FRR pe ultima suta?

Activitati de club, adunari generale, diplome, indicative speciale...
yo5ajr
Mesaje: 735
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde yo5ajr » Joi Oct 21, 2021 8:22 pm

Bine - oameni buni, dar in ultima instanta daca FRR va ramane (si asta-i trendul) fara cluburi, cu ce justifica existenta? "Cui prodest" o agonie lunga? - Chiar daca "boborul nestiutor" nu intelege mecanismul "putreziciunilor".
73 de Miki

yo7yn
Mesaje: 10
Membru din: Lun Aug 16, 2010 6:01 pm
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde yo7yn » Joi Oct 21, 2021 8:54 pm

citat:
yo8rxp
“…P.S. saracul nenea Andy YO3AC se rasuceste in mormant cand cuantic asculta stringurile cosmice produse de gravitatia QTC-ului saptamanal.
Pe vremuri abia asteptam sa inceapa QTC, actualmente ultimul qtc ascultat a fost acum cateva luni si mi-am dat seama ca efectiv este pierdere de timp. Si FRR !!! crede-ma ca desi sunt om de software oricand prefer o vorba dulce analog.”

O consecinta a ceea ce a devenit FRR este si scaderea de-a lungul timpului a calitatii QTC-ului. S-a pomenit de nenea Andi - YO3AC, dar nu e de uitat nici YO3APG – Vasile Ciobanita! Din pacate, prezentarea actuala sufera din multe puncte de vedere: nu are o “tinuta” cu o anumita tenta oficiala, informatiile prezentate sunt presarate cu pareri personale, inclusiv mici glumite care uneori nu isi au rostul in timpul emisiunii si precizari privind pornirea / oprirea echipamentelor periferice sau de alta natura care nu cred ca intereseaza pe ascultatori si nu cred ca trebuie mentionate intr-o emisiune QTC. Exista tot timpul si toata libertatea de comentari, discutii, etc. in ultima parte a QTC.
Astazi am ascultat emisiunea lui YO3APJ pe 3760 KHz, difuzata in fiecare zi de joi. Emisiunea este transmisa intr-o nota oficiala si cu seriozitate si o ascult cu placere. De fapt, de ceva vreme prefer sa ascult aceasta emisiune in locul QTC-ului consacrat. Dupa modul de realizare si prezentare a acestei emisiuni, YO3APJ si-a dovedit priceperea si pasiunea pentru radioamatorism. Din pacate, sunt din ce in ce mai putini radioamatori pasionati care mai reusesc sa faca unele lucruri cu profesionalism.
73’ Relu

yo3lw
Mesaje: 20
Membru din: Dum Mai 14, 2017 7:53 am
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde yo3lw » Joi Oct 21, 2021 9:37 pm

"P.S. saracul nenea Andy YO3AC se rasuceste in mormant cand cuantic asculta stringurile cosmice produse de gravitatia QTC-ului saptamanal"

YO8RXP poți să dezvolți ideea de mai sus, nu de alta dar sună interesant pentru: https://www.nobelprize.org/.
Dacă nu poți....nu-i bai, oricum românul s-a născut poet.
73 de Cristi
P.S. Vezi că în primul rând mesajul tau nu este scris în limba română, te vei prinde tu singur văzând cum scrie YO3ITI.

YO5VAE
Mesaje: 242
Membru din: Dum Iun 20, 2010 9:58 am
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde YO5VAE » Joi Oct 21, 2021 10:32 pm

yo3lw scrie:"P.S. saracul nenea Andy YO3AC se rasuceste in mormant cand cuantic asculta stringurile cosmice produse de gravitatia QTC-ului saptamanal"

YO8RXP poți să dezvolți ideea de mai sus, nu de alta dar sună interesant pentru: https://www.nobelprize.org/.
Dacă nu poți....nu-i bai, oricum românul s-a născut poet.
73 de Cristi
P.S. Vezi că în primul rând mesajul tau nu este scris în limba română, te vei prinde tu singur văzând cum scrie YO3ITI.

Eu zic ca ceea ce faci tu aici e atac la persoana, probabil din lipsa de argumente. Urat....foarte urat. Nu mai zic nimic despre dragostea ta nemarginita pentru FRR.
PS1. Sunt cam prost si nu prea stiu scrie sau exprima idei coerent. Imi cer scuze. Cine are de inteles va intelege!
PS2. Lipsa diacriticelor nu inseamna ca textul nu e scris in limba română, dar nu comentez sa nu deranjez si mai mult.
73 de YO5VAE - Edy

Avatar utilizator
yo5er
Mesaje: 343
Membru din: Mie Oct 26, 2011 2:39 pm
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde yo5er » Joi Oct 21, 2021 11:24 pm

Din pacate am creat cu acest topic un ring de box fara cei 2 concurenti (FRR - MTS) :lol: . Sincer nu asta a fost intentia :roll: . Sa excludem asocierea directa a reportajul cu radioamatorismul si sa zicem ca a fost o idiotenie creata de digi24 cu scop de a denigra unele federatii neintelese de ei. Tot ce-i posibil ca FRR-ul sa nu fie pe lista ultimilor ministrii si sa nu se refere si la noi ... zic posibil . Dar daca ei vor sa restructureze tot ce inseamna sport in Romania?

In sensul acesta am incercat sa creem o discutie... Ok sunt de-acord, conform art. 16 din statutul FRR, pot face parte din federatie orice structura sportiva, persoana juridica sau conform art. 17 si asociatii fara personalitate juridica, afiliate asociatiilor judetene, dar conform art 18 toate acestea trebuie sa se aibe acel certificatul de identitate sportiva.

In momentul in care am creat topicul, eu m-am gandit la urmatorul scenariu:
-"Clubul Sportiv Multisport" un nume aiurea, are in cadrul sau mai multe ramuri de dezvoltare sportiva: fotbal, volei, haltere, box, radioamatorism. Toate aduc locuri bune in competitiile recunoscute de MTS, deci aduc bani la "Clubul Sportiv Multisport" de la MTS :D
-dupa posibila reforma a MTS-ului, FRR nu mai are activitate sportiva, ramane doar o federatie de cluburi juridice, performantele acestor cluburi nu mai sunt recompensate de MTS - deci 0 lei spre clubul mama. :oops:
-"Clubul Sportiv Multisport" alocand fonduri pt utilitati, diferite activitati ale sectiei de radioamatorism o sa vada cumva acesti bani, cheltuiti aiurea deoarece nu se vor intoarce inapoi, decat prin contributia membrilor clubului cu taxa de apartenenta la un club judetean sportiv.
-In acest sens cel putin 50% din cluburile din tara se vor desfinta din lispa de finantare a clubului mama la care vreau sa faca parte. Daca nu din lipsa de finantare, din lipsa de cooperare, ca probabil nu vor mai dori ramuri fara CIS. Vor ramane bine-nteles cluburile private si asociatiile care au cotizat si pana acum spre cluburile judetene.

Acesta a fost ideia principala, poate ca nu m-am exprimat eu bine; poate Eduard Novak abia asteapta sa devina radioamator dupa ce lasa bicicleta si nu o sa avem probleme. :idea: Radioamatorismul nu e numai "oameni care vorbesc intre ei prin statii" :evil: , inseamna dezvoltare personala teoretica, practica si de multe ori dezvoltare de grup. :geek: Asta sunt convins ca o poate confirma oricare din voi, tangential la radioamatorism ati mai pus cate-un calup de informatii la cerebel. :D

Asadar, in cazul unei posibile reorganizari a MTS-ului unde o sa fim uitati ca federatie sportiva, o sa ne orientam si spre radioamatorul simplu cum zicea YO8RXP, sau doar spre sport in continuare. :?: Sper sa nu ma insel dar in Europa doar Rusia mai are o federatie sportiva subventionata de stat ca si noi, restul tarilor au gasit modalitati mult mai moderne si mai performante pentru timpurile noastre. 8-)

73's Septy
YO5ER
-YO5KUC Member
-YO DX Club Member #500
http://www.yo5er.ro

YO3ITI
Mesaje: 331
Membru din: Vin Dec 11, 2020 9:09 pm
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde YO3ITI » Vin Oct 22, 2021 8:52 am

YO5VAE scrie:...
PS2. Lipsa diacriticelor nu inseamna ca textul nu e scris in limba română, dar nu comentez sa nu deranjez si mai mult.
73 de YO5VAE - Edy


Offtopic, lecție de gramatică:

Fără utilizarea semnului diacritic specific nu se înțelege mesajul pe care vrei să-l transmiți având în vedere acțiunea exprimată prin verb, care reprezintă o parte esențială în comunicare. Așadar, se poate întâmpla ca în exemplul următor: „El își caută cheile” (modul indicativ, timpul prezent), „El își căuta cheile” (modul indicativ, timpul imperfect), „El își căută cheile” (modul indicativ, timpul perfect simplu)...

Deci, da, fără diacritice textul nu e scris în limba română. Hai să închidem subiectul, Edi. Eu promit că nu mai deschid această discuție dacă tu promiți că recunoști că 100% dintre cei care nu folosesc scrierea corectă o fac din lene sau din necunoștință de cauză. :D :D :D :D

Dar cred că 3LW nu se referea neapărat la asta.
Mai bine hai la o bere, să-ți explic rolul școlii ardelene în fundamentarea limbii și culturii române, mai ales că Năsăudul a fost unul dintre cele mai importante centre de emancipare lingvistică. ;)

Baftone.

73 M

End offtopic.

YO3ITI
Mesaje: 331
Membru din: Vin Dec 11, 2020 9:09 pm
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde YO3ITI » Vin Oct 22, 2021 9:00 am

yo7yn scrie:citat:
yo8rxp
“…P.S. saracul nenea Andy YO3AC se rasuceste in mormant...


Pentru noi, ăștia mai proști (cum spunea cineva), cine e personajul ?

Și nu, nu e nici provocare, nici rea intenție în întrebarea mea. Special am pus-o fiindcă ăsta e un alt domeniu în care FRR excelează în "încremenirea sa în proiect": nici un efort depus în scrierea unei monografii despre înaintași, întru cinstirea lor și amintirea generațiilor următoare. Nici măcar o secțiune de "who is who" pe pagina FRR, măcar un ferpar amărât. Nimic.

Dar ce pretenții să ai de la unii oameni puși să conducă, care abia dacă reușesc a face acordul subiectului cu predicatul... :lol:

73 M

Avatar utilizator
YO4BKM
Mesaje: 934
Membru din: Dum Iun 20, 2010 8:40 pm
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde YO4BKM » Vin Oct 22, 2021 3:55 pm

YO3ITI scrie: nici un efort depus în scrierea unei monografii despre înaintași, întru cinstirea lor și amintirea generațiilor următoare
Probabil din pudoare, înaintașii de valoare au fost din vremuri vechi, chiar înainte de AARUS (Asociatia Amatorilor Romani de Unde Scurte), prin ER5AA (BR5AA) si ER5AB în 1927. AARUS a funcționat mai mult clandestin dar, în dec. 1938 din cauza zăpezilor s-au rupt sute de km de fir telegrafic iar comunicațiile cu sinistrații au fost realizate cu sprijinul YR5AAC operata de YR5AA. În sept. 1939 i se interzice activitatea din cauza războiului. La 25 februarie 1948, Tribunalul Ilfov, Sectia Notariat a autentificat Procesul Verbal de Constituire si Statutele reînființându-se "Asociatia Amatorilor de Unde Scurte din Romania" și schimbând prefixului din YR in YO. La 16 aprilie 1950 are loc prima Adunare generala a radioamatorilor YO iar denumirea asociatiei se schimba in "Asociatia Radioamatorilor de Emisie Receptie de Unde Scurte din R.P.R.". In 1954 activitatea de radioamatorism este incorporata in cadrul Asociatiei Voluntare pentru Sprijinirea Apararii Patriei - AVSAP. Odata cu desfiintarea AVSAP prin HCM 970/12 iulie 1960 si adresa comuna UCFS - AVSAP 1128/c/31 august 1960, miscarea de radioamatori din România este inclusa in cadrul Uniunii de Cultura Fizica si Sport (UCFS) ca ramura de sport tehnic, alaturi de motociclism, tir, modelism, planorism etc. S-a infiintat Comisia Centrala a Sportului Radio. Activitatea de RA se desfasura in cadrul Federatiei Sportului Aviatic si Radioamator. La 30 august 1967, prin Hotarârea CNEFS nr 422, Comisia Centrala a Sportului Radio se transforma in Federatia Româna de Radioamatorism.
Consecință a inundațiilor din mai 1970 (eram militar la Lipova, pe Mureș și ne-am luptat 2 săptămâni cu apele) și iulie 1975 se înființează Rețeaua naționala de urgență a radioamatorilor din RSR, era destul de activă și așa a rămas mult timp. Și era nevoie, realizări notabile ale sale au fost cele din 1977, în urma devastatorului seism, de carea amintit foarte scurt și nebăgat în seamă Miki YO5AJR. În „Buletin Informativ al FRR Nr. 5 octombrie 1977” (am colecția) apare la pg. 17 articolul „Activitatea rețelei naționale de urgență a radioamatorilor din RSR cu ocazia seismului din 4 martie 1977” semnat de YO3AC și Dr. C Glodeanu / Algeria în care sunt evidențiați YO3RF, YO3CR, YO3AC, YO3JW, YO3RF, YO2BGP, YO2BN, YO6EX, YO7APM, YO6UG, YO6AJI, YO2SZ/7, YO4YC, YO4WU, YO8AHL. Din DX fizicianul YO8AP/7X0BI timp de 4 zile a transmis și a primit mesaje spre și din YO de la rudelele cetățenilor români aflați peste hotare, făcând să nu mai aibe loc deplasări costisitoare și întreruperi ale serviciului.
Alte realizări notabile? Radiocluburile județene erau echipate de FRR (fonduri MTS) cu echipamente moderne, sedii pe măsură, instructori plătiți, existau bani deși taxele plătite de radioamatori erau reduse. Ce s-a întîmplat după 1989, mai ales ce anume a dus la starea de acum, ce a fost rău și înainte (că poate de aici au „scos capul” nenorocirile care au urmat) ar trebui să fie dezbătute în mod obiectiv într-un lung și interesant topic, eventual o rubrică, pe bază de informații confirmabile sau de documente, fără nostalgii subiective (deh, ce tineri și frumoși eram), fără faultări și fără denaturări, mai ales lucruri trăite și, de ce nu, suferite. Poate de aici va reieși și ce trebuie făcut. Făcând cunoscând trecutul și pentru cei tineri și frumoși de acum.
73 de Tavi YO4BKM!
Antena te ridică, antena te coboară, antena îți dă viață, antena te omoară.
73!

yo8rxp
Mesaje: 93
Membru din: Joi Aug 08, 2019 9:38 am
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde yo8rxp » Vin Oct 22, 2021 8:20 pm

Te salut Cristi
//Begin replica
Ca sa intelegi stringul va trebui in prima faza sa faci debug la softul de contest YODX.
Dupa ce vei reusi acest lucru, poti merge in loja de meditatie sa analizezi daca chiar iti meriti titlul de presedinte al comisiei centrale de CW, ulterior poti insista si pe gravitatie.
// End replica
Apreciez remarca despre limba romana, critica poate fi incredibil de utila daca invatam ceva din critica sau diacritica.
Sunt constient ca aruncatul sagetilor nu este benefic nimanui, si in continuare astept ziua cand vom strange mana sau sa batem cuba daca iti este frica de Covid.
Amandoi suntem relativ tineri si consider ca o vorba buna poate face mai mult bine decat o mie de vorbe aruncate aiurea.
Prin urmare draga Cristi, poti incepe curatenia de iarna cu website FRR , cu o suma modica poti cumpara pe 1 an plugin-ul Elementor pentru wordpress. Daca FRR nu dispune de aceasta suma atunci eu YO8RXP imi iau angajamentul aici public ca voi face achizitia in numele FRR si va dau pe e@mail datele de acces pentru modificarea datelor de login. Daca nu stii cum functioneaza WP sau iti este frica sa nu strici ceva, dai un telefon sau intrebi aici caci sunt multi doxa de WP.
Te rog mult, nu considera acest lucru ca pe un afront ci ca pe un ajutor !
Nu sunt poet insa consider ca doar impreuna putem avea o entitate care sa ne reprezinte, si aceasta entitate se numeste "Solidaritate prin respect reciproc".
Te salut Cristi, te salut FRR, te salut radioamatorule care citesti cele scrise de mine!
73 si cele bune !

yo5ajr
Mesaje: 735
Membru din: Mar Iun 22, 2010 6:27 pm
Contact:

Re: FRR pe ultima suta?

Mesajde yo5ajr » Vin Oct 22, 2021 11:23 pm

Acest topic in curand se va stinge si multe postar cu valori reale atinse si postate aici din pacate ca si altele, vor dispare in negura uitarii de si a fost vorba de "FRR pe ultima suta"... Tavi YO4BKM scria ceva ce mi a incitat interesul.
copy paste:"înainte (că poate de aici au „scos capul” nenorocirile care au urmat) ar trebui să fie dezbătute în mod obiectiv într-un lung și interesant topic, eventual o rubrică, pe bază de informații confirmabile sau de documente, fără nostalgii subiective (deh, ce tineri și frumoși eram), fără faultări și fără denaturări, mai ales lucruri trăite și, de ce nu, suferite."
Ar fi extrem de util si salutar ca cineva sau un colectiv din YO sa imbratiseze aceasta idee nobila da a scoate o carte despre radioamatorism in Romania - de la inceputuri si pana in zilele noastre. Scris fara patimi, fara critici, fara jigniri, fara condamnari - doar realitatile istorice bazate de adevar pragmatic. Sunt convins ca cititorii vor trage negresit concluzia ca unde si cum a bagat dracu coada in aceasta indeletnicire atat de nobila - radioamatorismul. Avem printre noi ham-i cu capacitati certe de a aduna informatiile reale, avem printre noi ham-i care le au cu scrisul (fara greseli diacritice...ca mine) avem printre noi membri Academiei Romane chiar Tavi YO4BKM, scriitori (ca prietenul YO3HBN fostul disk joke al FRR"), Fery, YO4PX si inca multi "octogenari" care dupa parerea pripita lui YO3LW Cris, inca mai traiesc in ciuda pandemiei si "bat piepturile cu caramizi provenite din ruinele, demolarile edificiului comunismului defunct" dar care mai au discernamant si un mare bagaj de amintiri reale. Ar fi frumos ca acest topic sumbru sa se canalizeze la prezenta propunere de fata.
Cu respect 73 tuturor de yo5ajr Miki


Înapoi la “Cluburi si asociatii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori