"CONVOCATOR" LA ADUNAREA GENERALA

Activitati de club, adunari generale, diplome, indicative speciale...
YO4PX
Mesaje: 514
Membru din: Vin Feb 25, 2011 11:26 am
Contact:

"CONVOCATOR" LA ADUNAREA GENERALA

Mesajde YO4PX » Joi Mar 10, 2011 10:43 pm

Pe grupul de discutii "Radioamator-radioamatorism in Romania" a aparut un straniu anunt care convoaca delegatii cluburilor afiliate la Adunarea generala din 9 aprilie a.c. si cuprinde o laconica ordine de zi din 7 puncte printre care “aprobarea unor modificari ale statutului FRR” (punctul 4).
http://groups.yahoo.com/group/radioamator/message/1941
Sa citim putin statutul existent:
Art.44 al Statutului FRR: “Convocarea Adunarii Generale ordinare se face, in scris sau prin emisiunea QTC, de catre Consiliul de Administratie, cu cel putin 30 de zile inainte de data desfasurarii acesteia. Convocarea va cuprinde: data, ora, locul desfasurarii, ordinea de zi, mentionandu-se explicit temele de dezbatut. Daca in ordinea de zi figureaza propuneri privind modificarea si/sau completarea statutului, convocarea trebuie sa cuprinda si textul integral al acestora.”
Suntem in 10 martie, deci convocarea s-a facut la limita. Insa informatia de pe hamradio cuprinde doar data, ora si locul desfasurarii, dar nu si ordinea de zi, deci ea nu poate fi considerata o “convocare”. (Abia în ziua de 11 martie a fost publicată pe saitul oficial şi ordinea de zi). Nici un grup de discutii particular pe Yahoo, care are ca membri chiar si persoane neradioamatoare sau neafiliate, nu este tocmai locul potrivit, oficial pentru acest convocator. Nici in emisiunea QTC din 9 martie a.c. nu s-a pomenit de vreo ordine de zi. Si unde se afla convocarea “in scris”?
Dar sa mergem mai departe. Despre care statut se face vorbire? Despre cel existent, la care se intentioneaza operarea de modificari si/sau completari? Cine le-a propus pe acestea? Cine a aprobat propunerea acestora? Care sunt aceste modificari? Care este scopul declarat al acestor modificari? In ce masura considera autorul/autorii lor ca vor imbunatati activitatea organizatiei? Care au fost criteriile de lucru pe care le-au aplicat atunci cand le-au formulat?
Art. 44 vorbeste despre “textul integral” al modificarilor. Au fost ele trimise din timp cluburilor afiliate, pentru a fi discutate si pentru ca delegatii sa le poata vota sau respinge in cunostinta de cauza? Ori delegatii vor fi pusi in situatia de a se decide pe loc, fara sa-i mai poata consulta pe cei care i-au delegat?
Sau vorbim de “statutul” insailat de YO8OW, membru al echipei de trista faima YP0A, care a intrunit numai opinii negative si cu toate acestea a fost deja trimis spre avizare la ANST? Vor fi prezentate paragrafe din acest statut plin de greseli si atitudini nedemocratice pentru a completa sau modifica statutul existent? N-ar trebui cumva ca aceste modificari/completari sa fie si ele aduse la cunostinta opiniei publice cu 30 de zile inainte de data desfasurarii Adunarii generale, prin publicarea pe saitul oficial al FRR?
Intrebari la care nu ma astept sa primesc vreun raspuns, comunicarea FRR-ului cu publicul este ca si inexistenta.
P.S. S-ar mai putea adăuga, cu riscul de a fi etichetat drept tipicar, că o convocare trebuie sa fie făcută de Consiliul de administraţie, şi nu de preşedinte şi de secretar. Ei nu SUNT Consiliul de administraţie, cel mult pot fi REPREZENTANŢI ai acestuia - pe baza unui mandat. Formularea corectă ar fi "în numele Consiliului de administraţie". De fapt, cunoscând rolul şi contribuţia preşedintelui în treburile FRR, putem deduce că o singura persoană este aceea care decide în numele unei întregi organizaţii.
Articol pe aceeaşi temă: Despre comunicarea cu F.R.R.
http://yo4px.blogspot.com/2010/12/despre-comunicarea-cu-f.html
YO4PX
Ultima oară modificat Dum Mar 20, 2011 11:29 am de către YO4PX, modificat de 6 ori în total.

yo6mt
Mesaje: 61
Membru din: Lun Feb 28, 2011 6:17 pm
Contact:

Re: "CONVOCATOR" LA ADUNAREA GENERALA

Mesajde yo6mt » Vin Mar 11, 2011 11:44 pm

Concluzia:adunarea generala este nestatutara si pot fi contestate toate hotararile acesteia. In privinta modificarii statutului acest lucru este 100% valabil, deoarece nu s-a transmis nimic scris la cluburi. Din pacate doar cluburile pot face contestatie. Aceste ilegalitati se petrec aproape in fiecare an. Intrebarea este cine sunt vinovati pentru aceste incalcari, cei care le fac sau cei care le accepta? Din pacate rezultatele sunt previzibile si nu ne asteptam la nimic bun.
73 de YO6MT Cornel

yo4hgx
Mesaje: 266
Membru din: Sâm Iun 12, 2010 3:02 am
Contact:

Re: "CONVOCATOR" LA ADUNAREA GENERALA

Mesajde yo4hgx » Sâm Mar 12, 2011 5:05 pm

Nefiind membru de radioclub sau FRR, pana acum m'am abtinut de la orice comentariu pe aceasta tema (oricum, la dotarea pe care o am si mai ales timpul disponibil pentru HAM, nu e nici o pierdere, cel putin deocamdata).

Totusi, nu pot sa nu observ nemultumirea generalizata provocata de comunicarea defectuoasa a FRR cu membrii sai sau mai bine zis blazarea pe care conducerea acesteia o afiseaza ostentativ: "au trecut 82 zile, 11 minute... etc., de cand N2YO a solicitat un interviu presedintelui FRR iar inaintea acestuia, cine mai stie de cat timp, YO4PX, noul statut si modul abuziv in care acesta se doreste a fi impus, lipsa reactiilor la diferitele probleme printre care fraudele grosolane din concursuri, s.a.m.d.

Cum petitiile si discutiile pe diferitele forumuri sunt ignorate, desi recunosc ca poate n'ar fi cea mai potrivita forma de protest, ma gandesc totusi la varianta retragerii in bloc a tuturor membrilor de radiocluburi si implicit FRR. Presedintii sau delegatii acestora n'ar mai avea pe cine reprezenta iar FRR pe cine "conduce" sau "organiza" si ar fortata sa deschida canalul de comunicare cu radioamatorii si sa le asculte doleantele. Poate gresesc si cineva o sa ma corecteze insa situatia prezenta dureaza de prea mult timp si, cum nu se intrevede nici o speranta pentru schimbare (in bine), e nevoie de o actiune extrema, timpul discutiilor si lamentarilor a expirat!

Temerea mea majora este insa alta, cu cine ar putea fi inlocuita prezenta conducere? Mai exista si altceva decat lupi in blana de oaie in YO?...

Imi cer scuze anticipat ca mi'am permis sa intervin intr'un grup din care nu fac parte sau daca comentariile mele au deranjat pe cineva in mod particular.

73
Marius

YO4PX
Mesaje: 514
Membru din: Vin Feb 25, 2011 11:26 am
Contact:

Re: "CONVOCATOR" LA ADUNAREA GENERALA

Mesajde YO4PX » Sâm Mar 12, 2011 7:06 pm

Pentru a veni cu o precizare la comentariul lui YO4HGX despre “interviul” meu cu Presedintele FRR: intrebarile au fost redactate la sfarsitul anului trecut si au fost expediate dumnealui inainte de Craciun, ceea ce se si poate vedea din urarile pe care i le-am adresat dupa enuntarea celor 8 intrebari: “Cu cele mai bune urari pentru Sarbatori si Anul Nou!” Raspunsul pe care l-am primit este cel mentionat in articolul publicat pe blogul meu in 2 ianuarie 2011 sub titlul Sa ne cunoastem sefii: Un interviu ratat cu V. Niculescu YO7FT, presedintele F.R.R.:
http://yo4px.blogspot.com/2011/01/sa-ne-cunoastem-sefii-un-interviu-ratat.html
Domnul Presedinte nu discuta cu mine. De ce? Nu am primit nici un fel de explicatii. Daca in schimbul de mesaje cu N2YO in vederea unui alt interviu dumnealui a mai invocat diverse pretexte puerile pentru a NU da curs invitatiei, pe mine nu m-a onorat nici macar cu atat.
Desigur, comportamentul sau este simptomatic pentru intreaga atitudine a conducerii FRR, dar disfunctionalitatile cronice ale organizatiei nu se limiteaza la refuzul acordarii unui interviu, ele au o vechime mult mai mare, iar efectele lor sunt cu mult mai grave si mai daunatoare pe termen scurt si, mai ales, lung.

yo3cen
Mesaje: 154
Membru din: Lun Oct 27, 2014 4:29 pm
Contact:

Re: "CONVOCATOR" LA ADUNAREA GENERALA

Mesajde yo3cen » Dum Mar 13, 2011 8:19 pm

Francisc,

Pe mine nu ma intereseaza blogul tau la care tot faci referire.
Nu ma interesaza nici veleitatile tale de traducator si cum iti actualizezi blogul cu articole copiate, traduse si scrise de de altii.
Nu ma intereseaza nici ce ai scris pe eham: http://www.eham.net/articles/21461 unde nu ai precizat cine este YO2** care ti-a inspirat articolul. "The author of the article is arrogating him good organizers’ abilities - who knows, maybe he was really a good organizer - but for me he was the one who for two lengthy years prevented the fulfilment of a dream." Cine era YO2**? Francisc?

Ma intereseaza un singur lucru de la tine: nu sti ca scrisul cu bold este echivalent cu scrisul cu CAPS?
Poti sa nu mai tipi/faci spletere cu bold pe acest forum?

yo4dft
Mesaje: 39
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:10 am
Contact:

Re: "CONVOCATOR" LA ADUNAREA GENERALA

Mesajde yo4dft » Dum Mar 13, 2011 8:50 pm

Foarte bine domnule Bolfos, foarte bine !!!
Am notat ce nu va intereseaza si ce va intereseaza !!! Sa ii fie rusine lui Fery si sa i se taie capul !!!
Este inadmisibil sa aiba un asemenea comportament. Aveti dreptate domnule Gabriel Bolfos, chiar nu stiu ce are lumea asta rautacioasa cu YO7FT, YO3APG, YO8WW, etc. Este strigator la cer !!! Si nu inteleg cum de nu stie lumea ca daca vrei sa scrii un mesaj cu caractere boldate trebuie sa ceri voie in prealabil de la stapanul boldatelor, sa nu care cumva sa il deranjezi !!!
Daca permiteti, as dori sa scriu si eu un mesaj maine, mai pe dupa amiaza, se poate cu boldate ???
Cristian Moldovanu - YO4DFT

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 847
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: "CONVOCATOR" LA ADUNAREA GENERALA

Mesajde YO4BKM » Dum Mar 13, 2011 10:21 pm

Stimate domnule YO3CEN (pentru ca inca mai am voie sa nu imi permit sa ma adresez cu DR OM), ati comis o abatere mare de la drepturile si libertatile care ar trebui sa domneasca si peste radioamatori. Ati atact dreptul unui cetatean liber sa se foloseasca de tot ce un sistem democratic nu ii interzice, adica sa scrie cu ce fel de caractere doreste, inclusiv pe acest forum. Ca blogul acestui cetatean va intereseaza sau nu, este problema Dv. personala si sunteti liber sa o expuneti oricand si oriunde, nimeni nu va interzice acest drept, in virtutea aceleasi democratii pe care o interziceti altuia, dar ca scrie cu caractere permise va plaseaza intr-o situatie de abuz. Si daca vreti sa tineti cont ca abuzurile sunt condamnate de lege, depinde daca cineva va sesiza sau nu va sesiza oficial autoritatile competente, va trebui sa va cereti scuze pe acest forum.
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo2dno
Mesaje: 336
Membru din: Lun Iun 21, 2010 11:59 pm
Contact:

Re: "CONVOCATOR" LA ADUNAREA GENERALA

Mesajde yo2dno » Dum Mar 13, 2011 10:47 pm

Domnilor colegi de forum si de hobby,

Nu tot ceea ce permite legea e si binevenit intotdeauna. Nu scrie nicaieri ca este interzis sa te scobesti in nas in tramvai sau sa te scarpini la scrot in public. Asta nu inseamna ca sintem si indreptatiti s-o facem. Sint lucruri care tin de bunul-simt, nu neaparat de lege. Autoritati, sesizari oficiale, nu imi vine sa cred cit poate fi cite unul de constipat la creier. YO3CEN a facut o observatie de bun-simt. Obiceiul, cutuma (pe forumuri) e sa scriem cu caractere normale, cu litere mici (exceptind inceputul frazei, indicativele sau numele proprii) si fara alte floricele. Scrierea cu bold sau caps e similara cu strigatul. Vrei sa strigi in scris, dai cu bold sau caps. Ii place cuiva cind interlocutorul incepe sa zbiere la el, intr-o discutie live, vreau sa zic ? Poate ca Francisc n-a vrut asa ceva, dar observatia lui yo3cen nu e nici insulta, nici abuz, nici alta minunatie care sa duca la aberati gen reclamatii la forurile competente. Cred ca nu e nevoie de scuze aici, poate doar de un pic de bun-simt in plus si mai multa relaxare...

Avatar utilizator
yo9fmp
Mesaje: 343
Membru din: Mar Aug 24, 2010 10:43 pm
Contact:

Adunarea Generala sau cainii latra /ursul trece?

Mesajde yo9fmp » Lun Mar 14, 2011 6:53 am

Am onoarea sa va salut!
Am avut rabdarea sa citesc in randurile scrise de catre dvs.despre supararea creata de FRR.
Eu,incepand de acest an nu le mai dau atentie.
Este forma mea de protest.
Cei 2% vor pleca din acest an la Societatea Romana de Radioamatorism catre Yo3KSR si nu la FRR.
Nu mai ascult QTC-urile si nu mai particip la vreun concurs sau activitate organizata de FRR.
Prea multe sunt nemultumirile despre care scriem si prea mare nepasarea acestor domni care pretind ca reprezinta ca ne conduc activitatea numita radioamatorism.
Nu vad decat adunari nestatutare,radiocluburi desfiintate pe tot cuprinsul Patriei dragi,rezultate falsificate in concursuri,dezinteres local si general fata de aceasta miscare,afaceri in vanzari de aparatura catre cine trebuie si mult,foarte mult dezinteres in a raspunde nemultumirilor noastre.
Multi responsabili cred ca ei sunt alesi pe viata si poate de asta nu vor sa dea vreun raspuns sau comunicat.
Domnii acestia si-au propus multe si nu au facut nimic.
Poate asa vor face si in continuare...
Sper ca anul acesta la Adunarea Generala nu vor participa si delegati ai Radiocluburilor desfiintate/ca va urma o dare de seama justificativa bazata pe dialog si nu monolog cum am vazut in inregistrarile anilor anteriori.
Va spun sincer domnilor ca am o mare suparare vizavi de activitatea acestor domni ce ne pastoresc sau ar trebui sa o faca...
Citeam un articol scris de catre un radioamator privind desfiintarea a peste 10 radiocluburi de fapt a tuturor cluburilor din judetul sau.
Si in judetul meu au fost desfiintate/activitatea de radioamatorism nu mai este recunoscuta drept activitate sportiva@ alte motive.
Sunt radioamator de vreo 35 ani.
Nu am auzit vreodata ca domnii din conducerea FRR sa se deplaseze in judetul meu sa repare ceva privitor la organizare...
Probabil si noi cei ce scriem aici vom fi tratati in maniera Cainii latra/ursul trece!
Nu ma mai astept la o alta atitudine/vezi articolul http://www.radioamator.ro/info.php?id=191

YO4PX
Mesaje: 514
Membru din: Vin Feb 25, 2011 11:26 am
Contact:

Re: "CONVOCATOR" LA ADUNAREA GENERALA

Mesajde YO4PX » Lun Mar 14, 2011 2:48 pm

Gabriel, YO3CEN,
Stii ca nu obisnuiesc sa raman dator cu raspunsurile, dar am fost putin ocupat, imi cer scuze.
Spui ca nu te intereseaza ce am publicat eu pe saitul eHam, dar vad ca te framanta totusi o intrebare, despre identitatea acelui YO2** mentionat la inceputul articolului.
Nu este cazul sa citezi cu intentie demascatoare textul englezesc publicat pe eHam si in multe alte locuri, ai la dispozitie – desi nu te intereseaza – articolul original in limba romana, publicat printre altele si pe blogul meu, impreuna cu comentariile unor cititori ai articolului tradus de mine in limba engleza.
CURSA CU OBSTACOLE
http://yo4px.blogspot.com/2010/06/cursa-cu-obstacole-de-francisc-grunberg.html
Se poate vedea ca acel YO2** joaca un rol cu totul secundar, textul sau fiind doar cel care m-a decis sa scriu articolul. Mai bine te-ai intreba cine este acel veteran despre care se pomeneste in articol: «Alexandru (seful Radioclubului Judetean YO2KAB) era secondat in categoricul sau refuz verbal - ca si in toate actiunile sale - de un cunoscut radioamator timisorean, astazi veteran, care clatina si el din cap a tagada si ridica si el enigmatic din umeri, aidoma sefului, ca raspuns la disperatele mele intrebari.» Daca distinsul coleg veteran citeste acest comentariu as vrea sa-i transmit ca l-am iertat, desi nu l-am uitat.


Înapoi la “Cluburi si asociatii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori