Fiecare intrebare trebuie sa aiba un raspuns , asa ca voi incerca sa completez cele spuse in mesajul anterior .
Dupa cum ai spus , ai adresat aceasta intrebare lui Dan - YO9FNP, deci cred ca subiectul trebuia sa fie tratat de domnia sa la data de 21.03 .2019 , dar atunci nu era concretizata persoana care o va copta in echipa sa .
In cea ce ma priveste , pentru a putea sa iau o decizie in implicarea mea pentru cordonarea UUS am discutat cu mai multi radioamatori cu experienta in aceasta zona si desi inca nu am o echipa completa , pot sa spun ca raspunsurile de confirmare sunt positive. Echipa este deschisa pentru toti cei care vor cu adevarat sa se implice la dezvoltarea activitati UUS in YO. Am sintetizat un proiect de program care in viziunea mea ar include pasi necesari cu scopul de a stimula activitatea UUS in YO .
Acest program nu este finalizat , este deschis la propuneri si opini si il vom discuta cu cei care vor sa se implice . In acest moment , cind inca nu sa desemnat persoana care va concuce in FRR comisia de UUS este nepoliticos ,,sa ma bat cu caramida in piept,, ca stiu sa pun coada la pruna . Sunt destule “pasari calatoare “ care se pricep mai bine sa faca asta mai ales ca la aceasta comisie UUS concurenta este mare cu numarul de canditati / mp

La intrebarea care mi-o adresezi
,, cum vezi activitatea YO in unde ultrascurte, ce vei pastra, ce modificari vei face, pe cine si cum vei sprijinii in viitor? ,,
Ia acest subiect este mult de spus si mai mult de facut , nu cred ca este acum momentul sa dau eu solutii finale , dar citeva aspect am sa le comentez .
In opinia mea , comisia UUS impreuna cu alte comisi au fost izolate si marginalizate ,blocate sa-si faca atributiile , motiv pentru care fiecare a facut cit a putut si a fost lasat sa faca , dar cel care poate sa comenteze aceasta aspect este dl. Laszlo- YO5OCZ.
La momentul actual in acest subiect in primul rind cum afirmai si tu ,,FRR organizeaza anual doua concursuri mari si late,, este vorba de CNUUS si CIUUS.
Chiar daca se aseamama ,fiecare concurs are specific lui si participanti marjeaza pe interesele care ii motiveaza. Altfel spus, sportivi clasati pe primele locuri sunt sustinuti financiar de MTS cu premi care ajung la cluburile din care fac parte , motiv pentru care apar si derapaje de la conduita normala ( la sfirsitu concursului apar stati care lucreaza preferentiat sau numa unele stati receptioneaza qso- uri , un fel de DX locale

Ca exemplu in 2018 , YO5KAI a optinutlocul 1 - titlul de compion si au fost invitati sportivi echipei la premeria de la GALA LAUREATILOR, unde am constatat ca nu sa putut gasi o diploma de 2 lei ( scrisa si cu pixu , pentru a salva aparentele ) , am parcurs 1000 km ca sa vedem conducerea FRR cum se fotografiaza si da mina cu toti sportivi , in afara de cei de la CIUUS.
Sigur ca acest moment jenant , pentru FRR nu are importanta , dar ma facut sa consider ca lucrurile trebuie imbunatatite , prin regulamente clare si aplicabile , in care interpretarile sa nu poata fi facute de concurenti sau arbitru.
Promovarea concursurilor organizate in YO si FRR pe plan international pentru ai motiva pe radioamatori straini sa intoarca antenele catre noi.
Este necesar o platforma care sa poata crea o transparenta atit la primirea logurilor cit si la arbitrarea logurilor , clasamente si schimbarea cu celelalte concursuri care se desfasoara simultan in CIUUS. Radioamatori pasionati au dat citeva soluti , ma refer la YO3ITI si echipa de la Nasaud condusa de YO5ER . Mai sunt in YO si alte soluti , ramine de vazut cum se poate conlucra intere ele.
Te felicit pentru ce faci pe http://concursuri.uus.ro/ este un ghid bun si de ajutor pentru cei care vor sa activeze in UUS , sper sal dezvolti sa cuprinda si alte aspect de interes in UUS.Daca pot contribui cu ceva da de veste.
In cea ce priveste Cupa Napoca se tine conform regulamentului 4-5 mai 2019 , invitam pe toti doritori sa participe, am avut probleme cu recuperarea saitului yo5kai.ro unde vom repune si clasamentele.
Ar fi multe de spus dar ma opresc aici ,
73! Ioan YO5IP