Pagina 1 din 2

Cati membri are FRR?

Scris: Lun Apr 04, 2011 9:24 am
de n2yo
Cati membri are FRR?
De fapt varianta mai lunga a intrebarii este: cati radioamatori legitimati exista in cluburile si asociatiile afiliate la FRR? Din pacate la aceasta intrebare nu cred ca poate sa raspunda conducerea FRR la aceasta ora. Nu se stie exact nici macar cate asociatii sunt afiliate si cate nu.

Ei bine, o situatie exacta o are... IARU. Potrivit unor informatii oficiale obtinute cu cateva zile in urma, numarul de membri ai Federatiei Romane de Radioamatorism in perioada 2009-2011 este 648. Acesta a crescut de la 615 membri cati erau in perioada 2006-2008.

Daca ar fi sa ne luam dupa ANUARUL SPORTULUI 2009, FRR avea 3009 sportivi legitimati (adica radioamatori). Discrepanta este foarte mare si la prima vedere inexplicabila. Cum poate sa declare FRR la IARU 648 de membri, iar la ANST peste 3000? Care este numarul real?

Raspunsul este important pentru ca pune in discutie insasi reprezentativitatea Federatiei pentru miscarea de radioamator din Romania. Potrivit inregistrarilor din call book exista aproximativ 4500 indicative individuale autorizate. Cati dintre acesti radioamatori fac parte din cluburile FRR? 14% sau 66%? Este de asemena important sa stim cat de puternica este vocea organizatiei noastre nationale in activitatile si deciziile IARU.

Poate reprezentatii la Adunarea generala vor aborda si aceasta problema la data de 9 aprilie.

73s de Ciprian N2YO

Re: Cati membri are FRR?

Scris: Lun Apr 04, 2011 5:30 pm
de YO8DHD
Raspunsul e simplu. Aproximativ 650 si-au platit taxa catre IARU. In rest......

Cate cluburi au fost desfiintate in ultimii 5 ani?

Scris: Lun Apr 04, 2011 7:19 pm
de yo9fmp
Eu as intreba conducerea FRR cate radiocluburi mai exista( activitate) si cate au fost desfiintate in ultimii 4 ani.
Si as mai intreba cate radiocluburi obligate sa evacueze sediile au fost ajutate.

Re: Cati membri are FRR?

Scris: Lun Apr 04, 2011 7:35 pm
de n2yo
Raspunsul e simplu. Aproximativ 650 si-au platit taxa catre IARU.


E un pic neclar. Cluburile si membrii acestora nu pot plati direct taxa catre IARU, asa cum nici IARU nu are cum sa-i reprezinte nominal numai pe cei care au platit. Dimpotriva, Federatia plateste cotizatia anuala, aceasta fiind proportionala cu numarul membrilor. Sa intelegem ca numarul membrilor este de fapt 3009, iar FRR a achitat doar o cincime din datoria anuala si are plati restante de rezolvat? Ar fi surprinzator, caci inca din 2007 FRR a pornit o campanie de strangere a cotizatiilor pentru IARU, a se citi rezumatele QTC-urilor din acea perioada.

73s de Ciprian N2YO

Re: Cati membri are FRR?

Scris: Lun Apr 04, 2011 10:05 pm
de YO6EX
În fiecare an (nu şi în 2011), am trimis la FRR suma de 5 lei pentru taxa IARU.
Din cei 3009 membri raportaţi la ANST, se pare că în realitate există doar 648.
73
YO6EX

Re: Cati membri are FRR?

Scris: Lun Apr 04, 2011 10:52 pm
de yo2lsp
E foarte simplu raspunsul. FRR are 3 mii si ceva de membri legitimati, din care doar 648 au inteles sa plateasca taxele necesare. Toti au gura mare cand vor drepturi, dar tac chitic cand e de dat bani...

Re: Cati membri are FRR?

Scris: Mar Apr 05, 2011 8:12 am
de YO4BKM
Nu cumva numarul mare raportat la ANST este din motive de finantare? Stiu ca in multe cazuri finantarile de la buget se fac functie de membrii inregistrati si, pentru ca FRR sa aibe un procent mai mare, declara cat mai multi sportivi. Parerea mea! 73!

Re: Cati membri are FRR?

Scris: Mar Apr 05, 2011 10:41 am
de n2yo
FRR are 3 mii si ceva de membri legitimati, din care doar 648 au inteles sa plateasca taxele necesare. Toti au gura mare cand vor drepturi, dar tac chitic cand e de dat bani...


Afilierea la o organizatie presupune obtinerea de drepturi, dar si asumarea unor indatoriri. Printe acestea se afla si achitarea cotizatiilor anuale. Eu de pilda daca nu imi platesc cotizatia anuala pentru ARRL cand vine sorocul (prin luna iulie), in mod automat incetez a mai fi membru ARRL. In banii pe care ii dau anual intra si serviciile QSL, revista QST, taxa pentru IARU si toate celelalte servicii puse la dispozitie. Tot astfel pot fi tratati si membrii FRR (cluburile) care nu se achita de obligatiile derivate din afiliere, anume plata cotizatiei anuale. Cine nu plateste, nu mai este membru, este cat se poate de simplu.
Daca insa FRR doreste ca taxa IARU sa fie optionala pentru cluburile afiliate, asta nu o scuteste sa plateasca integral cotizatia la IARU in numele tuturor membrilor, din alte fonduri pe care le are la dispozitie. La IARU organizatiile afiliate trebuie sa fie obiectiv reprezentate de numarul real de membri din fiecare tara.

73s de Ciprian N2YO

Re: Cati membri are FRR?

Scris: Mar Apr 05, 2011 3:22 pm
de YO8RFS
Personal, cred ca numarul de indicative platite la IARU reflecta realitatea statiilor active (sau care mai au ceva cu activitatea aceasta) si nu cel din diverse baze de date.
Obtinerea unei autorizatii nu inseamna automat ca acel indicativ va activ. Iar la capitolul indicative inactive stam foarte bine !!!.
...Iata care e rezultatul practic ce-l obtii cind vrei sa stringi 1 euro taxa IARU de la 10 membri !
2 - platesc pe loc, fara sa zica nimic
2 - o sa dea banii data viitoare
1 - o sa dea cond o sa aiba
2 -refuza , zicind ca ei inca nu au statii
2 - refuza,zicind ca mai bine fac altceva cu banii, ca nu moare IARU fara banii lor
1 - refuza, incepe a injura, si acuza pe toata lumea ca sint o gasca de hoti.
Daca aplicam procentele de incasare la baza de date obtinem aproximativ numarul platit de Federatie.....Corectati-ma daca gresesc ! :mrgreen: Banuiesc ca asemenea situatii se intilnesc peste tot.
Daca ar fi aplicate strict toate prevederile statutare, cred ca nu am trece ca numar de cifra magica 400.
De fapt nu am vazut in nici un clasament mai mult de 300...350 indicative din care jumatate elevi.
....Din pacate ne e greu sa recunoastem, ca incet, incet si sigur, o sa raminem niste ciudati ai unor vremuri apuse.
Personal cred ca Federatia in mod real nu are mai mult de 500...600 membri, din care activi undeva la jumatate.
Din pacate si jumatatea asta se imputineaza dramatic..........

Re: Cati membri are FRR?

Scris: Mie Apr 06, 2011 7:22 am
de yo8cgr
Rog scuze pentru comparatie. FRR este ca o turma de oi. Daca turma este condusa bine si oile dau lapte bun. Dar turma FRR este condusa de un berbec fara vlaga. Din aceasta turma vreo 500-600 de oi dau lapte (in virtutea inertiei sau din constiinta de oaie), iar restul pana la peste 3000 fiind concepute ca sa fie la numar mananca degeaba din tainul oilor bune. Se mai intampla ca una din acestea din urma sa incerce sa dea lapte, dar ne fiind ajutata starpeste din nou. Este totusi la numar ca baciul sa se laude cu turma lui mare. Dar atentie - lana nu se mai cauta.
Sper sa nu fi jignit pe nimeni.Dar daca s-a intamplat, sa le fie de bine.
Cu stima YO8CGR
Eugen