Multi Radioamatori renunta la statutul de Radioamator afiliat la FRR

Activitati de club, adunari generale, diplome, indicative speciale...
YO5PLP
Mesaje: 5
Membru din: Sâm Iun 18, 2016 6:14 pm
Contact:

Multi Radioamatori renunta la statutul de Radioamator afiliat la FRR

Mesajde YO5PLP » Sâm Iul 11, 2020 2:48 am

Multi Radioamatori renunta la statul de Radioamator afiliat la FRR, din ce cauza, astept pareri, eu stiu ca aduceam rezultate de pe vremea lui ceasca, dar tineri renunta simplu, in loc sa-i atragem, adica simplu Radioamator, unde esti FRR ?, sau mai esti, sa stim o treaba , ne facem noi radioamatori treaba ca FRR nu mai exista, Cluburile exista cumva, dar nu ajutati cu nimic dezvoltarea Radioamatorismului in Romania, la un moment dat o sa fim numai babalaci, ca asa vreti voi, Eu cred ca inca se mai poate face ceva , fara ura si cu idei bune puse in practica, dar mno asta e romanIa, citeste si isi vede de drum, 73' de YO5PLP

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 883
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Multi Radioamatori renunta la statutul de Radioamator afiliat la FRR

Mesajde YO4BKM » Sâm Iul 11, 2020 7:51 pm

De dimineață am scris în mare grabă, am avut de făcut un drum lung din care m-am întors acum. Recitind comentariul am găsit erori de tastare, îl reatașez corectat. Rog admin să șteargă mesajul anterior, tnx.

Ca să ne facem noi, radioamatorii, teaba ca radioamator nu trebuie să facem parte din structurile afiliate la FRR. Putem să fim independenți sau să ne asociem la organizațiile (cluburile) care oferă ce simțim că ar corespunde intereselor proprii. Așa este și în alte țări, nu trebuie să faci parte din vreo structură organizată la nivel local, regional sau național și afiliată la IARU ca să poți dobândi licență de radioamator. De exemplu la DARC (cunosc destul de bine acest club german, am fost mulți ani membru până ce mi-au mărit cotizația la un nivel insuportabil) este înscrisă o foarte mică parte a radioamatorilor germani. Licențele se eliberează de altă autoritate, similară ANCOM de la noi. Dar cei care devin membri DARC sunt atrași de programul acestui club care, din cele 12 puncte pe care le oferă, am selectat:
- Studii tehnice și instruire pentru toate domeniile de radioemisie și recepție de amatori
(transmiterea de date, caractere, limbaj, imagini și telex în intervalul HF, VHF și gigahertz și prin intermediul propriilor sateliți), precum și dezvoltarea de noi moduri de transmisie și operare;
- Susținerea instituțiilor științifice, tehnice și sociale prin cercetări proprii, precum și realizarea de comunicații de urgență și internaționale. Acordarea de ajutor pe calea radiocomunicațiilor;
- Promovarea și susținerea membrilor tineri, cu respectarea reglementărilor privind protejarea lor, precum și cooperarea cu alte instituții de instruire a tinerilor;
- Pregătirea activităților sportive radio, precum și a măsurilor sportive în contextul pregătirii, educației și instruirii pentru competiții;
- Ingrijirea persoanelor nevăzutoare și cu handicap;
- Pregătirea pentru examenul oficial de obținere a certificatului de radioamator care se susține la
BNetzA (Agenția Federală a Rețelelor, similară cu ANCOM la noi, nota YO4BKM).
Toate acestea duc la dobândirea de către DARC a unui statut real legiferat de utilitate publică, nu doar un simplu joc de cuvinte aranjate de FRR. Printre ofertele DARC am selectat și singura legătură cu sportul radio, respectiv cea de pregătire și instruire. Este ceea ce caracterizează majoritatea structurilor naționale ale radioamatorilor din toată lumea în care, alături de România, nu există mai mult de 5-6 alte țări care au radioamatorismul organizat exclusiv ca sport, o reminiscență a societăților totalitare. Ba, în YO se mai și introduce în statutul FRR diversiunea că FRR (asociație pur sportivă) este continuarea „de drept” (???) a primei forme de organizare a radioamatorilor de la noi (AARUS în 1936) care nu a avut nicio legătură cu sportul radio.
Pentru FRR este greu să devină mai atractivă și pentru că:
- Își încalcă propriile reguli. Nu vreau să ocup locul aici înșirând multele cazuri pe care le-am trăit, dacă va fi nevoie le voi detalia, acum nu arăt decât lunga serie de campionate naționale la care termenele stabilite prin regulament privind trimiterea logurilor, evaluarea și publicarea rezultatelor erau sistematic depășite, ca și nerespectarea regulamentară de a face public și în extenso logurile primite și, când a făcut-o, a inclus în clasamente și loguri care nu au fost făcute public. Cu toate aceste încălcări ale regulamentelor proprii, validarea rezultatelor și desemnarea campionilor nu au fost lovite de nulitate iar FRR și participanți au acceptat neregulile.
- Are un mod de conducere cel puțin ciudat în care, de exemplu, secretarul general emite documente în numele FRR sub semnătură proprie peste care pune ștampila FRR, pe când în statut FRR este reprezentată de președintele acesteia.
- Spre deosebire de alte structuri naționale din alte țări, FRR nu a mai fost în stare să continue tipărirea unei reviste nici când a avut-o făcută „de-a gata”. La DARC toți membrii cotizanți primesc gratuit revista tipărită lunar, a fost unul din motivele pentru care m-am însris la ei. Iar o revistă în format electronic nici nu costă, este suficient doar de încurajarea (morală, nu mai mult!) a voluntariatului care, practic, umple paginile revistei CQ DL a DARC.
Sunt doar câteva nereguli expuse aici, ar fi putut să fie și doar una singură care să arate că ceva nu merge bine. În primul rând problema tinerilor, una din cele mai spinoase la noi. Prin imaginile atașate semnalez una din deosebiri esențiale, QSL-uri de la SWL. Dar și întreb, care HAM din YO a mai primit un QSL de SWL din YO și când a fost asta? Cu cca 50 de ani în urmă am fost și eu mulți ani SWL (YO4-3125/GL, învățam în club ce este radioamatorismul și era obligatoriu să primesc confirmări în calitatea mea de SWL), până acum peste 20 de ani am mai primit și eu QSL de la SWL din YO, de atunci nu mai primesc decât din străinătate (chiar mai multe decât primeam din YO cu peste 20 de ani în urmă) și remarc preocuparea tinerilor de acolo pentru noile tehnici de lucru. De ce „acolo” se poate și la noi nu? Ce fac cluburile de la noi? Că numai cu campionate așa cum sunt ele organizate nu mai este atrăgător pentru tineri. În schimb la noi, cine face trafic neconvențional nu este radioamtor și este ironizat în club, am trăit asta pe pielea mea și o voi arăta de câte ori am ocazia până ce clubul își va recunoaște greșeala.
GL & 72 de YO4BKM!
Fişiere ataşate
QSL SWL Rusia 50 MHz.png
QSL SWL Rusia 50 MHz.png (268.53 KiB) Vizualizat de 3179 ori
QSL SWL Italia.png
QSL SWL Italia.png (136.71 KiB) Vizualizat de 3179 ori
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

YO3JW
Mesaje: 551
Membru din: Joi Noi 15, 2012 9:12 am
Contact:

Re: Multi Radioamatori renunta la statutul de Radioamator afiliat la FRR

Mesajde YO3JW » Dum Iul 12, 2020 5:50 pm

O zi faina tuturor!
Am sperat sa nu mai vad astfel de comentarii, nici aici, nici in alta parte!
1. Radioamatorii din Romania sunt autorizati de catre ANCOM si trebuie sa respecte Regulamentul pentru radiocomunicatii pentru serviciul de amator din Romania.
Deci orice radioamator cu autorizatie poate activa in benzile autorizate si este obligat sa respecte respectivul regulament.
S-a facut vorbire despre DARC
As dori sa fac o singura remarca. DARC are cateva zeci de mii de membri care platesc o cotizatie substantiala, "As of 9 July 2019, the organization had 34,009 members, approximately 53% of all licensed amateur radio operators in Germany"
DARC taxe.jpg

Deci au BANI!.
La FRR sunt cam 1000 care platesc 25 lei pe an, din care 10 lei este taxa IARU! Cam 25% din cei autorizati!
NU TINE COMPARATIA!
2. Exista libertatea de asociere stabilita legal.
Deci radioamatorii pot sa participe in forme asociative care pot fi diverse.
Una din acestea este Federatia Romana de Radioamatorism (FRR). Conform statutului acesta are ca membri cluburile care s-au afiliat la FRR. La FRR nu exista persoane fizice afiliate. Persoanele fizice pot fi membri la cluburile care sunt afiliate la FRR.
Expresia "membru FRR" nu este valabila la nivel de persoana fizica!
In Romania mai exista si cateva cluburi care nu sunt afiliate la FRR.
Orice persoana se poate duce la oricare club, afiliat sau nu la FRR.
Inca de pe vremea lui YO3APG se considera ca activitatea FRR este data de suma activitatilor din cluburile afiliate.
FRR coordoneaza din punct de vedere sportiv activitatea in domeniul radioamatorismului din Romania stabilind regulamentele campionatelor si competitiilor cu caracter sportiv.
FRR tine legatura cu MTS si asigura obtinerea titlurilor sportive pentru cei care indeplinesc coditiile cerute.
FRR nu conduce cluburile afilate. Acestea au propriile lor reglementari.
In urma cu cativa ani s-a modificat statutul FRR, acesta ultim fiind cu prioritate axat pe activitatile sportive.
3. Cu privire la participarea la FRR, mai cu seama in ceea ce priveste doleantele individuale.
Avand in vedere ca o persoana fizica nu este membru direct al FRR si este membru la un club care de fapt este membru la FRR, normal ar fi ca orice legatura cu FRR sa se faca prin cluburile afilate,
Asta inseamna ca persoana fizica care are o problema sa se duca la clubul din care face parte, isi prezinta problema si in urma aprobari in cadrul clubului, acesta va inainta catre FRR ceea ce se doreste si este insusit de clubul respectiv, Cu alte cuvinte daca eu, la o adica, am o problema nu ma duc la presedinte direct, ci prin seful clubului din care fac parte, dupa ce membrii clubului respectiv considera ca nu poate rezolva la nivelul ei problema respectiva si ca ar putea fi de interes general. Asta nu insemna ca va veni si o decizie favorabila in mod automat! Unele chiar nu depind de FRR!
4. Cu privire la imbatranirea radioamatorilor.
Acest lucru este valabil peste tot. Dezvoltarea comunicatiilor individuale a facut posibil ca practic oricine are acces la un telefon mobil sa aiba la indemna un instrument comod si puternic care sa ii permita comunicarea fara nici o prpblema in orice parte a pamantului. Internetul a acaparat atentia tuturor. De la copii la batrani.
Este foarte greu, daca nu imposibil, sa iei un copil care are acces la acest instrument si sa-l pui in fata unei statii de radioamator pentru a comunica....
5. Am vazut cele doua QSL de SWL prezentate!
Daca avem acces la laptop, tableta, computer sau telefon oricine poate urmarii pe ecran comunicatiile realizate in modurile digitale, mai ales pe cele in FT8/FT4 si sa copieze de pe ecran datele respective.
Plus ca nu mai trebuie sa completeze un QSL fizic, vine unul electronic!
6. Nu stiu daca ati remarcat!
Marea majoritate a colegilor nostri lucreaza cu echipamente achizitionate. Sunt putini cei care inca mai incearca sa construiasca ceva.
Chestie care se datoreaza si sistemului de invatamant unde se pune accentul pe partea teoretica si mai putin pe cea practica. Sunt absolventi care la terminarea unor studii nu au fost niciodata intr-o fabrica!!!
Dara-mite sa stie sa foloseasca un letcon. Ma refer la ultimile generatii, nu la cei de mai mult timp tineri!
7. Ca unul care a realizat publicarea revistei FRR pot spune ca de la intentie si pana la finalizare este o cale anevoioasa. Azi prin cateva click-uri ai acces la numeroase materiale privind activitatea radioamatorilor. Materiale originale sunt "rare" si de multe ori idea nu este originala, ci realizarea ei practica, in functie de piesele obtinute, si sa nu uitam, de dexteritatea constructorului.
8. Daca se doreste ceva este bine sa se vina cu asa zisul "exemplul personal" si sa nu va fie rusine sa va laudati cu realizarii Dvs.
Imi cer scuze ca prin cele prezentate este posibil sa apara numeroase comentarii care vor umple spatiul aici
Sau cum se mai zice: Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!
73
Pit
YO3JW

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 883
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Multi Radioamatori renunta la statutul de Radioamator afiliat la FRR

Mesajde YO4BKM » Lun Iul 13, 2020 6:19 pm

In felul aratat mai sus nu se rezolva lucrurile. Daca nu s-ar fi facut niste exagerari nu as fi intervenit.
Referitor la DARC. Am fost multi ani membru la DARC si constat ca cine nu a vazut lucrurile din interiorul acestui club stie mai bine care este situatia decat cel care a facut parte din club, cu toate beneficiile calitatii de membru: revsita lunara expediata prin posta, casuta postala, forum (da, si FRR are, nu neg) unde am putut urmari cu ce se confrunta si ei. Am putut sa vad in revsiste si pe forum numeroase apeluri la voluntariat precum si efectul acestora in articole, manifestari etc pentru ca, la pretentiile sale, DARC nu are BANI suficienti cu toate incercarile analistilor financiari de ocazie sa demonstreze contrariul. Atasez tabelul cu cotizatiile cand eram eu membru DARC si, ca membru din strainatate al unui club german plateam tariful de pe pozitia 09, dar mai tarziu cotizatia a trecut de 80 Euro/an (si nu am mai platit), vad ca acum a atins suta si pentru cei ca mine. Daca DARC ar fi avut BANI, ar fi mai recurs la aceasta crestere de tarif?
Desi exista si la noi legea 74/2014 care reglementeaza activitatea de voluntariat, nu am vazut-o aplicata consecvent la FRR. Un voluntariat legal practicat presupune un contract intre organizatia gazda si voluntar (nu actiuni sporadice), organizatia gazda ofera in cazul contractului instruire, activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională, organizația-gazdă eliberează un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate si care ofera avantaje profesionale si sociale voluntarului etc. Daca FRR practica un astfel de voluntariat sa-l faca cunoscut.
Vad ca se mai evita si alt aspect fundamental: DARC este CLUB la nivel national (Clubul Radio Amatorilor Germani), nu federatie sportiva si, in acesta calitate dar si prin mult mai multele preocupari radioamatoricesti, capteaza atentia unei arii mai largi de radioamatori decat sportul. Pentru ca radioamatorismul a inceput in lume ca activitate de hobby nesportiva si, cu exceptia catorva state printre care si YO, continua la fel si in prezent. Faptul ca exista competitii in multe domenii nu inseamna ca sunt intreceri sportive, de exemplu competitiile artistilor amatori. Iar numele de "championship" dat de organizatorii straini unor competitii de anvergura nu are nimic de a face cu ce intelegem noi prin "campionat", cel mai evident se vede din faptul ca nu ofera niciun trofeu de campion.
Nu am avut in intentie nicio comparatie FRR-DARC care sa tina sau sa nu tina. Din contra, am evidentiat deosebirile. Daca la noi "cam 1000 platesc" asta este din cauza organizarii diferite a FRR fata de DARC. Membrii FRR sunt cluburile sportive, ele sunt cele care contribuie in mare masura la finantarea FRR, la DARC radioamatorii (ca persoana fizica) trebuie sa fie membri ai acestuia si apoi se pot asocia in structurile locale precum districtele si asociatiile. Dar totusi, din moment ce la noi cluburile sunt in relatie directa cu radioamatorii, de ce atrag atat de putini ("cam 1000" in toata tara)? Pentru ca cluburile nu au forta pe care o are o structura nationala iar o astfel de structura, FRR, nu poate avea ca membri persoane fizice. Un fel de a te scarpina cu mana altuia in care FRR nu poate rezolva doleantele individuale, pe cand DARC le poate rezolva.
Din propria experienta nu vad ca peste tot imbatranesc radioamatorii ca la noi. De peste doua decenii nu am mai primit niciun QSL de la un SWL din YO, am insa zeci din alte tari numai in ultimul an (UA, I, 4X, HA, OE, F etc). Si nu toate pentru legaturi in mod digital. Dar in remarca "daca avem acces la laptop, tableta, computer sau telefon oricine poate urmarii pe ecran comunicatiile realizate in modurile digitale, mai ales pe cele in FT8/FT4 si sa copieze de pe ecran datele respective" se omite sa se spuna ca cel care acces la toate acestea trebuie sa mai aibe un receptor pentru benzile de amatori cu specificul lor si, ce este obligatoriu, sa aibe un indicativ de SWL. Sa mai intreb, cum se acorda aceste indicative de SWL? Inca un aspect: oricine, tanar sau batran, poate avea acces la comunicatii la distanta prin internet sau telefonie mobila. Cu ce mai pot fi atrasi tinerii spre radioamatorism? Sa privim putin in urma, pot fi atrasi cu ce anume a atras radiomatorismul pe tineri si acum 30 de ani, 50 de ani sau 70 de ani in urma: cu noutatea care deosebea radioamatorismul de obisnuitul cotidian. Acum noutatea sta in comunicatii digitale, prin satelit, EME etc. La fel de costisitoare pentru multi asa cum era un echipament SSB tranzistorizat pe UUS acum 40 de ani sau o simpla statie de emisie-receptie cu tuburi in CW acum 70 de ani. In ce priveste lucrul cu pistolul de lipit, adica tot mai putine echipamente HM, aici nu poate fi negat pragmatismul, fiecare isi alege ce este convenabil pentru el. Nu are legatura cu faptul ca nu a vazut niciodata o uzina (radioamatorii sunt si medici, juristi, economisti care nu au nimic de a face cu uzina), in mediul in care am lucrat pana la pensionare am deseori ocazia sa urmaresc si acum participari romanesti la competitii (nesportive) interne si straine intre roboti, drone, echipemente automate, am vazut lansari de vehicule spatiale la care se lucreaza cu pistolul de lipit, microprocesorul, memorii programabile, calculator si altele, de la liceu pana la facultate, care nu ar fi posibile daca pregatirea ar fi numai teoretica. De unde au capatat cunostintele si experienta daca au lipsit aplicatiile practice?
Cunosc calea anevoioasa pentru realizarea unei reviste de la intentie pana la realizare, trecand prin tehnoredactare, machetare, am realizat "gata de tipar" doua numere ale revistei FRR in numai doua luni fara niciun ajutor, dupa ce altii au bajbait si au intarziat-o 7 luni. Nu am avut si banii de tiparit (intre 2000 si 3000 de RON), cand au fost gata FRR mi-a sugerat daca nu pot gasi si o tipografie, fara sa aminteasca nimic de bani. Dar am reusit sa gasesc si un finantator (o persoana din clubul brailean) dar, cand am vazut ca la AG a FRR s-a aratat oficial ca nu a fost nimeni care sa se fi ocupat de revista am abandonat, pot face chiar si voluntariat fara contract dar pana la limita batjocurii, detalii la https://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=947.
De asta pierde teren FRR, prea mult formalism si prea putina hotarare si, la o analiza critica, prea multa limba de lemn pe langa pozitia de strut.
73 de Tavi YO4BKM!
Fişiere ataşate
DARC.png
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo5ajr
Mesaje: 723
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: Multi Radioamatori renunta la statutul de Radioamator afiliat la FRR

Mesajde yo5ajr » Lun Iul 13, 2020 11:49 pm

Pertinente explicatii draga Tavi. Una din "bubele" vechi si grave, ca la MTS de fapt nu cunosc activitatile atat de "complexe" cum e radioamatorismul. Basca ca aceasta stare unii exploateaza sa invrajbeasca radioamaorii "sportivi si nesportivi". (Divida et impera?) Si asta s-a dovedit extrem de pagubos. Cate ramuri de sport necesita tehnicieni, ingineri, si alte specialitati? Nu mai insir. Acesti oameni dupa cortine fac ca sportul sa "duduie"! La MTS nu sant sportivi doar contopisti si oameni cu vederi extrem de inguste. Credeti ca cei de la MTS cunosc necesitatile tehnice ca cei care fac ca sport sa faca si rezultate? Credeti ca stiu ca daca o racheta de tenis sau alte mijloace de fapt sunt ca si acum 70 de ani, la radioamatori tehnologia este mereu in progres? Si mai si asteapta "rezultate"! Sau ne iau ca "fraieri? Stiind ca noi facem din pasiune. Dar pentru Dumnezeu - care sport nu necesita pasiune, fara de care nu faci rezultate. Daca cotizatiile ar fi peste 100 de Eu pe an - oare avem certitudine ca cei mandatati de noi vor gestiona corect banii??? De ce draqu ne mai tine MTS? Poate ca din ordine de "sus"? Unde cati-va sunt constienti ca masa asta de radioamatori la dezastre pot fi o masa gratuita de ajutor la nevoie? Asta poate ca in zilele noastre a ramas un mit mostenit - sau nu?
Nu pot aprecia unde ajunge radioamatorismul dar un lucru stiu - radioamatorismul nu piere pentru ca mereu vor fi oameni inimosi, motivati si pasionati de o preocupare care iti deschide orizonturi, altele ca la un om de rand care savureaza meciurile de football, mancand seminte si aruncand in cap la cel dinaintea lui in cap apoi la mici si la bere cu manele... batai, trivialitati...o alta viata, departe de radioamatorismul nobil.
73 de yo5ajr Miki

yo2lsp
Mesaje: 61
Membru din: Dum Iun 20, 2010 12:03 am
Contact:

Re: Multi Radioamatori renunta la statutul de Radioamator afiliat la FRR

Mesajde yo2lsp » Mar Iul 14, 2020 9:57 am

Salut,

Eu am niste oservatii mai simple si nu merg pe comparatii.

1. Pit, de ce FRR are doar 1000 de membri platitori? De ce nu sunt mai multi? Care e planul FRR prin care in urmatorii ani vor fi 2000, 4000, 5000?
2. FRR reprezinta TOTI radioamatorii YO in fata IARU. Cum o face?

Multumesc,

YO2LSP, Edi

YO5PLP
Mesaje: 5
Membru din: Sâm Iun 18, 2016 6:14 pm
Contact:

Re: Multi Radioamatori renunta la statutul de Radioamator afiliat la FRR

Mesajde YO5PLP » Mar Iul 14, 2020 10:16 am

Îmi cer scuze pentru deschiderea subiectului, dar se observă cum tot mai puțini sunt plătitorii la frr și la radiocluburi, tot mai mulți vor fi radioamatori independenți fara sa fie afiliați la vre-o organizație, păcat, tineri tot mai puțini, asta e mergem înainte, Mulțumesc pt. raspunsuri, din partea mea subiect încheiat până se mai revigorează ceva in toate aceste organizații, cluburi, etc., Cu stimă și respect, 73' de YO5PLP

Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1035
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: Multi Radioamatori renunta la statutul de Radioamator afiliat la FRR

Mesajde YO6EX » Mar Iul 14, 2020 11:31 am

YO5PLP scrie: din partea mea subiect încheiat 73' de YO5PLP


Nu poti incheia subiectul deschis.
Poate ca FRR ar vrea sa apeleze la dreptul la replica... 8-)
Si nu e corect sa-l blochezi... ;)

YO5PLP
Mesaje: 5
Membru din: Sâm Iun 18, 2016 6:14 pm
Contact:

Re: Multi Radioamatori renunta la statutul de Radioamator afiliat la FRR

Mesajde YO5PLP » Mar Iul 14, 2020 2:43 pm

YO6EX scrie:
YO5PLP scrie: din partea mea subiect încheiat 73' de YO5PLP


Nu poti incheia subiectul deschis.
Poate ca FRR ar vrea sa apeleze la dreptul la replica... 8-)
Si nu e corect sa-l blochezi... ;)

Din pacate nu blochez pe nimeni, eu mi-am spus parerea, :), subiectul e deschis pentru toti dar pt. mine e inchis pentru inca multi ani cred :P :D

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 883
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: Multi Radioamatori renunta la statutul de Radioamator afiliat la FRR

Mesajde YO4BKM » Mar Iul 14, 2020 4:45 pm

Cand YO9FNP era in campanie electorala pentru a fi ales presedinte al FRR a prezentat si un program concret, pe ani calendaristici, privind cresterea membrilor cotizanti la FRR, datele aratau destul de optimist. Daca FRR va vrea sa dea replici pe acest subiect, sa inceapa cu acel program.
73 de Tavi YO4BKM!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!


Înapoi la “Cluburi si asociatii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori