Dum Mar 05, 2017 12:26 am

Nea Sica, cei de sus erau 'crocodilii' pe care noi, cei tineri, ii priveam ca pe niste...cand coborau printre noi pe Dr. Staicovici.
Cand trimitea Doru, yo3GeneralMotors un apel, imi sareau castile de 2000 ohmi de pe urechi.
Bebe - yo3rg, Toto - yo3qk, Misu - yo3cv si multi altii.

Nu prea conteaza pe unde ne descarcam condesatoarele marti cand scapam de neveste/prietene. Cei din generatia mea mergeam la Mircesti, Opera sau Carul cu Bere.

Problema este ca ne-am instrainat unii de altii, nu ne mai intalnim 'in video' la radioclub (yo3) in fiecare marti si stam ascunsi in spatele microfonului, manipulatoruli sau in spatele unei tastaturi care transmite caraieli de psk, jt sau rtty.
===

Nu pot sa nu observ ca unii inca se lupta cu FRR si nu accepta faptul ca de fapt FRR nu mai exista (pentru radioamatori) de cand proful meu de curs de electronica de la radioclub din 1977 (yo3apg), a facut sk.

Acum exista cluburi, clubulete si asociatii cu diverse interese exact ca o fosta fabrica comunista sparta/privatizata in bucati deoarece unii vor sa fie sefi/directori peste cioburiele fabricii sparte in bucati.

Cu FRR s-a intamplat exact ce s-a intamplat cu alte 'fabrici si uzine' din perioada postcomunista.
Problema este ca noi, radioamatorii romani, ne-am instrainat unii de altii si ne tot certam pe acest site.

Chiar nu exista un mentor, ca yo3apg, care sa ne readune ca pe niste pui rataciti?
Sau acceptam ideea ca radioamatorismul romanesc este in cadere libera si plin de micimani cu interese obscure si personale?
===

Nu in ultimul rand: cum este posibil ca o tara ca Olanda sa aiba un forum de radioamatori (zendamateur.com) cu discutii tehnice citite de sute sau mii de vizitatori iar forumul nostru sa lancezeasca in vesnicele discutii despre FRR sau asemenea?
====

Cu stima pentru cei care au varsta mai mare de 60 de ani (ca a mea) : chiar nu ma intereseaza capul lui motoc, nici to be or not to be si nici stare de necesitate.

De exemplu, mi-ar place sa citesc pe acest site un serial practic scris de Morel despre antenele de radioamatori. Prin 'practic' ma refer la nu prea multa teorie si nici la povesti cu turnuri de 60 de metrii inaltime pe care sunt amplasati palmieri monoband.

Sau ceva scris de nea Sica: cum invatam un cal batran sa-si readuca aminte de telegrafie si la ce este buna telegrafia.

YO3JW
Mesaje: 544
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: "STARE SE NECESITATE"

Mesajde YO3JW » Dum Mar 05, 2017 11:22 am

Pentru inceput asi dori sa reamintesc pentru cei pe care ii intereseaza ca pe 20 martie va fi o noua editie a concursului Bucuresti. Si ma adresez in special celor din Bucuresti pentru a participa. Am primit numeroase atentionari ca tocmai bucurestenii lipsesc din concurs. Este un adevar care se leaga se pare de lipsa de "socializare" in targul bucurestean. Dar si atunci cand erau intalniri la sediul clubului unic din Bucuresti interesul trebuia "scarmanat" permanent pentru a-i determina pe cei din capitala sa faca legaturi
informatii cu privire la regulament se gasesc la http://yo3test201x.blogspot.ro
Poate anul acesta va fi cu mai multi participanti. SPER!

Acum pentru YO3CEN:
"Nu pot sa nu observ ca unii inca se lupta cu FRR si nu accepta faptul ca de fapt FRR nu mai exista (pentru radioamatori) de cand proful meu de curs de electronica de la radioclub din 1977 (yo3apg), a facut sk.
Acum exista cluburi, clubulete si asociatii cu diverse interese exact ca o fosta fabrica comunista sparta/privatizata in bucati deoarece unii vor sa fie sefi/directori peste cioburiele fabricii sparte in bucati."

Cu parere de rau trebui sa remarc un lucru cat se poate de clar. Se stie prea putin despre ce este FRR.
Conform statului FRR este o organizatie formata din structuri sportive(cluburi) afiliate la FRR.
FRR este un for reprezentativ al radioamatorilor din YO. Radioamatorii YO nu sunt direct in cadrul FRR. Ei sunt membrii la structurile sportive afilate la FRR. ACtivitatile trebuie sa se desfasoare la aceste structuri (cluburi). Din pacate multe dintre aceste cluburi nu mai asigura acea vana care ar trebui sa coaguleze activitatile noastre.
De fapt activitatile recomanda unele cluburi, cum altele sunt numai cu numele
Pe langa aceste cluburi exista cateva organizatii care isi promoveaza propria politica de activitate si care de fapt nu fac altceva, tot radioamatorii sunt si ei, numai ca nu sunt in cadrul organizator al FRR
De fapt se ajunge ca acea idee ca cine este mai cu mot. FRR sau ceilalti!
FRR organizeaza pe langa activitatile in US si UUS, si activitatile de telegrafie viteza si radiogoniometria de amator, radio orientare, vanatoarea de vulpi.... sub diverse denumiri!
Ultimile sunt neglijate de aceste noi organizatii fiindca sunt mari consumatoare de bani!
La US si UUS e mai simplu. Fiecare isi asigura echipamentele din resurse proprii si ... asa e mai usor de zis ca faci treaba!
Pentru ca FRR sa poata zice ca are activitate este necesar ca cluburile sa aiba ele insele activitate
Vorba lui YO3APG: FRR este suma activitatilor structurilor afiliate!
Dar acestea au mai fost zise.
Exista orgolii si frustrari care nu pot fi satisfacute!
Ultima oară modificat Lun Mar 06, 2017 8:56 am de către YO3JW, modificat 1 dată în total.


Înapoi la “Cluburi si asociatii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator