Pagina 1 din 10

Noul statut al FRR

Scris: Sâm Ian 26, 2019 11:05 am
de YO4BKM
A aparut și noul statut al FRR. Destul de schimbat față de cel vechi. La o primă citire rapidă am observat că:
- FRR nu a mai fost înființată la 1 martie 1936 cu numele de atunci AARUS (ca în vechiul satatut) ci continuă structura FRR înființată la 31 decembrie 2001 (art. 1).
- Continua activitatea AARUS (dar inființată la 8 mai 1936 în loc de 1 martie 1936 în vechiul satatut) și a celor care au urmat (art. 1).
- Organizează, coordonează și îndrumă numai activitatea sportivă (art. 3), spre deosebire de vechiul statut în care era „singura autorizată în a organiza și controla activitatea de radioamatorism din România”.
- Organizează și/sau tutelează competiții de radioamatorism (art. 5). (N.B. Dacă tutelează, asta însemană că structurile afiliate vor organiza competițiile în acord total cu FRR în ce privește calendarul, regulamentul, arbitrarea etc? Vor exista, deci, regulamente cadru?).
- Noul sediu este în str. Nicolae Filipescu 53-55 dar în ce fel? Este propriu, este închiriat, în ce condiții (art. 9)? În vechiul statut sediul era in stra Lipscani nr. 19.
- A dispărut art. 115 din vechiul statut în care FRR putea sancționa disciplinar și pe cine nu avea voie, respectiv pe persoanele fizice. Există în noul statut numai art. 106 care aplică măsuri disciplinare numai membrilor afiliați, echivalentul art. 114 din vechiul statut.
- Noul statut este prevăzut să intre în vigoare „nu mai devreme de 1 ianuarie 2019” (art. 124). Să însemna asta că acum el este în vigoare?
73!

Re: Noul statut al FRR

Scris: Sâm Ian 26, 2019 9:31 pm
de n2yo
Pentru documentare, Statutul se gaseste la aceasta adresa (tnx YO3HOT):

https://www.radioamator.ro/misc/Statut-FRR.pdf

73 de Cipiran N2YO

Re: Noul statut al FRR

Scris: Lun Mar 18, 2019 12:40 pm
de yo8cln
Au mai ramas 3 saptamini pina la adunarea generala de alegere al noului consiliu de administratie al frr.
Are cineva informatii despre candidaturi , cluburi cu drept de vot ( eventual nr. de voturi/ club ) , intentii de participare... sau ramine ce se aude pe "surse" ? 73 ! de yo8cln.

Re: Noul statut al FRR

Scris: Lun Mar 18, 2019 4:34 pm
de yo5ajr
[b]Prin inertie s-au adunat multe semne de intrebare care nu se mai poate deznoda doar cu metoda celuia care a taiat "nodul gordian" cu sabia. Nimic nu se va discuta (ce ne doare) daca temele nu au fost trimisa si parafate - inregistrate cu 30 de zile inaintea adunarii generale. (sic) Prin urmare tot membrii sant "uituci" si totul se va desfasura in stricta conformitate a picioarelor de lut. Conform trecutului indepartat, membri noi alesi de preferinta vor fi cei din apropierea localitatii de unde dau ora exacta - altfel daca totusi mai sunt alesi din 3 - 400 de Km distanta toata lumea se va da din colt in colt ca cine va plati deplasarile la "Mecca". Apoi musai sa se hotareasca fara de ei. Suntem in secolul XXI !!! Se fac teleconferinte importante la distante DX - de ce naiba nu se poate implementa metodele de comunicatii video la ori ce adunare la lucrarile consiliului director? Aaaa - ca nu prevede STATUTUL? Pai - de ce nu a prevazut? STATUTUL nu e pentru bunul mers a lucrurilor? Doua idei mi au trecut prin mintea mea de radioamator pensionar troglodit: 1. Daca m-as duce la AG al FRR as duce cu mine o mare inscriptie
"Lasciate ogni speranza, voi ch'intrate." si as prinde deasupra usii salii de sedinta.
2. Vizionarea obligatorie inainte de inceperea AG al FRR: a fimulteztului: https://www.youtube.com/watch?v=pb4MLKZ4z44
Asa...pentru luarea aminte.... :mrgreen:
73 de Miki
[/b]

Re: Noul statut al FRR

Scris: Lun Mar 18, 2019 6:48 pm
de YO8RAA

Re: Noul statut al FRR

Scris: Mar Mar 19, 2019 7:59 am
de yo3gh
Am vazut o candidatura , Dan Rabinca de la ARR . Mai sunt si alte candidaturi ? Doar curiozitatea ptr ca oricum nu votam toti , nu avem cum :D

Re: Noul statut al FRR

Scris: Mar Mar 19, 2019 8:05 am
de yo8rqp
Indicativul lui Dănuț este YO9FNP, nu FPN cum este prezentat pe pagina celor din Bistrița.

Re: Noul statut al FRR

Scris: Mar Mar 19, 2019 8:18 am
de yo3gh
Corect , succes tuturor candidatilor si cum se spune sa iasa cel mai bun si adaug: care sa reuseasca sa elimine dezbinarea din YO, sa redevenim o familie , cel putin cum eram cand era Vasile !

Re: Noul statut al FRR

Scris: Mar Mar 19, 2019 10:16 am
de YO8BDW
Toate bune si frumoase dar nu stiu cum se va impaca activitatea profesionala din LA cu activitatea de la YO3 (FRR + ASR). E drept ca acum se pot face teleconferinte si semna acte si din biroul din Antarctica dar radioamatorul roman era obisnuit sa vina la dnul Ciobanita ca la duhovnic. Statea de vorba, isi spunea tot of-ul si pleca acasa fericit chiar daca nu se rezolva nimic. In buna traditie a politicii de cadre romanesti, Presedintele e un post de sinecura, palmares la CV, cheia si lacatul este Secretarul General.E democratic sa apara si alte autopropuneri dar la sfarsit este ales in unanimitate dl Burleanu. Pardon, asta parca e la FRF, nu conteaza numele !

Re: Noul statut al FRR

Scris: Mar Mar 19, 2019 10:44 am
de yo5am
Scuze . Am corectat indicativul in text. Tnx!