Pagina 1 din 7

"STARE SE NECESITATE"

Scris: Vin Mar 03, 2017 8:27 am
de yo5ajr
Un fapt fara precedent. SG al FRR trimite "ordinul de chemare" spre cluburile afiliate ca cei desemnati la AG al FRR organizat in 8 Apr. sa se prezinte la Bucuresti la data de 11 Martie pentru a discuta probleme organizatorice importante in vederea pregatirii AG din Aprilie! Doua deplasari, doua cheltuieli....ca sa.....? Hm.......
Adresa Cluburi sedinta C.A..jpg
Adresa Cluburi sedinta C.A..jpg (491.57 KiB) Vizualizat de 3681 ori

Re: "STARE SE NECESITATE"

Scris: Vin Mar 03, 2017 12:37 pm
de yo8rqp
Sunt sigur că mobilizarea fără precedent a FRR se datorează articolului pe care tocmai l-ați scris pe radioamator. ro.!

Re: "STARE SE NECESITATE"

Scris: Vin Mar 03, 2017 1:43 pm
de yo5ajr
YO8RQP - nu, nu cred. Apoi as fi foarte mandru daca as avea o asemenea influenta la conducerea FRR. Din pacate pentru ei sunt considerat "persona non grata" mai degraba. Cina sa bage in seama un radioamator comunitar si pe deasupra si mos chiar daca uneori spune lucruri incomode?
73 de Miki

Re: "STARE SE NECESITATE"

Scris: Vin Mar 03, 2017 1:45 pm
de yo5ajr
Pai - da draga Mircea. O cunosti cum putini cunosc istoria radioamatorismului Roman, a mai fost un precedent? - ca nici cu o luna inaintea AG al FRR sa fie chemati de urgenta la "consultare" (ca asa-i la moda azi si la institutie Prezidentiala), viitorii delegati la AG? Poate ca la baza sta o buna intentie dar cu scuze - e haioasa. Ori cum - AG al FRR din Aprilie ori va fi furtunoasa ori va fi gen "tacerea mieilor". 73 de Miki :lol:

Re: "STARE SE NECESITATE"

Scris: Vin Mar 03, 2017 3:57 pm
de YO5VAE
Pai de aceea s-au strigat trupele inainte de AG. Sa li se spuna ce sa zica, sa faca si sa voteze. Sa speram ca o sa mai fie si unii care au capul pe umeri si testicule in pantaloni.
73 de YO5VAE - Edy

Re: "STARE SE NECESITATE"

Scris: Vin Mar 03, 2017 4:01 pm
de YO8RFS
Cred ca scopul este de a verifica si testa delegatii :mrgreen: ....
Daca nu sint conform noilor standarde FRR nu primesc mirul de a merge la AG. Adica pe dosul palmei se aplica stampila cu "acceptat" sau ..."return" :lol:

Re: "STARE SE NECESITATE"

Scris: Vin Mar 03, 2017 4:53 pm
de yo5ajr
Amu sunteti "rai". De ce sa nu presupunem ca la baza "mobilizarii generale" stau intentii bune? In Statutul (inca ne modificat) scrie ca daca un club are o problema, acesta se trebuie sa prezinte cu 20 de zile inaintea de AG ca problema sa fie bagat in seama si in ordinea de zi. Numai ca eu nu mai cred in povesti, ca acea "Petitie" care a creat vuiete apoi a fost sictirit cu ani in urma, a fost trimis la FRR cu confirmare de primire si inregistrat regulamentar si tot nu a fost "bagat" in ordinea de zi. Acel gest impardonabil voi tranti pe nas mereu la cei care au sabotat atunci pana exist pe pamant! Nu le pot ierta pentru ca erau vizate probleme comune a radioamatorilor si nu un off personal. 73 de Miki

Re: "STARE SE NECESITATE"

Scris: Vin Mar 03, 2017 7:31 pm
de YO4BKM
După mine aici sunt câteva chestiuni care rimează bine unele cu altele. Una ar fi deplasarea din toate colțurile țării în loc de a se folosi sistemul teleconferințelor, posibilități de a le organiza sunt destule, dar vorba ceea: cizmarul nu are pantofi iar radioamatorii nu știu să comunice de la distanță. Altă chestiune ar fi o convocare la un moment pe care cred că FRR îl consideră a fi de cumpănă, prea multe nemulțumiri cu neclarul regulament la CN US, cu lipsa unui statut mai flexibil, cu ceva disidențe din interior, mai sunt și altele. Și ambele rimează cu niște obiceiuri apuse de multă vreme, de a pregăti doctrinar marele eveniment al AG, un fel de Congres sau Conferință Națională unde trebuie să se adopte cu peste 99% mărețele rezoluții emanate de la centru. Iar pregătirea trebuie făcută sub privirea stăpânului, prin teleconferință oamenii se simt mai puțin intimidați de vreo sprânceană încruntată, ba pot chiar să scoată limba sau să scape vreo vorbă de duh în semn de obrăznicie când au microfonul închis, unii mai libertini pot înregistra teleconferința silabă cu silabă și să o pună pe cine știe ce forum dușmănos, alte reminiscențe care băgau fiori în organizatorii evenimentelor de pe vremuri ca nu cumva să transpire ceva pe la Europa Liberă, cum de fapt se și întâmpla destul de des.
De remarcat precizarea imperativă și nemotivată că cei care participă la această întâlnire trebuie să participe și la AG, care arată evident intenția de îndoctrinare și intimidare. Încălcând chiar actualul statut care conferă cluburilor afiliate autonomie, inclusiv în desemnarea și mandatarea delegatului la AG, acum se face altfel, „trimiteți-vă delegatul să-l pregătim noi cu ce să vină la AG apoi să vină tot el la AG”. Și asta în situația în care cluburi afiliate au ținut deja adunările generale la nivelul lor, deci slabe șanse de a se discuta în club, în cadru oficial, problemele aduse de la această lecție de învățământ politic și de a se hotărâ calea de urmat.
Mă gîndesc la niște situații posibile:
- Dacă clubul convoacă o altă adunere și mandatează, totuși, delegatul cu alte probleme iar delegatul are curaj să le ridice, cine va fi tras de urechi de către șef? Delegatul, sau clubul? Deoarece autoritatea juridică a FRR nu se manifestă asupra persoanelor fizice care nu fac parte din CA oricât ar vrea FRR;
-Dacă clubul nu dă curs invitației (nu este convocare ci invitare!) i se pot aplica sancțiuni? Are voie să participa la AG?
73!

Re: "STARE SE NECESITATE"

Scris: Vin Mar 03, 2017 7:48 pm
de yo9rij
Cine a gandit "invitatia" sigur are muuulte de spus in radioamatorism! Hi! Oricum una peste alta aceste emanatii nu sunt decat semne clare ca FRR nu se va mai redresa vreodata! Frica pandeste pe la colturi! O fi bine, o fi rau? Hi! 73!

Re: "STARE SE NECESITATE"

Scris: Vin Mar 03, 2017 7:59 pm
de YO4BKM
Radioamatorismul a existat dinainte de FRR, a suferit tot felul de persecuții administrative sau politice, nu a dispărut și nu va dispare dintr-un motiv simplu: este o stare de spirit pe care numai radioamtorul o trăiește când face trafic sau când experimentează. Un amănunt pentru care FRR nu are simț de percepere, deși este alcătuită din radioamatori. Probabil că nu toți cu spirit de radioamator! Spre paguba FRR.