Alegeri FRR , Martie 2012

Activitati de club, adunari generale, diplome, indicative speciale...
Avatar utilizator
YO6EX
Mesaje: 1014
Membru din: Lun Iun 28, 2010 11:40 am
Contact:

Re: Alegeri FRR , Martie 2012

Mesajde YO6EX » Dum Apr 01, 2012 9:37 pm

yo2dno scrie:YO6EX...

Vezi ca ai aflat din gazeta unei jigodii de presa, Cornel Nistorescu, prieten la catarama cu Sorin Rosca-Stanescu si Sorin Ovidiu Vintu, toti oamenii de-ai lui Dan Voiculescu-Felix ! Brava ! Aferim surse de informare ne servesti, din alea cu hidranti si batiste...


"jigodii de presa" = frumos mai vorbesti.
Brava radioamator.

Cand voi gasi ceva scris in Ev.Z, o sa te anunt.

yo2dno
Mesaje: 333
Membru din: Lun Iun 21, 2010 11:59 pm
Contact:

Re: Alegeri FRR , Martie 2012

Mesajde yo2dno » Dum Apr 01, 2012 10:08 pm

YO6EX...

Da, asa gindesc eu si asa spun. "Jigodie" nu e o vorba de pus beep peste ea. Ce sa-i faci, nu toata lumea una gindeste si alta spune...

Dar sa lasam subiectul, cu scuze pentru ceilalti. Ai aruncat o sopirla, eu am prins-o de coada. Sa lasam loc temei initiale, din start nu era cazul de introdus politica in discutia asta...

yo7ilv
Mesaje: 135
Membru din: Dum Oct 17, 2010 12:10 pm
Contact:

Re: Alegeri FRR , Martie 2012

Mesajde yo7ilv » Dum Apr 01, 2012 10:53 pm

:idea: :idea:

A aparut primul interviu cu noul presedinte al FRR! Bravo Nini, felicitari! Prompt ca intotdeauna.
Dar ai uitat sa-l intrebi esentialul- cind se face si radioamator, ca vad ca in viitorul apropiat nu are in intentie! Sau macar cind ne va da si noua grade , in noua structura, ca sa stim care pe care ,saluta mai intai! :lol:
Am si eu o intrebare! Imi va fi recunoscut gradul militar (cu ;R; desigur!) in noua structura radio-militarizata? Nu de alta, dar m-am chinuit pt. el si nu la cules porumb! ;)
sa traiti !!!!( 73 ,dupa examenul de la ANCOM,ca acum nu-l intelegeti!)

Avatar utilizator
YO9CHO
Mesaje: 900
Membru din: Sâm Iun 19, 2010 11:44 am
Contact:

Re: Alegeri FRR , Martie 2012

Mesajde YO9CHO » Lun Apr 02, 2012 9:15 am

Interesant! :idea: :!: :?:

Avem doua federatii cu aceeasi titulatura:
FRR si FRR,
adica
Federatia Romana de Radioamatorism (http://www.hamradio.ro/ ) si
Federatia Romana de Rugby ( http://frr.ro/ )

Succes noilor alesi in Federatia Romana de Radioamatorism!

yo7huz
Mesaje: 9
Membru din: Lun Aug 16, 2010 11:18 am
Contact:

Re: Alegeri FRR , Martie 2012

Mesajde yo7huz » Lun Apr 02, 2012 1:35 pm

Buna ziua
Personal si in numele colegilor de la YO7KRS felicitam pe cei alesi in noua structura de conducere si le dorim mult succes in gestionarea activitatii radioamatorstice (sportive ...) de club
Cat priveste discutiile de pe forum, care au atata sare si piper, nu pot spune decat ca ma bucur ca unii sunt inepuizabili...in demersul lor critic...Este bine daca avem o opozitie atat de vioaie...
Numai de bine,
73!

yo7huz
Mesaje: 9
Membru din: Lun Aug 16, 2010 11:18 am
Contact:

Re: Alegeri FRR , Martie 2012

Mesajde yo7huz » Lun Apr 02, 2012 1:36 pm

ERATA: a se citi radioamatoristice...HI!

yo3fhx
Mesaje: 64
Membru din: Mar Iul 26, 2011 8:21 pm
Contact:

Re: Alegeri FRR , Martie 2012

Mesajde yo3fhx » Lun Apr 02, 2012 3:28 pm

Am doua intrebari : unde este secretarul g-ral al FRR atat de controversat(chiar si de mine) ? Cand vom asculta sau citi audiograma sau stenograma sedintei FRR din 31 Martie 2012 ? :roll:

Avatar utilizator
yo9fmp
Mesaje: 343
Membru din: Mar Aug 24, 2010 10:43 pm
Contact:

Re: Alegeri FRR , Martie 2012

Mesajde yo9fmp » Lun Apr 02, 2012 4:09 pm

Este pe Statul de plata al ANST.
Acolo fiecare este prezent.

yo3hjv
Mesaje: 666
Membru din: Lun Iun 21, 2010 10:12 pm
Contact:

Re: Alegeri FRR , Martie 2012

Mesajde yo3hjv » Lun Apr 02, 2012 8:47 pm

Public, in avanpremiera, articolul referitor la cele discutate la sedinta AG FRR de sambata.

La ora 9:30, impreuna cu Vlad, YO3IHG in rol de fotoreporter, am urcat la etajul 8 al cladirii din str. Vasile Conta unde isi are sediul ANST si unde, in mod traditional, FRR tine sedintele Adunarii Generale.
Deja era stransa ceva lume, regasind figuri familiare de prin toate colturile tarii. La intrarea in sala, schimbul de QSL-uri, traditional si el.
In sala, in acordurile “batranilor” de la Scorpions (premonitoriu, "Wind of Change"), “batranii” FRR primeau delegatiile de la reprezentantii din teritoriu. Titlul melodiei anunta schimbari majore. Se pare insa, ca unii stiau deja rezultatul votului ce nici nu incepuse!
Cu o oarecare intarziere, dl. Tomescu Viorel, eternul reprezentant al ANST isi ocupa locul la prezidiu. De la stanga la dreapta: YO8OW - Adrian Zait, Viorel Tomescu, YO7FT - Virgil Niculescu, YO3GA – Dan Macarescu, YO6BBQ – Ionel Silion Se anunta prezenta in sala a delegatilor ce reprezinta 55 de cluburi.
A fost votata componenta Comisiei ce urma sa valideze voturile pentru alegerea CA si a Presedintelui: YO4DW – Cornelius Sporis, YO4REC – Lucian Vechiu si YO5AJR – Iulian “Miki” Nemeth.
A fost reluata ordinea de zi publicata pe site-ul oficial, aparand unele mici discutii in contradictoriu intrucat a fost omis punctul referitor la discutarea modificarilor la Statut. YO8WW a interpelat prezidiul referitor la pasarea discutiilor referitoare la Statut la rubrica “Diverse” in timp ce YO5AVN si-a exprimat si el nemultumirea intrucat “Statutul este problema cea mai principala si merita sa i se acorde mai multa atentie”.
In continuare, YO7FT – Virgil “Toto” Niculescu prezinta Raportul de activitate; acesta face referire la indeplinirea tuturor activitatilor din contractul incheiat cu ANST; unele obiective fiind chiar depasite (telegrafie sala si ARDF).
In mod evident, Raportul era astfel intocmit incat dl. Tomescu sa fie multumit de activitatea “sportiva”: Revista contine “activitati metodice”, “colaborarea cu ITU a fost buna” s.a.m.d.

S-a vorbit despre pregatirea unui Manual de Radioamatorism ce urmeaza sa fie folosit in procesul educational in cadrul orelor optionale din scoli. Interesant si ar fi fost benefice mai multe detalii!
Dupa prezentarea Raportului, Comisia de cenzori a prezentat si ea datele exercitiului financiar. Nimic spectaculos, spre deosebire de Proiectul de buget al anului 2012 ce a nascut discutii animate (in care s-a facut remarcat, din nou, YO5AVN).

Iata cateva cifre privitoare la bugetul propus:
Categorie Surse ANST Surse proprii
Calendar sportiv national 2.000 lei 2.000 lei
Calendar sportiv international 10.000 lei 5.000 lei
Alte activitati (congrese etc) 1.000 lei 500 lei
Salarii personal 34.218 lei 17.919 lei
Bunuri si servicii 13.719 lei 4.081 lei

O privire rapida si un calcul sumar arata ca, lunar, cheltuielile cu salarii se ridica la 4.344 lei. In aceste cheltuieli se include si sumele datorate bugetului asigurarilor de stat.
S-a supus rapid la vot. Nu am observat sa se faca o numarare, rezultatul evaluandu-se “din ochi”, probabil pe metoda “Anastase”! Din locul de unde am stat am observat cel putin o persoana care nu a votat.
Dupa aprobarea Bugetului 2012 au inceput discutiile pe marginea lui, fiind destul de neclara defalcarea cheltuielilor pe competitii. In urma discutiilor a reiesit ca aprobarea Bugetului este oricum o chestiune de simpla formalitate intrucat acesta deja face parte din Contractul incheiat cu ANST pentru anul in curs asa ca nu mai este nimic de facut in sensul modificarii lui.
Dl. Vicepresedinte Macarescu Dan (YO3GA) a dat si o cifra pentru ca bugetul sa asigure functionarea Federatiei la “un nivel mediocru”: 300.000 lei (3 mld. Lei vechi). YO8CT a aratat cum se repartizeaza sarcina cheltuielilor: FRR plateste pentru arbitraj, tricouri si medalii, cluburile platesc pentru participarea la competitii si isi acopera cheltuielile de participare.
Dl. Zait, YO8OW a aratat ca a solicitat la ANST finantare de 500.000 lei dar ca a primit 95.000 lei.

Discutiile au continuat; YO8OW a aratat ca, din cei 25.000 lei destinati pentru echipament si materiale sportive (nu am observat sa fie amintiti in proiectul de buget!), 5.000 lei vor fi folositi pentru medalii si restul pentru echipamente.
Aici a intervenit prompt dl. Tomescu si a aratat ca aceasta suma nu poate fi folosita decat pentru achizitia de echipamente, punand cumva punctul pe “i”.
Discutiile s-au sfarsit “in coada de peste”, fara o finalitate clara. Asa ca, s-a trecut la “luarile de cuvant”, limitate la 3 minute per “cuvantator” (5, la propunerea lui YO7FT).

Primul la microfon a fost YO8BNK. Dl. Candiano a propus ca lui YO5OBP sa ii fie acordat de catre ANST titlul “Meritul Sportiv” pentru organizarea Campionatului European de ARDF. A subliniat ca ARDF este un adevarat triatlon intrucat cuprinde constructia de echipamente, cros si orientare cu harta. “Fata de alte sporturi fara alergare, radiogoniometria necesita fonduri mai mari”.

A urmat YO6MP, care s-a declarat indignat de modul in care in CA a fost rezolvata o sesizare referitoare la anumite probleme de disciplina facuta in urma cu 2 ani. A mai aratat ca Statutul FRR are unele nereguli in ceea ce priveste chestiunea reprezentarii tuturor radioamatorilor si a invocat o hotarare a instantei de judecata. Problema relevata facea trimitere, din cate mi-am dat seama, la o chestiune locala in care vizat era YO6BBQ, cu care Victor a si avut cateva “contre” verbale “in plen”.
A mai criticat si sistemul de organizare ca federatie sportiva, aratand ca acest cadru organizatoric mai este prezent in Ungaria si in Bulgaria si ca ar fi bine sa ne inspiram din alte tari cu traditie.
Aici discutiile au devenit mai ample, intervenind si YO3GA care a tinut sa precizeze ca statutul vizeaza exclusiv o structura federala cu competenta de coordonare asupra radioamatorismului sportiv si nu a intregii activitati de radioamatorism. Ca o parere personala fata de discutiile care se incrucisau ca un tir din transee, am sesizat nasterea unei situatii absurde in care, pregatirea radioamatorilor pentru sustinerea examenului de autorizare este tratata ca o activitate sportiva, eventual “metodologica”! Nu este singura chestiune de natura sa mire (cel putin)…
Tot in urma acestor discutii a fost (re)pusa pe tapet chestiunea schimbarii de statut, astfel incat noul document sa reflecte o modernizare a organizatiei. Din comisia de redactare au fost propusi sa faca parte: YO5AVN, YO3ND (care a exprimat unele rezerve), YO8OY, YO5AJR, YO3JW si, surpriza, YO8WW – propus de YO7FT!

A urmat YO7BBE care si-a declamat sustinerea pentru telegrafie, cerand ca, in activitatea competitionala, legaturile in CW sa fie punctate diferit de legaturile efectuate in SSB sau moduri digitale. A continuat afirmand cu tarie caracterul sportiv al radioamatorismului, incheind apoteotic: “Nu va convine ce vrem noi, cei multi, iesiti din FRR!”. De altfel, acelasi mesaj a mai fost lansat pe unele site-uri si, ca o parere personala, prea seamana cu ceea ce se intampla in mediul politic al cestor zile, in care intransigenta si refuzul de a asculta orice parere care contrazice “teza” majoritatii, sunt la ordinea zilei! “Fair-play”, ca element intrinsec al sportului ar trebui sa includa si ascultarea opiniilor minoritare. Sau nu?
YO3GA, Dan Macarescu a subliniat faptul ca regulamentele concursurilor organizate de diferitele cluburi ar putea sa fie schimbate pentru ca reduce posibilitatea de fraudare si a sustinut (din nou) ca “vremea omului orchestra a trecut”, fiind nevoie de o echipa la conducerea FRR, in lipsa acesteia, “prohodul FRR, cantat pe toate site-urile urmand sa devina realitate”. Curios, a reluat si ca radioamatorismul este “un hobby la care ar trebui sa venim din placere si care ar trebui sa ne uneasca nu sa ne dezbine”! Sport sau hobby?
Dl. Tomescu, in opinia mea, a cam dat cu bata in balta, simtind nevoia sa il contrazica pe dl. Vicepresedinte: “Ganditi-va ca faceti performanta si nu plezirism (sic!). Acesti <radioamatoristi> pot participa la Open si nu la performanta.”
Apoi, discutia a fost continuata de o remarca din partea lui YO3JW care l-a intrebat pe dl. Tomescu ce se intampla daca nu are viza medicala pe carnetul de sportiv si raspunsul a fost, din nou, halucinant:
“Nu va primesc la concurs!”
“Da, dar mie medicul nu imi pune viza intrucat am anumite afectiuni!”
“Si eu va dau exemplul unei doamne in varsta de peste 60 de ani care are cancer si are viza medicala…”.

YO7FT a propus sa se intocmeasca o serie de criterii de apreciere a activitatii membrilor FRR (cluburi) in vederea “animarii activitatii”: numar de membri, participare la competitii, medalii etc. Evaluarea pe baza acestor criterii ar urma sa aiba loc trimestrial. S-a supus la vot, parca au fost ceva maini ridicate insa nu am reusit sa le numar. Or fi fost mai multe dar, pana am ridicat ochii de pe blocnotes-ul pe care luam notitele, mainile s-au lasat la loc…
S-a mai discutat si de achitarea taxei de legitimare a “sportivilor” de catre clubul din care acestia fac parte dar si de suportarea cheltuielilor de participare la Campionatele Mondiale de catre FRR. Nu am inteles daca aceste “Campionate Mondiale” au in vedere WRTC sau alt concurs de anvergura (IARU, CW etc).

Miki, YO5AJR a venit cu propunerea ca rezultatele obtinute de sportivi sa fie luate in considerare la clasificarea CSM-urilor din care fac parte sportivii si a mai aratat ca ar fi normal ca intre “constructori si operatori sa fie pace”.

Critic ca intotdeauna, Ioska, YO5AVN a ridicat problema absentei din raport a rezultatelor obtinute la UUS, prilej pentru YO7FT sa arate ca s-a mentionat pozitia de top obtinuta de YO3DDZ in concursurile anului 2011. Continuand, YO5AVN a criticat activitatea Comisiei de clasificari sportive care nu a raspuns la solicitarea de acordare a titlului de Maestru al Sportului pentru juniorul sau, desi dosarul a fost depus cu mult timp in urma. YO6CUF a raspuns ca intarzierea se datoreaza modului in care YO3APG a tinut evidenta acestor dosare, in sensul ca ele nu se inregistrau in registru!
Discutile (cearta) a continuat pana cand YO3GA a anuntat ca e timpul sa se treaca la votarea candidatilor pentru CA si functia de Presedinte.

S-a dat citire listei candidatilor si acestia au fost invitati sa isi prezinte pe scurt “programul” precum si structura sportiva care ii propune.

Inainte de a trece la urmatorul pas, s-a pus in discutie candidatura lui YO3JX la pozitia de Secretar general…
Dl. Vicepresedinte Macarescu, YO3GA, a aratat ca “functia de Secretar general nu este aleasa caci nu suntem noi angajatorii. Functia va fi ocupata in urma unui concurs, va fi o tematica si niste criterii”.
YO5AVN a aratat ca, desi FRR nu este angajatorul, “fisa postului si criteriile sunt in competenta noastra”.
S-a trecut la organizarea asezarii in sala in vederea votarii; de o parte au fost asezati cei 55 de delegati iar publicul fara drept de vot in cealalata parte. YO4DW a propus ca acolo unde exista un singur candidat pe functie sa se voteze “in bloc”. De fapt, se referea la votarea prin vot deschis, fara bilet, pentru pozitiile unde erau mai multi candidati urmand sa se voteze pe bilet, vot secret.

Au luat cuvantul “candidatii” (este arata si structura care i-a propus, acolo unde acestia si-au amintit sa o mentioneze):

NEACŞU CONSTANTIN YO3-301 BU, propus de CSTA Bucuresti
A expus CV-ul impresionant care abunda in competente ce tin de comunicatiile militare si isi propune:
-demersuri pentru obtinerea de spatiu/teren pentru sediul FRR;
-inscrierea FRR ca membru AMSAT;
-Expeditie la Muntele Athos sau pe o insula in Marea Mediterana ori Marea Egee;
-Pregarirea unei Carti de onoare a radioamatorismului romanesc;
-Cooperarea cu alte organizatii ale radioamatorilor din YO;
-Organizarea, impreuna cu Ministerul Educatiei si cu Inspectoratele scolare de prezentari tematice

MĂCĂRESCU DANIEL YO3GA, propus de CSTA Bucuresti
Doreste sa imbunatateasca relatiile dintre radioamatori; spera ca noul Statut sa ofere atributii concrete vicepresedintilor, in caz contrar acestia avand drept principal rol sa se roage de sanatatea Presedintelui. Reia teza radioamatorismului ca hobby. Isi doreste ca la conducerea FRR sa existe o echipa.


BURDUCEA OVIDIU YO9XC,
Isi doreste un CA cu putere de munca si spirit de echipa si un Statut simplu, bazat pe principiile care ne guverneaza. Isi doreste un Regulament de functionare dar si un sediu care a ne reprezinte in fata delegatilor sositi din strainatate. A mai aratat ca intreprinde demersuri pentru a se putea trimite o expeditie pe Muntele Athos insa este dificil de obtinut autorizatia necesara.

Adrian Zait YO8OW, propus de CSTA Suceava
Isi propune sa organizeze o competitie de telegrafie sala pentru incepatori. Isi mai propune ca, in urmatorii 2 ani, sa organizeze in Romania un Campionat european de telegrafie sala.

STOLNICU PETRICĂ YO9RIJ
Doreste sa continue programul “Lectia de radioamatorism” si programul YO SWL. Militeaza pentru acordarea de sanse egale celor care participa in concursuri.

TOŞU CRISTIAN YO8CT
Doreste sa se implice in reducerea fraudelor in competitiile interne si internationale sperand sa aduca o imbunatatire a imaginii radioamatorilor in YO pe plan international.
A mai ridicat si problema limbajului folosit in eter care face dificila prezenta tinerilor radioamatori in frecventa. Va propune sanctiuni in Regulamentul FRR pentru cei care reusesc sa fraudeze competitiile.

MALANCA MIHAI NICOLAE YO9BPX
Isi propune sa stimuleze radiocluburile YO sa isi indrume membri sa obtina clasificari sportive, inclusiv “Meritul Sportiv” a carei decernare se realizeaza de catre Presedintele Romaniei.
Are in vedere colaborarea chiar si cu SRR pentru Biroul QSL.
Arata ca la CSM Petrolul sunt sportivi cu contracte si cu obligatia de a obtine rezultate fruntase.

Rezultatul alegerilor:

Presedinte: NEACŞU CONSTANTIN YO3-301 BU
Vicepresedinti: MĂCĂRESCU DANIEL YO3GA, BURDUCEA OVIDIU YO9XC
Presedinte Comisia SWL si Tineret: DINCA DANIEL FLORIN YO3GOD
Presedinte Comisia centrala de telegrafie sala: ZAIŢ ADRIAN FLORENTIN YO8OW
Presedinte Comisia centrala RG: SZABOLCS OLAH YO5OBP
Presedinte Comisia centrala de creatie tehnica: PURCELEAN IOAN YO5IP
Presedinte Comisia centrala comunicatii digitale si moduri noi: MOCANU ADRIAN YO3GW
Presedinte Comisia centrala unde ultrascurte: PREOTEASA AUGUSTIN YO7AQF
Presedinte Comisia centrala de unde scurte: LUCIAN RABINCA YO9FNP
Presedinte Comisia centrala de presa si propaganda: CHIRUŢĂ ŞTEFANIA YO9GJY
Presedinte Comisia centrala de diplome QSL clasificari sportive: MALANCA MIHAI NICOLAE YO9BPX
Presedinte Colegiul central al antrenorilor si arbitrilor: STOLNICU PETRICĂ YO9RIJ
Presedinte al retelei nationale de urgenta: GROSOŞIU VASILE YO3GON
Presedinte Comisia de disciplina: TOŞU CRISTIAN YO8CT
Presedinte Comisia centrala de apel: NICULESCU VIRGILIU YO7FT
Membru al Comisiei centrale de apel: BUGHESIU CAROL YO5OEF, SCHMIDT PETRU-IOSIF YO6FCV


Cateva consideratiuni personale legate de sedinta:
Senzatia care m-a marcat pe durata sedintei a fost aceea de “Déjà vu”… Am mai vazut astfel de sedinte cu rezultat cunoscut si cu vot expeditiv, uneori lipsind si numaratoarea...
O surpriza a fost anuntul facut in pauza de catre YO3GON, care a anuntat audienta ca s-a infiintat un ONG ce urmeaza sa coopteze radioamatori din si din afara FRR, firme de taximetrie si alte institutii si organizatii cu retele radio in vederea preluarii unor atributii pentru situatii de urgenta.
Din discutiile cu “sala”, a reiesit ca acest ONG este sub tutela Guvernului Romaniei, se numeste Garda Civila si are deja un Sef de Stat Major in persoana lui YO3GON.
Pentru prima oara dupa o perioada destul de lunga de timp si atunci cand se credea ca FRR isi propune modernizarea, ea este condusa din nou de un (fost) cadru militar.
Prea putine se stiu despre noul Presedinte! Nu stim de unde vine, de ce a aparut “peste noapte” si ce il “recomanda” pentru conducerea radioamatorilor “sportivi” de vreme ce nu are autorizatie de emitator!
O chestiune de compatibilitate se ridica si in ceea ce il priveste pe YO8OW care realizeaza un cumul de functii: Presedinte de comisie dar si Secretar general.
Am asistat la o serie de “contorsiuni” logice atunci cand se incerca justificarea prin prisma sportului a diferitelor activitati cu specific de radioamator! Revista federatiei contine “materiale metodice”, “echipamentul sportiv va fi, in sfarsit uniform” dar si “sanse egale pentru participantii in competitii” sunt tot atatea deziderate care, daca sunt pertinente in ceea ce priveste saritura cu prajina sau proba de fond, nu pot fi atinse in radioamatorism!
In continuare se mentin o serie de structuri anacronice si potrivite ca nuca in perete in radioamatorism, cum ar fi “Colegiul central al antrenorilor si arbitrilor” care contine in insusi denumirea sa o mare problema: arbitrii au un organism comun impreuna cu antrenorii!
Dl. Tomescu, cu tot respectul, imi pare ca este de pe alta planeta atunci cand vorbea despre “radioamatoristi” si despre cheltuielile cu “echipamentul”, prin care nu stiu eu ce intelegea dar parea ca se refera la treninguri, ori noi avem de-a face cu statii radio si antene!
A’propos de acest termen, “radioamatoristi”, este a doua oara cand il aud. Prima oara a fost acum cativa ani din gura unor politisti necizelati. Am inteles ca era folosit si la sedintele de prelucrare de dinainte de ’89…
Am aflat de la dl. Malanca ca “sportivii” radioamatori primesc “indemnizatie de efort”. Incercand sa dezvolt un pic subiectul am observat ca este cunoscuta incompatibilitatea cu prevederea din regulamentul de radiocomunicatii potrivit caruia “serviciul de amator este serviciul de radiocomunicaţii având ca scop autoinstruirea, inter-comunicaţiile şi investigaţiile tehnice efectuate de radioamatori, în condiţiile legii, interesate de tehnica radiocomunicaţiilor, numai în scop personal şi fără nici un interes pecuniar”… Indemnizatia de efort este categoric, un stimul financiar care intra in categoria “intereselor pecuniare”! Si, stand stramb si judecand drept, despre ce “efort” vorbim? Acela de a folosi PTT-ul ori microfonul??? Cumva se evalueaza “efortul” in functie de puterea la emisie sau de marimea antenei ori de greutatea transceiver-ului???
Timid si la interpelarea lui Francisc Visky YO2MHF s-a atins problema Biroului QSL. A fost expediata mult prea rapid pentru durerea care o produce incapacitatea de a avea un adevarat Birou QSL!
Inca nu a fost primit niciun raspuns oficial la scrisoarea deschisa adresata de SRR catre FRR pentru a colabora pentru un Birou QSL national!
Am mai observat un discurs dublu: acum vorbim despre radioamatorism ca sport, acum ca hobby! Cand avem nevoie de bani invocam sportul, cand e vorba de fraude, invocam hobby-ul! Marturisesc faptul ca sunt usor bulversat!

Mirabila si surprinzatoare este prezenta (si vocala) a lui YO8WW in Comisia pentru noul Statut! De ce? Pentru ca, in contextul acuzatiilor de frauda la competitiile interne si internationale, ar fi fost de asteptat ca dl. Paisa sa arate o oarecare moderatie in a pretinde pozitii vizibile in structura “sportiva” a carei echipa reprezentativa a reusit sa o acopere de rusine.
Nu in ultimul rand, din discutiile purtate cu cativa delegati am aflat ca, la nivelul “membrilor” FRR delegarea nu a cuprins si votul ce urma sa fie exprimat in Adunarea generala. Tradus, asta inseamna ca delegatul a votat cam cum a vrut el si mai putin cum au vrut cei ce l-au trimis sa ii reprezinte!
In asteptarea reformarii Statutului, imi pun o serie de intrebari (retorice) referitoare la atributiile diferitelor comisii care par a fi create doar ca sa justifice titluri pe cartile de vizita si rapoartele de activitate. Ma astept ca refacerea structurii interne pe criterii de eficienta si operativitate va intampina rezistenta deoarece ar insemna reducerea la o mana de Presedinti! Si unde mai pui ca e posibil sa fie necesar sa si faca ceva concret…
Asteptam in continuare sa vedem cum evolueaza situatiunea! Sper ca atitudinea anumitor membri din conducerea FRR referitoare la prezenta la diversele intruniri a reprezentantilor RadioMagazinYO sa nu se extinda! Se stie deja despre ce este vorba asa ca nu mai arat cu degetul! Mai degraba imi place sa sper ca deschiderea aratata de unii dintre cei alesi pe 31 martie 2012 va fi molipsitoare si va reusi sa aduca o schimbare in radioamatorismul nostru atat de vetust si inchistat.
Succes echipei!
A consemnat YO3HJV, Adrian
Foto: YO3IHG, Vlad
Fişiere ataşate
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (53.82 KiB) Vizualizat de 2321 ori
yo5avn.jpg
yo5avn.jpg (24.67 KiB) Vizualizat de 2321 ori
Pagina mea: http://yo3hjv.blogspot.com/
Societatea Romana a Radioamatorilor

YO3DLL
Mesaje: 56
Membru din: Joi Feb 17, 2011 9:14 pm
Contact:

Re: Alegeri FRR , Martie 2012

Mesajde YO3DLL » Lun Apr 02, 2012 10:35 pm

In sfarsit ce trebuie sa-mi fac o idee clara .. Complet, corect si echidistant!
Apreciem munca si bunavointa ta Adrian... Multumim frumos .
73 de YO3DLL - Liviu


Înapoi la “Cluburi si asociatii”

Cine este conectat

Utilizatori care navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori